Imam isdn + adsl...rad bi PSTN + t2 internet

Vse o T-2 internetu
Odgovori
Klemenn
Novinec
Prispevkov: 5
Pridružen: 18. Mar 2006 ob 23:24
T-2: Še nimam
Kraj: Novo mesto

Imam isdn + adsl...rad bi PSTN + t2 internet

Odgovor Napisal/-a Klemenn » 18. Mar 2006 ob 23:31

Torej..zdaj imam isdn + adsl pri telekomu in siolu

rad pa bi eno navadno analogno linijo + t2 internet...
zaenkrat bi rad linijo pri telekomu saj številke še niso prenosljive, kasneje pa bom prešaltal tudi na t2 če bo use u redu...

zanima me naslednje:

zdaj se govori, da bomo priključeni tudi tisti ki bi rad obdržali telefonsko linijo pri telekomu...
a bom dobil brezplačno zraven tudi škatlico od t2, da lahk potem priklopim te telefone ki jih trenutno uporabljam (ISDN), na navadno linijo?

Uporabniški avatar
Mark
T-2jevec
Prispevkov: 3078
Pridružen: 18. Mar 2006 ob 14:37
T-2: Že imam
Paket: Oranžni diamant HBO

Odgovor Napisal/-a Mark » 18. Mar 2006 ob 23:33

Če boš prešel na t2 lahko zahtevaš škatlico za priklop tudi ISDN telefonov :wink:

Bine
Guru
Prispevkov: 897
Pridružen: 17. Mar 2006 ob 22:26
T-2: Že imam
Paket: 100/100

Odgovor Napisal/-a Bine » 18. Mar 2006 ob 23:36

čakaj malo.
če prav razumem, bi on rad obdržal telefon pri Telekomu.
po mojem t-2 zagotovi pattona za primer, ko uporabiš isdn telefon za voip.
ne zdi pa se mi logično, da bi t-2 zagotavljal vmesnike za Telekomov pstn?
Slika

Uporabniški avatar
sir.mandic
Znanec
Prispevkov: 74
Pridružen: 17. Mar 2006 ob 17:55
T-2: Že imam
Paket: 10/2 Mbit/s
Kraj: Ljubljana - Bežigrad

Odgovor Napisal/-a sir.mandic » 18. Mar 2006 ob 23:42

Če boš želel uporabljati ISDN aparate na IP telefoniji, boš moral pri T-2 naročiti pretvornik, ki te po novem pride 30.000 SIT (prej je bil brezplačen).
Slika

Klemenn
Novinec
Prispevkov: 5
Pridružen: 18. Mar 2006 ob 23:24
T-2: Še nimam
Kraj: Novo mesto

Odgovor Napisal/-a Klemenn » 19. Mar 2006 ob 00:17

''če prav razumem, bi on rad obdržal telefon pri Telekomu. ''
ja...prav razumeš, obdržal bi rad linijo vsaj dokler številke ne bodo prenosljive(doma pač zahtevajo da številka ostane ista :( )

ko (če) mi bodo prešaltali na t2 internet...(in če se to zgodi preden bodo številke prenosljive) bi rad odpovedal isdn in imel le še eno linijo, navadno analogno(telekom, ali pa tudi celo t2, če se bo priklop zgodil šele ko bodo tudi številke prenosljive)...uporabljal pa bi obstoječa ISDN telefona (mam dva isdn telefona)

najcenejša rešitev je..? 30.000 sigurno ne mislim dati

Bine
Guru
Prispevkov: 897
Pridružen: 17. Mar 2006 ob 22:26
T-2: Že imam
Paket: 100/100

Odgovor Napisal/-a Bine » 19. Mar 2006 ob 00:28

Najcenejša rešitev?
Hm.
Ne vem.
Če stane isdn vmesnik pri t-2 zdaj res 30 jurjev in če stane naročnina za dva telefona 1,5 jurja/mesec... potem to primerjaj z isdn naročnino pri Telekomu.
Nato pa analiziraj še impulze... pa si izračunaj, kdaj se ti investicija povrne.

Če je pogoj, da ohraniš obstoječe številke, potem itak nimaš kaj razmišljati, dokler številke ne bodo prenosljive med operaterji. Torej vzameš internet pri t-2 in ohraniš naročniško razmerje pri Telekomu.

