Router

Vse o T-2 internetu
Odgovori
ngc2392
Novinec
Prispevkov: 7
Pridružen: 18. Avg 2021 ob 22:40
T-2: Že imam

Re: Router

Odgovor Napisal/-a ngc2392 » 6. Sep 2021 ob 18:16

router naj bi po vseh testih moral prežvečiti gigabitno hitrost. četudi upoštevam vse izgube, bi teh 300 mega moral za malo malco spraviti čez :) kabel sem zamenjal (sicer le 5e, a vseeno tudi ta podpira gigabitne hitrosti). torej moram naprej brskat...wifi imam tudi 1200 (kombinirano 2.4 in 5ghz), torej tudi tukaj sem pokrit. seveda, wifi ima tudi izgube...a vseeno, sedaj me matra, kje se izgublja hitrost...

Uporabniški avatar
janj2006
Uporabnik
Prispevkov: 48
Pridružen: 20. Avg 2006 ob 08:50
T-2: Že imam
Paket: T4 Optika
Kraj: Ljubljana

Re: Router

Odgovor Napisal/-a janj2006 » 6. Sep 2021 ob 19:08

Kateri router pa imaš in kateri FW je naložen?

ngc2392
Novinec
Prispevkov: 7
Pridružen: 18. Avg 2021 ob 22:40
T-2: Že imam

Re: Router

Odgovor Napisal/-a ngc2392 » 6. Sep 2021 ob 19:50

tplink ax50. original firmware. s tem se ne hecam, ker nimam potrebe.

borutbolc
Faca
Prispevkov: 173
Pridružen: 20. Okt 2018 ob 20:19
T-2: Že imam
Paket: Oranžni Optimum

Re: Router

Odgovor Napisal/-a borutbolc » 6. Sep 2021 ob 20:07

Brez routerja pa je hitrost taka kot mora bit? Če si na BRO je 350 lahko zakupljena vrednost na Telekomu...

ngc2392
Novinec
Prispevkov: 7
Pridružen: 18. Avg 2021 ob 22:40
T-2: Že imam

Re: Router

Odgovor Napisal/-a ngc2392 » 6. Sep 2021 ob 20:11

sem samo enkrat sprobal, preden sem menjal router in je speedtest pokazal 300 (i kusur). tako da mislim, da je hitrost prava. nisem na telekomu, t2 omrežje.

ngc2392
Novinec
Prispevkov: 7
Pridružen: 18. Avg 2021 ob 22:40
T-2: Že imam

Re: Router

Odgovor Napisal/-a ngc2392 » 6. Sep 2021 ob 21:10

no, sem še malo brskal in brskal...in izklopil airtime fairness na routerju. sedaj imam na wifi (5ghz) hitrost okoli 250 mbps. mnja, včasih default settings ni nujno najboljša opcija. case (almost) closed.

Uporabniški avatar
MrTwelveTrees
Moderator
Prispevkov: 8154
Pridružen: 1. Mar 2008 ob 21:14
T-2: Že imam
Paket: imam

Re: Router

Odgovor Napisal/-a MrTwelveTrees » 8. Sep 2021 ob 08:12

Zakaj pa si ta model vzel ? Vzel bi Archer c6, dela kot šus, pa za pol manj denarja.
***
Večletne izkušnje pri xDSL priključkih - priklopi in odprava napak, napeljava in priklopi optičnih kablov, brezžične rešitve wifi, Izkušnje tudi na vzdrževanju in servisu računalniške opreme. :wink:

Uporabniški avatar
janj2006
Uporabnik
Prispevkov: 48
Pridružen: 20. Avg 2006 ob 08:50
T-2: Že imam
Paket: T4 Optika
Kraj: Ljubljana

Re: Router

Odgovor Napisal/-a janj2006 » 8. Sep 2021 ob 11:16

Router TP-Link Archer AX50 je dober router in zmore z lahkoto tudi višje hitrosti (brez problema 750/250). Airtime Fairness sem tudi sam moral na AX20 izključiti in dela WiFi bolje. Vsekakor pa predlagam, da narediš FW posodobitev, ki je itak tako enostavna in hitra. :D

