Čakal sem nekje 13 dni, da so mo iz omarice v sobo potegnili kabel in priključili switch. Tisti, ki so mi to naštimali so bli mal čudni, tak občutek sem imel, kot, da je bilo površno narejeno, saj je bil fiber po kanalih speljan pod kotom 90 stopinj na eni točki, za kar sem pa slišal, da ni dobro. Prvo so mi samo kanalčke naredil in preboj, ter switch priklopili, potem so mi pa rekli, da bo glavni prišel zvarit čez 2 ure. Takrat so mi pa dali že kosovnico za podpisat, kjer je pisalo količina kablov, kanali itd... Pisalo je tudi povezava že deluje, samo niso pa še zvaril

. No pač vredu, sem si mislil, bojo prišli pa čez 2 ure uštimat. Čakam 2 ure še nič. Vredu pač bom pa še počakal, enkrat 6 ur kasneje se men že čudno zdi, zakaj mi je rekel, da bo čez 2 ure prišel pa niti pokliče ne nič. Kličem T-2, niso nič vedeli (razumljivo saj so Gratelovci tisti, ki naredijo preboj in to). Pokličem na Gratel in prosim za konktaktno številko od gospoda, ki je bil napisan na kosovnici. Niso je hoteli dat, so rekli, da me bo on poklical. Me pokliče čez 15min in reče, da bo čez pol ure prišel. Nato me spet pokliče čez 20 min in reče, da je imel nezgodo in, če lahko jutri. Jaz sem mu razložil, da bi bilo lepo, da to že danes naredi, da nismo za brezveze doma čakali cel dan. Potem le pride okoli 5 ali 6 popoldan in začnejo variti. Prvi problem, ki je nastal je ta, da so napačne kable varili, vsaj tako sem razumel. Imam 2 omarici, 1 je na hiši zraven, ki je tudi v naši lasti. Omarica A (na hiši zraven) je bila namenjena za anteno, omarica B (pod oknom kjer bi bil switch) je bila namenjena za našo linijo. V omarici B je bil kabel debel za približno en palec, v A pa malce tanjši. Gospod, ki je varil, je po nekaj časa pogledal v omarico A in rekel, da je narobe varil. Potegnili so kabel iz omarice A in ga porinil zraven kabla v omarici B in začel variti fiber iz tanjšega kabla. Še ko sploh ni končal, je poslal nekoga z laserjem do switcha, da pogleda, če je vse v redu. Rekli so, da je in priklopili switch, vendar ni bilo signala. Dobro vredu, nimaš kaj, če ni v centrali priključeno. Jaz še malce pogledam po switchu, nato pa se odpravim dol, da bi povprašal, še kaj. Pridem dol, nobenga več, tako hitro so se pobrali, da še nasvidenje niso rekli, malce sem pohitel, da sem jih še ujel v avtu in se jim pač zahvalil, da so le prišli naredit, čeprav ni delalo, pa saj oni niso krivi.
Drugi dan pride monter, vse priklopi, HDTV, TV, Tel. Pokliče v centralo in posveti z laserjem v fiber, da bi tisti v centrali videl kateri je pravi fiber. Nekaj časa govorita po telefonu, in kolikor sem slišal ni videl nobenega svetlečega fibra v popolni temi. Takrat se malce zamislim, kaj je zdaj to. Monter mi reče, da je najbrž slabo zvarjeno ali pa je kje na kablu napaka. Meni pa prideta na misel tista dva kabla iz 2 omaric. Kaj pa če je napačnega varil? Pa tako nekaj hitro so delali, da sploh ne vem, če je karkoli naredil. No monter mi je rekel, da zdaj lahko spet samo čakam, da odpravijo napake.
Povzetek na kratko: 1 dan speljali kabel v sobo. Kasneje popoldan zvarili, imeli probleme, ker niso vedeli kateri je pravi kabel; ni bilo signala. Drugi dan monter vse priklopi nič ne dela, v centrali se nič ne sveti ko posveti z laserjem v fiber. Tretji dan, pišem sedaj tole in nimam pojma kaj se sedaj dogaja.
Malce kislo se počutim, ko imam vse tukaj pa nič ne dela. Informacij pa tudi nobenih nisem dobil.
Rekel sem si, da ne bom pisal "Moje zgodbe" dokler ne bom internet že delal. Ker pa dejansko že vse imam in bi moralo delati sem se pa odločil napisat. Saj vendarle le gre za napako na linijo, kajne?
Da pa ne bo kdo začel govort kaj čez T-2 tukaj, je to več ali manj napaka Gratela, če sem vse pravilno razumel.