Telekom
-
- Navdušenec
- T-2: Že imam
- Paket: 10/10 optika
- Kraj: Ljubljana - Dravlje
Re: Telekom
Dovani to je ta članek.
-
- Navdušenec
- Paket: 10/10 optika
- Kraj: Ljubljana - Dravlje
Moja mama je od Telekoma dobila računa za službeni internet pa so ji zarčunali uporabnino 10 eur. Hitrost njenega neta je 256/128 kb/s
- toXic
- Model
- T-2: Še nimam
- Paket: 20/20
- Kraj: Šentvid pri Stični
Naj raje posodobijo internetno hitrost na optiki.
100/20 bi blo zlo priporočljivo
100/20 bi blo zlo priporočljivo
-
- Legenda
- Paket: Šel drugam (doklet ni FTTH T2)
Telekom s hitrim mobilnim omrežjem 4G/LTE še letos?
V prvi polovici julija je družba Si.mobil v Ljubljani, na Brniku in Bledu postavila četrto generacijo mobilnih komunikacij. S tem je drugi največji slovenski operater mobilne telefonije njegovim uporabnikom omogočil komercialno koriščenje hitrega mobilnega omrežja 4G/LTE. Ta omogoča hitrosti prenosa podatkov do 100 megabitov na sekundo. Kot vse kaže bodo hitro mobilno omrežje 4G/LTE kmalu dobili tudi naročniki Mobitela.
Hitro mobilno omrežje bo za Telekom Slovenije postavil švedski Ericsson. Gradnja omrežja vrednosti dobrih 10 milijonov evrov bo potekala v dveh fazah. Najprej bo nadgrajeno tako imenovano jedrno omrežje. Takoj po končanih delih bo hitra mobilna povezava 4G/LTE postala dosegljiva na gosteje poseljenih območjih in zanimivejših turističnih točkah. To naj bi se po neuradnih informacijah zgodilo še letos. Nekoliko kasneje pa bo hitra mobilna povezava dosegljiva še v preostalih delih Slovenije.
Telekom Slovenije bo za hitro mobilno omrežje 4G/LTE uporabil 1.800 megaherčno frekvenčno območje. Za to potezo so se odločili izključno zaradi zamude pri sprejemanju nacionalne strategije razdeljevanja frekvenčnega spektra. Mobilni operaterji bodo namreč morali na objavo razpisa za dodelitev frekvenčnega pasu 800 megahercev, ki se je sprostil zaradi prehoda na digitalno televizijo, čakati še vsaj leto dni. Žalostno, a resnično!
vir: www.racunalniske-novice.com
V prvi polovici julija je družba Si.mobil v Ljubljani, na Brniku in Bledu postavila četrto generacijo mobilnih komunikacij. S tem je drugi največji slovenski operater mobilne telefonije njegovim uporabnikom omogočil komercialno koriščenje hitrega mobilnega omrežja 4G/LTE. Ta omogoča hitrosti prenosa podatkov do 100 megabitov na sekundo. Kot vse kaže bodo hitro mobilno omrežje 4G/LTE kmalu dobili tudi naročniki Mobitela.
Hitro mobilno omrežje bo za Telekom Slovenije postavil švedski Ericsson. Gradnja omrežja vrednosti dobrih 10 milijonov evrov bo potekala v dveh fazah. Najprej bo nadgrajeno tako imenovano jedrno omrežje. Takoj po končanih delih bo hitra mobilna povezava 4G/LTE postala dosegljiva na gosteje poseljenih območjih in zanimivejših turističnih točkah. To naj bi se po neuradnih informacijah zgodilo še letos. Nekoliko kasneje pa bo hitra mobilna povezava dosegljiva še v preostalih delih Slovenije.
Telekom Slovenije bo za hitro mobilno omrežje 4G/LTE uporabil 1.800 megaherčno frekvenčno območje. Za to potezo so se odločili izključno zaradi zamude pri sprejemanju nacionalne strategije razdeljevanja frekvenčnega spektra. Mobilni operaterji bodo namreč morali na objavo razpisa za dodelitev frekvenčnega pasu 800 megahercev, ki se je sprostil zaradi prehoda na digitalno televizijo, čakati še vsaj leto dni. Žalostno, a resnično!
vir: www.racunalniske-novice.com
-
- Znanec
Glede na to, da bo LTE Advanced omogočal hitrosti do 3 Gb/s mislim, da ja.
Pa tudi 4G je le nadgradnja 3G telefonov.
Pa tudi 4G je le nadgradnja 3G telefonov.
živjo,
zanima me če kdo koga pozna na telekomu, da mi hitrije pridejo priklopit optiko v lj.
imam namreč že vse napeljano in vse urejeno le, telekomov tehnik mora priti, da priklpoi/aktivira nazaj v centrali, ker sem v bloku.
v stanovanju je bila namreč še pol leta nazaj aktivana optika na t-2, potem se je zaradi menjave lastnika vse izklopilo, optika je ostala le aktivirati je potrebno...
je pa smešno da se na to čaka 14 dni
pls za vsakršno info..
moram namreč čakati še 10 dni, a nujno potrebujem interne
zanima me če kdo koga pozna na telekomu, da mi hitrije pridejo priklopit optiko v lj.
imam namreč že vse napeljano in vse urejeno le, telekomov tehnik mora priti, da priklpoi/aktivira nazaj v centrali, ker sem v bloku.
v stanovanju je bila namreč še pol leta nazaj aktivana optika na t-2, potem se je zaradi menjave lastnika vse izklopilo, optika je ostala le aktivirati je potrebno...
je pa smešno da se na to čaka 14 dni
pls za vsakršno info..
moram namreč čakati še 10 dni, a nujno potrebujem interne
-
- Navdušenec
- Paket: Oranžni diamant HBO FTTH BRO
- Kraj: Litija
Mogoče še v 4 temo napiši... potem ti bo mogoče kdo od T2 priklopil TELEKOM optiko... škoda ker SIOL forum ne obstaja
sarkazem off
sarkazem off
- slow_slow
- T-2jevec / Moderator
- Paket: Oranžni DIAMANT HBO
- Kraj: Maribor T-2
- Kontakt:
samo en post ima uporabnik rozmanov
naročen sem na optiko pri t-2 a ker je omrežje od telekoma, morajo najprej oni pridt
-
- Navdušenec
- Paket: Oranžni diamant HBO FTTH BRO
- Kraj: Litija
pa tudi že 1 opozorilo v nekaj minutahslow_slow napisal/-a:samo en post ima uporabnik rozmanov
jah j b g nisem vedel kera tema je atkualna pa sem na mal več napisal, ker se mi res mudi .
sry
sry
- slow_slow
- T-2jevec / Moderator
- Paket: Oranžni DIAMANT HBO
- Kraj: Maribor T-2
- Kontakt:
RobertM in MrTwelveTrees ti mogoče lahko pomagata, piši jima na ZS z podatki o naročniku.
p.s.: pa vseeno si lahko vzameš čas in prebereš pravilnik foruma
p.s.: pa vseeno si lahko vzameš čas in prebereš pravilnik foruma
tnx,