Kaj se dogaja s T-2?

Vse o T-2 internetu
Odgovori
vikernes
Začetnik
Prispevkov: 1
Pridružen: 5. Jan 2008 ob 17:50
T-2: Že imam

Kaj se dogaja s T-2?

Odgovor Napisal/-a vikernes » 5. Jan 2008 ob 18:33

Najprej nisem hotel nic pisat ker sem mislu, da so prazniki pa je velik folka gor zdaj pa vidim da se vedno dela pocasi. Malo sem pobrskal forum in nisem nasel nic konkretnega zato sprasujem ce kdo ve kaj se dogaja s T-2? Vse bolj pogosti so izpadi, obcasno strani delajo zelo pocasi, ping na tuje servere je katastrofalen (fluxa ko zmesan),... Vse to se je zacelo dogajat kaksne 3-4 tedne nazaj a sem najprej mislil, da zaradi praznikov.

Je kje kaksno uradno sporocili, ce kaj popravljajo ali kaj jaz vem? Ker ce ni, potem direkt v ponedeljek saltam na drug ISP.

Uporabniški avatar
slow_slow
T-2jevec / Moderator
Prispevkov: 5128
Pridružen: 19. Jul 2007 ob 13:19
T-2: Že imam
Paket: Oranžni DIAMANT HBO
Kraj: Maribor T-2
Kontakt:

Re: Kaj se dogaja s T-2?

Odgovor Napisal/-a slow_slow » 5. Jan 2008 ob 19:28

Če poveš na ZS id lahko polgedam, če je kaj narobe, drugače pa je omrežje čist v normalnem stanju brez kakšnih posebnosti in nihanji.

Softy
Uporabnik
Prispevkov: 33
Pridružen: 11. Nov 2007 ob 20:35
T-2: Še nimam

Re: Kaj se dogaja s T-2?

Odgovor Napisal/-a Softy » 5. Jan 2008 ob 19:50

danes tudi men T2 dela tako neverjetno počasi in meče ven internet veliko bolj kot ponavadi. Par sec dela normalno pol po 5 minut mletja strani mi net vn vrže.. :shock:

Uporabniški avatar
dhvala
Faca
Prispevkov: 104
Pridružen: 28. Sep 2007 ob 20:25
T-2: Že imam
Paket: 4/1 + 2 X Ip TV + 2 X Pstn
Kraj: Sp. Idrija

Re: Kaj se dogaja s T-2?

Odgovor Napisal/-a dhvala » 5. Jan 2008 ob 22:37

V S. Primorski dela OK! :lol:
LP dule

Slika

T2_Delavec
Starešina
Prispevkov: 12976
Pridružen: 17. Mar 2006 ob 14:57
T-2: Že imam
Paket: Optika 100/10

Re: Kaj se dogaja s T-2?

Odgovor Napisal/-a T2_Delavec » 5. Jan 2008 ob 22:45

vikernes napisal/-a:Najprej nisem hotel nic pisat ker sem mislu, da so prazniki pa je velik folka gor zdaj pa vidim da se vedno dela pocasi. Malo sem pobrskal forum in nisem nasel nic konkretnega zato sprasujem ce kdo ve kaj se dogaja s T-2? Vse bolj pogosti so izpadi, obcasno strani delajo zelo pocasi, ping na tuje servere je katastrofalen (fluxa ko zmesan),... Vse to se je zacelo dogajat kaksne 3-4 tedne nazaj a sem najprej mislil, da zaradi praznikov.

Je kje kaksno uradno sporocili, ce kaj popravljajo ali kaj jaz vem? Ker ce ni, potem direkt v ponedeljek saltam na drug ISP.
Napako v delovanju se prijavi na tehnično podporo: 0590-00-002 Opiši jim simptome slabega delovanja.
Verjetno imaš slabo interno inštalacijo, kar ti bodo poštimali naši monterji, če se le da.
Optika 100/10

Softy
Uporabnik
Prispevkov: 33
Pridružen: 11. Nov 2007 ob 20:35
T-2: Še nimam

Re: Kaj se dogaja s T-2?

Odgovor Napisal/-a Softy » 5. Jan 2008 ob 23:28

interno inštalacijo ti bom enkrat NN utaknla tja kjer sonce nikoli ne posije :twisted: zanimivo je da vsakič ko je problem v internetu takoj posumiš interno inštalacijo! Nikoli na izpad ali popolno nesposobnost T2 :roll:

joel
Model
Prispevkov: 217
Pridružen: 8. Nov 2007 ob 18:40
T-2: Že imam
Paket: T3 OPTIKA 10/10-MOBILE

Re: Kaj se dogaja s T-2?

