Telekom odklaplja

Vse o T-2 internetu
djz3l3
Uporabnik
Prispevkov: 43
Pridružen: 26. Dec 2007 ob 16:09
T-2: Že imam
Paket: 20/2 + 2×IP TV + IP TEL

Telekom odklaplja

Odgovor Napisal/-a djz3l3 » 30. Jan 2008 ob 22:10

Lep Pozdrav!

Evo spet me je doletel da me je telekom odklopiv iz omrežja.To se je zgodilo v četrtek okol 2 popldan 14:15 tam nekje. Napaka na t-2 je bila prijavljena v petek zvečer,ker je v četrtek crknil še napajalni adapter od modema, ki je bil zamenjan na brnčičevi v petek.Torej v ponedeljek pride t-2 monter. Odkril je da je od mene pa nekam naprej na 300 metrov prekinitev no in torej se odpraviva peš iskat omarice TELEKOMOVE (kajti monter je imel telekomove kljuce).Iščeva omarico in jo končno najdeva odkrijeva da je vse v redu.MOnter kliče nekega telekomovega montazerja naj se pozanima kje je pšrekinitev.Po parih minutah dobiva klic nazaj in nama sporci tocno na kateri hisni stevilki se nahaj omarica katera števlika parice je itd.. Odpreva omarico, gledava mojo parico vse v redu, torej tam ni bila prekintev res pa da so bile na neki drugi parici iztaknjeni kabli samo na drugi kakor je rekel telekomc.T-2 monterju ni preostalo drugega kot da priojavi napako na telekom in se odpravi k drugi stranki.Ampak je kljub temu odšel še enkrat do omarice in kot mi je naslednji dan razlozil po telefonu je izmeril voltazo na parici in je bila samo 100V (voltov) ki najbi komaj zadostovala za ISDN.No danes v sredo pride telekomc do mene in neki prklop na linijo in gre,vrne se cez 5 minut vzame svojo stvar in se odpravi pojasni mi da bojo danes zrihtal.In res pridem dam vse dela.Kakor mi je oče pojasnil so napako odpravljali okoli 45 minut in vse zgleda na to da me je negdo odklopil na končniku.Sami niso hoteli pojasniti napake in razloziti zakaj se je to zgodilo.Prvic so me odklopili iz omrezja ko sem postal t-2 narocnik.Prej sem bil 5 let njihov narocnik ISDN + ADSL.Sedaj mi pa še nagajo.Ko sem sem t-2 uprabnnik(poplno razvezan dostop)(net 8/1 , 2× tv ,iptel).Torej zanima me gdo mni bo kril stroške klicov z mobitela beri okoli 25€.Položnico upam da se bo dalo reklamirat.

Torej zakaj se to dogaja odklplanje itd ? ker je njihovo omrežje? KEr nisem njihov narocnik?
Slika

celloak
Legenda
Prispevkov: 1191
Pridružen: 30. Okt 2006 ob 18:20
T-2: Že imam
Paket: Brezčasna optika 100/10

Re: Telekom odklaplja

Odgovor Napisal/-a celloak » 2. Feb 2008 ob 18:36

Temu se, blago rečeno, pravi nagajanje. Tisti z malo več pameti pa vidijo, da je to omejevanje proste konkurence, ki je zelo nezdravo za podjetje, ki se želi prodati po več kot 300 EUR na delnico.

V našem podjetju smo po večkratni zavrnitvi za priklop na T-2 iz strani TK, naročili ISDN priključek + ADSL in dobili potrditev. Stvar je romala na T2+UVK+APEK, in glej ga zlomka, kar naenkrat je možno imeti 10/1. Takih zgodb ni malo, prav vsak se lahko "pohvali" s podobno izkušnjo.

Siol in Telekom izgubljata naročnike s takim tempom, da si sploh ne morejo več slediti.

