ipv6 in t-2

Vse o T-2 internetu
Odgovori
barclay
Začetnik
Prispevkov: 2
Pridružen: 7. Apr 2011 ob 00:50
T-2: Že imam

Re: ipv6 in t-2

Odgovor Napisal/-a barclay » 7. Apr 2011 ob 00:59

Sem na hitro pogledal thread pa nisem nasel nekih basic navodil kako aktivirati IPv6. Ali obstoja nek HowTo o IPv6 na T2, kot npt
- osnovna navodila za vzpostavitev IPv6
- ali je potrebno skonfigurirati tunel
- kako je z DNS prevajanjem

Uporabljam linksys z openwrt. Koliko sem pogledal z ifconifg IPv6 ze deluje na routerju.
Zadnjič spremenil barclay, dne 8. Apr 2011 ob 18:43, skupaj popravljeno 1 krat.

gulikoza
Starešina
Prispevkov: 1643
Pridružen: 17. Mar 2006 ob 16:33
T-2: Že imam
Paket: 10/10 FTTH + tv + telefon

Re: ipv6 in t-2

Odgovor Napisal/-a gulikoza » 7. Apr 2011 ob 13:13

Naslov teme je "ipv6 in t-2", zakaj misliš da bi bil tukaj "HowTo o IPv6 na Siolu"?

Če si testni uporabnik, potem si navodila dobil. Če nisi, počakaj da bo ipv6 uradno na voljo :D
Slika Optika od 30.5.2008

Uporabniški avatar
KoMar
Administrator
Prispevkov: 3979
Pridružen: 17. Mar 2006 ob 12:43
T-2: Že imam
Paket: 100/10 FTTH

Re: ipv6 in t-2

Odgovor Napisal/-a KoMar » 7. Apr 2011 ob 16:22

Tako je. Nobene debate o SiOLu ne bo v tej temi.

:!:

barclay
Začetnik
Prispevkov: 2
Pridružen: 7. Apr 2011 ob 00:50
T-2: Že imam

Re: ipv6 in t-2

Odgovor Napisal/-a barclay » 8. Apr 2011 ob 18:49

Se opravicujem za gromozansko napako. Kako sem lahko mentalno zamenjal T2 z Siol.
Sporocilo popravljeno.
Seveda sem na t2 optiki!
Zakaj IPv6 - predvsem bi rad preizkusil netflix streaming (ce se dela)
http://www.personal.psu.edu/dvm105/blog ... -ipv6.html

SoLoR
Model
Prispevkov: 269
Pridružen: 4. Sep 2007 ob 21:18
T-2: Že imam
Paket: FTTH 500/100

Re: ipv6 in t-2

Odgovor Napisal/-a SoLoR » 8. Apr 2011 ob 18:56

hm... najbrž majo blokiran streaming izven US tako da t-2 ipv6 ne bo delal ampak, vzameš tunnel na sixx/he.net ki je lociran v US in stvar bi mogla delati :) potem pa pač moraš samo še tunel pravilno nastaviti z openwrt.... hm... a kdo ve če je hulu na kakšnem testnem ipv6 ? :) hulu je namreč zastonj!

Uporabniški avatar
NoName
Administrator
Prispevkov: 2021
Pridružen: 16. Nov 2006 ob 21:26
T-2: Že imam
Paket: VDSL T4 KING + HDTV
Kraj: Šmarje pri Jelšah

Re: ipv6 in t-2

Odgovor Napisal/-a NoName » 8. Apr 2011 ob 20:06

hulu prek he tunela baje dela...

pa se en update, kar se tice ipv6 na t-2... ipv6 naslov neuradnega foruma se je zamenjal. preverite delovanje.

vsi, ki ste dobili testni dostop preko sestice, me kliknite privat, ker bo treba mal ipje zamenjat.
I can see dumb people...They're all around us... Look, they're even on this forum!
Podpirajte avtorja - donirajte preko PayPala! Slika

matjazc
Navdušenec
Prispevkov: 745
Pridružen: 16. Avg 2007 ob 16:49
T-2: Že imam
Paket: FTTH+IPTEL+HDTV
Kraj: Ljubljana

Re: ipv6 in t-2

Odgovor Napisal/-a matjazc » 11. Apr 2011 ob 21:13

Ima morda kdo problem z dostopanjem do foruma preko IPv6 (Native IPv6 ali Tunnel Broker) povezave? :?

LP,
Matjaž

SoLoR
Model
Prispevkov: 269
Pridružen: 4. Sep 2007 ob 21:18
T-2: Že imam
Paket: FTTH 500/100

Re: ipv6 in t-2

Odgovor Napisal/-a SoLoR » 11. Apr 2011 ob 22:05

ne samo so spreminjali ipv6 naslo tako da možno da se tvoj dns server še ni osvežil... pa še 0.6.2.0.1.0.a.2.ip6.arpa zono so spreminjali (današnji SOA) tako da če ima kdo reverse jih nima več :)

StefanB
Uporabnik
Prispevkov: 25
Pridružen: 6. Jun 2007 ob 08:22
T-2: Že imam
Paket: FTTH 10/10
Kraj: Ljubljana

