Iskratel innbox V50-U, V60-U, F60

Vse o T-2 internetu

Re: Iskratel innbox V50-U, V60-U, F60

OdgovorNapisal/-a atepej » 15. apr 2018 ob 12:33

Če priznam nisem še delal na ubiquiti sistemih
Slika Slika
Slika
Uporabniški avatar
atepej
Starešina
 
Prispevkov: 2890
Pridružen: 8. jan 2013 ob 17:04
Kraj: Ravne na Koroškem
T-2: Že imam
Paket: Oranžni diamant FTTH

Re: Iskratel innbox V50-U, V60-U, F60

OdgovorNapisal/-a atepej » 15. apr 2018 ob 12:44

Probaj tole:

'm going to assume you're going to be more comfortable using the GUI to modify your ER-X, so . . .

I don't know exactly when UBNT put the Config Tree into the GUI, so you may have to update your firmware. If you haven't updated your ER-X since you bought it, go here https://www.ubnt.com/download/edgemax/ and do that first.

After updating, log into the web interface on your ER-X, click the Config Tree tab, then navigate to the following place in the tree on the left side of the window:
interfaces / ethernet / eth0

In the main pane of the window you will see fields for values you can change on that interface. Give it the MAC address of your choice, then click Preview, then click Apply.
Slika Slika
Slika
Uporabniški avatar
atepej
Starešina
 
Prispevkov: 2890
Pridružen: 8. jan 2013 ob 17:04
Kraj: Ravne na Koroškem
T-2: Že imam
Paket: Oranžni diamant FTTH

Re: Iskratel innbox V50-U, V60-U, F60

OdgovorNapisal/-a asgard » 16. apr 2018 ob 15:02

Mac znam spremenit, ni noben problem. Bolj mi dela problem v bridge mode spravit switch ( eth2-eth4 ) da bi laufala tv čez.
Uporabniški avatar
asgard
Model
 
Prispevkov: 231
Pridružen: 13. mar 2009 ob 15:23
Kraj: Idrija
T-2: Že imam
Paket: GPON ORAŽNI KAMEN

Re: Iskratel innbox V50-U, V60-U, F60

OdgovorNapisal/-a Vednik » 16. apr 2018 ob 19:17

Imam GPON in hitrost 100/20 in me zanima, če bi želel testirati original hitrost od Telekoma, ki jo spušča ter bi router Innbox F60 zamenjal s svojim, kaj moram v svojem spremeniti oz. nastaviti, da bi lahko preizkusil hitrost ter če giga ethernet (data) kabel enako priključim v Wan port.
Vednik
Faca
 
Prispevkov: 116
Pridružen: 20. sep 2012 ob 10:52
T-2: Že imam
Paket: Oranžni diamant

Re: Iskratel innbox V50-U, V60-U, F60

OdgovorNapisal/-a MrTwelveTrees » 16. apr 2018 ob 19:51

Mac naslov od Innbooxa moras skopirati v wan mac naslov tvojega routerja. Kaj misliš da bo internet delal hitreje ?
"Zakaj držiš kuro za vrat?"
"Ker v kuharski knjigi piše, da kokoš pol ure zmerno dušimo."
MrTwelveTrees
Moderator
 
Prispevkov: 6095
Pridružen: 1. mar 2008 ob 22:14
T-2: Že imam
Paket: imam

Re: Iskratel innbox V50-U, V60-U, F60

OdgovorNapisal/-a Vednik » 16. apr 2018 ob 20:23

Nekateri pravijo, da T-2 omejuje na svojem routerju hitrost, da pa Telekom če vključiš direktno lahko dobiš višjo.
Vednik
Faca
 
Prispevkov: 116
Pridružen: 20. sep 2012 ob 10:52
T-2: Že imam
Paket: Oranžni diamant

Re: Iskratel innbox V50-U, V60-U, F60

OdgovorNapisal/-a atepej » 16. apr 2018 ob 22:35

Povej tistim ki to pravijo da so absolutni kreteni, to dela ts na OLT.
Slika Slika
Slika
Uporabniški avatar
atepej
Starešina
 
Prispevkov: 2890
Pridružen: 8. jan 2013 ob 17:04
Kraj: Ravne na Koroškem
T-2: Že imam
Paket: Oranžni diamant FTTH

Re: Iskratel innbox V50-U, V60-U, F60

OdgovorNapisal/-a g33k » 16. apr 2018 ob 22:58

Ne bo šlo tole čez, sicer si pa izbral napačno mesto za spraševat takšne stvari.
Ocenjena maksimalna hitrost je torej enaka oglaševani hitrosti, ki jo lahko naročnik doseže pri danem paketu vsaj enkrat na dan. :beri:
g33k
Guru
 
