Izpadi

Splošni pogovori o T-2
Odgovori
Uporabniški avatar
Tedy
Navdušenec
Prispevkov: 512
Pridružen: 18. Mar 2006 ob 21:51
T-2: Že imam
Paket: 100/10
Kraj: KR

Re: Izpadi

Odgovor Napisal/-a Tedy » 15. Apr 2009 ob 08:25

T2 POŠTIMAJTE TUJINO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Slika

Uporabniški avatar
Jest
Uporabnik
Prispevkov: 49
Pridružen: 18. Mar 2006 ob 19:04
T-2: Še nimam
Kraj: Medvode / Slovenia
Kontakt:

Re: Izpadi

Odgovor Napisal/-a Jest » 15. Apr 2009 ob 08:30

Sedaj je obvestilo na uradni strani, ki pravi takole:

Obvestilo: Zaradi fizično prekinjenih povezav pri Dunaju, so v izpadu vse mednarodne storitve interneta in telefonije. Napako se bo odpravilo v najkrajšem možnem času.

Slika

Uporabniški avatar
PaJo
Model
Prispevkov: 203
Pridružen: 22. Maj 2007 ob 12:56
T-2: Že imam
Paket: FTTH 100/10 - služba
Kraj: Slov. Bistrica

Re: Izpadi

Odgovor Napisal/-a PaJo » 15. Apr 2009 ob 08:52

Vse lepo in prav, samo vam je odletela komplet tujina, tako da tudi določene .si strani ne delajo, s katerimi pač nimate podpisanega lokalnega peeringa. To pa ni najbolj zdravo za nadaljnji biznis.
Upam da ne boste postali naslednji Siol, kjer so zmeraj govoril, da njim vse dela, samo vsem ostalim nikoli ni delalo, bilo pa zmeraj obratno :(

Uporabniški avatar
Balonar
Guru
Prispevkov: 990
Pridružen: 20. Avg 2006 ob 21:17
T-2: Že imam
Paket: 8/1, 2x IP TV, IP Telefon
Kraj: Celje
Kontakt:

Re: Izpadi

Odgovor Napisal/-a Balonar » 15. Apr 2009 ob 09:01

ziher imajo serverje v tujini

samc
Novinec
Prispevkov: 20
Pridružen: 23. Jul 2006 ob 01:27
T-2: Že imam
Paket: Optika 20/20
Kraj: Kranj - Vodopivčeva
Kontakt:

Re: Izpadi

Odgovor Napisal/-a samc » 15. Apr 2009 ob 09:05

jest mam oba serverja v sloveniji na dveh razlicnih destinacijah in en server je dostopen drugi spet ne ...
Igre / Imenik / Super nagradna igra: PlayStation 3

gulikoza
Starešina
Prispevkov: 1643
Pridružen: 17. Mar 2006 ob 16:33
T-2: Že imam
Paket: 10/10 FTTH + tv + telefon

Re: Izpadi

Odgovor Napisal/-a gulikoza » 15. Apr 2009 ob 09:06

to pa ni prav dobro da se obe redundanci zaključita v isti točki...ubistvu prav nič redundantno :aa:
Slika Optika od 30.5.2008

Uporabniški avatar
PaJo
Model
Prispevkov: 203
Pridružen: 22. Maj 2007 ob 12:56
T-2: Že imam
Paket: FTTH 100/10 - služba
Kraj: Slov. Bistrica

Re: Izpadi

Odgovor Napisal/-a PaJo » 15. Apr 2009 ob 09:07

http://www.rtvslo.si je v tujini? Pač samo toliko za primer, pa recimo tale novi ISP http://www.ario.net tudi ne deluje, pa imajo vso opremo v .si. V glavnem tole ga je T2 kar oreng pofixal, res da ni vsega on kriv, ampak čeprav ima dva linka v tujino ima zgleda še zmeraj eno skupno točko, ki je povzročila to štalo. Običajno se dva linka peljeta po popolnoma drugi trasi in nimata prav nobene skupne točke ampak T2 je zgleda tukaj malo šparal in se mu sedaj vrača z obrestmi :(

Uporabniški avatar
borut
Guru
Prispevkov: 911
Pridružen: 25. Okt 2006 ob 22:11
T-2: Že imam
Paket: 4Mbit/512Kbit

