Prehod iz Siola na T-2 ( Šok ! )

Vse o T-2 internetu
Uporabniški avatar
antitrust
Znanec
Prispevkov: 66
Pridružen: 16. Okt 2008 ob 19:40
T-2: Že imam
Paket: 4/512

Prehod iz Siola na T-2 ( Šok ! )

Odgovor Napisal/-a antitrust » 16. Okt 2008 ob 19:47

Lep pozdrav!

Zdaj imam zaenkrat še paket 10/768 na Siolu, čakam pa na T-2 paket 40/8. Tole so moji podatki povezave preko Siola pa me zanima, ali se s tega ven kaj vidi kakšna bo linija pri T-2 ali to nima nobene veze ?
Od centrale sem oddaljena cca 860 metrov ! Bo šel naročen paket skoz ? :) Rabim za brezžično povezavo s prenosnikom router ? Rada pa bi, da mi ne bi bilo treba vedno tipkati uporabniškega imena in gesla, tako imam zdaj urejeno pri tem modemu ( mislim, da se reče podpora za dchp )

Operational mode G.Dmt.BisPlus
State Showtime
Trained transmit bit rate 1024 kbps
Trained receive bit rate 16128 kbps

Upstream power 13.2 dB
Local Fast channel FEC error count 0
Local Interleaved channel FEC error count 0
Local Fast channel CRC 0
Local Interleaved CRC 0
Local line attenuation 21.0 dB
Local signal-to-noise margin 6.5 dB
Local LOS 0
Local SEF 0

Remote Fast channel FEC error count 0
Remote Interleaved channel FEC error count 0
Remote Fast channel CRC 0
Remote Interleaved CRC 0
Remote line attenuation 15.0 dB
Remote signal-to-noise margin 17.0 dB
Remote LOS 0
Remote SEF 0

Local FEC error count 147552
Local CRC 817
Local FEC errored seconds 0
Local errored seconds 0
Local severly errored seconds 0
Local LOS errored seconds 0
Local HEC 5499

Remote FEC error count 587202560
Remote CRC 0
Remote FEC errored seconds 6
Remote errored seconds 0
Remote severly errored seconds 0
Remote LOS errored seconds 0
Remote HEC 0


Hvala za pomoč !

Anja
Zadnjič spremenil antitrust, dne 19. Okt 2008 ob 22:41, skupaj popravljeno 1 krat.
Slika

T2_Delavec
Starešina
Prispevkov: 12976
Pridružen: 17. Mar 2006 ob 15:57
T-2: Že imam
Paket: Optika 100/10

Re: Prehod iz Siola na T-2 !

Odgovor Napisal/-a T2_Delavec » 16. Okt 2008 ob 19:49

24/4 max, morebiti malo več, če imaš dobro parico in inštalacijo.
Optika 100/10

Uporabniški avatar
antitrust
Znanec
Prispevkov: 66
Pridružen: 16. Okt 2008 ob 19:40
T-2: Že imam
Paket: 4/512

Re: Prehod iz Siola na T-2 !

Odgovor Napisal/-a antitrust » 16. Okt 2008 ob 19:56

Hvala za expressen odgovor ! Če bo vse tako laufalo na T-2 sem v raju :)
Slika

T2_Delavec
Starešina
Prispevkov: 12976
Pridružen: 17. Mar 2006 ob 15:57
T-2: Že imam
Paket: Optika 100/10

Re: Prehod iz Siola na T-2 !

Odgovor Napisal/-a T2_Delavec » 16. Okt 2008 ob 20:15

Lahko mi daš na Zasebna sporočila svoj točen naslov in bom pogledal, če ima kdo v tvoji bližini T-2 storitve. Tako se da precej dobro oceniti kapacitete tvoje parice.
Optika 100/10

Uporabniški avatar
antitrust
Znanec
Prispevkov: 66
Pridružen: 16. Okt 2008 ob 19:40
T-2: Že imam
Paket: 4/512

Re: Prehod iz Siola na T-2 !