Je pa še en "catch": vsaj zaenkrat še niso na voljo spodobni prenosni voip aparati, zato investicija v tisti paton morda sploh ni tako napačna.

Še vedno pa ne razumem, zakaj se tako oklepate obstoječih številk?
Po svoje je še fino, če jih zamenjaš vsake toliko časa, da te razni akviziterji nehajo gnjaviti ;-).

Jaz mislim, da je najcenejša rešitev popolna prekinitev Telekoma in prehod na voip.
As simple as that :twisted:
Slika

Ogo
Faca
Prispevkov: 162
Pridružen: 18. Mar 2006 ob 12:45
T-2: Že imam
Paket: 4 Mbps / 1 Mbps
Kraj: Villa Del Nevoso

Odgovor Napisal/-a Ogo » 19. Mar 2006 ob 09:59

Kakor vem ISDN vmesnik ni plačljiv, če se ob priklopu odločiš samo zanj, torej ne naročiš IP telefona in/ali analognih vmesnikov.

Ogo

Uporabniški avatar
sir.mandic
Znanec
Prispevkov: 74
Pridružen: 17. Mar 2006 ob 17:55
T-2: Že imam
Paket: 10/2 Mbit/s
Kraj: Ljubljana - Bežigrad

Odgovor Napisal/-a sir.mandic » 19. Mar 2006 ob 12:00

Tako je, Ogo.
Jst sm par dni po poslani pogobi vprasal preko maila, ce lahko narocim ISDN pretvornik in so rekli:
V primeru, da ISDN vmesnik naročite NAKNADNO, ta več ni brezplačen in je zanj potrebno plačati 30.000sit
Slika

Kajzar
Novinec
Prispevkov: 6
Pridružen: 17. Mar 2006 ob 16:29
T-2: Še nimam

Odgovor Napisal/-a Kajzar » 21. Mar 2006 ob 01:54

Kupovati ISDN vmesnik po moje ni smiselno. Bolje je kupiti nov PSTN telefon z LCD zaslonom in mnogimi funkcijami in prodati ISDN aparat. ZA 30k SIT dobiš že tak PSTN prenosni telefon z LCD zaslonom, da ga lahko vikaš.
Slika

Klemenn
Novinec
Prispevkov: 5
Pridružen: 18. Mar 2006 ob 23:24
T-2: Še nimam
Kraj: Novo mesto

Odgovor Napisal/-a Klemenn » 11. Apr 2006 ob 10:06

sm klicau dans na t2

sm od centrale oddaljen 1550metrov...50metrov več od dovoljenih 1500..

tko da grem volji pisat za adsl+2, če ne bom pa na siolu ostal :oops:

RedOrchestra
Začetnik
Prispevkov: 4
Pridružen: 15. Apr 2006 ob 13:25
T-2: Še nimam
Kraj: Škofja Loka

Odgovor Napisal/-a RedOrchestra » 15. Apr 2006 ob 13:46

Pozdravljeni!

Sem še en n00b, ki mu je zadišalo po T-2.

Kaj imam:
Imam ADSL 1024/256 vezan na 24 mesecev in ISDN, ki je bil pogoj za internet (nateg in pol, samo v naši državi).

Kaj hočem:
Hočem en "orng" T-2 paket, pa da me čim ceneje pride(tako da bo mati manj sitnarila).

Problem:
Sem bral forume in vedno manj zastopim, o čem folk govori:"Pa ISDN pa PSTN, pa obdršiš ono, pa doplačaš za škatlico,..." v glavnem, nisem diplomiral iz telekomunikacij in nimam naštudiranih ne telekomovih ne t-2jevih pogojev.

Mam en kup vprašanj:
-Ali je razvezan dostop mišljeno,kot da si naročen na telekomovo omrežje ne glede,ali je PSTN ali ISDN?
-Ali je treba kaj plačat siolu/telekomu,ker še nimam celega roka(trenutno sem nekje pri 14 mesecih)?
-Ali lahko izklopim isdn?
-Če lahko izklopim ISDN,ali lahko uporabljam TELEKOMOVO STANDARDNO telefonsko linijo in na njej furam ISDN telefon?
-Ali lahko izklopim ISDN in tudi PSTN(standardna telefonska linija) ter uporabim T-2 jevo čudo?
-Ali je ISDN telefon moj?
-Ali lahko uporabim ISDN telefon na T-2 liniji?(ta njihova čudna številka)
-Če se ne da uporabit ISDN oz. klasicnega telefona na T-2 omrezju,ali potrebujem "T-2 telefon" ?

