Iskratel innbox V50-U, V60-U, F60, G78

Vse o T-2 internetu
Odgovori
Jaka
Starešina
Prispevkov: 2719
Pridružen: 21. Jul 2006 ob 13:41
T-2: Že imam
Kraj: Ljubljana

Re: Iskratel innbox V50-U, V60-U, F60

Odgovor Napisal/-a Jaka » 28. Avg 2020 ob 12:04

borutbolc napisal/-a:
25. Jun 2020 ob 19:22
Lahko imaš eno vlakno ali pa dve. Kjer sta dve, imaš na SFP modulu puščice ki kažejo smer komunikacije. Torej eno vlakno za vsako smer. Na obeh straneh sta enaka SFP modula, uporablja se enaka valovna dolžina. Pri enem vlaknu sta SFP modula različna, recimo modra in rumena. Rumen oddaja, kjer modri posluša, modri oddaja kjer rumen posluša. Na vsakem SFP modulu je napisana valovna dolžina ki se uporablja, pri tistih za eno vlakno piše obe.
Jaz imam dvojo vlakno prej sem imel INNBOX F60 sta bila oba vlakna v SFP. Zdaj imam INNBOX G78 in je samo eno vlakno notri eno pa vzunaj. Neka XPON tehnologija.

borutbolc
Faca
Prispevkov: 101
Pridružen: 20. Okt 2018 ob 20:19
T-2: Že imam
Paket: Oranžni Optimum

Re: Iskratel innbox V50-U, V60-U, F60

Odgovor Napisal/-a borutbolc » 28. Avg 2020 ob 16:08

Innbox G78 je za GPON. Tudi konektorji so drugačni. Prej so bili modri, sedaj imaš zelene.

bbboki
Začetnik
Prispevkov: 2
Pridružen: 29. Avg 2020 ob 14:47
T-2: Že imam
Paket: Oranzni start

Re: Iskratel innbox V50-U, V60-U, F60, G78

Odgovor Napisal/-a bbboki » 29. Avg 2020 ob 15:01

Pozdravljeni,

Ze 2h prebiram forum ker iscem resitev glede wifi povezave.. vceraj sem preklopil iz starega paketa na oranzni start. Ker zadeva ne vkljucuje wifi, sem se odlocil da probam s svojim routerjem linksys wrt54g.
Sem na t2 optiki, modem.je innbox v50-u.
Router v modem, povezava lan 1 v lan 1.
Ko pa na forumu zasledim neke predloge da se klice t2 da port v bridge spremeni, mi pa ni nic vec jasno :)
Na 192.168.1.1 lahko dostopam do nastavitev routerja.

Vnaprej hvala za pomoc. Lp

Uporabniški avatar
RobertM
Moderator
Prispevkov: 2274
Pridružen: 24. Dec 2006 ob 13:51
T-2: Že imam
Paket: Oranžni Diamant BRO FTTH
Kraj: Okolica Tolmina

Re: Iskratel innbox V50-U, V60-U, F60, G78

Odgovor Napisal/-a RobertM » 29. Avg 2020 ob 15:33

Če nimaš potrebe po dostopu v domače omrežje od zunaj (web server,...) potem ne potrebuješ bridge mode.
Ti deluje internetni dostop preko WiFi oziroma preko celega Linksysa ?
Če ne deluje ga daj na tovarniške nastavitva in bi moralo delati ;)
L.P.Robert
Pred zagonom jezika vklopi možgane !

Slika
Slika

borutbolc
Faca
Prispevkov: 101
Pridružen: 20. Okt 2018 ob 20:19
T-2: Že imam
Paket: Oranžni Optimum

Re: Iskratel innbox V50-U, V60-U, F60, G78

Odgovor Napisal/-a borutbolc » 29. Avg 2020 ob 15:42

LAN1 na LAN1 boš imel dvojni DHCP, od innboxa in od WRTja. Router WAN port priklopiš na LAN1 od Innboxa.
Če daš LAN1/LAN1 moraš izklopiti DHCP na routerju.

bbboki
Začetnik
Prispevkov: 2
Pridružen: 29. Avg 2020 ob 14:47
T-2: Že imam
Paket: Oranzni start