Odgovor Napisal/-a antitrust » 17. Okt 2008 ob 16:19

Sem zelo razočarana nad odgovorom 16/1 ! Po vašem grafu na vaši spletni strani naj bi šlo cca 40/5 ??! Kaj je pa zdaj to ?
Slika

Uporabniški avatar
Krypto
Starešina
Prispevkov: 1641
Pridružen: 9. Sep 2006 ob 12:07
T-2: Že imam

Re: Prehod iz Siola na T-2 !

Odgovor Napisal/-a Krypto » 17. Okt 2008 ob 17:09

Haha, sam graf je pa res mal "nakrivo" :), NN dej reč tistmu k se mu je roka tresla nej enga rukne pa poprav :)

T2_Delavec
Starešina
Prispevkov: 12976
Pridružen: 17. Mar 2006 ob 15:57
T-2: Že imam
Paket: Optika 100/10

Re: Prehod iz Siola na T-2 !

Odgovor Napisal/-a T2_Delavec » 17. Okt 2008 ob 17:14

Tisto so pravi podatki (točke) od enega od dSlamov. :nevem:
Optika 100/10

Uporabniški avatar
Krypto
Starešina
Prispevkov: 1641
Pridružen: 9. Sep 2006 ob 12:07
T-2: Že imam

Re: Prehod iz Siola na T-2 !

Odgovor Napisal/-a Krypto » 17. Okt 2008 ob 17:54

Pravi podatki že mogoče, samo skala je mal zamaknjena :), sploh pa je tole v najbolj super duper idealnih pogojih 43/4 na 1100 metrih :lol:

Uporabniški avatar
Mark
T-2jevec
Prispevkov: 3043
Pridružen: 18. Mar 2006 ob 14:37
T-2: Že imam
Paket: Oranžni diamant HBO

Re: Prehod iz Siola na T-2 !

Odgovor Napisal/-a Mark » 17. Okt 2008 ob 19:08

Sem že videl parice na takšni razdalji s postavitvijo čez 30 Mbit. V povprečju pa TS žal nima tako dobre infrastrukture. V vsakem primeru pa naročniku poskušamo nuditi čimveč glede na kvaliteto parice (Tudi saniramo slabe spoje v interni inštalaciji, če jih najdemo).

Uporabniški avatar
KoMar
Administrator
Prispevkov: 3979
Pridružen: 17. Mar 2006 ob 12:43
T-2: Že imam
Paket: 100/10 FTTH

Re: Prehod iz Siola na T-2

Odgovor Napisal/-a KoMar » 17. Okt 2008 ob 19:55

Lol, 40/8 na skoraj 900 m? Meni se modem komaj postavi na 27/4 pri 800 m. Zdaj vsaj veš, da obstaja razlika med teorijo in prakso oz. T-2-rijo in prakso...

Enter4
Model
Prispevkov: 242
Pridružen: 23. Avg 2008 ob 15:16
T-2: Že imam
Paket: 1*/1*

Re: Prehod iz Siola na T-2 !

Odgovor Napisal/-a Enter4 » 19. Okt 2008 ob 09:29

Mark napisal/-a:Sem že videl parice na takšni razdalji s postavitvijo čez 30 Mbit. V povprečju pa TS žal nima tako dobre infrastrukture. V vsakem primeru pa naročniku poskušamo nuditi čimveč glede na kvaliteto parice (Tudi saniramo slabe spoje v interni inštalaciji, če jih najdemo).
To govoriš od TS vdsl strukturi ali o adsl... Meni se je navaden modem adsl postavil... od teoretičnih 2,2M z 1,9M... od tega imam zračne nekje 140-150M kabla pa je verjetno polovico več... tak da se mi zdi to kar cool (glede da je to adsl)...

Uporabniški avatar
RobertM
Moderator
Prispevkov: 2225
Pridružen: 24. Dec 2006 ob 13:51
T-2: Že imam
Paket: Oranžni Diamant BRO FTTH
Kraj: Okolica Tolmina

Re: Prehod iz Siola na T-2

Odgovor Napisal/-a RobertM » 19. Okt 2008 ob 10:03

antitrust napisal/-a:Lep pozdrav!

Zdaj imam zaenkrat še paket 10/768 na Siolu, čakam pa na T-2 paket 40/8.

Trained transmit bit rate 1024 kbps
Trained receive bit rate 16128 kbps

Local FEC error count 147552
Local CRC 817
Remote FEC error count 587202560

Hvala za pomoč !