Da ti sedaj odgovorim na osnovno vprašanje, torej kdo ti bo kril 25 EUR telefonskih pogovorov -- Imam občutek, da si jih boš kril sam. Žal.
ko rano rani /
il' je pekar /
il' budala

Uporabniški avatar
korenje
Model
Prispevkov: 277
Pridružen: 5. Jun 2006 ob 21:44
T-2: Že imam
Paket: 10/2
Kraj: Ljubljana

Re: Telekom odklaplja

Odgovor Napisal/-a korenje » 2. Feb 2008 ob 22:53

jaz sem pa mislil da je ~50V napetost na telefonskih žicah :p

Uporabniški avatar
RobertM
Moderator
Prispevkov: 2304
Pridružen: 24. Dec 2006 ob 12:51
T-2: Že imam
Paket: Oranžni optimum BRO FTTH
Kraj: Okolica Tolmina

Re: Telekom odklaplja

Odgovor Napisal/-a RobertM » 3. Feb 2008 ob 14:32

korenje napisal/-a:jaz sem pa mislil da je ~50V napetost na telefonskih žicah :p
PSTN ;-)
L.P.Robert
Pred zagonom jezika vklopi možgane !

Slika
Slika

Uporabniški avatar
Flux
Faca
Prispevkov: 138
Pridružen: 18. Mar 2006 ob 11:16
T-2: Še nimam
Paket: Adsl 2+ 10/1
Kraj: Ljubljana -Brod
Kontakt:

Re: Telekom odklaplja

Odgovor Napisal/-a Flux » 3. Feb 2008 ob 14:51

Od kdaj pa imajo t-2 monterji kljuce od telekomovih omaric? Tale "zgodbica" je men mal sumljiva.
Drgac pa vem, da ima Telekom oddelek za nagajanje bivšim naraočnikom :roll:

Uporabniški avatar
tonimona
Starešina
Prispevkov: 2399
Pridružen: 6. Apr 2006 ob 09:09
T-2: Že imam
Paket: T4
Kraj: Koper

Re: Telekom odklaplja

Odgovor Napisal/-a tonimona » 3. Feb 2008 ob 15:40

Flux napisal/-a:Od kdaj pa imajo t-2 monterji kljuce od telekomovih omaric? Tale "zgodbica" je men mal sumljiva.
Drgac pa vem, da ima Telekom oddelek za nagajanje bivšim naraočnikom :roll:
Nič kaj čudnega, saj imajo tudi raznorazni elektrikarji ključe od omaric od Elektra. Vse je seveda neuradno. :mrgreen:
Slika

Slika 1.7.2008- porihtano, dočakal sem tudi 18.11.2007

jurcek
Navdušenec
Prispevkov: 631
Pridružen: 17. Mar 2006 ob 18:03
T-2: Že imam
Paket: 20Mbps / 2Mbs
Kraj: maribor

Re: Telekom odklaplja

Odgovor Napisal/-a jurcek » 3. Feb 2008 ob 15:59

ja treba je vedet kdo so t-2 monterji. to so ja bivsi telekomvci tako da kr pravilno, da imajo vcasih kljuce. tako kot tonimona napisal tudi nekateri elektrikarji imajo kljuce elektro omaric :)

lp
Slika

Uporabniški avatar
Flux
Faca
Prispevkov: 138
Pridružen: 18. Mar 2006 ob 11:16
T-2: Še nimam
Paket: Adsl 2+ 10/1
Kraj: Ljubljana -Brod
Kontakt:

Re: Telekom odklaplja

Odgovor Napisal/-a Flux » 3. Feb 2008 ob 16:41

Pol pa ni cudno, da pride do teh izklopov.

jurcek
Navdušenec
Prispevkov: 631
Pridružen: 17. Mar 2006 ob 18:03
T-2: Že imam
Paket: 20Mbps / 2Mbs
Kraj: maribor

Re: Telekom odklaplja

Odgovor Napisal/-a jurcek » 3. Feb 2008 ob 17:27

ce je sila to omarco sam odprem ker so navadni kljuci :). da nebo kdo mislo da je kaj posebnega :P

lp
Slika

Uporabniški avatar
tonimona
Starešina
Prispevkov: 2399
Pridružen: 6. Apr 2006 ob 09:09
T-2: Že imam
Paket: T4
Kraj: Koper

