Prehod iz Siola na T-2 ( Šok ! )

Vse o T-2 internetu
Uporabniški avatar
antitrust
Znanec
Prispevkov: 66
Pridružen: 16. Okt 2008 ob 19:40
T-2: Že imam
Paket: 4/512

Re: Prehod iz Siola na T-2 ( Šok ! )

Odgovor Napisal/-a antitrust » 21. Okt 2008 ob 23:22

Super, zdaj mi je jasno ! Res hvala za vso vašo pomoč, predvsem tvojo Robert !
Slika

Uporabniški avatar
Krypto
Starešina
Prispevkov: 1641
Pridružen: 9. Sep 2006 ob 12:07
T-2: Že imam

Re: Prehod iz Siola na T-2 ( Šok ! )

Odgovor Napisal/-a Krypto » 22. Okt 2008 ob 09:14

RobertM jest sm dal ISDN na jezik hehe :), jebiga ni se mi dalo po klešče v avto pa sem z zobmi olupu kabel, in pozabu da je SRD :lol: Mi je nardilo pol mal v glavi :idea:

Uporabniški avatar
antitrust
Znanec
Prispevkov: 66
Pridružen: 16. Okt 2008 ob 19:40
T-2: Že imam
Paket: 4/512

Re: Prehod iz Siola na T-2 ( Šok ! )

Odgovor Napisal/-a antitrust » 22. Okt 2008 ob 22:04

Odcvikal smo cca 7 metrov odvečnega telefonskega kabla in tole je rezultat :


Operational mode G.Dmt.BisPlus
State Showtime
Trained transmit bit rate 1024 kbps
Trained receive bit rate 16128 kbps

Upstream power 13.2 dB
Local Fast channel FEC error count 0
Local Interleaved channel FEC error count 0
Local Fast channel CRC 0
Local Interleaved CRC 0
Local line attenuation 19.5 dB
Local signal-to-noise margin 8.5 dB
Local LOS 0
Local SEF 0

Remote Fast channel FEC error count 0
Remote Interleaved channel FEC error count 0
Remote Fast channel CRC 0
Remote Interleaved CRC 0
Remote line attenuation 14.5 dB
Remote signal-to-noise margin 17.0 dB
Remote LOS 0
Remote SEF 0

Local FEC error count 24022
Local CRC 278
Local FEC errored seconds 0
Local errored seconds 0
Local severly errored seconds 0
Local LOS errored seconds 0
Local HEC 1191

Remote FEC error count 620756992
Remote CRC 0
Remote FEC errored seconds 0
Remote errored seconds 0
Remote severly errored seconds 0
Remote LOS errored seconds 0
Remote HEC 0
Slika

Uporabniški avatar
Krypto
Starešina
Prispevkov: 1641
Pridružen: 9. Sep 2006 ob 12:07
T-2: Že imam

Re: Prehod iz Siola na T-2 ( Šok ! )

Odgovor Napisal/-a Krypto » 23. Okt 2008 ob 12:30

Local SNR je že mal bolš :)

blackmack
Navdušenec
Prispevkov: 624
Pridružen: 7. Okt 2008 ob 20:14
T-2: Že imam
Paket: Oranžni optimum 20/1 + 1TV

Re: Prehod iz Siola na T-2 ( Šok ! )

Odgovor Napisal/-a blackmack » 23. Okt 2008 ob 15:58

Kaj pa če so na parici do centrale slabi spoji in bi se dalo kaj pridobit, to tud naredite pa popucate?
Slika

Uporabniški avatar
Krypto
Starešina
Prispevkov: 1641
Pridružen: 9. Sep 2006 ob 12:07
T-2: Že imam

Re: Prehod iz Siola na T-2 ( Šok ! )

Odgovor Napisal/-a Krypto » 23. Okt 2008 ob 17:22

T-2 ne sme štokati po napeljavi od TS. Če so napake na parici od omarice na hiši do centrale, da T-2 prijavo na TS.

hartigan
Znanec
Prispevkov: 64
Pridružen: 17. Mar 2006 ob 17:55
T-2: Še nimam
Paket: AmisDSL

Re: Prehod iz Siola na T-2 ( Šok ! )

Odgovor Napisal/-a hartigan » 25. Okt 2008 ob 11:09

antitrust: samo tok za informacijo... na isti attenuaciji kot jo imaš ti (19.5/jo lahko pogledam na mojem adsl modemu) sem
imel prej na t-2 max sinhronizacijo 13/0.4 (v časih vdsl1). Tako, da ne pričakuj čudežev.
----------------
over and out
----------------

Uporabniški avatar
Krypto
Starešina
Prispevkov: 1641
Pridružen: 9. Sep 2006 ob 12:07
T-2: Že imam

Re: Prehod iz Siola na T-2 ( Šok ! )

Odgovor Napisal/-a Krypto » 25. Okt 2008 ob 13:40

Frekvenca na kateri delujeta ADSL in VDSL je povsem različna, prav tako na samo linijo vpliva več dejavnikov, in edini pravi rezultat dobi ko je povezan modem s centralo. Do takrat je vse bolj kot ne ugibanje.

