Drugi Switch namesto MILAN

Vse o T-2 internetu
Odgovori
markolino
Faca
Prispevkov: 138
Pridružen: 26. Okt 2007 ob 18:09
T-2: Še nimam

Drugi Switch namesto MILAN

Odgovor Napisal/-a markolino » 12. Nov 2020 ob 23:12

Pozdravljeni. Ne me spraševat zakaj ampak me zanima če bo delalo.
In če ne, kako bi lahko delalo ?

Rad bi zamenjal MILANA Optični Switch z enim Gigabitnim Switcem kot je tale:

https://www.amazon.de/-/en/NETGEAR-10-P ... r=8-1&th=1

Ali pa: sfp media converter
Tale.
https://www.amazon.de/-/en/TP-LINK-MC22 ... 925&sr=8-3


Nadomestil bi milana z Gigabitnim switchem.
Na kaj morem bit pazljiv ? kaj vse od opreme morem kupit.

Pretvornik pride točno tale, če sem prav zastopil ????

https://www.techtrade.si/pretvornik-fo- ... 0d-7948008

Lepo prosim za pomoč.

V pričakovanju na odgovor.

Uporabniški avatar
ciril88
T-2jevec
Prispevkov: 905
Pridružen: 16. Apr 2009 ob 16:31
T-2: Že imam
Paket: Oranžni diamant 300/40
Kraj: Republika prlekija

Re: Drugi Switch namesto MILAN

Odgovor Napisal/-a ciril88 » 13. Nov 2020 ob 08:57

Načeloma bi moral biti prvo T-2 oprema nato tvoja oz. uporabnikova, media converter ti odsvetujem, z netgearjem pa bi delovalo, prav tako Mikrotikom.
You Can Call Me Santa Claus
Slika

Spc
Uporabnik
Prispevkov: 48
Pridružen: 30. Jul 2019 ob 12:07
T-2: Že imam
Paket: 200/20
Kraj: Maribor
Kontakt:

Re: Drugi Switch namesto MILAN

Odgovor Napisal/-a Spc » 16. Nov 2020 ob 20:29

Najboljši switch-i za lokalno mrežo in za internet:
https://www.netzwerk-online.de/editor/F ... 123122.pdf

Na ebay-u dobiš zelo lepo ohranjen 52 portni switch za 50€ iz te serije.
Podpira pa vse od vlanov do layer 3 routinga.

Uporabniški avatar
MrTwelveTrees
Moderator
Prispevkov: 7739
Pridružen: 1. Mar 2008 ob 21:14
T-2: Že imam
Paket: imam

Re: Drugi Switch namesto MILAN

Odgovor Napisal/-a MrTwelveTrees » 16. Nov 2020 ob 20:50

Kaj mi gre na jetra ko nekdo napiše "najboljši" :owned:
***
Večletne izkušnje pri xDSL priključkih - priklopi in odprava napak, napeljava in priklopi optičnih kablov, brezžične rešitve wifi, Izkušnje tudi na vzdrževanju in servisu računalniške opreme. :wink:

mareoptika
Novinec
Prispevkov: 14
Pridružen: 13. Feb 2019 ob 08:25
T-2: Že imam
Paket: Optika

Re: Drugi Switch namesto MILAN

Odgovor Napisal/-a mareoptika » 16. Nov 2020 ob 21:50

Kaj mu bo 52 portov, če rabi samo 2...

mareoptika
Novinec
Prispevkov: 14
Pridružen: 13. Feb 2019 ob 08:25
T-2: Že imam
Paket: Optika

Re: Drugi Switch namesto MILAN

Odgovor Napisal/-a mareoptika » 16. Nov 2020 ob 22:14

Pomojem tale bi moral zadostovati ??
Naj pove tisti ki ima izkušnje z menjavami.
https://www.tp-link.com/us/business-net ... 500g-10ts/

Spc
Uporabnik
Prispevkov: 48
Pridružen: 30. Jul 2019 ob 12:07
T-2: Že imam
Paket: 200/20
Kraj: Maribor
Kontakt:

Re: Drugi Switch namesto MILAN

Odgovor Napisal/-a Spc » 16. Nov 2020 ob 23:25

MrTwelveTrees napisal/-a:
16. Nov 2020 ob 20:50
Kaj mi gre na jetra ko nekdo napiše "najboljši" :owned:
Pokaži mi gigabitni switch, ki podpira do 10240 byte-ov jumbo frame-e.
8)

Aja točno, navaden uporabnik tega ne rabi, rabi pa 8 portni navadni switch za 70€.
:beri:

markolino
Faca
Prispevkov: 138
Pridružen: 26. Okt 2007 ob 18:09
T-2: Še nimam

Re: Drugi Switch namesto MILAN

Odgovor Napisal/-a markolino » 17. Nov 2020 ob 11:22

10240 byte jumbo frame ? Zakaj se to sploh uporablja ???

Uporabniški avatar
slow_slow
T-2jevec / Moderator
Prispevkov: 5128
Pridružen: 19. Jul 2007 ob 13:19
T-2: Že imam
Paket: Oranžni DIAMANT HBO
Kraj: Maribor T-2
Kontakt:

Re: Drugi Switch namesto MILAN

Odgovor Napisal/-a slow_slow » 17. Nov 2020 ob 11:38

@spc vsak ma svojega malerja in 10240 byte jumbo frame ne vem, če rabi kdo razen kakšen resno hud poslovni subjekt.
3com sem tudi sam gledal...
https://www.extremenetworks.com/product ... switching/
tole je drugače tudi med dobrimi..

Za mene, ki se imam mogoče za malo bolj naprednega uporabnika pa sem trenutno zagovornik
https://mikrotik.com/products

Uporabniški avatar
RobertM
Moderator
Prispevkov: 2285
Pridružen: 24. Dec 2006 ob 12:51
T-2: Že imam
Paket: Oranžni Diamant BRO FTTH
Kraj: Okolica Tolmina

Re: Drugi Switch namesto MILAN

Odgovor Napisal/-a RobertM » 17. Nov 2020 ob 12:46

Sedaj moram razčistiti ali to rabiš za WAN ali LAN omrežje ?
Če imaš Milana nimaš naročene neke "zverinske" hitrosti.
Prav tako imaš lahko priključenih samo 2-3 računalnikov (DHCP omejitev).

Kaj vse je sploh priključeno na tvojo mrežo ?
L.P.Robert
Pred zagonom jezika vklopi možgane !

Slika
Slika

markolino
Faca
Prispevkov: 138
Pridružen: 26. Okt 2007 ob 18:09
T-2: Še nimam

Re: Drugi Switch namesto MILAN

Odgovor Napisal/-a markolino » 17. Nov 2020 ob 15:26

Imam linjo 200/20 in imam milana.
Rabim za WAN omrežje. Torej direkt optika v switch ali mikrotik router vezan v bridge namesto milana. Pol naprej mi gre po svoje po ostalih routerjih

Aja iskratel odpade!.

markolino
Faca
Prispevkov: 138
Pridružen: 26. Okt 2007 ob 18:09
T-2: Še nimam

Re: Drugi Switch namesto MILAN

Odgovor Napisal/-a markolino » 18. Nov 2020 ob 01:15

Kakorkoli rešu z smart Switchem..
Hvala vsem.

Odgovori