Prehod iz TS ISDN na T-2
Re: Prehod iz TS ISDN na T-2
Pozdravljeni
Bom izkoristil kar to malce starejšo temo.
Po prehodu iz TS ISDN na T-2 telefonijo me zanima, če je potrebno ob klicu v stacionarno omrežje vedno vtipkat celotno telefonsko številko (tudi omrežno skupino).
Samo telefonsko številko sem obdržal, prav tako ISDN telefonski aparat.
Zanima me tudi, če se slučajno da kaj nastavit, da bi npr. ob klicu v dosedanje stacionarno omrežje 02 lahko klicali brez vtipkanja omrežne skupine oz. da bi klicatelj lahko poklical brez tipkanja omrežne skupine.
Bom izkoristil kar to malce starejšo temo.
Po prehodu iz TS ISDN na T-2 telefonijo me zanima, če je potrebno ob klicu v stacionarno omrežje vedno vtipkat celotno telefonsko številko (tudi omrežno skupino).
Samo telefonsko številko sem obdržal, prav tako ISDN telefonski aparat.
Zanima me tudi, če se slučajno da kaj nastavit, da bi npr. ob klicu v dosedanje stacionarno omrežje 02 lahko klicali brez vtipkanja omrežne skupine oz. da bi klicatelj lahko poklical brez tipkanja omrežne skupine.
- MrTwelveTrees
- Moderator
- T-2: Že imam
- Paket: imam
ne, če si v 02 bos moral vtipkati tudi 02 ....
Hvala za hiter odgovor.
Ostali te lahko pokličejo na enak način, kot prej. Ti pa moreš vtipkat omrežno skupino.
Amis in Telekom pri klasični telefoniji imata to urejeno, Siol, T-2 in kablaši imajo pa to iz meni neznanega razloga neurejeno.
To otežuje tudi prehod na IP telefonijo za starejše uporabnike, ki so navajeni klicati soseda brez vpisa omrežne skupine.
Pa še nekaj bi omenil, ko ravno pljuvam po telefonskih poslih... Karantena pri prenosu številke, v primeru, da uporabnik prekine naročnino, namesto, da to naredi novi operater izgubi številko za vedno. V 21. stoletju smo no
To otežuje tudi prehod na IP telefonijo za starejše uporabnike, ki so navajeni klicati soseda brez vpisa omrežne skupine.
Pa še nekaj bi omenil, ko ravno pljuvam po telefonskih poslih... Karantena pri prenosu številke, v primeru, da uporabnik prekine naročnino, namesto, da to naredi novi operater izgubi številko za vedno. V 21. stoletju smo no
Če se ti zdijo moje trditve napačne ali meniš drugače, si vzemi čas in pod njimi napiši, kar se tebi zdi prav.
- MrTwelveTrees
- Moderator
- Paket: imam
tudi starejsi se hitro navadijo, če ne zavrtijo recimo 01 preden ven kličejo, odzivnik takoj pove da stevilka ne obstaja.... tako da se takoj ve koliko je ura.
No, saj se navadijo, grenak priokus pa ostaja... Sicer pa ne vem, zakaj je to tako težko narediti? Očitno ni težko, če imajo lahko drugi operaterji, celo Telekom na PSTN in ISDN (ok, nima pa na Siol IP telefoniji).
Če se ti zdijo moje trditve napačne ali meniš drugače, si vzemi čas in pod njimi napiši, kar se tebi zdi prav.
-
- Starešina
- Paket: Malo mešano
- Kraj: Pince
Kako pa kličeš z mobilcem (npr iz omrežne skupine 041 v omrežno skupino 041)? Od prvega dne enako, a ne?
Se pa seveda strinjam s tabo, da smo v "starih časih" (praviloma analogna telefonija), v isti omrežni skupini klicali brez geografske prepone. Z uvedbo ISDN smo se počasi navajali na vnos celotnega niza (naslova) telefonske številke.
Se pa seveda strinjam s tabo, da smo v "starih časih" (praviloma analogna telefonija), v isti omrežni skupini klicali brez geografske prepone. Z uvedbo ISDN smo se počasi navajali na vnos celotnega niza (naslova) telefonske številke.
Z mobilcem sem tudi lahko klical brez omrežne skupine, vendar so to nato ukinili. Saj meni ni problem, jaz imam v imeniku številke shranjenene z omrežno skupino.
Lep pozdrav
Imam vprašanje. Če imam ip telefon T2(številka prenešena) in me negdo pokliče iz stacionarnega od telekoma ali mora pred številko vnesti omrežno 01.
lp Aleš
Imam vprašanje. Če imam ip telefon T2(številka prenešena) in me negdo pokliče iz stacionarnega od telekoma ali mora pred številko vnesti omrežno 01.
lp Aleš
- atepej
- Starešina
- Paket: Oranžni Diamant HBO - FTTH
- Kraj: Ravne na Koroškem
- Kontakt:
Če je v 01 območju (koker jaz vem) ne
-
- Starešina
- Paket: Malo mešano
- Kraj: Pince
Napaka! Vedno je potrebno vpisati tudi geografsko številko - analogija mobilno omrežje X ponudnika.
Ni res. Če imaš ponudnika, pri katerem ni treba vpisati omrežne skupine, potem je ni treba. Pri t-2 je treba vedno vpisovati omrežno skupino, če imaš t-2 telefonijo in hočeš klicati ven. Če te nekdo kliče na t-2, mu ni treba vpisovati, če njegov operater to omogoča, da ni potreben vpis omrežne.
Lep pozdrav
Dobil sem oba odgovora. Ali mi lahko kdo od T2 odgovori kateri je pravilni?
lp Aleš
Dobil sem oba odgovora. Ali mi lahko kdo od T2 odgovori kateri je pravilni?
lp Aleš