ipv6 in t-2

Vse o T-2 internetu
Odgovori
Uporabniški avatar
atepej
Starešina
Prispevkov: 3263
Pridružen: 8. Jan 2013 ob 17:04
T-2: Že imam
Paket: Oranžni diamant FTTH
Kraj: Ravne na Koroškem
Kontakt:

Re: ipv6 in t-2

Odgovor Napisal/-a atepej » 4. Jan 2019 ob 17:56

Čudno, da T-2 ne omogoča ipv6 na innbox, če pa ta zna talati lokalne ip naslove preko fe80::/64
Slika

SoLoR
Model
Prispevkov: 269
Pridružen: 4. Sep 2007 ob 21:18
T-2: Že imam
Paket: FTTH 500/100

Re: ipv6 in t-2

Odgovor Napisal/-a SoLoR » 4. Jan 2019 ob 18:07

Userus napisal/-a:Živjo!
Po navodilih iz te teme sem v router nastavitve vnesel dobljene podatke:
Slika
Imam T-2 optiko, iz njihovega modema gre UTP kabel v Asus router in iz tega UTP kabel v PC. Kljub vnešenemu mi razni "my ip" na guglu napišejo "IPv6: Not detected".
Podatki, ki sem jih dobil so:
Povezovalni segment: 2a01:260:XXXX::c/126
T-2 usmerjevalnik: 2a01:260:XXXX::d
Vaš usmerjevalnik: 2a01:260:XXXX::e
Podomrežje: 2a01:260:XXXX:0002::/64
DNS 1: 2a01:260:1:2::3
DNS 2: 2a01:260:1:3::3


Sem kaj narobe vnesel, na kaj pozabil?

ps. tako enako sliko sem nekam uploadal ponesreči z nezakritimi podatki. Je teoretično možna kakšna zloraba?

Hvala za pomoč :)
V firewallu poglej ce mas ipv6 icmp omogocen, vem da vcasih je bilo to nujno. Pa poglej ce imas kje specificno kak forwarding za ipv6 za vklopit... drugac pa a racunalnik dobi IPv6 is subneta? Drguace pa s tvojimi ip podatki naceloma ni nobene take panike ce so javni, mogoce te lahko kdo malo lazje ddosa al pa kej, ampak kaj hujsega ni, ce se nisi nobenemu zameril.

SoLoR
Model
Prispevkov: 269
Pridružen: 4. Sep 2007 ob 21:18
T-2: Že imam
Paket: FTTH 500/100

Re: ipv6 in t-2

Odgovor Napisal/-a SoLoR » 6. Jan 2019 ob 16:58

Hm okey to probal urediti ze par let, vsake toliko casa se spomnim, mal pogoooglam, probam par stvari in obupam... Vglavnem rad bi imel kombinacijo stateful+stateless autoconf ampak da statetful preko dhcpv6 ima prednost... stateless hocm vpelat samo zato ker razni telefoni ipd nimajo dhcpv6 clienta (android khm). Vglavnem tole je moj trenutni radvd.conf

Koda: Izberi vse

interface lan
{
        AdvSendAdvert on;
        AdvManagedFlag on;
        AdvOtherConfigFlag on;
        AdvDefaultPreference high;
        AdvHomeAgentFlag off;
        prefix 2a01:260:xxxx:xxx0::/64
        {
                AdvOnLink on;
                AdvAutonomous off;
                AdvRouterAddr on;
                AdvValidLifetime 86400;
                AdvPreferredLifetime 86400;
                DeprecatePrefix on;
        };
};
stateful dela, moji racunalniki (win10) in printer dobijo ip od dhcpv6, androidi ne dobijo ipv6 ampak to je pricakovano. Sedaj pa probam vpeljat se stateless autoconf subnet. Recimo takole:

Koda: Izberi vse

interface lan
{
        AdvSendAdvert on;
        AdvManagedFlag on;
        AdvOtherConfigFlag on;
        AdvDefaultPreference high;
        AdvHomeAgentFlag off;
        prefix 2a01:260:xxxx:xxx0::/64
        {
                AdvOnLink on;
                AdvAutonomous off;
                AdvRouterAddr on;
                AdvValidLifetime 86400;
                AdvPreferredLifetime 86400;
                DeprecatePrefix on;
        };
        prefix 2a01:260:xxxx:xxx1::/64
        {
                AdvOnLink on;
                AdvAutonomous on;
                AdvRouterAddr on;
                AdvValidLifetime 86400;
                AdvPreferredLifetime 86400;
                DeprecatePrefix on;
        };
};
Tukaj pa je tisto kar mi gre na zivce, androidi ipv6 dela, vendar naprave ki podpirajo stateful+stateless(recimo win10) dobijo 3 ipje (stateful, stateless + temp), ampak ok kar me bolj moti je da prioritizira stateless ip, se pravi ce bom sel na neko stran (https://www.myip.com/) mi bo kazalo da dostopam iz ipja od autoconfa in ne iz mojega stateful ipja. Se da to karkoli popraviti? Najbolj bi bilo ce bi se dalo narediti da naprave ki imajo dhcpv6 cliente ne probavajo z autoconfom, oz vsaj da se na ven predstavljajo z ipjem od dhcpja in ne od autoconfa. Porbal sem ze spremeniti priotitete (dhcpv6 je na high, radvd sem dal na low) pa ni nic drugace....