Re: Izpadi

Odgovor Napisal/-a borut » 15. Apr 2009 ob 09:12

ojej.. a nimate backup povezave? :jao:
Slika

bostjant
Znanec
Prispevkov: 70
Pridružen: 18. Apr 2006 ob 19:44
T-2: Že imam
Paket: 100/10

Re: Izpadi

Odgovor Napisal/-a bostjant » 15. Apr 2009 ob 09:14

PaJo napisal/-a:http://www.rtvslo.si je v tujini? Pač samo toliko za primer, pa recimo tale novi ISP http://www.ario.net tudi ne deluje, pa imajo vso opremo v .si. V glavnem tole ga je T2 kar oreng pofixal, res da ni vsega on kriv, ampak čeprav ima dva linka v tujino ima zgleda še zmeraj eno skupno točko, ki je povzročila to štalo. Običajno se dva linka peljeta po popolnoma drugi trasi in nimata prav nobene skupne točke ampak T2 je zgleda tukaj malo šparal in se mu sedaj vrača z obrestmi :(
to je tud tujina:

status=deferred (Host or domain name not found. Name service error for name=smtp.t-2.net type=MX: Host not found, try again)

ne morem pošiljat pošte
Slika

Uporabniški avatar
Jest
Uporabnik
Prispevkov: 49
Pridružen: 18. Mar 2006 ob 19:04
T-2: Še nimam
Kraj: Medvode / Slovenia
Kontakt:

Re: Izpadi

Odgovor Napisal/-a Jest » 15. Apr 2009 ob 09:18

Jest napisal/-a:Sedaj je obvestilo na uradni strani, ki pravi takole:

Obvestilo: Zaradi fizično prekinjenih povezav pri Dunaju, so v izpadu vse mednarodne storitve interneta in telefonije. Napako se bo odpravilo v najkrajšem možnem času.

Slika
Novo obvestilo (malo popravljeno)...
Slika

Uporabniški avatar
iElectric
Model
Prispevkov: 214
Pridružen: 3. Apr 2006 ob 22:39
T-2: Že imam
Paket: 20/20mbit
Kraj: Ljubljana
Kontakt:

Re: Izpadi

Odgovor Napisal/-a iElectric » 15. Apr 2009 ob 09:20

2cm nižje pa piše:

Omogočamo nizke cene in najkakovostnejše storitve.
Slika

bierbauch
Znanec
Prispevkov: 69
Pridružen: 11. Apr 2007 ob 17:41
T-2: Že imam
Paket: 20/20 FTTH, 2xVoIP, 2xUMTS+1D
Kraj: Ljubljana
Kontakt:

Re: Izpadi

Odgovor Napisal/-a bierbauch » 15. Apr 2009 ob 09:32

Na, zdej se mi pa Kubuntu noče apgrejdat ...
Konc sveta :-)
No, ja sej bojo zrihtal.
Samo eno vprašanje ... ali ne bi bilo mogoče pametno, da bi se naši vrli operaterji skup vsedli in si v primeru izpada mednarodne povezave enega ali drugega priskočili na pomoč preko six-a?
OK, odgovor mi je že jasen: barbapapa land :-)

--bb
Slika FTTH 20/20
Slika > UMTS

killah bee
Navdušenec
Prispevkov: 541
Pridružen: 31. Dec 2007 ob 15:47
T-2: Že imam
Paket: 4/512 + IPTV-HDTV + tulifon :)

Re: Izpadi

Odgovor Napisal/-a killah bee » 15. Apr 2009 ob 09:37

Jap skoraj nič ne dela :shock: Še gugl ne :mrgreen:
Megane 225 Renault Sport

Uporabniški avatar
obiskis
Model
Prispevkov: 200
Pridružen: 20. Jan 2007 ob 13:45
T-2: Že imam
Paket: Kranj T4 Mega
Kraj: Kranj

Re: Izpadi

Odgovor Napisal/-a obiskis » 15. Apr 2009 ob 09:39

six je pred kako uro še delal, vendar trenutno tudi tega ni

Uporabniški avatar
Krypto
Starešina
Prispevkov: 1641
Pridružen: 9. Sep 2006 ob 12:07
T-2: Že imam

Re: Izpadi

Odgovor Napisal/-a Krypto » 15. Apr 2009 ob 09:54

Če ne bo v pol ure sanirano vam odbijem še kabel kle pri nas:P

Odgovori