ipv6 in t-2

Vse o T-2 internetu
Odgovori
SubOrbit
Uporabnik
Prispevkov: 46
Pridružen: 13. Nov 2007 ob 18:47
T-2: Že imam
Paket: 300/50

Re: ipv6 in t-2

Odgovor Napisal/-a SubOrbit » 28. Jan 2014 ob 11:03

Že nekaj časa imam težave z dostopom do rtvslo.si in ostalih njihovih poddomen preko ipv6, tudi ping6 iz moje lokacije ne deluje, od drugje pa.

Je še kdo s takim problemom?

pier
Faca
Prispevkov: 173
Pridružen: 8. Apr 2008 ob 14:58
T-2: Že imam
Paket: FTTH 105/15
Kraj: Kranj

Re: ipv6 in t-2

Odgovor Napisal/-a pier » 28. Jan 2014 ob 20:28

Rtvslo-ja ni vec na v6 ze cca. pol leta. Sem pisal webmasterju pa je preprosto ignoriral. Boli jih kurac, javni denar pa to :blbl:

peterdoo
Model
Prispevkov: 204
Pridružen: 22. Jan 2007 ob 18:50
T-2: Že imam
Paket: 100/10 FTTH

Re: ipv6 in t-2

Odgovor Napisal/-a peterdoo » 29. Jan 2014 ob 11:41

Meni na T-2 FTTH http://www.rtvslo.si lepo razreši v 2a02:7a8:1:250::80:1 in tudi brskalnik vse strani od tam vleče čez IPv6.

Koda: Izberi vse

Tracing route to www.rtvslo.si [2a02:7a8:1:250::80:1]
over a maximum of 30 hops:

  1     *        *        *     Request timed out.
  2     1 ms    <1 ms    <1 ms  2a01-260-1-1--4.core6.t-2.net [2a01:260:1:1::4]
  3     3 ms     3 ms     4 ms  2a01:260:f000::2
  4     3 ms     3 ms     4 ms  2a02:7a8::7
  5     2 ms     6 ms     4 ms  www.rtvslo.si [2a02:7a8:1:250::80:1]

Trace complete.
Za nekatere poddomene pa res nimajo IPv6 ( teletext.rtvslo.si ).

Uporabniški avatar
NoName
Administrator
Prispevkov: 2054
Pridružen: 16. Nov 2006 ob 20:26
T-2: Že imam
Paket: VDSL T4 KING + HDTV

Re: ipv6 in t-2

Odgovor Napisal/-a NoName » 29. Jan 2014 ob 12:59

ja, tudi vsa vsebina na glavni strani ni dostopna preko ipv6... pa kaj za božjo voljo je si.hit.gemius.pl? :)
rtvslo-ipv6.png
rtvslo preko ipv6
I can see dumb people...They're all around us... Look, they're even on this forum!

Uporabniški avatar
atepej
Starešina
Prispevkov: 4212
Pridružen: 8. Jan 2013 ob 16:04
T-2: Že imam
Paket: Oranžni Diamant HBO - FTTH
Kraj: Ravne na Koroškem
Kontakt:

Re: ipv6 in t-2

Odgovor Napisal/-a atepej » 29. Jan 2014 ob 13:09

si.hit.gemius.pl je merjenje obiskanosti MOSS
Slika

greebo
Novinec
Prispevkov: 7
Pridružen: 3. Jun 2008 ob 16:13
T-2: Še nimam
Paket: 10/10
Kraj: Maribor

Re: ipv6 in t-2

Odgovor Napisal/-a greebo » 30. Jan 2014 ob 07:08

RTV meni dela na v6

PS: plugin za preverjanje V6 delovanja - http://entropy.me.uk/sixornot/

PPS: kar se pa gemius.pl in ostalih "trackerjev" tice - http://www.deepthought.ws/linux/bash-sc ... d-blocker/

SubOrbit
Uporabnik
Prispevkov: 46
Pridružen: 13. Nov 2007 ob 18:47
T-2: Že imam
Paket: 300/50

