Število IP naslovov na optiki in VDSL, Dinamični, Statični

Vse o T-2 internetu
Odgovori
Uporabniški avatar
aleksuu
Model
Prispevkov: 236
Pridružen: 10. Feb 2011 ob 16:59
T-2: Že imam
Kraj: Koper

Re: Število IP naslovov na optiki in VDSL, Dinamični, Statič

Odgovor Napisal/-a aleksuu » 28. Mar 2014 ob 22:33

Kateri modem imaš? Innbox, Milan...
Slika

kuky
Novinec
Prispevkov: 24
Pridružen: 13. Sep 2007 ob 21:57
T-2: Že imam
Paket: 5/5

Re: Število IP naslovov na optiki in VDSL, Dinamični, Statič

Odgovor Napisal/-a kuky » 29. Mar 2014 ob 09:37

smartcom sv2m104

Uporabniški avatar
RobertM
Moderator
Prispevkov: 2224
Pridružen: 24. Dec 2006 ob 13:51
T-2: Že imam
Paket: Oranžni Diamant BRO FTTH
Kraj: Okolica Tolmina

Re: Število IP naslovov na optiki in VDSL, Dinamični, Statič

Odgovor Napisal/-a RobertM » 29. Mar 2014 ob 09:48

Innbox ali ZyXEL pokurita en javni IP - na vseh ostalih je še vedno kot je bilo ;)
L.P.Robert
Pred zagonom jezika vklopi možgane !

Slika
Slika

hoohster
Uporabnik
Prispevkov: 36
Pridružen: 18. Sep 2012 ob 15:59
T-2: Že imam
Paket: T4, 100/10, L tv

Re: Število IP naslovov na optiki in VDSL, Dinamični, Statič

Odgovor Napisal/-a hoohster » 8. Apr 2014 ob 16:41

kaj lahk naredim da imam internet? nimam ruterja. imam dva računalnika, danes sem dobil še tretjega plus tv in ne dela.

a moram enga izklopit pa počakat 24 ur al je kak workaround? poleg tega da moram zapravit še 50 € za ruter, pa še pol bom moral počakati do jutri, ker je mac za danes že zaseden al kako?

sandi97
Uporabnik
Prispevkov: 33
Pridružen: 2. Feb 2014 ob 10:38
T-2: Že imam
Paket: t4 tera+xl hd preko ts optike

Re: Število IP naslovov na optiki in VDSL, Dinamični, Statič

Odgovor Napisal/-a sandi97 » 8. Apr 2014 ob 16:58

kolikor je meni znano naj bi šli trije računalniki in ne dva :nevem:

hoohster
Uporabnik
Prispevkov: 36
Pridružen: 18. Sep 2012 ob 15:59
T-2: Že imam
Paket: T4, 100/10, L tv

Re: Število IP naslovov na optiki in VDSL, Dinamični, Statič

Odgovor Napisal/-a hoohster » 8. Apr 2014 ob 16:59

TV ne pobere svojega?

sandi97
Uporabnik
Prispevkov: 33
Pridružen: 2. Feb 2014 ob 10:38
T-2: Že imam
Paket: t4 tera+xl hd preko ts optike

Re: Število IP naslovov na optiki in VDSL, Dinamični, Statič

Odgovor Napisal/-a sandi97 » 8. Apr 2014 ob 17:11

tv ima svoje nima veze z internetom kolikor sem seznanjen :nevem: sam imam optiko plus dve tv in stacionarni telefon pa so rekli da 3 računalnike lahko priklopim brez problemov

xtasy
Model
Prispevkov: 273
Pridružen: 13. Jun 2010 ob 16:55
T-2: Še nimam

Re: Število IP naslovov na optiki in VDSL, Dinamični, Statič

Odgovor Napisal/-a xtasy » 8. Apr 2014 ob 19:17

kater modem/optično stikalo pa maš? a je smartcom svm? smartcom sv2m? milan? innbox u50? innbox u60? ZyXEL? piše na napravi (če ne drugje na nalepki na spodnji strani).

drugače pa vsak ima 2dinamiki (trejta včasih dela včasih ne) + opcijo naročit statiko. Naprave od t-2 (tv vmesniki, tel vmesniki, IP telefoni) nimajo tle nobene veze ker se povezujejo drugače kot računalniki.

