Nič več FTTH za poslovne stranke?

Vse o T-2 internetu
Odgovori
peterdoo
Model
Prispevkov: 204
Pridružen: 22. Jan 2007 ob 19:50
T-2: Že imam
Paket: 100/10 FTTH

Nič več FTTH za poslovne stranke?

Odgovor Napisal/-a peterdoo » 9. Jan 2020 ob 17:43

Že veliko let imamo FTTH od T-2. Razmišljamo o dvigu hitrosti, kar je seveda odvisno od stroškov.

Na spletni strani T-2 (https://www.t-2.net/opticno-omrezje-ftth) ni več cenika za FTTH dostop za poslovne stranke. Samo še tisti gumb "ŽELITE IZVEDETI VEČ". Ko tam izpolnim podatke in pritisnem "POŠLJI", se ne zgodi nič.

Potem sem šel pogledati še v Horizont. Tam sicer dovoli spremembo hitrosti FTTH, ampak ne pokaže nobenih cen. Obstaja link na "cenik internetnih hitrosti", ki pa pelje na cenik za potrošnike.

Na "Preverite dostopnost optike" za naš naslov pravi: "Na vašem naslovu storitve na optičnem omrežju niso možne", čeprav optiko imamo.

Ali T-2 ne prodaja več aktivno FTTH za podjetja? In zamenjava hitrosti na višjo pri obstoječih poslovnih strankah tudi ni več zaželena?


Tisti paketi 10/10, ki jih ponujajo, pa so za podjetja smešni. Danes ima vsak na telefonu veliko hitrejši dostop in v večini drugih držav na optiki ni mogoče dobiti manj kot 50/50, v nekaterih je na GPON osnovna storitev celo 300/300 ali 600/600.

mikrohard
Starešina
Prispevkov: 1925
Pridružen: 1. Feb 2014 ob 18:52
T-2: Še nimam

Re: Nič več FTTH za poslovne stranke?

Odgovor Napisal/-a mikrohard » 9. Jan 2020 ob 18:35

Je težko vzet telefon v roke, poklicat 064 064 064 ter jih vprašat, kakšne so cene? Zakaj so začeli skrivat cene za poslovne stranke pa ne bi vedel.

Uporabniški avatar
Sadarj79
Navdušenec
Prispevkov: 580
Pridružen: 17. Mar 2006 ob 21:38
T-2: Že imam
Paket: T-2 optika

Re: Nič več FTTH za poslovne stranke?

Odgovor Napisal/-a Sadarj79 » 9. Jan 2020 ob 21:47

Ko so meni priklapljali optiko, so mi dali na firmo paket, ki je sicer za fizicne osebe. Tako da imam oranzni optimum hbo pod istimi pogoji, kot ce bi vzel privat.

Ocitno je vse mozno, odvisno pa od tega, kdo je na drugi strani.

Sent from my HTC U11 using Tapatalk


g33k
Legenda
Prispevkov: 1206
Pridružen: 8. Sep 2011 ob 12:32
T-2: Še nimam

Re: Nič več FTTH za poslovne stranke?

Odgovor Napisal/-a g33k » 9. Jan 2020 ob 21:51

To je možno že leta..
Ocenjena maksimalna hitrost je torej enaka oglaševani hitrosti, ki jo lahko naročnik doseže pri danem paketu vsaj enkrat na dan. :beri:

Uporabniški avatar
MrTwelveTrees
Moderator
Prispevkov: 7399
Pridružen: 1. Mar 2008 ob 22:14
T-2: Že imam
Paket: imam

Re: Nič več FTTH za poslovne stranke?

Odgovor Napisal/-a MrTwelveTrees » 9. Jan 2020 ob 22:24

Se da, se da sam je cena zasoljena.
"you know what? you know what? you know what?"

comeback.exe not found

raceboy
Faca
Prispevkov: 163
Pridružen: 23. Okt 2013 ob 18:43
T-2: Že imam
Paket: T3 Tera (Optika)

Re: Nič več FTTH za poslovne stranke?