Odgovor Napisal/-a joel » 5. Jan 2008 ob 23:39

Softy napisal/-a:interno inštalacijo ti bom enkrat NN utaknla tja kjer sonce nikoli ne posije :twisted: zanimivo je da vsakič ko je problem v internetu takoj posumiš interno inštalacijo! Nikoli na izpad ali popolno nesposobnost T2 :roll:
Kultura pa taka! Kako ti T2 ven meče, če "T2 še nimaš"? BTW, pri meni, na optiki, ni izpadov, kockanja, prekinitev... tako da mora biti problem res le lokalen.

mali-40
Legenda
Prispevkov: 1222
Pridružen: 26. Apr 2006 ob 08:40
T-2: Še nimam
Paket: FTTH 20/20 T1
Kraj: koroška

Re: Kaj se dogaja s T-2?

Odgovor Napisal/-a mali-40 » 6. Jan 2008 ob 09:15

Če ti osebno nimaš problemov jih pač nimaš zato ne rabiš kritizirat tistih ki jih imamo tudi meni internetne strani odpira počasneje kot pred prazniki,vendar samo ko mam kak torrent program odprt,da mi upload dela na polno.Pa ne mi zdaj rečt naj omejim upload ker tudi prej nisem imel omejenega in je strani odpiralo dokaj hitreje kot sedaj.

Uporabniški avatar
Mark
T-2jevec
Prispevkov: 3096
Pridružen: 18. Mar 2006 ob 13:37
T-2: Že imam
Paket: Oranžni diamant HBO

Re: Kaj se dogaja s T-2?

Odgovor Napisal/-a Mark » 6. Jan 2008 ob 09:52

Če imaš upload zabasan je logično, da ti odpira počasneje, so pingi slabši pa še dosti drugih imaš konektanih gor... To bo vsepovsod isto (Bilokateri isp), razen kakšna optika!

Nevem zakaj čez dan uploadate torrente na polno...Daj si nastavi na polno ponoči, če ti že gre za tisti ratio čez dan pa malo omejite!

mali-40
Legenda
Prispevkov: 1222
Pridružen: 26. Apr 2006 ob 08:40
T-2: Še nimam
Paket: FTTH 20/20 T1
Kraj: koroška

Re: Kaj se dogaja s T-2?

Odgovor Napisal/-a mali-40 » 6. Jan 2008 ob 10:05

A nisi zastopil zdajle trenutno imam upload 150kB/s od 400 možnih in mi strani ubčutno počasneje odpira kot pa če torrente ugasnem.To se pred prazniki ni dogajalo sedaj pa se.

SoLoR
Model
Prispevkov: 271
Pridružen: 4. Sep 2007 ob 21:18
T-2: Že imam
Paket: FTTH 500/100

Re: Kaj se dogaja s T-2?

Odgovor Napisal/-a SoLoR » 6. Jan 2008 ob 11:58

mali-40 napisal/-a:A nisi zastopil zdajle trenutno imam upload 150kB/s od 400 možnih in mi strani ubčutno počasneje odpira kot pa če torrente ugasnem.To se pred prazniki ni dogajalo sedaj pa se.
in seveda tvoje strokovno mnenje je, da je to nujno krivda t2ja, namesto da bi najprej posumil svoj racunalnik (ker ocitno nimas dosti pojma, trojanci etc) in nato naredil kak traceroute ali pa 2 ce ima tujina kake probleme. Vedno ko jaz opazam kake probleme, jih ponavadi opaze 80% ljudi aka niso lokalni, tistih 20% je pa vedno moj neumni brat kriv ko dobi kakega trojanca na svoj comp... jaoo jaz ni na kakem helpdesku zivce zgublu, samo whinanje in se grem stavt da je v 90% nesposobnost uporabnikov, ki valijo krivdo na ponudnika...

mali-40
Legenda
Prispevkov: 1222
Pridružen: 26. Apr 2006 ob 08:40
T-2: Še nimam
Paket: FTTH 20/20 T1
Kraj: koroška

Re: Kaj se dogaja s T-2?

Odgovor Napisal/-a mali-40 » 6. Jan 2008 ob 13:47

Kot prvo se še kar spoznam na računalnike,drugo pri hiši imamo tri računalnike dva stara dve leti in enga en mesec na vseh treh je sistem naložen pred manj kot enim mesecem.Na mojem komaj en teden tako da kakšnih trojancev ni vse imam tudi zaščitene z antivirusnim programom NOD32, plus tega uporabljam Ad-Aware SE Professional ki ga uporabljam redno.Vem tudi da če so strežniki preveč obremenjeni pač stran odpira počasneje tako da mi ne rabiš solit pameti.Tako da z moje stani je vse ok.Če pa tebi dela ok bodi srečen in se ne vtikuj v zadeve ki se tebe ne tičejo.Ker nikoli ne veš kako dolgo boš brez problemov.

