RobertM napisal/-a:borutz napisal/-a:
od katerega datuma naprej to velja?
Telekom mora imeti za potrebe novih narocnikov,razvezave in morebitne pokodbe bakra 25% prostih paric v kablu.
mislim,da je to predpisano v eni od odlocb APEKa-na zalost sem pozabil,kje sem to precital,so mi pa ta odgovor dali na telekomu(veckrat) ko sem hotel direktno vzeti PRD.
Je pa zanimivo kako pocasni in povrsni postanejo,ko imas povprasevanje pri vseh operaterjih xDSL

-pri T-2 "samo" 4 x

Evo, ko se mi končno izteče Telemachova vezava in bi rad vzel T-2,...Ni parice primerne za razvezavo.
OK, si mislim - pred 2 leti smo ob vselitvi odjavili PSTN in očitno se Telekom malo heca s T-2jem... pošljemo poizvedbo za SiOL - spet isto. Na SiOL-ovem helpdesku so nam dejansko povedali, da je centrala nabita in ne moremo priti niti do PSTN-ja, če bi ga želeli. Katastrofa. Sedaj lahko upam na dvoje:
1.) da nas bodo prebekslali na katero drugo izmed bližnjih central (menda jih je tukaj na Viču, kjer stanujemo, več v neposredni bližini)
2.) da Telekom aktivira optiko (ki so nam jo že položili avgusta) in tako nekaj naročnikov prenese na FTTH in s tem razbremeni centralo
Svašta, ta Telemach ki ga imamo ima pa itak gnilo ponudbo tako za internet kot za TV. Pa če me bo Telekom še hecal in mi ne bo "dovolil" vzeti T-2 grem še vedno raje na SiOL kot da ostanem na kabelski... v tem primeru pride v poštev zame celo Telekomova optika. Gratelove itak ne bomo videli, ker že v prvi fazi je podjetje, ki pobira podpise za Gratel (Terrain) inkompetentno in jim ne rata spraskati tistih 50%, ki Telekomu niso bili problematični...
Grr