Uporabniški avatar
antitrust
Znanec
Prispevkov: 66
Pridružen: 16. Okt 2008 ob 19:40
T-2: Že imam
Paket: 4/512

Re: Prehod iz Siola na T-2 ( Šok ! )

Odgovor Napisal/-a antitrust » 26. Okt 2008 ob 22:31

Čakaj, čakaj ! Upload na 0.4 mb ali si se zmotil pa misliš 4 mb ?
Slika

Uporabniški avatar
antitrust
Znanec
Prispevkov: 66
Pridružen: 16. Okt 2008 ob 19:40
T-2: Že imam
Paket: 4/512

Re: Prehod iz Siola na T-2 ( Šok ! )

Odgovor Napisal/-a antitrust » 30. Okt 2008 ob 20:23

Evo, dočakali smo prehod na T-2 ! Modem se nam je postavil na cca 17 mb, na začetku nam je linija padala dol. Zdaj je zaenkrat o.k, kako bo naprej bomo videli.
Glede padca linije smo ugotovili, da zadnjič ko smo krajšali telefonski kabel, če porukaš zdaj tisto belo škatlico žičke pridejo v stik in linija pade...Zdaj smo to popravili.

Mi lahko prosim kdo pove koliko je ip od modema T-2 ? Pri Siolu je bil 192.168.1.1 do nastavitev..


Hvala vsem za pomoč !
Slika

ABS
Model
Prispevkov: 301
Pridružen: 21. Sep 2008 ob 15:54
T-2: Že imam
Paket: 10/2 + TV + TEL
Kraj: Ravne na Koroškem
Kontakt:

Re: Prehod iz Siola na T-2 ( Šok ! )

Odgovor Napisal/-a ABS » 30. Okt 2008 ob 21:25

Na SiOL-u je to omogočeno :shock:

Uporabniški avatar
buneech
Navdušenec
Prispevkov: 695
Pridružen: 25. Nov 2007 ob 16:58
T-2: Že imam
Paket: 10/10

Re: Prehod iz Siola na T-2 ( Šok ! )

Odgovor Napisal/-a buneech » 30. Okt 2008 ob 21:53

Na T-2 ne moreš dostopati do nastavitev modema.
Trolling is a art.

Uporabniški avatar
kitl
Administrator
Prispevkov: 7968
Pridružen: 17. Mar 2006 ob 16:20
T-2: Že imam
Paket: 300 Mbit/s - 40 Mbit/s 2x TV

Re: Prehod iz Siola na T-2 ( Šok ! )

Odgovor Napisal/-a kitl » 30. Okt 2008 ob 22:01

Koliko imaš uploada?
Slika


Lp, Kitl

Uporabniški avatar
antitrust
Znanec
Prispevkov: 66
Pridružen: 16. Okt 2008 ob 19:40
T-2: Že imam
Paket: 4/512

Re: Prehod iz Siola na T-2 ( Šok ! )

Odgovor Napisal/-a antitrust » 30. Okt 2008 ob 22:02

Še dobro, da sem izbrala nizko varnost, drugače adijo p2p :)
Je bilo pa na Siolu fino pogledat kako je kaj z tvojo povezavo, tukaj še to nisem na tekočem na koliko je modem postavljen!
Ali kdo ve kako so postavljeni porti na modemu ? Lin1,lin2 internet, lin3,lin4 tv ?
Slika

Uporabniški avatar
antitrust
Znanec
Prispevkov: 66
Pridružen: 16. Okt 2008 ob 19:40
T-2: Že imam
Paket: 4/512

Re: Prehod iz Siola na T-2 ( Šok ! )

Odgovor Napisal/-a antitrust » 30. Okt 2008 ob 22:07

Uploada je po besedah serviserja 512kbs, po testih mi pride do cca 700kbs.

Pa še vprašanje : odhoda serviserja smo zamenjali enega od kablov in zgleda, da zdaj precej bolje dela. Se da modem resetirat, da se ponovno postavi ali ko se enkrat postavi in sinhronizira je to to ?

Hvala :)
Slika

Odgovori