Uporabniški avatar
borut
Guru
Prispevkov: 911
Pridružen: 25. Okt 2006 ob 22:11
T-2: Že imam
Paket: 4Mbit/512Kbit

Re: Kaj se dogaja s T-2?

Odgovor Napisal/-a borut » 6. Jan 2008 ob 13:59

Hm.. Jaz imam optiko in pingi v tujino so okoli 300 ms.. To se v igrah fuuul pozna (še par mescou nazaj sm jamru nad igračarji zakaj se bunijo za par milisekund)... no.. a je to čist normalno, al lahko kej nardim, da pinge čimbolj znižam? Server je v NYC.. :D
Interna inštalacija je čist kul, ker mam 6 m dolg kabel iz optičnega switcha in poleg njega ni nobenih napeljav...

Optika drgač dobro šiba.. Ni, da bi blo vlih teoretično (download mi je okoli 1.1 MB/s, upload pa 1 MB/s), sam kaj čmo.. za 14€ je to vlih idila..
Mogoče morm pošimfat izpade, crkovanja, 5 minutna nedelovanja in kakšno noč taki pingi, ki na TušTelekom ADSL niso bili nikoli videni.
Pri TušTelekomu (na drugi lokaciji, 5.4 km od baze), mi je ping do istega srverja MANJŠI kot v Ljubljani na optiki... (okol 160 ms)...
Btw, nisem še nobenmu povedu, ker me je sram... :oops: :oops:


Btw, telefon je fenomenalen.. sliši se kristalno... :mrgreen:

Televizija? Ne upam... :twisted:
Slika

SoLoR
Model
Prispevkov: 271
Pridružen: 4. Sep 2007 ob 21:18
T-2: Že imam
Paket: FTTH 500/100

Re: Kaj se dogaja s T-2?

Odgovor Napisal/-a SoLoR » 6. Jan 2008 ob 14:18

mali-40 napisal/-a:Ker nikoli ne veš kako dolgo boš brez problemov.
seveda... 6-7 let na siol adsl brez "cudeznih lokalnih problemov, ki so samo pri meni in ne pri sosedu in za katere bi bil odgovoren siol/centrala..." in sedaj je isto na t2... ce crkne vsem crkne... pa kolikokrat formatiras sistem je cist brezpredmetno, ker moj brat kdaj formatira vsak teden ali pa 2 in to ne pomeni da ne bo naslednji dan spet nekje staknu novga trojanca (oz se bolje ima na drugem disku ki ga ne sformatira), fora je ce SAMO TI ne uporablas racunalnika pol ze ne ves vec kaj se vse dogaja. Ti uplodas z 150, en drug racunalnik z 100, na tretjem pa lavfa trojanc ki pinga en random IP z vsem ki je navoljo... pa mas zafilan! Dej za foro vse izklop iz interneta pa se pol buni... al na druzinske clane al pa na t2. Se nekaj ce so pingi po slovenji(specificno na t2) ok, in prenos po vseh testih tudi OK, potem mora biti OK z ISP strani... se ti ne zdi?
borut napisal/-a:Hm.. Jaz imam optiko in pingi v tujino so okoli 300 ms.. To se v igrah fuuul pozna (še par mescou nazaj sm jamru nad igračarji zakaj se bunijo za par milisekund)... no.. a je to čist normalno, al lahko kej nardim, da pinge čimbolj znižam? Server je v NYC.. :D
hja... drug routing? ceprov za moje pojme 300 v US je sprejemljivo... vcasih na SIOLu sem imel v WoWu ~250-300 v EU... sedaj imam 50-80, sicer sem stweakal promet z NODELAY flagom (ker blizzard ne zna kodirat) ampak vseno je bolje kot na siolu... vsaj v EU za ~100

T2_Delavec
Starešina
Prispevkov: 12976
Pridružen: 17. Mar 2006 ob 14:57
T-2: Že imam
Paket: Optika 100/10

Re: Kaj se dogaja s T-2?

Odgovor Napisal/-a T2_Delavec » 6. Jan 2008 ob 14:25

Borut - napiŠi IP od serverja v NYC, da vidimo, kje pravzaprav prihaja do problema.
Optika 100/10

Odgovori