klemen86
Novinec
Prispevkov: 13
Pridružen: 29. Dec 2014 ob 09:33
T-2: Že imam
Paket: T-4 mega

Re: ipv6 in t-2

Odgovor Napisal/-a klemen86 » 23. Jan 2019 ob 21:42

Ali je mogoče na Innboxu F60 (Telekomova optika) urediti ipv6 brez drugega routerja?

Uporabniški avatar
ciril88
T-2jevec
Prispevkov: 740
Pridružen: 16. Apr 2009 ob 16:31
T-2: Še nimam
Paket: Telemach trojček 50/40

Re: ipv6 in t-2

Odgovor Napisal/-a ciril88 » 24. Jan 2019 ob 10:19

Odvisno al gre za bitni tok BRO ali pa T-2 opremo v centrali (LLU) optiko.
You Can Call Me Santa Claus
Slika

Uporabniški avatar
atepej
Starešina
Prispevkov: 3263
Pridružen: 8. Jan 2013 ob 17:04
T-2: Že imam
Paket: Oranžni diamant FTTH
Kraj: Ravne na Koroškem
Kontakt:

Re: ipv6 in t-2

Odgovor Napisal/-a atepej » 24. Jan 2019 ob 10:39

Torej se da nastavit IPv6 na Innbox-u.
Slika

klemen86
Novinec
Prispevkov: 13
Pridružen: 29. Dec 2014 ob 09:33
T-2: Že imam
Paket: T-4 mega

Re: ipv6 in t-2

Odgovor Napisal/-a klemen86 » 24. Jan 2019 ob 15:35

Verjetno je LLU, hitrost imam na Oranžnem diamantu 500/100. Kako potem uredim ipv6 dostop preko Innbox F60?

Uporabniški avatar
atepej
Starešina
Prispevkov: 3263
Pridružen: 8. Jan 2013 ob 17:04
T-2: Že imam
Paket: Oranžni diamant FTTH
Kraj: Ravne na Koroškem
Kontakt:

Re: ipv6 in t-2

Odgovor Napisal/-a atepej » 24. Jan 2019 ob 17:20

Jst sem tudi na LLU in se tudi priporočam - če je možno.
Slika

Uporabniški avatar
ciril88
T-2jevec
Prispevkov: 740
Pridružen: 16. Apr 2009 ob 16:31
T-2: Še nimam
Paket: Telemach trojček 50/40

Re: ipv6 in t-2

Odgovor Napisal/-a ciril88 » 24. Jan 2019 ob 18:12

pokličita na 064064064 in da bi naročila IPv6, vaju bodo usmerili dalje.

Lp
You Can Call Me Santa Claus
Slika

Uporabniški avatar
DustWolf
Znanec
Prispevkov: 60
Pridružen: 3. Okt 2007 ob 18:59
T-2: Že imam
Paket: 10/10
Kraj: Ljubljana
Kontakt:

Re: ipv6 in t-2

Odgovor Napisal/-a DustWolf » 24. Feb 2019 ob 00:21

DustWolf napisal/-a:Da še jaz malo obudim mrtvi thread...

On and off še že 2 leti matram vzpostaviti ta bajeslovni SLAAC IPv6 od T-2, pa ne gre nikakor. Kot da ni RA oglasov na omrežju.
Sem rešil. Problem je bil v tem da ni bilo RA oglasov v omrežju. Ko se je to zrihtalo višje je vse začelo delat.

LP,
Jure
--
Most problems are man-made.

boris445
Novinec
Prispevkov: 5
Pridružen: 22. Apr 2019 ob 12:58
T-2: Že imam

Re: ipv6 in t-2

Odgovor Napisal/-a boris445 » 9. Maj 2019 ob 17:16

Še obstaja kakšen APN IPv6 za Andorid? Se da met na telefonu sploh?

starfotr
Nadebudnež
Prispevkov: 497
Pridružen: 7. Sep 2010 ob 14:28
T-2: Še nimam
Kraj: Vrhnika

Re: ipv6 in t-2

Odgovor Napisal/-a starfotr » 9. Maj 2019 ob 19:18

Če se ti zdijo moje trditve napačne ali meniš drugače, si vzemi čas in pod njimi napiši, kar se tebi zdi prav.

Odgovori