Iskratel innbox V50-U, V60-U, F60, G78

Vse o T-2 internetu
Odgovori
franko
Novinec
Prispevkov: 15
Pridružen: 7. Nov 2016 ob 20:42
T-2: Že imam
Paket: Oranžni diamant

Re: Iskratel innbox V50-U, V60-U, F60, G78

Odgovor Napisal/-a franko » 22. Mar 2021 ob 07:32

Mene pa moti, da moram imeti doma še dodatni router, čeprav operaterjev modem to omogoča.
Ko sem želel uporabljati samo svoj modem, pa tudi ni šlo.

Skorc
Legenda
Prispevkov: 1422
Pridružen: 21. Jul 2006 ob 11:12
T-2: Že imam
Paket: Malo mešano
Kraj: Pince

Re: Iskratel innbox V50-U, V60-U, F60, G78

Odgovor Napisal/-a Skorc » 22. Mar 2021 ob 08:08

Kdo je pa rekel, da moraš imeti dodaten router, če ti ponudnikov modem zadovoljuje tvoje potrebe.
Lep pozdrav,
Škorc

Slika

franko
Novinec
Prispevkov: 15
Pridružen: 7. Nov 2016 ob 20:42
T-2: Že imam
Paket: Oranžni diamant

Re: Iskratel innbox V50-U, V60-U, F60, G78

Odgovor Napisal/-a franko » 22. Mar 2021 ob 11:06

Skorc napisal/-a:
22. Mar 2021 ob 08:08
Kdo je pa rekel, da moraš imeti dodaten router, če ti ponudnikov modem zadovoljuje tvoje potrebe.
Bi mi zadostoval, če operater ne bi blokiral funkcionalnosti, ki jih modem omogoča.

samm
Faca
Prispevkov: 116
Pridružen: 6. Jan 2008 ob 11:41
T-2: Že imam
Paket: Oranžni diamant 750/150

Re: Iskratel innbox V50-U, V60-U, F60, G78

Odgovor Napisal/-a samm » 22. Mar 2021 ob 12:52

Ne vem naprimer ,zakaj je blokirana funkcionalnost USB 3.0 na G78, kamor bi lahko priklopil zunanji disk.

Uporabniški avatar
asgard
Nadebudnež
Prispevkov: 474
Pridružen: 13. Mar 2009 ob 14:23
T-2: Že imam
Paket: GPON ORAŽNI KAMEN 1000/100
Kraj: Idrija

Re: Iskratel innbox V50-U, V60-U, F60, G78

Odgovor Napisal/-a asgard » 22. Mar 2021 ob 16:14

Hm upam da ga meni ne bodo menjaval, ker po pravici je nekje zakopan med škatlami od elektronike :D :D :D

Uporabniški avatar
janj2006
Uporabnik
Prispevkov: 43
Pridružen: 20. Avg 2006 ob 08:50
T-2: Že imam
Paket: T4 Optika
Kraj: Ljubljana

Re: Iskratel innbox V50-U, V60-U, F60, G78

Odgovor Napisal/-a janj2006 » 22. Mar 2021 ob 17:09

Ne vem zakaj toliko jamranja zaradi USB 3? Pri Telekomu Slovenije na enakih modemih (npr. V60-U) omogočen samo 2.4 G WiFi, 5 G sploh ni možno nastaviti. Na HD-ju ti enostavno rečejo, če rabiš, kupi svoj router ali naroči Turbo WiFi (Fritz naprave), kjer pa je seveda tudi USB 3. Takšna je pač poslovna odločitev, ki jo moraš sprejeti ali pa kupi svoj router ali izberi drugega operaterja, kar ti je bolj po godu. :)

mikrohard
Starešina
Prispevkov: 2484
Pridružen: 1. Feb 2014 ob 17:52
T-2: Še nimam

Re: Iskratel innbox V50-U, V60-U, F60, G78

Odgovor Napisal/-a mikrohard » 22. Mar 2021 ob 17:24

V60U je lahko fizično brez 5GHz WiFi kartice... dvomim, da so stvar programsko onemogočili. Verjetno so se pri nabavi odločili za cenejšo varianto.