Uporabniški avatar
MrTwelveTrees
Moderator
Prispevkov: 7062
Pridružen: 1. Mar 2008 ob 22:14
T-2: Že imam
Paket: imam

Re: Število IP naslovov na optiki in VDSL, Dinamični, Statič

Odgovor Napisal/-a MrTwelveTrees » 8. Apr 2014 ob 20:43

če imaš INNBOXA, on že pobere en IP
"you know what? you know what? you know what?"

comeback.exe not found

hoohster
Uporabnik
Prispevkov: 36
Pridružen: 18. Sep 2012 ob 15:59
T-2: Že imam
Paket: T4, 100/10, L tv

Re: Število IP naslovov na optiki in VDSL, Dinamični, Statič

Odgovor Napisal/-a hoohster » 9. Apr 2014 ob 10:12

fora je v tem ker sem reinštaliral OS.

prinesem laptopa domov, z win 8, vštekam, dela.

potem se pa formatiral disk in ni več delal.

zgleda je spremenil mac addresso, al kaj jst vem. bomo videli danes ob 15h ali kdaj sem že to delal včeraj.

lahko bi obstajal en mehanizem za resetirat. saj ni bilo nobenega prometa na stari mac addressi, četudi jo je "rezerviral" za 24 ur.

ja nič, ruter bo treba kupit.

Skorc
Legenda
Prispevkov: 1281
Pridružen: 21. Jul 2006 ob 11:12
T-2: Že imam
Paket: Malo mešano
Kraj: Pince

Re: Število IP naslovov na optiki in VDSL, Dinamični, Statič

Odgovor Napisal/-a Skorc » 9. Apr 2014 ob 10:34

Morda za drugič :) Predno si formatiral disk bi izvedel naslednji ukaz:

ipconfig /release

s tem bi sprostil rezervacijo IP številke za mrežno kartico (MAC naslov), ki se resnici na ljubo ni spremenil, ko si izvedel format diska (oziroma namestil drug OS).
Sicer pa, router je prava rešitev.
Lep pozdrav,
Škorc

Slika

hoohster
Uporabnik
Prispevkov: 36
Pridružen: 18. Sep 2012 ob 15:59
T-2: Že imam
Paket: T4, 100/10, L tv

Re: Število IP naslovov na optiki in VDSL, Dinamični, Statič

Odgovor Napisal/-a hoohster » 9. Apr 2014 ob 10:52

ja vem za release, sem se pa spomnil ko je bilo že prepozno.

sicer pa tudi meni ni jasno zakaj bi OS zamenjal mac.

xerces8
Nadebudnež
Prispevkov: 494
Pridružen: 3. Sep 2006 ob 14:45
T-2: Že imam
Paket: T2 NET+MOBIL
Kraj: Maribor

Re: Število IP naslovov na optiki in VDSL, Dinamični, Statič

Odgovor Napisal/-a xerces8 » 17. Apr 2014 ob 23:52

DHCP server identificira PC po več lastnostih, ne samo MAC naslovu.

Uporabniški avatar
OmegaBlue
Navdušenec
Prispevkov: 613
Pridružen: 4. Sep 2009 ob 09:41
T-2: Še nimam
Paket: A1 Konkurenca ;)

Re: Število IP naslovov na optiki in VDSL, Dinamični, Statič

Odgovor Napisal/-a OmegaBlue » 18. Apr 2014 ob 08:08

Sej ne zamenja mac, T-2 dhcp med drugimi gleda tudi vendor-id

Uporabniški avatar
Anubis
Legenda
Prispevkov: 1278
Pridružen: 19. Mar 2006 ob 17:05
T-2: Že imam
Paket: 100/10
Kraj: Zokiville

Re: Število IP naslovov na optiki in VDSL, Dinamični, Statič

Odgovor Napisal/-a Anubis » 14. Jun 2015 ob 22:51

Kako pogosto se zdaj menja "zunanji" dinamicni IP na optiki (Innbox in lasten router)?

Odgovori