ipv6 in t-2

Vse o T-2 internetu
Odgovori
starfotr
Navdušenec
Prispevkov: 504
Pridružen: 7. Sep 2010 ob 14:28
T-2: Še nimam
Kraj: Vrhnika

Re: ipv6 in t-2

Odgovor Napisal/-a starfotr » 20. Avg 2017 ob 14:44

Če ga ti ne rabiš, še ne pomeni, da nima nobene prednosti.
Če se ti zdijo moje trditve napačne ali meniš drugače, si vzemi čas in pod njimi napiši, kar se tebi zdi prav.

morosito
Znanec
Prispevkov: 75
Pridružen: 1. Maj 2013 ob 04:01
T-2: Že imam
Paket: T4 Mega
Kraj: Capodistria

Re: ipv6 in t-2

Odgovor Napisal/-a morosito » 14. Sep 2017 ob 20:07

a je možno sploh dobit ipv6 na optiki? ker sixxs je zapru...zdaj sem brez ipv6...imel pa sem od sixxs-a več skoraj 13 let...zdaj pa sem se preselil na novo lokacijo

optiko imam od t-2 preko TS

matejzen
Novinec
Prispevkov: 5
Pridružen: 3. Jan 2013 ob 11:03
T-2: Že imam

Re: ipv6 in t-2

Odgovor Napisal/-a matejzen » 20. Sep 2017 ob 09:33

Mene tudi zanima, kako je z IPv6 za neposlovne uporabnike.

Imam T2 optiko preko T2 omrežja.

Hvala.

Uporabniški avatar
OmegaBlue
Navdušenec
Prispevkov: 613
Pridružen: 4. Sep 2009 ob 09:41
T-2: Še nimam
Paket: A1 Konkurenca ;)

Re: ipv6 in t-2

Odgovor Napisal/-a OmegaBlue » 20. Sep 2017 ob 09:45

Nobene omejitve ni na poslovne in neposlovne, pošlješ na ipv6@t-2.net da bi imel in dobiš. Edine omejitve so bile na VDSL ker je bilo potrebno ročno vpisat neighborje (nevem če je to še omejitev) in na določenih BRO omrežjih ni bilo mogoče.

starfotr
Navdušenec
Prispevkov: 504
Pridružen: 7. Sep 2010 ob 14:28
T-2: Še nimam
Kraj: Vrhnika

Re: ipv6 in t-2

Odgovor Napisal/-a starfotr » 20. Sep 2017 ob 16:53

Seveda so omejitve. Ne dela preko wifija na innboxu, ne dela na "brezžični optiki", kot imenujete tehnologijo tu, ne dela na BRO tipu priključka...

Skratka, daleč od idealnega.
Če se ti zdijo moje trditve napačne ali meniš drugače, si vzemi čas in pod njimi napiši, kar se tebi zdi prav.

Uporabniški avatar
MrTwelveTrees
Moderator
Prispevkov: 7262
Pridružen: 1. Mar 2008 ob 22:14
T-2: Že imam
Paket: imam

Re: ipv6 in t-2

Odgovor Napisal/-a MrTwelveTrees » 20. Sep 2017 ob 17:23

Hvala bogu je to še zastonj.... (kjer je opcija da se naroči)
"you know what? you know what? you know what?"

comeback.exe not found

starfotr
Navdušenec
Prispevkov: 504
Pridružen: 7. Sep 2010 ob 14:28
T-2: Še nimam
Kraj: Vrhnika

Re: ipv6 in t-2

Odgovor Napisal/-a starfotr » 21. Sep 2017 ob 17:19

Človek IP je osnova interneta. To vse je že vključeno v samo naročnino. Če bi še to dodatno zaračunali, bi jih pa nekam poslal.
Če se ti zdijo moje trditve napačne ali meniš drugače, si vzemi čas in pod njimi napiši, kar se tebi zdi prav.

morosito
Znanec
Prispevkov: 75
Pridružen: 1. Maj 2013 ob 04:01
T-2: Že imam
Paket: T4 Mega
Kraj: Capodistria

Re: ipv6 in t-2

Odgovor Napisal/-a morosito » 21. Sep 2017 ob 17:35

omejitve so za ipv6.
ravnokar sem dobil odgovor da ipv6 ni možno za naročnike ki imajo t2 optiko na omrezje od telekom-a

skratka se ena slaba tocka...TV me je komplet razocarala da v paketu zdaj moram placati posebej in ipv6 ni mozen. kaj je lahko hujsega? da ce grem stran moram placat neko vrste kazni....

