Swith/Router

Vse o T-2 internetu
Uporabniški avatar
Cobane
Nergač
Prispevkov: 3957
Pridružen: 27. Sep 2006 ob 07:39
T-2: Že imam
Paket: Tadrazga

Re: Swith/Router

Odgovor Napisal/-a Cobane » 7. Jan 2008 ob 13:39

Ne bo delalo! Kupi ta že prevečkrat opevani router.
Vse čestitke T-2ju. Nosečnica, ki bi imela toliko poporodnih težav, bi bila že zdavnaj pokojna! :rtmT2:

Mlchk
Faca
Prispevkov: 151
Pridružen: 19. Mar 2006 ob 10:42
T-2: Že imam
Paket: 4/1 + IP Telefonija + IP TV
Kraj: Škofja Loka

Re: Swith/Router

Odgovor Napisal/-a Mlchk » 7. Jan 2008 ob 13:53

Aha, a je potem možno takole povezati, da ne vlečem kabla po celi bajti:

Modem => LAN 2 => Router => dva računalnika

En računalnik je pa na LAN 3.
Slika

T2_Delavec
Starešina
Prispevkov: 12976
Pridružen: 17. Mar 2006 ob 14:57
T-2: Že imam
Paket: Optika 100/10

Re: Swith/Router

Odgovor Napisal/-a T2_Delavec » 7. Jan 2008 ob 13:56

Če imaš statiko ti niti 2 ne bosta delala.
Optika 100/10

Mlchk
Faca
Prispevkov: 151
Pridružen: 19. Mar 2006 ob 10:42
T-2: Že imam
Paket: 4/1 + IP Telefonija + IP TV
Kraj: Škofja Loka

Re: Swith/Router

Odgovor Napisal/-a Mlchk » 7. Jan 2008 ob 14:00

Navadni Nimda napisal/-a:Če imaš statiko ti niti 2 ne bosta delala.
Imam statiko, lahko pošljem številko priključka na ZS, da preveriš...

..in ja zaenkrat delata 2.. :P
Slika

Uporabniški avatar
Cobane
Nergač
Prispevkov: 3957
Pridružen: 27. Sep 2006 ob 07:39
T-2: Že imam
Paket: Tadrazga

Re: Swith/Router

Odgovor Napisal/-a Cobane » 7. Jan 2008 ob 14:09

Navadni Nimda napisal/-a:Če imaš statiko ti niti 2 ne bosta delala.
A nisi ravno pred časom omenil, da bo možno imeti 1 statičen in 1 dinamičen IP?
Vse čestitke T-2ju. Nosečnica, ki bi imela toliko poporodnih težav, bi bila že zdavnaj pokojna! :rtmT2:

Uporabniški avatar
slow_slow
T-2jevec / Moderator
Prispevkov: 5128
Pridružen: 19. Jul 2007 ob 13:19
T-2: Že imam
Paket: Oranžni DIAMANT HBO
Kraj: Maribor T-2
Kontakt:

Re: Swith/Router

Odgovor Napisal/-a slow_slow » 7. Jan 2008 ob 14:15

bo možno ampak zaenrkat je to možno samo na primorskem ;)

T2_Delavec
Starešina
Prispevkov: 12976
Pridružen: 17. Mar 2006 ob 14:57
T-2: Že imam
Paket: Optika 100/10

Re: Swith/Router

Odgovor Napisal/-a T2_Delavec » 7. Jan 2008 ob 14:20

Cobane napisal/-a:
Navadni Nimda napisal/-a:Če imaš statiko ti niti 2 ne bosta delala.
A nisi ravno pred časom omenil, da bo možno imeti 1 statičen in 1 dinamičen IP?
Ne, nisem. Rekel sem, da v izjemnih primerih za firme lahko zaseda komisija in dodeli dodatno statiko. Za mixanje (statika + dinamika) pa se baje pripravlja upgrade, tako da bo tu še dodatna felxibilnost, ko jo zahteva trg. 8)
Optika 100/10

Mlchk
Faca
Prispevkov: 151
Pridružen: 19. Mar 2006 ob 10:42
T-2: Že imam
Paket: 4/1 + IP Telefonija + IP TV
Kraj: Škofja Loka

Re: Swith/Router

Odgovor Napisal/-a Mlchk » 7. Jan 2008 ob 14:38

Mlchk napisal/-a:Aha, a je potem možno takole povezati, da ne vlečem kabla po celi bajti:

Modem => LAN 2 => Router => dva računalnika

En računalnik je pa na LAN 3.
Mi lahko kdo odgovori na tole?
Slika

Uporabniški avatar
slow_slow
T-2jevec / Moderator
Prispevkov: 5128
Pridružen: 19. Jul 2007 ob 13:19
T-2: Že imam
Paket: Oranžni DIAMANT HBO
Kraj: Maribor T-2
Kontakt:

Re: Swith/Router

Odgovor Napisal/-a slow_slow » 7. Jan 2008 ob 14:42

Če ti res dela na 2 računalnikih bo to šlo :) čeprav še nisem zasledil da bi blo kakršna koli opcija statike na dveh kompih.

Uporabniški avatar
Cobane
Nergač
Prispevkov: 3957
Pridružen: 27. Sep 2006 ob 07:39
T-2: Že imam
Paket: Tadrazga

Re: Swith/Router

Odgovor Napisal/-a Cobane » 7. Jan 2008 ob 14:51

Navadni Nimda napisal/-a:Ne, nisem. Rekel sem, da v izjemnih primerih za firme lahko zaseda komisija in dodeli dodatno statiko. Za mixanje (statika + dinamika) pa se baje pripravlja upgrade, tako da bo tu še dodatna felxibilnost, ko jo zahteva trg. 8)
No, saj o tem govorim. 8)
Zadnjič spremenil Cobane, dne 7. Jan 2008 ob 15:37, skupaj popravljeno 1 krat.
Vse čestitke T-2ju. Nosečnica, ki bi imela toliko poporodnih težav, bi bila že zdavnaj pokojna! :rtmT2:

T2_Delavec
Starešina
Prispevkov: 12976
Pridružen: 17. Mar 2006 ob 14:57
T-2: Že imam
Paket: Optika 100/10

Re: Swith/Router

Odgovor Napisal/-a T2_Delavec » 7. Jan 2008 ob 15:24

Slow_slow je nekje celo omenil, da ponekod to baje že laufa!
Optika 100/10

Uporabniški avatar
Mark
T-2jevec
Prispevkov: 3096
Pridružen: 18. Mar 2006 ob 13:37
T-2: Že imam
Paket: Oranžni diamant HBO

Re: Swith/Router

Odgovor Napisal/-a Mark » 7. Jan 2008 ob 17:29

Mlchk napisal/-a:
Mlchk napisal/-a:Aha, a je potem možno takole povezati, da ne vlečem kabla po celi bajti:

Modem => LAN 2 => Router => dva računalnika

En računalnik je pa na LAN 3.
Mi lahko kdo odgovori na tole?
Če imaš dinamični IP potem bo tole delovalo! DHCP server ti dodeli max 2 IP-ja! Enega dobi Router na LAN 2 (Dalje deli svoje lokalne ip-je), drugega PC na LAN 3! Vezano je na mac adreso!

Če pa imaš statiko pa raje na Router priklopi še en pc v router pa vnesi statiko! PC-ji imajo navzven potem vsi enak IP, lokalnega pa vsi drugačnega!

Odgovori