Novi T2 IP rangi

Vse o T-2 internetu
Spirit
Faca
Prispevkov: 132
Pridružen: 29. Dec 2006 ob 10:29
T-2: Že imam
Paket: T4 Giga

Re: Novi T2 IP rangi

Odgovor Napisal/-a Spirit » 25. Jun 2023 ob 18:43

No spletni velikani ala Amazon, eBay, Aliexpress verdjetno že imajonposodobljene podatke in očitno so vsi tej IPji iz Irana nekega čudnega “shady” porekla prek katerih so se očitno dogajale zlorabe. In T2 je očitno gledal samo na ceno in kupil najbolj sumljive naslove, plačujemo pa mi in ne malo

Uporabniški avatar
MrTwelveTrees
Moderator
Prispevkov: 9104
Pridružen: 1. Mar 2008 ob 21:14
T-2: Že imam
Paket: imam

Re: Novi T2 IP rangi

Odgovor Napisal/-a MrTwelveTrees » 25. Jun 2023 ob 20:00

Spirit: A to maš ti naročen statični IP, ki ti dela probleme ?

mikrohard
Starešina
Prispevkov: 3112
Pridružen: 1. Feb 2014 ob 17:52
T-2: Še nimam

Re: Novi T2 IP rangi

Odgovor Napisal/-a mikrohard » 25. Jun 2023 ob 20:18

Spirit napisal/-a:
25. Jun 2023 ob 18:43
No spletni velikani ala Amazon, eBay, Aliexpress verdjetno že imajonposodobljene podatke in očitno so vsi tej IPji iz Irana nekega čudnega “shady” porekla prek katerih so se očitno dogajale zlorabe. In T2 je očitno gledal samo na ceno in kupil najbolj sumljive naslove, plačujemo pa mi in ne malo
Če bi imeli posodobljene podatke, potem ti težav ne bi imel. Pač... poskusi rešiti preko supporta.

Sicer ti več kot očitno nimaš težav z geoip-jem, temveč še neko drugo blacklisto.

Spirit
Faca
Prispevkov: 132
Pridružen: 29. Dec 2006 ob 10:29
T-2: Že imam
Paket: T4 Giga

Re: Novi T2 IP rangi

Odgovor Napisal/-a Spirit » 25. Jun 2023 ob 20:38

MrTwelveTrees napisal/-a:
25. Jun 2023 ob 20:00
Spirit: A to maš ti naročen statični IP, ki ti dela probleme ?
Dinamični. Prej sem imel vedno drug pool, zdaj pa se lepo vidi da so problemi odkar sem dobil novega.

Uporabniški avatar
MrTwelveTrees
Moderator
Prispevkov: 9104
Pridružen: 1. Mar 2008 ob 21:14
T-2: Že imam
Paket: imam

Re: Novi T2 IP rangi

Odgovor Napisal/-a MrTwelveTrees » 25. Jun 2023 ob 21:20

Pa imaš to danamični na svojem routerju ?

Spirit
Faca
Prispevkov: 132
Pridružen: 29. Dec 2006 ob 10:29
T-2: Že imam
Paket: T4 Giga

Re: Novi T2 IP rangi

Odgovor Napisal/-a Spirit » 25. Jun 2023 ob 21:43

MrTwelveTrees napisal/-a:
25. Jun 2023 ob 21:20
Pa imaš to danamični na svojem routerju ?
Ne, od T2.

Uporabniški avatar
MrTwelveTrees
Moderator
Prispevkov: 9104
Pridružen: 1. Mar 2008 ob 21:14
T-2: Že imam
Paket: imam

Re: Novi T2 IP rangi

Odgovor Napisal/-a MrTwelveTrees » 25. Jun 2023 ob 22:01

Se pravi INNBOX dobi ta IP ?

peterdoo
Model
Prispevkov: 220
Pridružen: 22. Jan 2007 ob 18:50
T-2: Že imam
Paket: 100/10 FTTH

Re: Novi T2 IP rangi

Odgovor Napisal/-a peterdoo » 18. Jul 2023 ob 21:35

Po nepotrebnem se razmetava z IPv4 naslovi. Prepričan sem, da vsaj 50% uporabnikov ne potrebuje javnega IPv4 naslova, ker nimajo odprtih portov na požarnem zidu in se ne povezujejo nikamor, kjer bi se jih avtentificiralo po IPv4 naslovu. Vsem takim bi zadostovalo, če bi imeli IPv6 in nek privatni IPv4 naslov (100.x.x.x), pa čez T-2 CG-NAT v Internet. Potem bi T-2 kar naenkrat imel preveč IPv4 naslovov in ne bi bilo potrebno kupovati takih, ki povzročajo težave.

Pri Googlu 40% svetovnega prometa pride po IPv6. Iz Slovenije samo 12%.

Uporabniški avatar
Spiko
Znanec
Prispevkov: 91
Pridružen: 24. Jul 2006 ob 21:07
T-2: Že imam
Paket: net+tel
Kraj: Kranj

Re: Novi T2 IP rangi

Odgovor Napisal/-a Spiko » 24. Jul 2023 ob 16:19

reč da ti dajo drug ip.

DenisSLO
Faca
Prispevkov: 182
Pridružen: 1. Dec 2014 ob 11:58
T-2: Že imam
Paket: Diamant

Re: Novi T2 IP rangi

Odgovor Napisal/-a DenisSLO » 13. Sep 2023 ob 01:05

Pred par dnevi so bila ponoči vzdrževalna dela in se mi je po 4-ih letih zamenjal IP. :aa: Sedaj določene storitve javljajo da sem v Teheranu. Problemov še ni zaenkrat. Koliko časa more bit izklopljen modem, če bi hotel da se zamenja IP?

