Število IP naslovov na optiki in VDSL, Dinamični, Statični

Vse o T-2 internetu

Re: Število IP naslovov na optiki in VDSL, Dinamični, Statič

OdgovorNapisal/-a Anco » 29. avg 2017 ob 19:22

Super spila.
Sem mapiral MAC address od toplotne crpalke. Edino zdej ne deluje toplotna crpalka ker ji ne morm zamenjat MAC address. Ma isto kot router.
Sem se odlocil da bom router dal nazaj na default MAC.
A morm sedaj imeti vse izklopljeno ali imam lahko v router vklopljen UTP in cakam 24 ur da bo zacel delat?
Hvala
Anco
Znanec
 
Prispevkov: 88
Pridružen: 31. avg 2015 ob 12:09
T-2: Že imam

Re: Število IP naslovov na optiki in VDSL, Dinamični, Statič

OdgovorNapisal/-a starfotr » 29. avg 2017 ob 19:51

Ne. Vse izklopi, pocakaj 24 ur in vklopi nazaj.
Če se ti zdijo moje trditve napačne ali meniš drugače, si vzemi čas in pod njimi napiši, kar se tebi zdi prav.
starfotr
Nadebudnež
 
Prispevkov: 473
Pridružen: 7. sep 2010 ob 14:28
Kraj: Vrhnika
T-2: Še nimam

Re: Število IP naslovov na optiki in VDSL, Dinamični, Statič

OdgovorNapisal/-a Anco » 11. sep 2017 ob 10:47

Super. Deluje vse OK.

Se eno prašanje: Zgoraj na routerju imam NAS server in Samsung TV z Tizen OSom gor nastavljen IPTV.
Imam pa namen dol preselit TV, verjetno bi blo najbolj pametno preselit dol NAS server pa Router ce hocem da mi vse normalno dela. Tako dostop do NASa (Kjer mam gor filme ) in IPTV.

Kak tunel na ta router (iz kleti kjer je drug router) se pa ne da nastavit ane?

Hvala
Anco
Znanec
 
Prispevkov: 88
Pridružen: 31. avg 2015 ob 12:09
T-2: Že imam

Re: Število IP naslovov na optiki in VDSL, Dinamični, Statič

OdgovorNapisal/-a Anco » 26. sep 2017 ob 19:25

Je mozno nastavit da bi NAS videl na routerju v kleti. Na routerj zgoraj imam priklopljen NAS in nastavljen UDPXY (router je Asus RT-AC68U).
Sedaj spodaj na Samsung TVju (Tizen) ne morem dostopati do serverja in do TVja. Je edina resitev da selim routerja in server spodaj?
Spodaj mam T2 default router ki sem ga zravn dobil.

Hvala
Anco
Znanec
 
Prispevkov: 88
Pridružen: 31. avg 2015 ob 12:09
T-2: Že imam

Re: Število IP naslovov na optiki in VDSL, Dinamični, Statič

OdgovorNapisal/-a Anubis » 2. jan 2019 ob 09:33

Po kolikem času izklopljenih naprav se sedaj dinamični IP spremeni oz. zamenja (včasih je veljalo dan dva)? Je enako na optiki kot na DSL?
Uporabniški avatar
Anubis
Legenda
 
Prispevkov: 1260
Pridružen: 19. mar 2006 ob 17:05
Kraj: Zokiville
T-2: Že imam
Paket: 100/10

Re: Število IP naslovov na optiki in VDSL, Dinamični, Statič

OdgovorNapisal/-a Skorc » 2. jan 2019 ob 10:57

Enako je na bakru in na optiki. IP se sprosti po 24 urah (rezervacija naslova), ni pa rečeno, da ne bo naprava pridobila enakega IP naslova.
Lep pozdrav,
Škorc

Slika
Skorc
Legenda
 
Prispevkov: 1232
Pridružen: 21. jul 2006 ob 11:12
Kraj: Pince
T-2: Že imam
Paket: Malo mešano

Re: Število IP naslovov na optiki in VDSL, Dinamični, Statič

OdgovorNapisal/-a Anubis » 2. jan 2019 ob 10:59

Če pravilno sklepam iz povedanega in videnega - "sprosti" se, ampak če ga vmes ne pograbi nekdo drug, bo ostal enak naslednjič, četudi bo minil en teden? :)
Uporabniški avatar
Anubis
Legenda
 
Prispevkov: 1260
Pridružen: 19. mar 2006 ob 17:05
Kraj: Zokiville
T-2: Že imam
Paket: 100/10

