Iskratel innbox V50-U, V60-U, F60

Vse o T-2 internetu

Re: Iskratel innbox V50-U, V60-U, F60

OdgovorNapisal/-a klemen86 » 9. jan 2019 ob 20:37

Bom malo opazoval, kaj se dogaja. Hvala.
klemen86
Novinec
 
Prispevkov: 13
Pridružen: 29. dec 2014 ob 09:33
T-2: Že imam
Paket: T-4 mega

Re: Iskratel innbox V50-U, V60-U, F60

OdgovorNapisal/-a klemen86 » 11. jan 2019 ob 09:17

Sem zamenjal kablovje in ni več težav z DHCP najemom. Kot kaže je s prejšnjim kablom računalnik naključno za trenutek izgubljal povezavo.
klemen86
Novinec
 
Prispevkov: 13
Pridružen: 29. dec 2014 ob 09:33
T-2: Že imam
Paket: T-4 mega

Re: Iskratel innbox V50-U, V60-U, F60

OdgovorNapisal/-a d0r0 » 11. jan 2019 ob 09:38

MrTwelveTrees Napisal/-a:Čigava oprika, od Telekoma ali T2
če je od T2 ali od Telekoma "stari" tip LLU oz. P2P potem ni problema, če pa je gpon od Telekoma pa.... ni tako preprosto.


Zdravo,
Ker mi že nekaj časa nagaja 8 let stari Linksysov router WRT610N z DD-WRTjem (nekje na 7-10 dni rabi reboot), sem tudi jaz razmišljal, da bi kupil novega, ki ima SFP port (npr: Mikrotik hEX S). Predvsem zato, ker nimam prostora v rack omarici, kjer imam vso opremo. Fizično imam optiko sicer od Telekoma že nekje 5 let, vendar internet dobim od T-2. Kako preverim tip optike ali je to gpon ali kaj drugega? Od T-2 imam Innobox V60U v bridge modu, TVja nimam.
d0r0
Novinec
 
Prispevkov: 8
Pridružen: 25. apr 2018 ob 10:36
T-2: Že imam
Paket: T-4 Mega

Re: Iskratel innbox V50-U, V60-U, F60

OdgovorNapisal/-a MrTwelveTrees » 11. jan 2019 ob 10:20

Če imaš optiko od Telekoma in je optični kabel speljan direktno v modem Innbox, potem imaš optiko "LLU" oz. P2P.
"you know what? you know what? you know what?"

comeback.exe not found
Uporabniški avatar
MrTwelveTrees
Moderator
 
Prispevkov: 6683
Pridružen: 1. mar 2008 ob 22:14
T-2: Že imam
Paket: imam

Re: Iskratel innbox V50-U, V60-U, F60

OdgovorNapisal/-a tivoli1 » 11. jan 2019 ob 10:53

Jaz imam to "srečo", da imam optiko preko Telekoma, optični kabel direktno v Innbox F60, a sem vseeno na BRO. Najbrž je ozko grlo med Telekomovo in T2 centralo (različna lokacija?).
:hmm:
tivoli1
Začetnik
 
Prispevkov: 3
Pridružen: 11. jan 2019 ob 10:45
T-2: Že imam
Paket: T4 Mega

Re: Iskratel innbox V50-U, V60-U, F60

OdgovorNapisal/-a ciril88 » 11. jan 2019 ob 12:59

Vrjetno imaš potem OŠO...
You Can Call Me Santa Claus
Slika
Uporabniški avatar
ciril88
T-2jevec
 
Prispevkov: 713
Pridružen: 16. apr 2009 ob 16:31
T-2: Še nimam
Paket: Telemach trojček 50/40

Re: Iskratel innbox V50-U, V60-U, F60

OdgovorNapisal/-a d0r0 » 11. jan 2019 ob 13:06

MrTwelveTrees Napisal/-a:Če imaš optiko od Telekoma in je optični kabel speljan direktno v modem Innbox, potem imaš optiko "LLU" oz. P2P.


Na optičnem kablu, ki pride v hišo imam samo plastično škatlico, kjer se dva vlakna ločita in ima vsak svoj optični konektor. V škatli ni nobene elektornike. Od te škatle gre potem samo povezovalni optični kabel na Innobox. To je potem LLU ali P2P. So potem potrebne kakšne nastavitve na strani routerja, če bi kupil takega, ki ima SFP port, ali tudi samo DHCP kot imam sedaj?
d0r0
Novinec
 
Prispevkov: 8
Pridružen: 25. apr 2018 ob 10:36
T-2: Že imam
Paket: T-4 Mega

Re: Iskratel innbox V50-U, V60-U, F60

OdgovorNapisal/-a tivoli1 » 11. jan 2019 ob 18:54

ciril88 Napisal/-a:Vrjetno imaš potem OŠO...