Uporabniški avatar
kitl
Administrator
Prispevkov: 8483
Pridružen: 17. Mar 2006 ob 15:20
T-2: Že imam
Paket: 600/100 Mbit/s 2x TV

Re: Novi T2 IP rangi

Odgovor Napisal/-a kitl » 13. Sep 2023 ob 11:11

najmanj 24h pa še to ni garancija. Pač pokličeš na help in urediš, če bodo problemi, jaz sem tako uredil. Mi samo tik tok ni deloval vse ostalo BP.
Slika


Lp, Kitl

Uporabniški avatar
MrTwelveTrees
Moderator
Prispevkov: 9104
Pridružen: 1. Mar 2008 ob 21:14
T-2: Že imam
Paket: imam

Re: Novi T2 IP rangi

Odgovor Napisal/-a MrTwelveTrees » 26. Nov 2023 ob 17:19

Evo, sem imel enko stranko, določene internetne strani pri kitajcih niso odpirale - bivši iranski IP :018:

karantanija
Faca
Prispevkov: 102
Pridružen: 31. Maj 2022 ob 19:41
T-2: Že imam

Re: Novi T2 IP rangi

Odgovor Napisal/-a karantanija » 27. Nov 2023 ob 17:02

Je tole napačno routanje za denimo Googlove serverje tudi povezano s temi "novimi" rangi? Meni se občasno zgodi, da mi preusmeri na Kitajsko, in potem za spletne strani, ki uporabljajo Googlove pritikline, čakam, da se naložijo. :mad:

Trenutni traceroute:

Koda: Izberi vse

Tracing route to fonts.googleapis.com [203.208.50.161]
over a maximum of 30 hops:

  1    <1 ms    <1 ms    <1 ms  192.168.xx.yy
  2     4 ms     2 ms     2 ms  84.255.208.208
  3     3 ms     1 ms     2 ms  84.255.208.164
  4     5 ms     3 ms     4 ms  te0-0-2-3.850.nr11.b020830-1.lju01.atlas.cogentco.com [149.6.52.49]
  5     6 ms     3 ms     3 ms  te0-0-0-35.rcr61.lju01.atlas.cogentco.com [154.25.15.193]
  6    11 ms    11 ms    11 ms  multi-use.cogentco.com [154.54.78.30]
  7    12 ms    11 ms    11 ms  be4080.ccr52.vie01.atlas.cogentco.com [130.117.50.81]
  8    16 ms    16 ms    16 ms  be3462.ccr22.muc03.atlas.cogentco.com [154.54.59.182]
  9    22 ms    23 ms    22 ms  be2960.ccr42.fra03.atlas.cogentco.com [154.54.36.253]
 10    53 ms    24 ms    22 ms  be3187.agr41.fra03.atlas.cogentco.com [130.117.1.117]
 11    73 ms    73 ms    74 ms  chinatelecom.demarc.cogentco.com [149.14.159.114]
 12   294 ms     *        *     202.97.95.205
 13   303 ms   303 ms   303 ms  202.97.90.58
 14   305 ms     *      305 ms  202.97.23.121
 15     *        *        *     Request timed out.
 16   299 ms     *      296 ms  101.95.95.162
 17     *        *        *     Request timed out.
 18   320 ms     *      319 ms  203.208.62.0
 19   319 ms     *      319 ms  203.208.62.31
 20   321 ms   320 ms   323 ms  203.208.50.161

Trace complete.
Server je na Kitajskem:

Koda: Izberi vse

whosip 203.208.50.161

WHOIS Source: APNIC
IP Address:   203.208.50.161
Country:      China
Network Name: GOOGLECN
Owner Name:   Beijing Gu Xiang Information Technology Co.,Ltd.
CIDR:         203.208.32.0/19
From IP:      203.208.32.0
To IP:        203.208.63.255
Allocated:    Yes
Contact Name: GOOGLECN Contact
Address:      Room 303, 3th Floor, Tower B, Raycom Info Tech Park, No. 2 Kexueyuan South Road, Zhongguancun, Haidian District, Beijing.
Email:        cnnic-contact@google.com
Abuse Email:
Phone:        +86-10-62503000
Fax:          +86-10-62503001
Nisem pa šel cahnat, kateri IP imam takrat, ko je OK. Trenutno ga imam ranga 93.103.x.y. Uporabljam pa AdGuard za DNS, tako da je tudi tale "issue" relevanten: https://github.com/AdguardTeam/AdGuardDNS/issues/660

Uporabniški avatar
atepej
Starešina
Prispevkov: 4609
Pridružen: 8. Jan 2013 ob 16:04
T-2: Že imam
Paket: Oranžni Diamant HBO - FTTH
Kraj: Ravne na Koroškem
Kontakt:

Re: Novi T2 IP rangi

Odgovor Napisal/-a atepej » 27. Nov 2023 ob 17:26

Če pravi vidim so sporni:

- 188.159.224.0/19 = Iran
- 89.116.184.0/23 = Litva
- 119.12.128.0/20 = Avstralija

- 2a01:260::/32 = ZDA
Slika

DenisSLO
Faca
Prispevkov: 182
Pridružen: 1. Dec 2014 ob 11:58
T-2: Že imam
Paket: Diamant

Re: Novi T2 IP rangi

Odgovor Napisal/-a DenisSLO » 28. Nov 2023 ob 03:08

Windy mi javi da sem v Iranu in je malce nadležno.

Odgovori