T-2 port forwarding

Vse o T-2 internetu
Luka Ščuka
Začetnik
Prispevkov: 3
Pridružen: 19. Jan 2024 ob 15:58
T-2: Že imam

T-2 port forwarding

Odgovor Napisal/-a Luka Ščuka » 19. Jan 2024 ob 16:41

Poskušam uklopiti port forwarding a ko na t2 horizont vpišem port in moj ipv4 se mi na listu ne prikaže. Sem ga probal osvežit, če kdo vpraša. Sem tudi poskusil iz telefona pa ne dela. Moj računalnik je v tp link ruter povezan z ethernet kablom. Na ruterju je port forwarding tudi nastavljen. IP od računalnika sem spremenil v statičen, ker sem slišal da to pomaga. A mogoče rabim priklopit ethernet kabel v modem? Moj modem je INNBOX.

Uporabniški avatar
MrTwelveTrees
Moderator
Prispevkov: 9110
Pridružen: 1. Mar 2008 ob 21:14
T-2: Že imam
Paket: imam

Re: T-2 port forwarding

Odgovor Napisal/-a MrTwelveTrees » 19. Jan 2024 ob 17:59

Pokliči na klicni center ti bodo oni nastavili.

weidah
Nadebudnež
Prispevkov: 451
Pridružen: 7. Avg 2007 ob 01:27
T-2: Že imam

Re: T-2 port forwarding

Odgovor Napisal/-a weidah » 20. Jan 2024 ob 14:16

Prosi naj ti bridgajo port na WAN in potem samo na svojem routerju nastavlaš.
Slika

Uporabniški avatar
MrTwelveTrees
Moderator
Prispevkov: 9110
Pridružen: 1. Mar 2008 ob 21:14
T-2: Že imam
Paket: imam

Re: T-2 port forwarding

Odgovor Napisal/-a MrTwelveTrees » 20. Jan 2024 ob 17:03

Ja, če je na T2 optiki, če pa ni (Telekom BRO) bo moral pa plačat za vklop statičnega IPja in mesečni strošek.

weidah
Nadebudnež
Prispevkov: 451
Pridružen: 7. Avg 2007 ob 01:27
T-2: Že imam

Re: T-2 port forwarding

Odgovor Napisal/-a weidah » 20. Jan 2024 ob 20:39

MrTwelveTrees napisal/-a:
20. Jan 2024 ob 17:03
Ja, če je na T2 optiki, če pa ni (Telekom BRO) bo moral pa plačat za vklop statičnega IPja in mesečni strošek.
:jao:
Slika

verma1313
Začetnik
Prispevkov: 4
Pridružen: 21. Jan 2024 ob 01:53
T-2: Že imam

Re: T-2 port forwarding

Odgovor Napisal/-a verma1313 » 21. Jan 2024 ob 11:32

Ali je komu že uspelo odpreti port na Telekomovi optiki za VPN preko NAS?
Na klicnem centru so mi uspeli odpreti samo port za VPN na IP od T2 (192.168.64.100)
Ta IP pa ne morem povezati na mojo lokalno mrežo.

weidah
Nadebudnež
Prispevkov: 451
Pridružen: 7. Avg 2007 ob 01:27
T-2: Že imam

Re: T-2 port forwarding

Odgovor Napisal/-a weidah » 21. Jan 2024 ob 23:20

verma1313 napisal/-a:
21. Jan 2024 ob 11:32
Ali je komu že uspelo odpreti port na Telekomovi optiki za VPN preko NAS?
Na klicnem centru so mi uspeli odpreti samo port za VPN na IP od T2 (192.168.64.100)
Ta IP pa ne morem povezati na mojo lokalno mrežo.
Hočeš reči, da so kar sami določli IP na katerega bodo forwardiral port?
Oziroma, če si se ti zmotil pri nastavitvah/izražanju.
192.168.64.100 je bogon IP, samo za lokalno mrežo, če si se od zunaj probal na ta IP povezat ne bo delovalo.
Oni ti forwardirajo port na tvoj lokalni IP od VPN strežnika, ti pa se povezuješ od zunaj preko WAN IPja, ki ga lahko tukaj dobiš https://whatismyipaddress.com/
Če se pa povezuješ navzven, ala NordVPN ali podobno, ti pa ni treba forwardirat portov. Razen, če slučajno, zelo malo verjetno, Telekom blokira tist port zaradi X razloga, ponavadi radi blokirajo kakšen port 25 recimo, da okuženi kompi spama ne pošiljajo :)
Recimo od T-2 blokade: https://www.t-2.net/blokada-vrat