Re: ipv6 in t-2

Odgovor Napisal/-a SubOrbit » 5. Feb 2014 ob 08:42

pri meni je problem sledeč:

traceroute to 2a02:7a8:1:250::80:1 (2a02:7a8:1:250::80:1), 30 hops max, 40 byte packets
1 2a01-260-1030--1.link6.t-2.net (2a01:260:1030::1) 2.044 ms 2.502 ms 2.952 ms
2 * * *
3 * * *
4 * * *
5 * * *
6 * * *

any ideas?

SoLoR
Model
Prispevkov: 271
Pridružen: 4. Sep 2007 ob 21:18
T-2: Že imam
Paket: FTTH 500/100

Re: ipv6 in t-2

Odgovor Napisal/-a SoLoR » 15. Feb 2014 ob 00:14

eno vprasanje :) recimo da mi uspe tukaj dobiti kaj vec kot /64 subnet, pa bi rad imel na neki drugi lokaciji en /64 subnet. Tam na zalost nimam t-2 in imam samo ipv4 (staticen). Na t-2 koncu imam nek linux box ki sluzi kot router, na drugem pa dd-wrt. Se pravi radi bi naredil 4to6 - 6to4...

kako si jaz predstavljam:
na obeh straneh naredis sit tunnel
dolocis ipje povsod, routas /64 subnet iz t-2 konca na drugo stran preko tunnela
tam postavis radvd in zadeva deluje?! :)

a je tako enostavno ali se motim? Vglavnem rad bi naredil nekaj v stilu sixxs/he.net, ker mislim da bo delovalo hitreje... za primer sixxs amis 6to4 tunnel deluje prepocasi za moje pojme :( tam mak 500-600kb/s.

Uporabniški avatar
NoName
Administrator
Prispevkov: 2054
Pridružen: 16. Nov 2006 ob 20:26
T-2: Že imam
Paket: VDSL T4 KING + HDTV

Re: ipv6 in t-2

Odgovor Napisal/-a NoName » 15. Feb 2014 ob 19:34

solor, da, če želiš, lahko dobiš tudi večji subnet kot 64... recimo /56... jaz sem včasih naredil takole...
na t-2 priključku sem delegiral SIT tunele (prvi /64 od /56 sem uporabil za 'povezovalne segmente' naprej), potem pa sem imel statične /64 route preko povezovalcev preko sit tunelov...
hitrosti so odvisne od hitrosti obeh priklopljenih lokacij.. če imaš t-2 na 10/1, katerega konkurenčnega ponudnika, kjer bi rad imel ipv6 pa na 100/100, potem ne moreš pričakovati hitrosti večjih kot 10/1... ter.. če imaš na obeh straneh 10/1, potem boš lahko pričakoval hitrosti vse do 1/1.

prav tako je potrebno v zakup vzeti največje segmente, ki jih lahko čez tak tunel spustiš... če ti T-2 omogoča 1500 bytne ethernet frame.. potem ti bo sit tunel 'pobral' 20 bajtov (ipv4 header).. in padeš na 1480 bajtov velike ipv6 pakete do endpointov na drugi strani tunelov... lahko pa imaš še to nesrečo, da se operater pri konkurenci opehari še za tistih 8 bajtov zaradi PPPoE.. kar ti zmanjša MTU na 1472 bajtov.
I can see dumb people...They're all around us... Look, they're even on this forum!

