Število IP naslovov na optiki in VDSL, Dinamični, Statični

Vse o T-2 internetu
Odgovori
Uporabniški avatar
MrTwelveTrees
Moderator
Prispevkov: 6968
Pridružen: 1. Mar 2008 ob 22:14
T-2: Že imam
Paket: imam

Re: Število IP naslovov na optiki in VDSL, Dinamični, Statič

Odgovor Napisal/-a MrTwelveTrees » 9. Maj 2016 ob 12:12

Tako je, iščejo še dodaten zaslužek, kapo dol tistemu ki se je to spomnu od zaposlenih na T2, najbrž je dobu dodatek pri plači za to idejo. :fool:
"you know what? you know what? you know what?"

comeback.exe not found

voyager2
Guru
Prispevkov: 980
Pridružen: 9. Mar 2007 ob 18:59
T-2: Že imam
Paket: T4 Tera 100/20 in T4 100/100
Kraj: Ljubljana

Re: Število IP naslovov na optiki in VDSL, Dinamični, Statič

Odgovor Napisal/-a voyager2 » 9. Maj 2016 ob 14:19

|DSI| napisal/-a:Tule na ceniku piše, da je veljaven od 1.3.2016 - torej gre najbrž za nekaj novega..
S tem da tole je cenik za pravne osebe. Postavka ki sem jo našel v ceniku za fizične osebe administrativnih storitev pa je "Dodaten statičen IP naslov mesečno 1,99 €"

Meni osebno so kot fizični osebi zaračunali "mesečni strošek vzdrževanja IP naslovnega prostora" po ceniku pravnih oseb, 1 EUR brez DDV. Ne vem pa kaj je potem tistih 1.99 v ceniku.

Uporabniški avatar
atepej
Starešina
Prispevkov: 3263
Pridružen: 8. Jan 2013 ob 17:04
T-2: Že imam
Paket: Oranžni diamant FTTH
Kraj: Ravne na Koroškem
Kontakt:

Re: Število IP naslovov na optiki in VDSL, Dinamični, Statič

Odgovor Napisal/-a atepej » 9. Maj 2016 ob 14:51

Eni pač ne preverijo preden zaženejo ...
Slika

levcek1
Novinec
Prispevkov: 10
Pridružen: 16. Mar 2016 ob 01:54
T-2: Že imam

Re: Število IP naslovov na optiki in VDSL, Dinamični, Statič

Odgovor Napisal/-a levcek1 » 31. Maj 2016 ob 01:11

Opravil sem prehod iz VDSL-a na Telekomovo optiko, pa me zanima sledeče glede statičnega IP-ja:

Na VDSL-u sem imel statični IP, kar je avtomatsko pomenilo da so bili na voljo trije različni zunanji IP-ji ( en "statičen" + dva dinamična)

Sedaj imam na optiki tudi statičnega, ki pa je na voljo samo eden. Modem je INNBOX F60, nanj imam direktno priključena dva računalnika in vsakemu je dodeljen svoj lokalni IP (192.168.xx.xxx). Vendar pa je zunanji IP pri obeh enak.


A lahko sam kaj nastavim, da bi računalnika dobila vsak svoj zunanji IP, al bo potreben klic na tehnično podporo?

Uporabniški avatar
MrTwelveTrees
Moderator
Prispevkov: 6968
Pridružen: 1. Mar 2008 ob 22:14
T-2: Že imam
Paket: imam

Re: Število IP naslovov na optiki in VDSL, Dinamični, Statič

Odgovor Napisal/-a MrTwelveTrees » 31. Maj 2016 ob 09:23

Pokliči tehnično podporo.
"you know what? you know what? you know what?"

comeback.exe not found

levcek1
Novinec
Prispevkov: 10
Pridružen: 16. Mar 2016 ob 01:54
T-2: Že imam

Re: Število IP naslovov na optiki in VDSL, Dinamični, Statič

Odgovor Napisal/-a levcek1 » 1. Jun 2016 ob 01:40

Ok, jih danes pocukam za rokav.

Bi pa rad še tole prej razjasnil tukaj:

Če imaš na optiki statični IP, modem Innbox pa že sam pokuri en zunanji IP. Ali imaš v tem primeru še zmeraj na voljo dva zunanja statična IP-ja?

In če ja, ali sta to "fiksna" statična? Ali pa se prav tako spreminjata kot na VDSL-u, če npr. narediš release IP in počakaš vsaj 24 ur?

Uporabniški avatar
atepej
Starešina
Prispevkov: 3263
Pridružen: 8. Jan 2013 ob 17:04
T-2: Že imam
Paket: Oranžni diamant FTTH
Kraj: Ravne na Koroškem
Kontakt:

Re: Število IP naslovov na optiki in VDSL, Dinamični, Statič

Odgovor Napisal/-a atepej » 1. Jun 2016 ob 08:46

Najprej povej kaj imaš naročeno: a je to SiOL, Amis, T-2 ali Telemach
Slika

Uporabniški avatar
MrTwelveTrees
Moderator
Prispevkov: 6968
Pridružen: 1. Mar 2008 ob 22:14
T-2: Že imam
Paket: imam

Re: Število IP naslovov na optiki in VDSL, Dinamični, Statič

Odgovor Napisal/-a MrTwelveTrees » 1. Jun 2016 ob 09:21

levcek1 napisal/-a:Ok, jih danes pocukam za rokav.