Re: Telekom odklaplja

Odgovor Napisal/-a tonimona » 3. Feb 2008 ob 18:18

Flux napisal/-a:Pol pa ni cudno, da pride do teh izklopov.
Prej obratno.
Slika

Slika 1.7.2008- porihtano, dočakal sem tudi 18.11.2007

Uporabniški avatar
RobertM
Moderator
Prispevkov: 2304
Pridružen: 24. Dec 2006 ob 12:51
T-2: Že imam
Paket: Oranžni optimum BRO FTTH
Kraj: Okolica Tolmina

Re: Telekom odklaplja

Odgovor Napisal/-a RobertM » 3. Feb 2008 ob 20:45

jurcek napisal/-a:ce je sila to omarco sam odprem ker so navadni kljuci :). da nebo kdo mislo da je kaj posebnega :P

lp
jaz imam kromiranega - z interdiskonta :mrgreen:
niti direktor telekoma nima kromiranega :shock:
L.P.Robert
Pred zagonom jezika vklopi možgane !

Slika
Slika

djz3l3
Uporabnik
Prispevkov: 43
Pridružen: 26. Dec 2007 ob 16:09
T-2: Že imam
Paket: 20/2 + 2×IP TV + IP TEL

Re: Telekom odklaplja

Odgovor Napisal/-a djz3l3 » 3. Feb 2008 ob 23:06

Mah to so sami lopovi.Sej prov da ma t-2 monter kluče me ne zanima ke jih je dubu in zakaj jih ma sam da on men lahko cim prej napako odprav sam mi je povedal kje jih je dobil samo sam misli da ni za v javnost.Stvar zdej spila sam opazam da ni taka sinhronizacija kakor je bila tv-ja občasno štekata,net je tut bolj počasen kakor je bil.Bomo videli kako bo šlo naprej
Slika

Taj
Znanec
Prispevkov: 75
Pridružen: 12. Nov 2006 ob 19:37
T-2: Že imam
Paket: 20/1
Kraj: Lj-okolica

Re: Telekom odklaplja

Odgovor Napisal/-a Taj » 6. Feb 2008 ob 22:51

jaz bi na tvojem mestu poklical helpdesk za kakšen portreset ker se je mogoče na centrali sinhronizacija zmanjšala ker si bil izklopljen.

Bine
Guru
Prispevkov: 897
Pridružen: 17. Mar 2006 ob 21:26
T-2: Že imam
Paket: 100/100

Re: Telekom odklaplja

Odgovor Napisal/-a Bine » 8. Feb 2008 ob 13:25

Ti si jo še dobro odnesel.
Nas so odrezali lansko leto tik pred prvomajskimi prazniki.
Dobesedno odrezali parice v neki omarici, vgrajeni v cca 100m oddaljeni hiši. Telekom se je izgovarjal na GVO, GVO se je izgovarjal na Telekom... skratka katastrofa.
Točne datume sem že pozabil, ampak smo bili ene 4 dni down in po ponovnem vklopu je bila prepustnost bistveno slabša in linija manj stabilna.
Prijava je romala na APEK.... od koder so me poklicali pred nekaj tedni, da bi prišli preveriti našo primer.
Ko sem jim pojasnil, da smo že nekaj mesecev na optiki, je rekel samo "ah, potem pa lahko samo zapremo ta primer".
Slika

T2_Delavec
Starešina
Prispevkov: 12976
Pridružen: 17. Mar 2006 ob 14:57
T-2: Že imam
Paket: Optika 100/10

Re: Telekom odklaplja

Odgovor Napisal/-a T2_Delavec » 8. Feb 2008 ob 13:52

Bine, a ti ni jasno, da so prej preverili pre nacionaloperaterju, kjer so jim z veseljem povedali, da je parica odpovedana? Oni so tebe poklicali samo zato, da dajo videz, kot da v tej komediji od parodije na državo deluje pravna država. Ne kaže jim nasedati, falotom. :mad:
Optika 100/10

Odgovori