Iskratel innbox V50-U, V60-U, F60, G78, G64, G68, U92

Vse o T-2 internetu
Odgovori
shaax
Začetnik
Prispevkov: 1
Pridružen: 19. Nov 2021 ob 09:26
T-2: Že imam
Paket: T4

Re: Iskratel innbox V50-U, V60-U, F60, G78, G64, G68, U92

Odgovor Napisal/-a shaax » 19. Nov 2021 ob 11:32

lonko napisal/-a:
12. Nov 2021 ob 21:59
borutbolc napisal/-a:
12. Nov 2021 ob 21:57
Če ti klienti odpovedujejo postopoma, kakor si napisal, zveni bolj da je težava konfiguracija tvojega lokalnega omrežja (dvojni DHCP).
Ni dhcp no… v nekem trenutku pade internet. Klienti so povezani na router vsi imajo locene ipje. Pa like 5 klientov je. In tocno tko zgleda kot na starih ddwrtjih ko si imel omejitev na 300 povezav
A si mogoče našel kakšno rešitev? Imam namreč popolnoma enak problem, samo da na Innbox F60. Sem tudi probal z omejevanjem števila povezav, pa je morda malo boljše, ampak prekinja pa še vedno kar pogosto. Se pa to pojavlja odkar so zamenjali staro škatlo s tem F60, prej nisem imel nikoli nobenih težav.

lonko
Novinec
Prispevkov: 12
Pridružen: 7. Jul 2010 ob 22:30
T-2: Že imam
Paket: 10/2

Re: Iskratel innbox V50-U, V60-U, F60, G78, G64, G68, U92

Odgovor Napisal/-a lonko » 19. Nov 2021 ob 11:33

shaax napisal/-a:
19. Nov 2021 ob 11:32
lonko napisal/-a:
12. Nov 2021 ob 21:59


Ni dhcp no… v nekem trenutku pade internet. Klienti so povezani na router vsi imajo locene ipje. Pa like 5 klientov je. In tocno tko zgleda kot na starih ddwrtjih ko si imel omejitev na 300 povezav
A si mogoče našel kakšno rešitev? Imam namreč popolnoma enak problem, samo da na Innbox F60. Sem tudi probal z omejevanjem števila povezav, pa je morda malo boljše, ampak prekinja pa še vedno kar pogosto. Se pa to pojavlja odkar so zamenjali staro škatlo s tem F60, prej nisem imel nikoli nobenih težav.
Dal smo v bridge mode port3 in bom priklopil mikrotik. Ne bom se ukvarjal s tem iskratel sranjem…

netnewb
Novinec
Prispevkov: 5
Pridružen: 21. Nov 2021 ob 08:33
T-2: Že imam

Re: Iskratel innbox V50-U, V60-U, F60, G78, G64, G68, U92

Odgovor Napisal/-a netnewb » 21. Nov 2021 ob 13:17

živjo, sem nov.
saj bom najbrž naredil ločeno temo a vseeno bom začel tule

imam g68, 4 porti zadaj.

prva dva porta(prej priključena PCja) mi mečeta dhcp na 192.168.64.x druga dva porta (prej priklopljena TVja) pa neke čudne 188.230.210.x.

je to normalno?
sedaj sem dal oba TVja na switch da mi samo en port zasedata na g68.
en PC pa sem dal tja ker je bil prej TV in ima pač sedaj 188.230.210.x in internet deluje.

lahko to sam kaj štimam?

Uporabniški avatar
atepej
Starešina
Prispevkov: 4349
Pridružen: 8. Jan 2013 ob 16:04
T-2: Že imam
Paket: Oranžni Diamant HBO - FTTH
Kraj: Ravne na Koroškem
Kontakt:

Re: Iskratel innbox V50-U, V60-U, F60, G78, G64, G68, U92

Odgovor Napisal/-a atepej » 21. Nov 2021 ob 13:27

192.168.64.x je lokalni ip naslov 188.230.210.x. je pa zunanji.
Slika

netnewb
Novinec
Prispevkov: 5
Pridružen: 21. Nov 2021 ob 08:33
T-2: Že imam

Re: Iskratel innbox V50-U, V60-U, F60, G78, G64, G68, U92

Odgovor Napisal/-a netnewb » 21. Nov 2021 ob 13:36

ja a takega dobi PC če ga priklopim v port 3 ali 4.

pogled preko ipconfig /all mi da ip:
188.230.210.249
gateway: 188.230.128.1

tudi če sem šel gledat potem kakšen zunanji IP dobi računalnik na portu 1/2 ali portu 3/4 sta različna.

Uporabniški avatar
atepej
Starešina
Prispevkov: 4349
Pridružen: 8. Jan 2013 ob 16:04
T-2: Že imam
Paket: Oranžni Diamant HBO - FTTH
Kraj: Ravne na Koroškem
Kontakt:

Re: Iskratel innbox V50-U, V60-U, F60, G78, G64, G68, U92

Odgovor Napisal/-a atepej » 21. Nov 2021 ob 13:46

Router dobi zunaji IP 188.000.111.222 in ga deli med notranje naprave v obliki 192.168.64.2 - 192.168.64.254. Zunaji IP ima pa vsaka naprava sveojega.
Slika

netnewb
Novinec
Prispevkov: 5
Pridružen: 21. Nov 2021 ob 08:33
T-2: Že imam

Re: Iskratel innbox V50-U, V60-U, F60, G78, G64, G68, U92

Odgovor Napisal/-a netnewb » 21. Nov 2021 ob 18:13

tole mi vrže ko imam PC v portu 3 (port 1 in 2 delujeta točno tako kot zgoraj opisano, torej dobita 192.168.64.x).
port 3 in 4 pa nekako takole:

https://imgur.com/a/cmdirlx

Uporabniški avatar
janj2006
Znanec
Prispevkov: 56
Pridružen: 20. Avg 2006 ob 08:50
T-2: Že imam
Paket: T4 Optika
Kraj: Ljubljana