Re: Število IP naslovov na optiki in VDSL, Dinamični, Statič

OdgovorNapisal/-a rossi » 2. jan 2019 ob 11:10

Na GPON optiki je IP vezan na MAC naslov... in se mi zdi, da se ne menja... ampak je fiksen.
rossi
Navdušenec
 
Prispevkov: 694
Pridružen: 16. dec 2007 ob 19:27
Kraj: Litija
T-2: Že imam
Paket: Oranžni diamant HBO FTTH BRO

Re: Število IP naslovov na optiki in VDSL, Dinamični, Statič

OdgovorNapisal/-a borutbolc » 2. jan 2019 ob 20:39

Vsi BRO priključki imajo IP naslov vezan na MAC.
borutbolc
Uporabnik
 
Prispevkov: 31
Pridružen: 20. okt 2018 ob 20:19
T-2: Že imam
Paket: Oranžni Optimum

Re: Število IP naslovov na optiki in VDSL, Dinamični, Statič

OdgovorNapisal/-a ciril88 » 4. jan 2019 ob 19:07

Anubis Napisal/-a:Če pravilno sklepam iz povedanega in videnega - "sprosti" se, ampak če ga vmes ne pograbi nekdo drug, bo ostal enak naslednjič, četudi bo minil en teden? :)


Načeloma je tako edino če si na bitnem toku BRO ali optiki GPON (preko TS) tam je vezan na mac.
You Can Call Me Santa Claus
Slika
Uporabniški avatar
ciril88
T-2jevec
 
Prispevkov: 702
Pridružen: 16. apr 2009 ob 16:31
T-2: Še nimam
Paket: Telemach trojček 50/40

Re: Število IP naslovov na optiki in VDSL, Dinamični, Statič

OdgovorNapisal/-a yuka » 11. feb 2019 ob 16:15

Če si na pogodbi obkljukal statiko, potem imaš na GPON samo 1 statični ip? Ali se da še vedno nazaj na dinamične prešaltat?
yuka
Uporabnik
 
Prispevkov: 46
Pridružen: 24. jan 2008 ob 16:59
T-2: Že imam
Paket: 100/10

Re: Število IP naslovov na optiki in VDSL, Dinamični, Statič

OdgovorNapisal/-a MrTwelveTrees » 11. feb 2019 ob 20:37

Če hočeš na GPONU (od Telekoma) imeti statiko, moraš sporočit MAC naslov WAN porta svojega routerja T2-ju.
"you know what? you know what? you know what?"

comeback.exe not found
Uporabniški avatar
MrTwelveTrees
Moderator
 
Prispevkov: 6590
Pridružen: 1. mar 2008 ob 22:14
T-2: Že imam
Paket: imam

Re: Število IP naslovov na optiki in VDSL, Dinamični, Statič

OdgovorNapisal/-a yuka » 12. feb 2019 ob 12:22

Očitno me nisi dobro razumel, jaz imam GPON od Telekoma, ker pri nas druge variante ni, ampak nekako sem očitno dobil statiko, kolikor se spomnim sem verjetno obkljukal staticni ip na pogodbi - misloč, da je še vedno enako kot je bilo 2x dinamika + 1x statika, ampak sedaj imam samo en statičen IP. Ali se, da še nekako prešaltati nazaj na dinamični?
yuka
Uporabnik
 
Prispevkov: 46
Pridružen: 24. jan 2008 ob 16:59
T-2: Že imam
Paket: 100/10

Re: Število IP naslovov na optiki in VDSL, Dinamični, Statič

OdgovorNapisal/-a MrTwelveTrees » 12. feb 2019 ob 12:38

na GPONU (Telekom optika) NE.

Innbox = dobi načeloma statični ip (ki se naj nebi spreminjal)
lahko pa zaprosiš še za eno statiko za svoj router, vendar moraš sporočiti svoj MAC naslov svojega routerja, pa še port na innboxu ti morajo nastavit na katerem bo.
"you know what? you know what? you know what?"

comeback.exe not found
Uporabniški avatar
MrTwelveTrees
Moderator
 
Prispevkov: 6590
Pridružen: 1. mar 2008 ob 22:14
T-2: Že imam
Paket: imam

Re: Število IP naslovov na optiki in VDSL, Dinamični, Statič

OdgovorNapisal/-a yuka » 12. feb 2019 ob 12:53

Hvala, dodatna statika se zdaj po novem plača ane? Nekako ne najdem pravega cenika, vse kar je na strani kaže za poslovne uporabnike.
yuka
Uporabnik
 
Prispevkov: 46
Pridružen: 24. jan 2008 ob 16:59
T-2: Že imam
Paket: 100/10

PrejšnjiNaslednji

Vrni se na Internet

Kdo je online

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov registriranih in 5 gostov