Bi pa rad še tole prej razjasnil tukaj:

Če imaš na optiki statični IP, modem Innbox pa že sam pokuri en zunanji IP. Ali imaš v tem primeru še zmeraj na voljo dva zunanja statična IP-ja?

In če ja, ali sta to "fiksna" statična? Ali pa se prav tako spreminjata kot na VDSL-u, če npr. narediš release IP in počakaš vsaj 24 ur?
ja to sta "fiksna statična" čeje mac vedno isti in je skoz gor, lahko dinamični ip držiš več let....
"you know what? you know what? you know what?"

comeback.exe not found

levcek1
Novinec
Prispevkov: 10
Pridružen: 16. Mar 2016 ob 01:54
T-2: Že imam

Re: Število IP naslovov na optiki in VDSL, Dinamični, Statič

Odgovor Napisal/-a levcek1 » 2. Jun 2016 ob 03:01

Hvala za odgovor, MrTwelveTrees.

Mi je pa tudi prijazen tehnik na T-2 podpori omenil enako glede "statičnih" IP-jev.

Rešila pa sva tudi problem iz par postov višje; vsi 4 porti modema so bili na "data", po default-u pa morata bit 3. in 4. na "bridge". Sedaj oba računalnika dobita vsak svoj zunanji IP.

Uporabniški avatar
MrTwelveTrees
Moderator
Prispevkov: 6968
Pridružen: 1. Mar 2008 ob 22:14
T-2: Že imam
Paket: imam

Re: Število IP naslovov na optiki in VDSL, Dinamični, Statič

Odgovor Napisal/-a MrTwelveTrees » 2. Jun 2016 ob 10:47

Mislim da to default spremenili na 4x data, ni več default 3 in 4 "bridge"
"you know what? you know what? you know what?"

comeback.exe not found

jannn
Novinec
Prispevkov: 7
Pridružen: 17. Jun 2016 ob 10:56
T-2: Še nimam

Re: Število IP naslovov na optiki in VDSL, Dinamični, Statič

Odgovor Napisal/-a jannn » 17. Jun 2016 ob 11:01

Če imaš optiko in dinamični IP ali se moraš zmeraj prijaviti v internet z up.imenom in geslom v windowsih (ali drug OS)? Ker do zdaj na Siolu tako delamo in me nič ne moti, samo sprašujem.

Uporabniški avatar
atepej
Starešina
Prispevkov: 3263
Pridružen: 8. Jan 2013 ob 17:04
T-2: Že imam
Paket: Oranžni diamant FTTH
Kraj: Ravne na Koroškem
Kontakt:

Re: Število IP naslovov na optiki in VDSL, Dinamični, Statič

Odgovor Napisal/-a atepej » 17. Jun 2016 ob 11:39

Ne ni treba
Slika

Anco
Znanec
Prispevkov: 92
Pridružen: 31. Avg 2015 ob 12:09
T-2: Že imam

Re: Število IP naslovov na optiki in VDSL, Dinamični, Statič

Odgovor Napisal/-a Anco » 28. Avg 2017 ob 21:53

Živjo.
Po hiši imam spelano otiko od T-2 modema.
En kabel gre v 1 nadstropje. Kje imam router in v eni sobi se en switch. Vse dela OK.

Težavo pa imam v kleti. Ko imam spelan drug kabl. Na koncu kabla switch in naprej po sobah. Povezava deluje, ampak brez interneta...
Nekako ne uspe urediti povezavo na internet. Je kaka fora?

HVala

Uporabniški avatar
MrTwelveTrees
Moderator
Prispevkov: 6968
Pridružen: 1. Mar 2008 ob 22:14
T-2: Že imam
Paket: imam

Re: Število IP naslovov na optiki in VDSL, Dinamični, Statič

Odgovor Napisal/-a MrTwelveTrees » 28. Avg 2017 ob 21:59

Ja, ker lahko dobiš samo 2 dinamična naslova
v prvem nad. imaš rešeno

v kleti bos mogu dat tudi router in na njega priklopiti racunalnike

če pa imaš še televizijo v obeh nad. morajo biti televizije priklopljene pred routerjem (switch)

predvidevam da nisi na BRO tipa priklopu, da imaš že več let T2
"you know what? you know what? you know what?"

comeback.exe not found

Anco
Znanec
Prispevkov: 92
Pridružen: 31. Avg 2015 ob 12:09
T-2: Že imam

Re: Število IP naslovov na optiki in VDSL, Dinamični, Statič

Odgovor Napisal/-a Anco » 29. Avg 2017 ob 10:13

Hvala.

V pritlicju je samo TV priklopljena.
V 1 nadsropju je router in gre potem vse preko njega. 1 Racunalnik + 1 switch in od njega naprej se 3 napravce. Dela OK
V kletu torej tudi dam en router in potem od njega naprej lahko switch dam. V eni sobi je priklopljena toplotna crpalka. V drugi sobi bi ble pa ene 2 napravce prek switcha.

Odgovori