Dva routerja za t-2 modemom

Vse o T-2 internetu
Odgovori
HEki
Faca
Prispevkov: 102
Pridružen: 17. Dec 2006 ob 13:16
T-2: Že imam
Paket: Optika 300/50
Kraj: Sl. Konjice

Dva routerja za t-2 modemom

Odgovor Napisal/-a HEki » 23. Mar 2023 ob 18:49

Pozdravljeni,

imam 2 routerja priključena za t-2 modemom, ker imam potrebo po dveh ločenih zunanjih IP naslovih. Na obeh routerjih imam nastavljen FTP in do obeh routerjev lahko dostopam od kjerkoli, razen iz računalnikov znotraj omenjenih omrežij.

Router A ima FTP A, router B ima FTP B. Od doma se brez težav povežem tako na FTP A in FTP B, medtem ko računalniki znotraj omrežja routerja A nikakor ne pridejo na FTP B in obratno. Računalniki znotraj omrežja routerja B nikakor ne pridejo do FTP A. Enako je z RDPji ...

V čem je težava t-2 modema? Na t-2 pravijo, da to nikoli ne bo delovalo ...
Pozdravljeni,

po pregledu in preveritvi na obstoječi konfiguraciji zadeva nebo delala ...

Hvala.

Lep pozdrav,
Primož P
A se res ne da?

Hvala.

Uporabniški avatar
MrTwelveTrees
Moderator
Prispevkov: 9181
Pridružen: 1. Mar 2008 ob 21:14
T-2: Že imam
Paket: imam

Re: Dva routerja za t-2 modemom

Odgovor Napisal/-a MrTwelveTrees » 23. Mar 2023 ob 20:33

Ja, ja, ja

Odvisno kako imaš povezano.

PRIMER:

Router A : 192.168.0.1
Router B: 192.168.1.1

se seveda ne bodo videli skupaj.

Če ima izklopiš na enem routerju DHCP pa ju lahko povežeš skupaj z lan lablom

Router A: 192.168.1.1
Router B: 192.168.1.2

In vklopiš DHCP recimo samo na drugem. in oba routerja povežeš skupaj z LAN vhodi.

Tako se bodo vsi računalniki videli skupaj

In tudi na vsakemu računalniku si lahko nastaviš preko katerega routerja hodiš ven na internet (PREHOD/GATEWAY)

Uporabniški avatar
atepej
Starešina
Prispevkov: 4647
Pridružen: 8. Jan 2013 ob 16:04
T-2: Že imam
Paket: Oranžni Diamant HBO - FTTH
Kraj: Ravne na Koroškem
Kontakt:

Re: Dva routerja za t-2 modemom

Odgovor Napisal/-a atepej » 24. Mar 2023 ob 06:53

Heki a to imaš innbox modem?
Slika

HEki
Faca
Prispevkov: 102
Pridružen: 17. Dec 2006 ob 13:16
T-2: Že imam
Paket: Optika 300/50
Kraj: Sl. Konjice

Re: Dva routerja za t-2 modemom

Odgovor Napisal/-a HEki » 24. Mar 2023 ob 07:14

Govorim o dostopu preko zunanjih IP naslovov! In omrežja sta med sabo čisto drugače skonfigurirana ...
Torej 93.103.xxx.AAA nikakor ne more do FTPja na 89.212.xxx.BBB in obratno ... Zakaj bi bil to problem?!?!

Menjal se lokacijo in na stari lokaciji sem imel 5 zunanjih IP naslovov in nobenih težav pri povezovanju med temi IPji ...

Imam pa modem INNBOX U92 ...

HEki
Faca
Prispevkov: 102
Pridružen: 17. Dec 2006 ob 13:16
T-2: Že imam
Paket: Optika 300/50
Kraj: Sl. Konjice

Re: Dva routerja za t-2 modemom

Odgovor Napisal/-a HEki » 24. Mar 2023 ob 07:21

Še to ...

Tako pri FTPju kot tudi pri RDPju, dobim prijavno okno, torej zadeva "komunicira med sabo" ... Kaj več kot to pa ne ...

Lp

Uporabniški avatar
MrTwelveTrees
Moderator
Prispevkov: 9181
Pridružen: 1. Mar 2008 ob 21:14
T-2: Že imam
Paket: imam

Re: Dva routerja za t-2 modemom

Odgovor Napisal/-a MrTwelveTrees » 24. Mar 2023 ob 10:31

Se pravi imaš 2 porta na bridge , vsak modem ima public IP. Ali sta oba statična / dinamična ?

HEki
Faca
Prispevkov: 102
Pridružen: 17. Dec 2006 ob 13:16
T-2: Že imam
Paket: Optika 300/50
Kraj: Sl. Konjice

Re: Dva routerja za t-2 modemom

Odgovor Napisal/-a HEki » 24. Mar 2023 ob 18:05

1 statičen, 1 dinamičen.

Uporabniški avatar
MrTwelveTrees
Moderator
Prispevkov: 9181
Pridružen: 1. Mar 2008 ob 21:14
T-2: Že imam
Paket: imam

Re: Dva routerja za t-2 modemom

Odgovor Napisal/-a MrTwelveTrees » 24. Mar 2023 ob 19:20

Če si na T2 optiki ti pripadata 2 dinamična, (INNBOX modem + 2x dinamični IP na bridge portu)
Lahko testiraš da drugemu routerju nastaviš DHCP da dobi dinamični ip namesto statičnega pa testiraš.

HEki
Faca
Prispevkov: 102
Pridružen: 17. Dec 2006 ob 13:16
T-2: Že imam
Paket: Optika 300/50
Kraj: Sl. Konjice

Re: Dva routerja za t-2 modemom

Odgovor Napisal/-a HEki » 28. Mar 2023 ob 09:27

Vse to sem že probal ... Ne deluje.

Pozabil sem, da imam točno tako kot si napisal ... 1 statičen in 2 dinamična. Nobeden izmed teh ne more dostopati do nobenega znotraj T-2 modema ...

Lp
Tadej

Uporabniški avatar
MrTwelveTrees
Moderator
Prispevkov: 9181
Pridružen: 1. Mar 2008 ob 21:14
T-2: Že imam
Paket: imam

Re: Dva routerja za t-2 modemom

Odgovor Napisal/-a MrTwelveTrees » 28. Mar 2023 ob 15:51

Kaj ja če računalnike priklopiš direkno na modem, da dobijo dinamični IP ali vpišeš statiko, ti dela FTP ?
Če se boš tega lotil, moraš najprej na routerju sprostiti dinamični IP. (release ip)

Odgovori