Uporabniški avatar
Quakke
Faca
Prispevkov: 196
Pridružen: 9. Apr 2006 ob 18:47
T-2: Že imam
Paket: Optika 50/50 + IPTV + Telefon
Kraj: Ljubljana - Šiška

Odgovor Napisal/-a Quakke » 15. Apr 2006 ob 13:52

Ja
Ja
Ne vem
Mislm da ne
Ne vem
Ne
Mislm da
Se da

Popravte me, če sm se kje zmotu.
VDSL uporabljal od 20.5.06 do 15.6.07, skupaj 391 dni.

Slika

mitja_i
Starešina
Prispevkov: 1523
Pridružen: 18. Mar 2006 ob 14:16
T-2: Že imam
Paket: Brezčasni VDSL, paket TV+tel
Kraj: Ljubljana
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a mitja_i » 15. Apr 2006 ob 14:17

-Ali je razvezan dostop mišljeno,kot da si naročen na telekomovo omrežje ne glede,ali je PSTN ali ISDN?
Ne, sta dve vrsti razvezanega dostopa: SKUPNI razvezan dostop, kjer še naprej uporabljaš Telekomove storitve (PSTN, ISDN) in POLNI razvezan dostop, kjer uporabljaš samo storitve T-2.
-Ali je treba kaj plačat siolu/telekomu,ker še nimam celega roka(trenutno sem nekje pri 14 mesecih)?
Povprašaj na siol/telekom. Če si vezan na določeno časovno obdobje, boš moral, če pogodbo prekineš prej (ne uporabljaš več Telekomovih storitev) plačati pogobeno kazen - glede na mesece, ki so še ostali.
-Ali lahko izklopim isdn?
Seveda, ni ti ga treba uporabljati do konca življenja. Sedaj imamo konkurenco - T-2 in uporabljaš samo njihove storitve (ne plačuješ več položnic Telekomu)
-Če lahko izklopim ISDN,ali lahko uporabljam TELEKOMOVO STANDARDNO telefonsko linijo in na njej furam ISDN telefon?
za ISDN telefon rabiš ISDN linijo in na "standardni"=PSTN liniji ne moreš uporabljati ISDN telefonov.
-Ali lahko izklopim ISDN in tudi PSTN(standardna telefonska linija) ter uporabim T-2 jevo čudo?
tako je - pri POLNEM razvezanem dostopu izklopiš vse Telekomove storitve in uporabljaš samo T-2 (internet, telefon in TV)
-Ali je ISDN telefon moj?
Zelo verjetno. Če si ga plačal, je tvoj. Večina Telekomovih ISDN paketov je vključevala prodajo ISDN telefona, ki je potem tvoj.
-Ali lahko uporabim ISDN telefon na T-2 liniji?(ta njihova čudna številka)
Tako je. Potrebuješ le ISDN vmesnik, ki ga naročiš tako, da ga označiš na pogodbi.
-Če se ne da uporabit ISDN oz. klasicnega telefona na T-2 omrezju,ali potrebujem "T-2 telefon" ?
Na T-2 omrežju lahko uporabljaš ali navaden, klasičen, analogni, PSTN telefon ali ISDN telefon ali pa njihov VoIP telefon.
Slika (doma)
Slika (mobilno)
Slika (2. priključek)

Peter
Začetnik
Prispevkov: 2
Pridružen: 20. Apr 2006 ob 02:16
T-2: Še nimam
Kraj: Kranj

Odgovor Napisal/-a Peter » 20. Apr 2006 ob 02:21

-Če lahko izklopim ISDN,ali lahko uporabljam TELEKOMOVO STANDARDNO telefonsko linijo in na njej furam ISDN telefon?
za ISDN telefon rabiš ISDN linijo in na "standardni"=PSTN liniji ne moreš uporabljati ISDN telefonov.


lahko narediš tako: izklopiš ISDN, skleneš naročnino za PSTN, se priklopiš na T2 - tako maš internet, ki ga plačuješ T2-ju, pogovore pa Telekomu

Odgovori