T-2 počasi ukinja dinamične IPje

Vse o T-2 internetu
SL4FKO
Uporabnik
Prispevkov: 30
Pridružen: 15. Dec 2019 ob 16:57
T-2: Že imam
Paket: Mam.

Re: T-2 počasi ukinja dinamične IPje

Odgovor Napisal/-a SL4FKO » 14. Feb 2024 ob 20:10

Isto na mojem Innboxu U92... Wifi nastavitev sploh ne gre shraniti, dobil pa sem ga v "napol" resetiranem stanju, geslo in SSID za 2.4 GHz wifi je bilo še shranjeno od prejšnjega uporabnika. Načeloma gre spreminjati samo nastavitve za wifi in odpiranje portov. Aja, pa DMZ se lahko vklopi, kar pa zaradi same varnosti ni priporočljivo...

Tu pa tam mogoče uspe kakšne nastavitve shraniti, ko se planeti pokrijejo in je Jupiter v ozvezdju Vodnarja...

Katastrofalen hardware je tole. Res... Katastrofa in sramota za operaterja.

Res priporočam vsem iz srca, nabavite si lastne routerje, tole sranje pa takoj v bridge način in izklopit wifi.
ISP: T-2 Slovenia
Main: GT-AX6000 (HW Ver. A1) | amtm | Diversion | Skynet | Transmission |
Node: RT-AC68U (HW Ver. E1) | in AiMesh, ethernet backhaul

Uporabniški avatar
MrTwelveTrees
Moderator
Prispevkov: 9104
Pridružen: 1. Mar 2008 ob 21:14
T-2: Že imam
Paket: imam

Re: T-2 počasi ukinja dinamične IPje

Odgovor Napisal/-a MrTwelveTrees » 14. Feb 2024 ob 20:44

Bridge porti se bodo ukinjali počasi....

Uporabniški avatar
MrTwelveTrees
Moderator
Prispevkov: 9104
Pridružen: 1. Mar 2008 ob 21:14
T-2: Že imam
Paket: imam

Re: T-2 počasi ukinja dinamične IPje

Odgovor Napisal/-a MrTwelveTrees » 15. Feb 2024 ob 10:42

Res je, da zmanjkuje IP naslovov, po drugi strani pa T2 brezplačno nudil 2 dinamična IPja naročniku.
Potem pa se postavi v vlogo T2ja: Zakaj bi nekaj nudili brezplačno (dinamični javni IP), če lahko za to računamo (statika).
Itak ni nikjer napisano da morata v naročnini pripadati 2 dinamična ipja.

Se razume da je to lepa gesta od T2 ki jo noben drug operater ne nudi, ampak koliko naročnikov pa bo dejansko preklicalo naročnino če bo T2 res ukinil te dinamične ipje. Tega praktično ne bo, ampak bodo tisti ki rabijo segli v denarnico po 2 eur na mesec več in 10eur za vklop storitve statičnega ipja.

karantanija
Faca
Prispevkov: 102
Pridružen: 31. Maj 2022 ob 19:41
T-2: Že imam

Re: T-2 počasi ukinja dinamične IPje

Odgovor Napisal/-a karantanija » 15. Feb 2024 ob 19:37

Ampak tudi tisti, ki rabijo direktno povezavo navzven (nekdanja "nizka varnost"), ponavadi ne rabijo 2 IPjev. Zakaj bi bil to problem uporabnikov, če T2 "nudijo 2 dinamična IPja"? Naj uredijo tako, da bo en. Verjetno bi lahko takim dali Innbox G23 in nič drugega?

Jaz npr. statičnega že dolgo ne rabim več, dinamični navzven s polno odprtostjo (z "ograjo", ki jo sam kupim in konfiguriram) je pa čisto OK. Pa še "sprosti" se in ga lahko uporabijo drugi, ko je vse ugasnjeno.

CrazyX
Uporabnik
Prispevkov: 28
Pridružen: 16. Avg 2019 ob 19:03
T-2: Že imam

Re: T-2 počasi ukinja dinamične IPje

Odgovor Napisal/-a CrazyX » 22. Feb 2024 ob 14:38

Torej sedaj T2 dodelujuje le še en dinamičen IP in ne več dva?

Ravno včeraj je prišlo do napake na centrali in od ponovne vzpostavitve nimam več dveh različnih "dinamičnih" IPjev, ampak le še en (+1 statičen zakupljen). Torej sedaj moram, da naenkrat uporabljam 3 različne globalne IPje, obvezno kupiti še en statičen IP (torej skupno 2)?

Uporabniški avatar
MrTwelveTrees
Moderator
Prispevkov: 9104
Pridružen: 1. Mar 2008 ob 21:14
T-2: Že imam
Paket: imam

Re: T-2 počasi ukinja dinamične IPje

Odgovor Napisal/-a MrTwelveTrees » 22. Feb 2024 ob 15:58

Še zmerja sta 2, počakaj 24h in probaj spet.
Se pa bo to ukinilo, kdaj ? Se ne ve ...

Odgovori