Uporabniški avatar
MrTwelveTrees
Moderator
Prispevkov: 7262
Pridružen: 1. Mar 2008 ob 22:14
T-2: Že imam
Paket: imam

Re: ipv6 in t-2

Odgovor Napisal/-a MrTwelveTrees » 21. Sep 2017 ob 18:24

če imaš LLU tipa optiko potem je možen ipv6, če ša imaš BRO tipa priključek pa ne.

starfotr: prvi statični IP (ipv4) je še zastonj, vsak nadaljni pa je 1eur (+ddv se mi zdi) tako da ....
zmanšali so dinamične IPje iz 3 na 2, ampak ok to je razumno.
"you know what? you know what? you know what?"

comeback.exe not found

starfotr
Navdušenec
Prispevkov: 504
Pridružen: 7. Sep 2010 ob 14:28
T-2: Še nimam
Kraj: Vrhnika

Re: ipv6 in t-2

Odgovor Napisal/-a starfotr » 21. Sep 2017 ob 18:26

Preko bitnega toka ne gre, preko LLU telekom optike dela brez težav. Vendar spet ne preko wifija od innboxa.

A1 ima delujoč IPv6 na telekomovem bitnem toku.

v4 naj kar začno vsi zaračunavat, da bo prehod na v6 hitrejši. v6 nimajo pa kaj zaračunavat.
Če se ti zdijo moje trditve napačne ali meniš drugače, si vzemi čas in pod njimi napiši, kar se tebi zdi prav.

Uporabniški avatar
atepej
Starešina
Prispevkov: 3617
Pridružen: 8. Jan 2013 ob 17:04
T-2: Že imam
Paket: Oranžni Diamant HBO - FTTH
Kraj: Ravne na Koroškem
Kontakt:

Re: ipv6 in t-2

Odgovor Napisal/-a atepej » 21. Sep 2017 ob 18:28

Če je ipv6 pravilno nastavljen v innbox-u bi moralo delati.
Slika

morosito
Znanec
Prispevkov: 75
Pridružen: 1. Maj 2013 ob 04:01
T-2: Že imam
Paket: T4 Mega
Kraj: Capodistria

Re: ipv6 in t-2

Odgovor Napisal/-a morosito » 21. Sep 2017 ob 21:49

torej kako lahko dobim ipv6 preko BRO ?
ker sixxs je koncal z delovanjem...nanj sem imel od amis-a subnete...sam zdaj amis je A1?

Uporabniški avatar
MrTwelveTrees
Moderator
Prispevkov: 7262
Pridružen: 1. Mar 2008 ob 22:14
T-2: Že imam
Paket: imam

Re: ipv6 in t-2

Odgovor Napisal/-a MrTwelveTrees » 21. Sep 2017 ob 21:55

A si z lune padu, ne razumeš našega jezika ?
Smo ti že zgoraj napisali da na BRO (GPON, xDsl... Telekom port) NE MOREŠ,
če pa imaš samo Telekom "staro" optiko tipa LLU oz. P2P potem pa lahko !
"you know what? you know what? you know what?"

comeback.exe not found

morosito
Znanec
Prispevkov: 75
Pridružen: 1. Maj 2013 ob 04:01
T-2: Že imam
Paket: T4 Mega
Kraj: Capodistria

Re: ipv6 in t-2

Odgovor Napisal/-a morosito » 21. Sep 2017 ob 22:21

bral sem pravila tega foruma in pise da zalit nekoga je prepovedano...in ti kot moderator krsis sama pravila...zato zakaj si ne das rajsi ban? :)

drugace zelo dobro vem kaj si napisal: "če ša imaš BRO tipa priključek pa ne." tu bi vsak normalni slovenec razumel da samo z T-2 ne mores...sam ocitno si ti ful nek pameten clovek jaz ne vem...mi poves skrivnost?

si moral napisat: ce imas BRO, je ipv6 nemogoc z nobenim nativnim

evo da olajsam zadevo..mi ni preostalo ko pa vklopit 6to4 ipv6 (2002::) pa registriral na 6to4.nro.net. zdaj vse aplikacije samodejno ustvarjajo ipv6 naslove.

Uporabniški avatar
MrTwelveTrees
Moderator
Prispevkov: 7262
Pridružen: 1. Mar 2008 ob 22:14
T-2: Že imam
Paket: imam

Re: ipv6 in t-2

Odgovor Napisal/-a MrTwelveTrees » 21. Sep 2017 ob 22:28

Razlagaj si kak si hočeš.
"you know what? you know what? you know what?"

comeback.exe not found

Odgovori