Ne, v Šk. Loki ni OŠO-ja.
GVO mi je dal priključno dozo z zelenim in modrim priključkom.
No, najprej sem dobil dozo samo z zelenim priključkom (za GPON), a so se čez pol ure vrnili, kao napaka, in mi dali drugo dozo z obema priključkoma (FTTH), češ, da sem jaz direktno vezan do centrale.
Ko je T2 tehnik priključeval optiko na Innboxa je bil tudi prepričan, da bom imel P2P.
Da bo zadeva preko BRO, mu je povedal drugi T2 tehnik po telefonu, ki ga je imel na vezi.
:nevem:
tivoli1
Začetnik
 
Prispevkov: 3
Pridružen: 11. jan 2019 ob 10:45
T-2: Že imam
Paket: T4 Mega

Re: Iskratel innbox V50-U, V60-U, F60

OdgovorNapisal/-a ciril88 » 11. jan 2019 ob 19:14

Daj mi podatke na ZS, pa preverim.
You Can Call Me Santa Claus
Slika
Uporabniški avatar
ciril88
T-2jevec
 
Prispevkov: 713
Pridružen: 16. apr 2009 ob 16:31
T-2: Še nimam
Paket: Telemach trojček 50/40

Re: Iskratel innbox V50-U, V60-U, F60

OdgovorNapisal/-a hiberleaf » 12. jan 2019 ob 18:25

MrTwelveTrees Napisal/-a:Če imaš optiko od Telekoma in je optični kabel speljan direktno v modem Innbox, potem imaš optiko "LLU" oz. P2P.

Nima Telekom le gpon optike? :?
ciril88 Napisal/-a:Vrjetno imaš potem OŠO...

Mar ni OŠO le drugo ime za Telekom optiko? :hmm:
Uporabniški avatar
hiberleaf
Znanec
 
Prispevkov: 76
Pridružen: 24. sep 2018 ob 22:51
Kraj: Ljubljana
T-2: Že imam
Paket: Oranžni diamant HBO

Re: Iskratel innbox V50-U, V60-U, F60

OdgovorNapisal/-a MrTwelveTrees » 12. jan 2019 ob 18:32

Ne Telekom ima tudi "staro" optiko tipa P2P oz. LLU, GPON Telekom gradi od zadnjih 5let naprej (približno!)
"you know what? you know what? you know what?"

comeback.exe not found
Uporabniški avatar
MrTwelveTrees
Moderator
 
Prispevkov: 6683
Pridružen: 1. mar 2008 ob 22:14
T-2: Že imam
Paket: imam

Re: Iskratel innbox V50-U, V60-U, F60

OdgovorNapisal/-a Odisej » 23. jan 2019 ob 10:25

Oj. Imam optiko (T-2) in paket 500/100. Prej sem imel 200/20 in je bilo vse ok. Sedaj pa download pride samo do cca 250Mbps, tudi če se priključim direktno na V60. Upload je pa OK (100Mbps)
Slika
Odisej
Faca
 
Prispevkov: 131
Pridružen: 1. okt 2006 ob 14:16
T-2: Že imam

Re: Iskratel innbox V50-U, V60-U, F60

OdgovorNapisal/-a MrTwelveTrees » 23. jan 2019 ob 11:29

Če si prepričan da ni kriv računalnik in si probal še z drugim računalnikom na kabel, potem javi napako.
"you know what? you know what? you know what?"

comeback.exe not found
Uporabniški avatar
MrTwelveTrees
Moderator
 
Prispevkov: 6683
Pridružen: 1. mar 2008 ob 22:14
T-2: Že imam
Paket: imam

Re: Iskratel innbox V50-U, V60-U, F60

OdgovorNapisal/-a Odisej » 23. jan 2019 ob 20:35

..sem javil napako...javim kako se bo odvilo
Slika
Odisej
Faca
 
Prispevkov: 131
Pridružen: 1. okt 2006 ob 14:16
T-2: Že imam

Re: Iskratel innbox V50-U, V60-U, F60

OdgovorNapisal/-a tivoli1 » 1. feb 2019 ob 21:39

tivoli1 Napisal/-a:Jaz imam to "srečo", da imam optiko preko Telekoma, optični kabel direktno v Innbox F60, a sem vseeno na BRO. Najbrž je ozko grlo med Telekomovo in T2 centralo (različna lokacija?).
:hmm:


Še povratna informacija,
z današnjim dnem smo zadihali s polnimi pljuči. Nismo več na BRO.
In ja, je razlika.

Ciril88 HVALA !!!

LP Tivoli1
tivoli1
Začetnik
 
Prispevkov: 3
Pridružen: 11. jan 2019 ob 10:45
T-2: Že imam
Paket: T4 Mega

PrejšnjiNaslednji

Vrni se na Internet

Kdo je online

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov registriranih in 8 gostov