Odgovor Napisal/-a raceboy » 10. Jan 2020 ob 18:35

jaz ne vidim prednosti za poslovne uporabnike razen visja cena. pustmo odziv tehnika. ce z bagrom pretgrga optiko na deloviscu je tako ali tako veliko uporabnikov brez..tako da postimajo cimprej.

Uporabniški avatar
MrTwelveTrees
Moderator
Prispevkov: 7399
Pridružen: 1. Mar 2008 ob 22:14
T-2: Že imam
Paket: imam

Re: Nič več FTTH za poslovne stranke?

Odgovor Napisal/-a MrTwelveTrees » 10. Jan 2020 ob 22:23

če je SLA poslovna stranka se gre menjat tudi napajalnik od IP telefona ob 3h zjutraj. Zato je zasoljena cena.
"you know what? you know what? you know what?"

comeback.exe not found

Uporabniški avatar
ciril88
T-2jevec
Prispevkov: 832
Pridružen: 16. Apr 2009 ob 16:31
T-2: Še nimam
Paket: Telemach trojček 50/40
Kraj: Republika prlekija

Re: Nič več FTTH za poslovne stranke?

Odgovor Napisal/-a ciril88 » 11. Jan 2020 ob 10:20

Ni glih tako... oz. imaš več SLA-jev (pogodb).
You Can Call Me Santa Claus
Slika

Uporabniški avatar
MrTwelveTrees
Moderator
Prispevkov: 7399
Pridružen: 1. Mar 2008 ob 22:14
T-2: Že imam
Paket: imam

Re: Nič več FTTH za poslovne stranke?

Odgovor Napisal/-a MrTwelveTrees » 11. Jan 2020 ob 12:39

Vem, ampak že najcenejša poslovna optika je dražja.
"you know what? you know what? you know what?"

comeback.exe not found

g33k
Legenda
Prispevkov: 1206
Pridružen: 8. Sep 2011 ob 12:32
T-2: Še nimam

Re: Nič več FTTH za poslovne stranke?

Odgovor Napisal/-a g33k » 11. Jan 2020 ob 12:44

Ja, ampak če se ne motim ti lahko vzameš katerikoli paket za rezidenčne uporabnike na firmo (sp, doo). SLA stranke so nekaj drugega.
Ocenjena maksimalna hitrost je torej enaka oglaševani hitrosti, ki jo lahko naročnik doseže pri danem paketu vsaj enkrat na dan. :beri:

peterdoo
Model
Prispevkov: 204
Pridružen: 22. Jan 2007 ob 19:50
T-2: Že imam
Paket: 100/10 FTTH

Re: Nič več FTTH za poslovne stranke?

Odgovor Napisal/-a peterdoo » 16. Jan 2020 ob 13:41

Pri paketu za rezidenčne uporabnike verjetno dobiš samo en /64 za IPv6, kar je tako, kot da ne bi imel IPv6, ker za zunanjo stran usmerjevalnika ne dobiš IPv6 naslova. Pa statične IPv4 naslove verjetno tudi ne tako kot pri poslovnih paketih?

Potem pri poslovnih piše še: "Zagotovljeno doseganje 90% nominalne prenosne hitrosti paketa".
To je pri nizkih hitrostih čisto nepomembno. Rezidenčni 100/100 je gotovo v 99% časa veliko hitrejši kot poslovni 20/20 (z 90% garancijo) za enako ceno.

Uporabniški avatar
RobertM
Moderator
Prispevkov: 2268
Pridružen: 24. Dec 2006 ob 13:51
T-2: Že imam
Paket: Oranžni Diamant BRO FTTH
Kraj: Okolica Tolmina

Re: Nič več FTTH za poslovne stranke?

Odgovor Napisal/-a RobertM » 16. Jan 2020 ob 22:25

Odzivni čas pri odpravi prijavljene napake je tudi isti ?
Ping je tudi isti ?
... je tudi isti ?

Za FB nadmojstre je vse OK :roll:
L.P.Robert
Pred zagonom jezika vklopi možgane !

Slika
Slika

Odgovori