SoLoR
Model
Prispevkov: 271
Pridružen: 4. Sep 2007 ob 21:18
T-2: Že imam
Paket: FTTH 500/100

Re: ipv6 in t-2

Odgovor Napisal/-a SoLoR » 15. Feb 2014 ob 22:07

Kul hvala... pol res ni tolik zakomplicirano... bos dobil PM jutri ko dobim narocniske podatke :)

ma na t-2 mam optiko 50/50 tam pa kabel 50/20... na t-2 (pri starsih) je vse dualstack in tukaj mi seveda tudi lavfa http/ftp server. No sedaj pa ko sem na tej drugi lokaciji preko sixxs naredil ipv6 mi seveda avtomaticno server resolva v ipv6 in seveda hitrosti so preko obremenjenega sixxs tunnela primerljive... ne pride cez 600kb/s in ce kaj kopiram k sebi na drugo lokacijo ipv6 trentno tam izklapljam, ker drugace dobivam sive lase, tako da ta varijanta bi delovala dosti hitreje... :)

GregecSLO
Navdušenec
Prispevkov: 638
Pridružen: 29. Sep 2009 ob 18:29
T-2: Že imam
Paket: 20/10

Re: ipv6 in t-2

Odgovor Napisal/-a GregecSLO » 12. Maj 2014 ob 12:05

Zdravo!

Vprašanje...
Na Amisu doma so mi dali /64 wan in /56 lan.
Se da to tudi pri vas zmenit za podjetje?
Zadeva laufa preko DHCP verjetno (dual stack) ?

LP,
G

Uporabniški avatar
NoName
Administrator
Prispevkov: 2054
Pridružen: 16. Nov 2006 ob 20:26
T-2: Že imam
Paket: VDSL T4 KING + HDTV

Re: ipv6 in t-2

Odgovor Napisal/-a NoName » 13. Maj 2014 ob 07:20

pri t-2 pa lahko za podjetje dobiš /126 wan ter /56 lan. zadeva zaenkrat ni preko dhcp, temveč statično dodeljeno. drugače pa vse lepo piše v 1. objavi te teme, skupaj s slikami.
I can see dumb people...They're all around us... Look, they're even on this forum!

GregecSLO
Navdušenec
Prispevkov: 638
Pridružen: 29. Sep 2009 ob 18:29
T-2: Že imam
Paket: 20/10

Re: ipv6 in t-2

Odgovor Napisal/-a GregecSLO » 13. Maj 2014 ob 09:15

Mnja :)
Hvala, sem si ogledal bo to nekaj kar bo prav prišlo.
IPv4 ostane nespremenjen v taki konfiguraciji ne?
Prav tako Voip?
Pač doda se IPv6 na WAN in to je to ?

gulikoza
Starešina
Prispevkov: 1643
Pridružen: 17. Mar 2006 ob 15:33
T-2: Že imam
Paket: 10/10 FTTH + tv + telefon

Re: ipv6 in t-2

Odgovor Napisal/-a gulikoza » 13. Maj 2014 ob 18:52

jup
Slika Optika od 30.5.2008

simex
Novinec
Prispevkov: 13
Pridružen: 4. Avg 2014 ob 09:43
T-2: Že imam

Re: ipv6 in t-2

Odgovor Napisal/-a simex » 4. Avg 2014 ob 14:46

Pozdravljeni,
sem nov na tem forumu, sicer imam pa ftth že slabih 10 let pa ni bilo večjih težav, zato verjetno nisem rabil nobene pomoči. Do sedaj.
Zaprosil sem za ipv6 in so mi dodelili 64 subnet. Sedaj imam pa nekaj vprašanj glede nastavljanja mrežnih kartic na routerju (Debian).

Podatki, katere sem dobil, so:
64 subnet: 2a01:260:a:b::,
64 subnet: 2a01:260:a:b::1 je na strani t-2,
ter DNSja.

Kako nastavim omrežne kartice?
Če sem prav razumel, gre nekako takole:

WAN:
IP: 2a01:260:a:b::2
Subnet prefix: 126
Gateway: 2a01:260:a:b::1

LAN:
ip: 2a01:260:a:b::1
sp: 64

Ostale naprave dodelim preko slaac (RADVD?).
Je tole v redu? Ni mi jasno kako ima lahko lan mrežna isti ip kot ip na strani t-2 povezovalni segment.

Že vnaprej hvala za odgovor.

Odgovori