POP TV in 16:9 format slike
Re: POP TV in 16:9 format slike
Lahko na kratko napišem.
Se pravi: izklopi se napajanje in utp kabel iz aminota. Potem se vklopi nazaj napajanje (UTP se pusti še izklopljen). Ko napiše "no data could be fetched" je potrebno pritisniti OK (Če ne gre se poskusi s smernimi tipkami najti "miškin kazalec" in ga voditi na ok). Ko napis izgine, se pritisne tipko menu in se s tipko ok izbere kategorijo unknown string. Če ima stranka 16:9 TV se prestavi format iz Letterbox na Widescreen TV ter shrani (Save and reboot). Po rebootu se lahko priklopi UTP nazaj in zadeva mora delovati, kot se pričakuje.
Postopek ni težaven in je včasih nujen za pravilno prikazovanje slike. Ostali posegi v opremo, ki je v lasti T-2 niso dovoljeni.
EDIT: Postopek ne deluje več po novi posodobitvi (Po 29.6.2009). Uporabi nastavitve v okviru STB GUI.
Se pravi: izklopi se napajanje in utp kabel iz aminota. Potem se vklopi nazaj napajanje (UTP se pusti še izklopljen). Ko napiše "no data could be fetched" je potrebno pritisniti OK (Če ne gre se poskusi s smernimi tipkami najti "miškin kazalec" in ga voditi na ok). Ko napis izgine, se pritisne tipko menu in se s tipko ok izbere kategorijo unknown string. Če ima stranka 16:9 TV se prestavi format iz Letterbox na Widescreen TV ter shrani (Save and reboot). Po rebootu se lahko priklopi UTP nazaj in zadeva mora delovati, kot se pričakuje.
Postopek ni težaven in je včasih nujen za pravilno prikazovanje slike. Ostali posegi v opremo, ki je v lasti T-2 niso dovoljeni.
EDIT: Postopek ne deluje več po novi posodobitvi (Po 29.6.2009). Uporabi nastavitve v okviru STB GUI.
Zadnjič spremenil Mark, dne 2. Jul 2009 ob 23:06, skupaj popravljeno 1 krat.
Mark hvala za navodila. Meni dela OK. Super.
Ne, zakaj bi, če je na voljo RGB?kokica2000 napisal/-a:dpavli, a si poskusil preko kompozitnega ali S-Video izhoda?
-
- Faca
- T-2: Že imam
- Paket: Oranžna svetloba
- Kraj: Kranj
Sem malo bol "gulaste sorte"
, Mark, to kar si napisal velja za LCD (Widescreen) TV-je, al' kok, zadevo sicer še nisem sprobal, če pa ima stranka 4:3 LetterBox ( navadno CRT TV) pa se prestavi na omenjeni format po tvojem postopku? 

-
- Guru
- Paket: 10/1 + 2xISDN + 2xUMTS + IPTV
- Kraj: Maribor - Limbuš
Obstajata res samo dve možnosti, ali so me hoteli nategniti ali pa res nimajo pojma. Skratka v vsakem primeru so dokazali da nimajo pojma. Ker če bi naleteli na kakšno neuko babico jim bi mogoče še uspelo pri meni pa nažalost ni. Boljše da bi bili tiho ali me ignorirali kot da govorijo bedarije.killah bee napisal/-a: Andrejs... Vse kar vidiš ti na TVju je iz Mastercontrole. Torej iz hiše RTV. Ne razumem, kako lahko tisti na Krvavcu skrbi za logote, podnapise itd... Sistem na RTV Slo vsaj kar se postprodukcije tiče in oddajanja je dokaj podoben našemuTorej te je nategnil po dogem in počez.

- robida
- Faca
- Paket: T2 NET + MOBIL
- Kraj: Koper
Workaround je možen le, če imaš TV, ki preko SCART detektira signal za preklop formata v wide in vertikalno stisne sliko. V tem primeru moraš Motorolo 1510 nastaviti na 16:9 (sredinska ikona v 'nastavitvah naprave') in preklop formata bo opravila TV. Meni to npr. deluje na Loewe Profil.
LPd[/quote][/quote]
Deluje.
Tudi moj Sony zna preklapljati format. Je pa zelo zanimivo, da na Motoroli izbereš format 16:9, pa čeprav imaš navadno (4:3) televizijo. Dpavli, hvala za zelo koristen namig 
LPd[/quote][/quote]
Deluje.

np
Zdej pa naj mi nekdo najde rešitev za 4:3 TVje, ki ne znajo preklapljat in se na njih uporablja M1510...
Zdej pa naj mi nekdo najde rešitev za 4:3 TVje, ki ne znajo preklapljat in se na njih uporablja M1510...

Lepo, da preklaplja v 16:9, vendar pa je napovednik za 24ur, ki je na Kanalu A med 18.45 in 18.50 (kateri je med drugim tudi posnet v razmerju 16:9), raztednjen na 4:3.
Trolling is a art.
OK ampak od tukaj dalje je pa verjetno problem POPTV.
Skratka vidi se da na T-2 preklop deluje, kdaj je pa aktiviran je pa definitivno stvar Pro Plusa.
Skratka vidi se da na T-2 preklop deluje, kdaj je pa aktiviran je pa definitivno stvar Pro Plusa.
Tud med napovednikom za 24 ur zvečer je raztegnjen v 4:3
SVAKA ČAST!
končno deluje
pa še lepo zgleda!
končno deluje
pa še lepo zgleda!
Ja sej, to sem dojel, da je to od Pro Plusa problem, sam gledam, če je kullah bee prisoten, da mal pove svojim. 

Trolling is a art.
-
- Navdušenec
- Paket: 4/512 + IPTV-HDTV + tulifon :)
Ti bom jaz dal kullah bee 

Zadnjič spremenil killah bee, dne 21. Jan 2009 ob 09:36, skupaj popravljeno 1 krat.
Megane 225 Renault Sport