Mm123
Faca
Prispevkov: 137
Pridružen: 2. Mar 2019 ob 01:06
T-2: Že imam

Re: Router

Odgovor Napisal/-a Mm123 » 10. Sep 2021 ob 18:00

MrTwelveTrees napisal/-a:
8. Sep 2021 ob 08:12
Zakaj pa si ta model vzel ? Vzel bi Archer c6, dela kot šus, pa za pol manj denarja.
Jaz imam dva v AP načinu vezana na Innbox F60.
Zadnje čase se mi zdi, da se mreža odziva počasneje. Chromecast 3rd gen mi kocka na vsakem YouTube videu.
Morda bo čas da preidem na lastni router v bridge načinu?
Kar se tiče preostale lastne opreme - je vsa izpravna. Tudi razdalje do APjev niso problem.

Uporabniški avatar
MrTwelveTrees
Moderator
Prispevkov: 8154
Pridružen: 1. Mar 2008 ob 21:14
T-2: Že imam
Paket: imam

Re: Router

Odgovor Napisal/-a MrTwelveTrees » 10. Sep 2021 ob 18:23

Ja glej, vzeti si moraš čas pa piskati kje je problem.

Imaš s kablom povezano svoj router na INNBOXa ?
***
Večletne izkušnje pri xDSL priključkih - priklopi in odprava napak, napeljava in priklopi optičnih kablov, brezžične rešitve wifi, Izkušnje tudi na vzdrževanju in servisu računalniške opreme. :wink:

Mm123
Faca
Prispevkov: 137
Pridružen: 2. Mar 2019 ob 01:06
T-2: Že imam

Re: Router

Odgovor Napisal/-a Mm123 » 11. Sep 2021 ob 07:05

Da.

Uporabniški avatar
MrTwelveTrees
Moderator
Prispevkov: 8154
Pridružen: 1. Mar 2008 ob 21:14
T-2: Že imam
Paket: imam

Re: Router

Odgovor Napisal/-a MrTwelveTrees » 11. Sep 2021 ob 09:02

In če resetiraš router, ko se postavi nazaj, neha štekat na cromecastu ?
***
Večletne izkušnje pri xDSL priključkih - priklopi in odprava napak, napeljava in priklopi optičnih kablov, brezžične rešitve wifi, Izkušnje tudi na vzdrževanju in servisu računalniške opreme. :wink:

Uporabniški avatar
John Wayne
Faca
Prispevkov: 104
Pridružen: 29. Mar 2012 ob 23:24
T-2: Že imam

Re: Router

Odgovor Napisal/-a John Wayne » 15. Sep 2021 ob 22:54

Na innbox f60 imam priklopljen nov router Asus rt-ac58u v3 (original FW), ki se ne poveže na internet. V nastavitvah routerja mi pod razdelkom status izpiše naslednje opozorilo "strežnik DHPC vašega ponudnika internetnih storitev ne deluje pravilno".
Ali lahko sam v nastavitvah kaj spremenim ali moram klicati na T2?

Uporabniški avatar
Jest
Znanec
Prispevkov: 55
Pridružen: 18. Mar 2006 ob 18:04
T-2: Že imam
Paket: Oranžni Diamant - FTTH
Kraj: Medvode / Slovenia
Kontakt:

Re: Router

Odgovor Napisal/-a Jest » 16. Sep 2021 ob 06:40

Ce imas staticni IP, potem mores klicat na T-2 in sporocit MAC naslov routerja…

Uporabniški avatar
John Wayne
Faca
Prispevkov: 104
Pridružen: 29. Mar 2012 ob 23:24
T-2: Že imam

Re: Router

Odgovor Napisal/-a John Wayne » 16. Sep 2021 ob 08:27

IP je dinamični.

Odgovori