Re: ipv6 in t-2

Odgovor Napisal/-a StefanB » 19. Apr 2011 ob 11:55

AndraZ napisal/-a:Jaz imam eno vprašanje glede menjave ponudnikov in s tem IPjev v času IPv6 s stališča naprednih domačih uporabnikov. Trenutno ima napredni domači uporabnik lokalno mrežo, v njej več naprav, nekatere dhcp, nekatere statično nastavljene in pa en statični zunanji IP. V primeru menjave ISPja ima nekaj sitnosti da pošlihta pravila na routerju/firewallu in domenah, ampak lokalna mreža pa v osnovi ostaja dokaj nespremenjena. Na IPv6 bo ta sprememba bila še nekaj bolj sitna, saj bo tudi lokalna mreža bila vezana na ponudnika.
Kdor ima take pomisleke lahko NAT uporablja tudi na IPv6 s "Stateful IPv6-to-IPv6 Network Address Port Translation":
http://code.google.com/p/napt66/
https://forum.openwrt.org/viewtopic.php?id=28812

bodo pa najbrž ob tem zagovorniki čistega IPv6 zavijali z očmi :)

Uporabniški avatar
NoName
Administrator
Prispevkov: 2021
Pridružen: 16. Nov 2006 ob 21:26
T-2: Že imam
Paket: VDSL T4 KING + HDTV
Kraj: Šmarje pri Jelšah

Re: ipv6 in t-2

Odgovor Napisal/-a NoName » 19. Apr 2011 ob 13:06

ja... res je... :roll: mal mi gre v nos tisti 'NAPT66 helps to hide the private network topology and promote network security' - imho je že skrajni čas, da se namesto 'port based', ergo l3/l4 firewallov pričnejo uporabljati čisto bolj zaresni l7 firewalli. posledično bi to naredilo celotno omrežje bolj varno, manj bo virusov, spama, phishinga, ... nasploh ultraboljkul.
I can see dumb people...They're all around us... Look, they're even on this forum!
Podpirajte avtorja - donirajte preko PayPala! Slika

xerces8
Nadebudnež
Prispevkov: 494
Pridružen: 3. Sep 2006 ob 14:45
T-2: Že imam
Paket: T2 NET+MOBIL
Kraj: Maribor

Re: ipv6 in t-2

Odgovor Napisal/-a xerces8 » 23. Apr 2011 ob 21:07

A so standardi že dorečeni? Glede na to da se že prodajajo home ruterji z oznako "IPv6 certified".
Zadnjič spremenil xerces8, dne 23. Maj 2011 ob 23:23, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
NoName
Administrator
Prispevkov: 2021
Pridružen: 16. Nov 2006 ob 21:26
T-2: Že imam
Paket: VDSL T4 KING + HDTV
Kraj: Šmarje pri Jelšah

Re: ipv6 in t-2

Odgovor Napisal/-a NoName » 23. Apr 2011 ob 21:53

povečini so standardi (RFC) že precej dorečeni, vendar je v igri še nekaj možnih popravkov (DRAFTS), recimo tale... http://tools.ietf.org/html/draft-kohno- ... len-p2p-01
I can see dumb people...They're all around us... Look, they're even on this forum!
Podpirajte avtorja - donirajte preko PayPala! Slika

matjazc
Navdušenec
Prispevkov: 745
Pridružen: 16. Avg 2007 ob 16:49
T-2: Že imam
Paket: FTTH+IPTEL+HDTV
Kraj: Ljubljana

Re: ipv6 in t-2

Odgovor Napisal/-a matjazc » 27. Apr 2011 ob 17:14

Ali ima kdo, ki testira IPv6, nameščen Eset Smart Security 4 in/ali Netgear WNDR3700? Sam imam namreč težave pri dostopu do neuradnega T-2 foruma in me zanima, če je imel še kdo težave z dostopanjem do strani preko IPv6. Isti problem imam tudi z dostopom do https://webmail.t-2.net/ in https://servis.t-2.net/.
Na brskalniku IE9 ali Safari: Waiting for response from rula.net ... in vrteči se krogec (včasih peščena ura) in blank stran. Morda kdo ve kje naj bi bil problem.

Preko IPv4 deluje vse vredu.

Uporabniški avatar
NoName
Administrator
Prispevkov: 2021
Pridružen: 16. Nov 2006 ob 21:26
T-2: Že imam
Paket: VDSL T4 KING + HDTV
Kraj: Šmarje pri Jelšah

Re: ipv6 in t-2

Odgovor Napisal/-a NoName » 27. Apr 2011 ob 20:38

Jaz imam netgeara wnr 3500 z nameščenim dd-wrtjem (ga je tudi mogoče namestiti na wndr 3700), uporabljam ga pa kot access point in ne kot router, pa mi ipv6 deluje. na prenosniku imam navadn eset nod32 4.2, torej le protivirusni program, pa mi ipv6 deluje brezhibno. Imaš možnost poskusiti ipv6 s katerim drugim odjemalcem ali osebnim računalnikom?
I can see dumb people...They're all around us... Look, they're even on this forum!
Podpirajte avtorja - donirajte preko PayPala! Slika

SoLoR
Model
Prispevkov: 269
Pridružen: 4. Sep 2007 ob 21:18
T-2: Že imam
Paket: FTTH 500/100

Re: ipv6 in t-2

Odgovor Napisal/-a SoLoR » 16. Maj 2011 ob 20:42

Facebook ima v sodelovanju z he.net testno resolvanje AAAA zapisov na facebook.com domeno, tako da če lavfate kak lokalen dns server (bind) si naštimajte forwarder za facebook.com na ordns.he.net (74.82.42.42 / 2001:470:20::2).

Odgovori