Zaračunavanje statičnega IP

Vse o T-2 internetu
Uporabniški avatar
slow_slow
T-2jevec / Moderator
Prispevkov: 5320
Pridružen: 19. Jul 2007 ob 13:19
T-2: Že imam
Paket: Oranžni DIAMANT HBO
Kraj: Maribor T-2
Kontakt:

Re: Zaračunavanje statičnega IP

Odgovor Napisal/-a slow_slow » 29. Jul 2022 ob 12:36

V veliki meri je odvisno od načina priklopa?
npr. če si GPON - BRO mora bit statičen ip en, ki se pa ne zaračunava.

wizzard
Uporabnik
Prispevkov: 33
Pridružen: 3. Dec 2010 ob 23:59
T-2: Že imam
Paket: FTTH 200/40
Kraj: Portorož

Re: Zaračunavanje statičnega IP

Odgovor Napisal/-a wizzard » 29. Jul 2022 ob 12:59

Da, GPON imam (cirka teden dni), in zanimivo, da noben na informacijah ni to omenil.

Pred tem sem imel VDSL in statični IP, ob preklopu sem omenil tehniku, reku da bo rešeno, vendar v horizontu še vedno prikazuje "Varnostni paket: staticen IP - privzeta nizka varnost". Polj kličem na informacije, češ, da morem poslat dopis .... no in zdaj čakam ...

Uporabniški avatar
kitl
Administrator
Prispevkov: 8300
Pridružen: 17. Mar 2006 ob 15:20
T-2: Že imam
Paket: 600 Mbit/s - 40 Mbit/s 2x TV

Re: Zaračunavanje statičnega IP

Odgovor Napisal/-a kitl » 29. Jul 2022 ob 13:03

Na GPON ne boš imel dinamičnega IP-ja.
Slika


Lp, Kitl

Uporabniški avatar
MrTwelveTrees
Moderator
Prispevkov: 8441
Pridružen: 1. Mar 2008 ob 21:14
T-2: Že imam
Paket: imam

Re: Zaračunavanje statičnega IP

Odgovor Napisal/-a MrTwelveTrees » 29. Jul 2022 ob 14:38

Na gponu (Telekom optika) ti modem Innbox dobi IP - ta se ne računa, če pa hočeš svoj IP (javni)=statični se pa računa.

wizzard
Uporabnik
Prispevkov: 33
Pridružen: 3. Dec 2010 ob 23:59
T-2: Že imam
Paket: FTTH 200/40
Kraj: Portorož

Re: Zaračunavanje statičnega IP

Odgovor Napisal/-a wizzard » 29. Jul 2022 ob 16:26

Nočem uporabljat innboxa, preveč je omejen. Trenutno imam mikrotika na bridganem portu.

Nič, še en mail poslal, upam, da mi prekličejo prošnjo za ukinitev.

Uporabniški avatar
atepej
Starešina
Prispevkov: 4420
Pridružen: 8. Jan 2013 ob 16:04
T-2: Že imam
Paket: Oranžni Diamant HBO - FTTH
Kraj: Ravne na Koroškem
Kontakt:

Re: Zaračunavanje statičnega IP

Odgovor Napisal/-a atepej » 30. Jul 2022 ob 13:32

wizzard napisal/-a:
29. Jul 2022 ob 16:26
Nočem uporabljat innboxa, preveč je omejen. Trenutno imam mikrotika na bridganem portu.

Nič, še en mail poslal, upam, da mi prekličejo prošnjo za ukinitev.
Če znaš nastavit IPTV, potem kloniraš mac naslov od innbox-a v svoj mikrotik, pa bo.
Slika

Andy
Model
Prispevkov: 293
Pridružen: 12. Maj 2006 ob 12:32
T-2: Že imam
Paket: BRO FTTH Oranžni diamant HBO
Kraj: Škofja Loka

Re: Zaračunavanje statičnega IP

Odgovor Napisal/-a Andy » 31. Jul 2022 ob 15:16

Ni sicer vprašanje na tematiko zaračunavanja, pa prosim prestavite vprašanje če je napačna tema:
- T-2 na Telekom GPON omrežju.
- Št dodeljenih IPjev: 1x "statični" na Innbox in še 2x dinamični - to drži ?
Slika
BRO FTTHSlika

borutbolc
Model
Prispevkov: 235
Pridružen: 20. Okt 2018 ob 20:19
T-2: Že imam
Paket: Oranžni Optimum

Re: Zaračunavanje statičnega IP

Odgovor Napisal/-a borutbolc » 31. Jul 2022 ob 15:40

Na BRO Telekom omrežju ni dinamičnih IPjev.

karantanija
Novinec
Prispevkov: 12
Pridružen: 31. Maj 2022 ob 19:41
T-2: Že imam

Re: Zaračunavanje statičnega IP

Odgovor Napisal/-a karantanija » 1. Avg 2022 ob 18:04

madpanter napisal/-a:
30. Jun 2022 ob 13:50
A je še zmeraj tako pri t-2 da se ti ip ne spremeni dokler nisi odklopljen več kot 24 ur?
Tudi vec kot 24 ur si odklopljen in lahko ostane enak. Po mojih izkusnjah je nekaj dni. Razen ce MAC clone funkcijo uporabim na routerju, potem pa takoj lahko dobim novega.

Odgovori