Prispevkov: 896
Pridružen: 8. sep 2011 ob 12:32
T-2: Še nimam

Re: Iskratel innbox V50-U, V60-U, F60

OdgovorNapisal/-a Maži » 18. apr 2018 ob 23:03

Pozdravljeni,

preklopili smo na paket Oranžni diamant in povsem jasna mi je besedica DO 500/100 Mbit/s na optiki, zadnji podatki s speedtesta pa kažejo rezultat 42.42 Mbps za download in 43.21 Mbps za upload. Saj nisem ne vem kakšen strokovnjak, pa se mi hitrost vseeno zdi prenizka. Kaj storiti? Klic na HD, ker zgolj od resetiranja Innboxa najbrž ne bo kakšne koristi?
LP vsem,

Maži
Maži
Novinec
 
Prispevkov: 19
Pridružen: 27. nov 2007 ob 12:05
Kraj: Ljubljana - Šiška
T-2: Že imam
Paket: T-3 GIGA optika

Re: Iskratel innbox V50-U, V60-U, F60

OdgovorNapisal/-a mikrohard » 18. apr 2018 ob 23:07

WiFi ali kabel? Hitrosti do 500/100 boš dosegel samo na kablu... če hočeš take hitrosti preko WiFi-ja, boš moral kupiti svoj (zelo dober) router... pa še tam verjetno ne boš dosegel 500Mbit/s downloada.
mikrohard
Legenda
 
Prispevkov: 1091
Pridružen: 1. feb 2014 ob 18:52
T-2: Še nimam

Re: Iskratel innbox V50-U, V60-U, F60

OdgovorNapisal/-a Maži » 18. apr 2018 ob 23:17

WiFi direktno preko Innboxa. Dobro, kabel je le kabel, ampak 42 za download in 43 za upload je pa vseeno nekam malo ... ali pač ne?
LP vsem,

Maži
Maži
Novinec
 
Prispevkov: 19
Pridružen: 27. nov 2007 ob 12:05
Kraj: Ljubljana - Šiška
T-2: Že imam
Paket: T-3 GIGA optika

Re: Iskratel innbox V50-U, V60-U, F60

OdgovorNapisal/-a g33k » 18. apr 2018 ob 23:22

Ne. To je Innbox, kot je napisal mikrohard, če želiš dosegati vsaj prbližno tako visoke hitrosti, bo treba kupit router ki ne bo poceni.
Ocenjena maksimalna hitrost je torej enaka oglaševani hitrosti, ki jo lahko naročnik doseže pri danem paketu vsaj enkrat na dan. :beri:
g33k
Guru
 
Prispevkov: 896
Pridružen: 8. sep 2011 ob 12:32
T-2: Še nimam

Re: Iskratel innbox V50-U, V60-U, F60

OdgovorNapisal/-a mikrohard » 18. apr 2018 ob 23:27

Preko Innbox WiFi-ja lahko o 500/100 samo sanjaš. 40/40 je lahko v določenih situacijah čisto ok hitrost za WiFi... ampak tukaj je zelo veliko stvari, ki vplivajo na delovanje (zmogljivost routerja, fizična lokacija routerja, zmogljivost klienta, fizična lokacija klienta, razdalja med routerjem in klientom, zasedenost WiFi kanala, itd itd). Skratka... hitrost 500/100 nima veze s hitrostjo, ki jo izmeriš na WiFi-ju... v tvojem primeru je ozko grlo WiFi, za katerega pa T-2 ne daje nobenih zagotovil, kako bo delal.
mikrohard
Legenda
 
Prispevkov: 1091
Pridružen: 1. feb 2014 ob 18:52
T-2: Še nimam

Re: Iskratel innbox V50-U, V60-U, F60

OdgovorNapisal/-a atepej » 19. apr 2018 ob 01:01

asgard Napisal/-a:Mac znam spremenit, ni noben problem. Bolj mi dela problem v bridge mode spravit switch ( eth2-eth4 ) da bi laufala tv čez.

Bridge je na T-2 ftth oz na LLU, na BRO je VLAN + po možnosti multicast.
Slika Slika
Slika
Uporabniški avatar
atepej
Starešina
 
Prispevkov: 2890
Pridružen: 8. jan 2013 ob 17:04
Kraj: Ravne na Koroškem
T-2: Že imam
Paket: Oranžni diamant FTTH

Re: Iskratel innbox V50-U, V60-U, F60

OdgovorNapisal/-a MrTwelveTrees » 19. apr 2018 ob 08:28

Maži Napisal/-a:WiFi direktno preko Innboxa. Dobro, kabel je le kabel, ampak 42 za download in 43 za upload je pa vseeno nekam malo ... ali pač ne?


:fool:
"Zakaj držiš kuro za vrat?"
"Ker v kuharski knjigi piše, da kokoš pol ure zmerno dušimo."
MrTwelveTrees
Moderator
 
Prispevkov: 6095
Pridružen: 1. mar 2008 ob 22:14
T-2: Že imam
Paket: imam

PrejšnjiNaslednji

Vrni se na Internet

Kdo je online

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov registriranih in 6 gostov