Število IP naslovov na optiki in VDSL, Dinamični, Statični

Vse o T-2 internetu
Odgovori
Uporabniški avatar
OmegaBlue
Navdušenec
Prispevkov: 613
Pridružen: 4. Sep 2009 ob 09:41
T-2: Že imam
Paket: 20/2

Re: Število IP naslovov na optiki in VDSL, Dinamični, Statič

Odgovor Napisal/-a OmegaBlue » 15. Jun 2015 ob 08:02

Kot vem se to ni nič spreminjalo, samo če lease poteče, kar je na 24ur.

Uporabniški avatar
Anubis
Legenda
Prispevkov: 1278
Pridružen: 19. Mar 2006 ob 17:05
T-2: Že imam
Paket: 100/10
Kraj: Zokiville

Re: Število IP naslovov na optiki in VDSL, Dinamični, Statič

Odgovor Napisal/-a Anubis » 16. Jun 2015 ob 14:19

Samo potem dobis nazaj isti IP. Po kaksnem kljucu pa se potem dodeli drug dinamicen IP? (Bil sem en teden odsoten in sem po enem tednu dobil drug IP, ce pa ob redni uporabi ponoci izklopim in naslednji dan vklopim nazaj, dobim istega.)

Uporabniški avatar
OmegaBlue
Navdušenec
Prispevkov: 613
Pridružen: 4. Sep 2009 ob 09:41
T-2: Že imam
Paket: 20/2

Re: Število IP naslovov na optiki in VDSL, Dinamični, Statič

Odgovor Napisal/-a OmegaBlue » 16. Jun 2015 ob 14:26

Ker vmes ni poteklo 24 ur?

Uporabniški avatar
MrTwelveTrees
Moderator
Prispevkov: 6968
Pridružen: 1. Mar 2008 ob 22:14
T-2: Že imam
Paket: imam

Re: Število IP naslovov na optiki in VDSL, Dinamični, Statič

Odgovor Napisal/-a MrTwelveTrees » 12. Feb 2016 ob 23:47

se pravi po novem naročnik dobi 2 dinamična IPja, INNBOX pobere enega, se ta šteje ali ne ?
"you know what? you know what? you know what?"

comeback.exe not found

Uporabniški avatar
atepej
Starešina
Prispevkov: 3263
Pridružen: 8. Jan 2013 ob 17:04
T-2: Že imam
Paket: Oranžni diamant FTTH
Kraj: Ravne na Koroškem
Kontakt:

Re: Število IP naslovov na optiki in VDSL, Dinamični, Statič

Odgovor Napisal/-a atepej » 13. Feb 2016 ob 09:42

Po moje da
Slika

Uporabniški avatar
ciril88
T-2jevec
Prispevkov: 740
Pridružen: 16. Apr 2009 ob 16:31
T-2: Še nimam
Paket: Telemach trojček 50/40

Re: Število IP naslovov na optiki in VDSL, Dinamični, Statič

Odgovor Napisal/-a ciril88 » 15. Feb 2016 ob 08:12

MrTwelveTrees napisal/-a:se pravi po novem naročnik dobi 2 dinamična IPja, INNBOX pobere enega, se ta šteje ali ne ?
Innbox +2
You Can Call Me Santa Claus
Slika

verma
Novinec
Prispevkov: 12
Pridružen: 20. Okt 2008 ob 08:01
T-2: Že imam
Paket: 20/4 + IP TV + IP telefon

Re: Število IP naslovov na optiki in VDSL, Dinamični, Statič

Odgovor Napisal/-a verma » 16. Mar 2016 ob 09:31

imam vprašanje. Ko pingam domači IP ne dobim odgovora. (dinamični IP)
Ali se lahko pinga dinamični IP?
lp
Verma

Uporabniški avatar
RobertM
Moderator
Prispevkov: 2216
Pridružen: 24. Dec 2006 ob 13:51
T-2: Že imam
Paket: Oranžni Diamant BRO FTTH
Kraj: Okolica Tolmina

Re: Število IP naslovov na optiki in VDSL, Dinamični, Statič

Odgovor Napisal/-a RobertM » 16. Mar 2016 ob 09:35

Lahko - vendar vprašanje kaj je priključeno na njega in ali to odgovarja na ping zahteve ;-)
L.P.Robert
Pred zagonom jezika vklopi možgane !