Uporabniški avatar
obiskis
Model
Prispevkov: 227
Pridružen: 20. Jan 2007 ob 12:45
T-2: Že imam
Paket: Kranj T4 Mega
Kraj: Kranj

Re: Iskratel innbox V50-U, V60-U, F60, G78

Odgovor Napisal/-a obiskis » 14. Apr 2021 ob 11:29

Naročil sem menjavo Milana in sedaj opažam
da iskrški modemi imajo le 4 vhode, kako se
modem razširi če je potreba večja ;
mrežno stikalo ?

normalno bo dovolj, ker imamo ISDN adapter
vzame za testni vhod, katerega koristim če
se kaj zatika na usmerjevalniku

2x TV, 1xISDN, 1x internet (+ 1x za test)

Hvala Vito

Skorc
Legenda
Prispevkov: 1422
Pridružen: 21. Jul 2006 ob 11:12
T-2: Že imam
Paket: Malo mešano
Kraj: Pince

Re: Iskratel innbox V50-U, V60-U, F60, G78

Odgovor Napisal/-a Skorc » 14. Apr 2021 ob 12:20

Ja, stikalo je prava rešitev.
Lep pozdrav,
Škorc

Slika

Uporabniški avatar
janj2006
Uporabnik
Prispevkov: 43
Pridružen: 20. Avg 2006 ob 08:50
T-2: Že imam
Paket: T4 Optika
Kraj: Ljubljana

Re: Iskratel innbox V50-U, V60-U, F60, G78

Odgovor Napisal/-a janj2006 » 14. Apr 2021 ob 15:36

Če imaš Innbox v60u ali f60 imajo 5 portov (4+1), ki se lahko obnašajo enako oz. kakor so nastavljeni. Drugače pa ali stikalo ali lasten router, odvisno kaj rabiš. :)

borutbolc
Faca
Prispevkov: 160
Pridružen: 20. Okt 2018 ob 20:19
T-2: Že imam
Paket: Oranžni Optimum

Re: Iskratel innbox V50-U, V60-U, F60, G78

Odgovor Napisal/-a borutbolc » 14. Apr 2021 ob 16:14

STBje in ISDN pustiš na Milanu in tega priklopiš na Innbox in bo dovolj tudi gigabitnih portov.

krepki45
Model
Prispevkov: 333
Pridružen: 24. Feb 2012 ob 17:15
T-2: Že imam
Paket: ORANŽNI DIAMANT HBO-750/150
Kraj: SG

Re: Iskratel innbox V50-U, V60-U, F60, G78

Odgovor Napisal/-a krepki45 » 5. Maj 2021 ob 20:28

A je slučajno kdo že dobil ta novi modem na oranžnem diamantu.

DenisSLO
Faca
Prispevkov: 119
Pridružen: 1. Dec 2014 ob 11:58
T-2: Že imam
Paket: Diamant

Re: Iskratel innbox V50-U, V60-U, F60, G78

Odgovor Napisal/-a DenisSLO » 6. Maj 2021 ob 02:19

Ne

RAST
Model
Prispevkov: 232
Pridružen: 16. Nov 2008 ob 13:23
T-2: Že imam
Paket: Optika 400/50+TV

Re: Iskratel innbox V50-U, V60-U, F60, G78

Odgovor Napisal/-a RAST » 6. Maj 2021 ob 18:32

Jaz ne, nobenega kontakta...

krepki45
Model
Prispevkov: 333
Pridružen: 24. Feb 2012 ob 17:15
T-2: Že imam
Paket: ORANŽNI DIAMANT HBO-750/150
Kraj: SG

Re: Iskratel innbox V50-U, V60-U, F60, G78

Odgovor Napisal/-a krepki45 » 6. Maj 2021 ob 19:11

To bo verjetno enako kot z prenovo horizonta,ki se prenavlja že več kot leto dni pa še sedaj nič.

Odgovori