Re: Iskratel innbox V50-U, V60-U, F60, G78

Odgovor Napisal/-a bbboki » 29. Avg 2020 ob 16:31

Hvala vama za pomoc. Sem preklopil na wan in resetiral. Deluje. Sedaj pa nastavim se wifi geslo in je.
Se enkrat hvala

R2D2
Začetnik
Prispevkov: 1
Pridružen: 11. Sep 2020 ob 17:59
T-2: Že imam
Paket: Orange

Re: Iskratel innbox V50-U, V60-U, F60, G78

Odgovor Napisal/-a R2D2 » 11. Sep 2020 ob 18:30

I hope this is the right forum and I find some english speaker here...
I have a F60 with FFTH DL/UL 500/100
Unfortunately the internet feels quite slow compared to basic speeds like 50/10 when visiting my parents (with same laptop)
And it does not matter if I use the WLAN or LAN from F60 or I hook up to my Apple Airport which is in Bridge Modus.

Speedtest shows full DL/UL-speed but web-browsing is feels too slow (for that speed).

Is there anything I can do to get the real speed?
Can/should I use the ETH Port 5 (Red) for bridging my Airport?
Can I plug my Set top Box for TV in any port or which one?

You see I ahve a lot of questions.
Any helpmuch appreciated

Uporabniški avatar
MrTwelveTrees
Moderator
Prispevkov: 7589
Pridružen: 1. Mar 2008 ob 22:14
T-2: Že imam
Paket: imam

Re: Iskratel innbox V50-U, V60-U, F60, G78

Odgovor Napisal/-a MrTwelveTrees » 11. Sep 2020 ob 19:35

I suggest you report the error to the T2 call center and they will fix it from there. Or they will send a technician home to replace the equipment
***
Večletne izkušnje pri xDSL priključkih - priklopi in odprava napak, napeljava in priklopi optičnih kablov, brezžične rešitve wifi, Izkušnje tudi na vzdrževanju in servisu računalniške opreme. :wink:

Uporabniški avatar
obiskis
Model
Prispevkov: 218
Pridružen: 20. Jan 2007 ob 13:45
T-2: Že imam
Paket: Kranj T4 Mega
Kraj: Kranj

Iskratel innbox G68

Odgovor Napisal/-a obiskis » 22. Sep 2020 ob 16:36

ti innboksi me matrajo
za klimo rabim funcijo WPS, v navodilih pa piše da mora biti s strani operaterja omogočeno ?!
kaj je treba na popdpori aktivirat !?

Uporabniški avatar
obiskis
Model
Prispevkov: 218
Pridružen: 20. Jan 2007 ob 13:45
T-2: Že imam
Paket: Kranj T4 Mega
Kraj: Kranj

Iskratel innbox G68 in V45

Odgovor Napisal/-a obiskis » 22. Sep 2020 ob 16:42

na eni lokaciji je G68, na drugi V45

na G68 deluje DMZ brez problema, ko sem poizkusil na V45 ne, sem uporabil nazaj na "Port forwarding"

zmeraj mora biti nekaj da mi dela paro (oba sta v t2)

Uporabniški avatar
Tosho
Navdušenec
Prispevkov: 679
Pridružen: 12. Jan 2007 ob 16:58
T-2: Že imam
Paket: Optično oranžen
Kraj: Idrija

Re: Iskratel innbox V50-U, V60-U, F60, G78

Odgovor Napisal/-a Tosho » 22. Sep 2020 ob 16:43

obiskis napisal/-a:
22. Sep 2020 ob 16:36
ti innboksi me matrajo
za klimo rabim funcijo WPS, v navodilih pa piše da mora biti s strani operaterja omogočeno ?!
kaj je treba na popdpori aktivirat !?
Če imaš slučajno daikin klimo, pol ne rabiš wps.
Slika

Uporabniški avatar
obiskis
Model
Prispevkov: 218
Pridružen: 20. Jan 2007 ob 13:45
T-2: Že imam
Paket: Kranj T4 Mega
Kraj: Kranj

Re: Iskratel innbox V50-U, V60-U, F60, G78

Odgovor Napisal/-a obiskis » 23. Sep 2020 ob 09:45

so vse MITIBUSHI in brez WPS ne gre

Hvala

Odgovori