Anja
Tako na brzino - nekaj bo potrebno napraviti na interni instalaciji ali na omrezju v tvoji blizini.
Vsaj tako mi povedo "FEC" in "CRC" iz tvojih podatkov (ne pise pa v kolikem casu so se nabrali)
Sicer pa malce dvomim v paket 20/4M na tvoji oddaljenosti :?
Morda v kombinaciji VDSL2 + VDSL1 modem(SVM104) + profil 3x :hmm:

Tako-iz prakse-imam dva uporabnika na priblizno isti oddaljenosti -
Prvemu komajda zagotavljam 10/2M (nekaj bi se lahko izpilili na interni ampak bi bilo potrebno menjati cca. 50 metrov kabla).Do uporabnika so tudi vsaj tri omarice(KR +KO) :nevem:
Drugi pa je cca. 50 metrov blizje in ima max. sinh cca. 50/17M in ima zelo kvaliteten kabel(0,8mm) od omarice do centrale v enemu kosu!(ni niti ene spojke!)-seveda tega navadni smrtniki lahko samo sanjamo :car:


V koliko doma poganjas kaksen server priporocam,da lokacijo zanj isces blizje centrali-to sem predlagal ze vecim svojim strankam :mrgreen:

Pa se glede grafa VDSL2 - tisto so teoreticne hitrosti na kvalitetnemu kablu brez velikih(beri:ogromnih) presluhov.
Ali kakor pravi moj kolega: T-2jev Ferrari ne more hitro peljat po Telekomovemu luknjastemu makadamu :owned:
L.P.Robert
Pred zagonom jezika vklopi možgane !

Slika
Slika

Enter4
Model
Prispevkov: 242
Pridružen: 23. Avg 2008 ob 15:16
T-2: Že imam
Paket: 1*/1*

Re: Prehod iz Siola na T-2

Odgovor Napisal/-a Enter4 » 19. Okt 2008 ob 16:21

Hehe zanimiv je ta zadnji stavek... :)

samo kolega očitno ne vem da ima t-2 premalo ferrarijev da bi si naredil svojo stezo ...

mitja_i
Starešina
Prispevkov: 1523
Pridružen: 18. Mar 2006 ob 14:16
T-2: Že imam
Paket: Brezčasni VDSL, paket TV+tel
Kraj: Ljubljana
Kontakt:

Re: Prehod iz Siola na T-2

Odgovor Napisal/-a mitja_i » 19. Okt 2008 ob 17:10

Ja kaj je pa pol optika? T-2 steza!
Slika (doma)
Slika (mobilno)
Slika (2. priključek)

Uporabniški avatar
antitrust
Znanec
Prispevkov: 66
Pridružen: 16. Okt 2008 ob 19:40
T-2: Že imam
Paket: 4/512

Re: Prehod iz Siola na T-2

Odgovor Napisal/-a antitrust » 19. Okt 2008 ob 22:02

Ah, dejte no. Doma smo že zdaj totalno razočarani nad T-2. Po kablu smo kao 874 metrov proč od centrale pa lahko računamo na hitrost kot da bi bili 2.200 metrov.( po vašem grafu, ki ga lahko mirno odstranite iz vaše spletne strani, ker gladko zavajate stranke !? ) Slovenija je svetlobna leta za Romunijo in Albanijo v ponudbi internetnih storitev. Najbolj žalostno je dejstvo, da tudi če je človek pripravljen plačat malo več tega v naši banana republiki sploh ne more dobiti. V kolikor se nam bo modem postavil na manj kot 16/2 bomo itak takoj odpovedali pogodbo.

Zdaj bomo Siolu plačali pogodbeno kazen za prekinitev, nabaviti bi morali še brezžično opremo za interno mrežo in dobili bi digitalno tv brez programov za odrasle in Hbo. Mislim, da smo se krepko prenaglili !!

Škoda T-2, ker ste taki...isti kot Siol !

Pohvale vredno je le takojšnje odgovarjanje administratorjev na tem forumu :)


Prosim, če lahko kak uporabnik napiše kakšen ima paket pri oddaljenosti 900 metrov !
Slika

Odgovori