Slika
Slika

verma
Novinec
Prispevkov: 12
Pridružen: 20. Okt 2008 ob 08:01
T-2: Že imam
Paket: 20/4 + IP TV + IP telefon

Re: Število IP naslovov na optiki in VDSL, Dinamični, Statič

Odgovor Napisal/-a verma » 16. Mar 2016 ob 09:44

Imam STB, ter ruter. Probal sem port forward za kamero in mi ne uspe. Pa sem mislil da zaradi tega, ker ne dobim odgovora na domači IP.
Torej moram najprej urediti port forward. Ali lahko pridem samo do ruterja?
lp.

verma
Novinec
Prispevkov: 12
Pridružen: 20. Okt 2008 ob 08:01
T-2: Že imam
Paket: 20/4 + IP TV + IP telefon

Re: Število IP naslovov na optiki in VDSL, Dinamični, Statič

Odgovor Napisal/-a verma » 21. Mar 2016 ob 09:02

Nekje sem zasledil, da je potrebno za dostop do domačega omrežja imeti v paketu nizko vranost. Kako je potem z varnosto? Ali je dovolj protivirusni program?

Skorc
Legenda
Prispevkov: 1272
Pridružen: 21. Jul 2006 ob 11:12
T-2: Že imam
Paket: Malo mešano
Kraj: Pince

Re: Število IP naslovov na optiki in VDSL, Dinamični, Statič

Odgovor Napisal/-a Skorc » 21. Mar 2016 ob 09:16

Za varnost moraš sam poskrbeti. Prva obrambna črta je tvoja požarna pregrada na usmerjevalniku, nato pa programska oprema na posameznem računalniku oziroma odjemalcu v lokalnem omrežju.
Lep pozdrav,
Škorc

Slika

Sergiy
Uporabnik
Prispevkov: 31
Pridružen: 24. Jan 2007 ob 16:45
T-2: Že imam
Paket: FTTH + VoIP + TV
Kraj: Ljubljana

Re: Število IP naslovov na optiki in VDSL, Dinamični, Statič

Odgovor Napisal/-a Sergiy » 25. Apr 2016 ob 01:40

Če priklopiš dva račnalnika direktno na modem (optika), tako da dobita svoja IP naslova. Ali je potem hitrost interneta deljena med obema ali lahko vsak uporabi polno hitrost (npr. 100/10)?
Slika

Skorc
Legenda
Prispevkov: 1272
Pridružen: 21. Jul 2006 ob 11:12
T-2: Že imam
Paket: Malo mešano
Kraj: Pince

Re: Število IP naslovov na optiki in VDSL, Dinamični, Statič

Odgovor Napisal/-a Skorc » 25. Apr 2016 ob 06:44

Kapaciteto (propustnost kanala) si delijo vsi odjemalci v tvojem lokalnem omrežju. Primerjava s premerom vodovodne cevi in pipami v stanovanju.
Lep pozdrav,
Škorc

Slika

Uporabniški avatar
atepej
Starešina
Prispevkov: 3263
Pridružen: 8. Jan 2013 ob 17:04
T-2: Že imam
Paket: Oranžni diamant FTTH
Kraj: Ravne na Koroškem
Kontakt:

Re: Število IP naslovov na optiki in VDSL, Dinamični, Statič

Odgovor Napisal/-a atepej » 30. Apr 2016 ob 11:48

Razen iptv
Slika

|DSI|
Faca
Prispevkov: 180
Pridružen: 23. Jan 2007 ob 21:08
T-2: Že imam
Paket: T4 Tera 100/100
Kraj: Lj - Dravlje

Re: Število IP naslovov na optiki in VDSL, Dinamični, Statič

Odgovor Napisal/-a |DSI| » 9. Maj 2016 ob 11:29

A je po novem tudi T-2 začel zaračunavati dodatne statične IPje?
Na računu za mesec april sem prvič opazil postavko "Mesečni strošek vzdrževanja IP naslovnega prostora".
Tule na ceniku piše, da je veljaven od 1.3.2016 - torej gre najbrž za nekaj novega.

Da ne bo kdo v zrak skočil. Še enkrat poudarjam, da gre za dodatne statične IPje (torej 2 ali več).
Slika T-2
Slika FTTH
Slika UMTS

Odgovori