Mall off, samo, a T-2 tud zaračuna za statičen IP na lastnem omrežju? Slučajno sem videl na položnici, tega se sicer ne spomnim, da bi bilo pred leti.
Slika

verma1313
Začetnik
Prispevkov: 4
Pridružen: 21. Jan 2024 ob 01:53
T-2: Že imam

Re: T-2 port forwarding

Odgovor Napisal/-a verma1313 » 22. Jan 2024 ob 07:01

Da do pred kratkim sem imel statični IP kar nekaj let. Do pred kratkim je bil brezplačen, sedaj pa ga računajo 2eur. Pred kratkim so mi menjali modem in sem odjavil statiko. Sedaj seh hotel da mi ena vrata dajo v bridge pa pravijo, da to lahko storijo samo če si na optiki od T2. Imam pa Telekomovo optiko. Sedaj hočejo 10eur za priklop ter naročnino za 2eur. Na Horizontu ne moreš sam odpreti portov.Na NAS sem naložil VPN vendar ne morem odpreti porta, ki ga opdira. lp

weidah
Nadebudnež
Prispevkov: 451
Pridružen: 7. Avg 2007 ob 01:27
T-2: Že imam

Re: T-2 port forwarding

Odgovor Napisal/-a weidah » 22. Jan 2024 ob 11:57

Probej Tailscale, ne rabiš portov odpirat. Deluje njihov service kot middleman, kot neke vrste STUN server.
Pa še package je zih za tvoj NAS. Sicer pa Cloudflare tunnel, mislim, da deluje na isti princip.
Slika

verma1313
Začetnik
Prispevkov: 4
Pridružen: 21. Jan 2024 ob 01:53
T-2: Že imam

Re: T-2 port forwarding

Odgovor Napisal/-a verma1313 » 22. Jan 2024 ob 13:06

Hvala, deluje brez VPNja in odpiranja portov.NAS je podprt. Po inštalaciji pridem celo na kamere.
Hvala še enkrat. lp

Uporabniški avatar
MrTwelveTrees
Moderator
Prispevkov: 9110
Pridružen: 1. Mar 2008 ob 21:14
T-2: Že imam
Paket: imam

Re: T-2 port forwarding

Odgovor Napisal/-a MrTwelveTrees » 22. Jan 2024 ob 13:07

Kako ne moreš nastaviti port forwarding ?
Jaz lahko pa sem na BRO Telekom portu

https://file.si/8Bn3/t2.jpg

Uporabniški avatar
atepej
Starešina
Prispevkov: 4609
Pridružen: 8. Jan 2013 ob 16:04
T-2: Že imam
Paket: Oranžni Diamant HBO - FTTH
Kraj: Ravne na Koroškem
Kontakt:

Re: T-2 port forwarding

Odgovor Napisal/-a atepej » 22. Jan 2024 ob 18:23

Slika

verma1313
Začetnik
Prispevkov: 4
Pridružen: 21. Jan 2024 ob 01:53
T-2: Že imam

Re: T-2 port forwarding

Odgovor Napisal/-a verma1313 » 22. Jan 2024 ob 20:19

Ko potem potrdim "Dodaj novo pravilo" dobim odgovor "Uspešno, nastavitve uspešno posodobljene"
V samem opisu opravila pa ni sprememb.
Kakor sem napisal je tehniku uspelo vpisati samo IP(192.168.64.100)in port ki ga imam na VPNju.
Zadeva sedaj deluje kakor je predlagal weidah.

weidah
Nadebudnež
Prispevkov: 451
Pridružen: 7. Avg 2007 ob 01:27
T-2: Že imam

Re: T-2 port forwarding

Odgovor Napisal/-a weidah » 22. Jan 2024 ob 21:18

A pa je 192.168.64.100 sploh kakšna naprava na tvoji mreži? Nekaj si omenjal TPlink. A je to slučajno od tvojega TPlinka WAN IP, in da lahko samo na naprave ki so v ARPju forwardaš? Ne vem, samo nekaj za razmislit, ker imaš, po vsej verjetnosti, tud double NAT trenutno.
Slika

Uporabniški avatar
Anduril
Novinec
Prispevkov: 22
Pridružen: 5. Feb 2007 ob 10:23
T-2: Že imam
Paket: T4 Mega 100/10
Kraj: Ljubljana

Re: T-2 port forwarding

Odgovor Napisal/-a Anduril » 22. Feb 2024 ob 09:59

Živjo,

bom kar tole temo ukradel, ker imam podobne probleme.

Par dni nazaj sem s Telemacha po dveh letih prišel nazaj na T-2.

S svojim routerjem imam postavljeno interno mrežo na rangeu 192.168.1.x. Ko sem hotel na Horizontu urediti port forwarding na svoje naprave, je zadevo kao sejvalo, spremenilo se ni pa nič. Po klicu na help desk sem najprej izvedel, da se da port forwarding naštimati samo na range 192.168.64.x, ki ga dodeli modem, če se hočem modemu izogniti, mi morajo pa dodeliti statični IP, ki ga lahko veselo plačujem 2€/mesec. Fakof mal.

A je to res edino kar mi ostane ali se da kako zrihtati, ne da bi moral spreminjati svoj IP range na routerju, kjer imam že leta vse isto nastavljeno? Konec koncev bi si tudi interne IPje raje premetal in porihtal pravila kot doplačeval, ampak ko hočem DHCP na routerju nastaviti na isti .64 range od modema, mi javi: "The IP address conflicts with the WAN IP subnet. Please enter a different IP address."

Help? :)
Slika

Odgovori