Re: Iskratel innbox V50-U, V60-U, F60, G78, G64, G68, U92

Odgovor Napisal/-a janj2006 » 21. Nov 2021 ob 19:19

Zelo enostano povedano. Port 1 in 2 sta za routerjem v Iskratelu g68 oz. NAT, port 3 in 4 pa sta nastavljena na BRIDGE oz. sta direktno na Internetu in imaš zato zunanje IP naslove, ki jih dodeli T-2. Vsak TV BOX dobi svoj javni IP naslov, tebi pa ostaneta še 2 javna IP naslova, ki ti jih dodeli T-2 DHCP. Če imaš svoj router, ga priključi na port, ki je konfiguriran na bridge (3 ali 4) ali pa ti T-2 port 2 nastavi na bridge. :)

netnewb
Novinec
Prispevkov: 5
Pridružen: 21. Nov 2021 ob 08:33
T-2: Že imam

Re: Iskratel innbox V50-U, V60-U, F60, G78, G64, G68, U92

Odgovor Napisal/-a netnewb » 21. Nov 2021 ob 21:25

hvala za info.

sicer sem priklopil router tudi na p3 ampak potem pa mi nikakor ni uspelo da bi se PC na portu1 in PC na routerju videla (je to sploh možno s tako omejenimi nastavitvami na t2 modemu?)

Uporabniški avatar
janj2006
Znanec
Prispevkov: 56
Pridružen: 20. Avg 2006 ob 08:50
T-2: Že imam
Paket: T4 Optika
Kraj: Ljubljana

Re: Iskratel innbox V50-U, V60-U, F60, G78, G64, G68, U92

Odgovor Napisal/-a janj2006 » 22. Nov 2021 ob 16:21

Normalno, da se PC na portu 1 (omrežje za NAT-om na g68) in router na portu 3 (javni IP naslov) ne vidita.Vse računalnike priklopi na svoj WiFi router in bodo vsi na istem omrežju in se bodo med seboj videli. Router, ki je na T-2 modemu g68 je za manj zahtevne uporabnike, ki jim je dovolj osnovni dostop do Interneta in nimajo P2P odjemalcev oz. to uporabljajo občasno. Še enkrat, če želiš da ti bo Internet in LAN delal kot boš želel sam, vse naprave priklopi na svoj WiFi router, TV Box-e pa direktno na Iskratel Innbox g68 od T-2-ja. :)

netnewb
Novinec
Prispevkov: 5
Pridružen: 21. Nov 2021 ob 08:33
T-2: Že imam

Re: Iskratel innbox V50-U, V60-U, F60, G78, G64, G68, U92

Odgovor Napisal/-a netnewb » 22. Nov 2021 ob 18:14

super, hvala ti.

se bom z wrt54gl poigral konec tedna ko ga še poupdejtam s freshtomatom

dcavni
Znanec
Prispevkov: 90
Pridružen: 18. Apr 2011 ob 13:49
T-2: Še nimam

Re: Iskratel innbox V50-U, V60-U, F60, G78, G64, G68, U92

Odgovor Napisal/-a dcavni » 22. Nov 2021 ob 18:17

Vrzi tole v odpadno elektroniko in kupi kaj modernejšega.

Uporabniški avatar
RobertM
Moderator
Prispevkov: 2322
Pridružen: 24. Dec 2006 ob 12:51
T-2: Že imam
Paket: Oranžni optimum BRO FTTH
Kraj: Okolica Tolmina

Re: Iskratel innbox V50-U, V60-U, F60, G78, G64, G68, U92

Odgovor Napisal/-a RobertM » 22. Nov 2021 ob 19:09

dcavni napisal/-a:
22. Nov 2021 ob 18:17
Vrzi tole v odpadno elektroniko in kupi kaj modernejšega.
Kot zgoraj - ter pokliči na T-2, da ti nastavijo še port 3, če imaš dovolj samo 3 priklope za računalnike. razloži, da imaš 2x TV na switchu. ;-)
L.P.Robert
Pred zagonom jezika vklopi možgane !

Slika
Slika

Uporabniški avatar
janj2006
Znanec
Prispevkov: 56
Pridružen: 20. Avg 2006 ob 08:50
T-2: Že imam
Paket: T4 Optika
Kraj: Ljubljana

Re: Iskratel innbox V50-U, V60-U, F60, G78, G64, G68, U92

Odgovor Napisal/-a janj2006 » 23. Nov 2021 ob 16:17

Ja. Tudi sam bi starega wrt54gl upokojil in nabavil nekaj novega vsaj npr.TP-Link Archer C80 za cca. 45 € in boš imel mir nekaj časa. :)

Ruckus
Uporabnik
Prispevkov: 41
Pridružen: 11. Maj 2012 ob 13:12
T-2: Že imam
Paket: T4 100/20

Re: Iskratel innbox V50-U, V60-U, F60, G78, G64, G68, U92

Odgovor Napisal/-a Ruckus » 26. Nov 2021 ob 12:05

Ali kdo ve če se da priključiti router direktno na G21 GPON ONT? Optika je od T2, modem je U92, ampak se mi zdi nepotreben ker uporabljam samo 1 statični bridgan port, in bi ga rad izklopil če je to možno.

Odgovori