ipv6 in t-2

Vse o T-2 internetu
Odgovori
starfotr
Navdušenec
Prispevkov: 502
Pridružen: 7. Sep 2010 ob 14:28
T-2: Še nimam
Kraj: Vrhnika

Re: ipv6 in t-2

Odgovor Napisal/-a starfotr » 22. Dec 2017 ob 18:29

Na GPON oz. na BRO je možno čisto vse. Samo naročit in plačat je treba. Pa tega pohlepneži na T-2 ne bodo naredili, ker tako za njih ostane več eur.

Menjaj opetarerja, ker drugi ponujajo v6 brez težav.
Če se ti zdijo moje trditve napačne ali meniš drugače, si vzemi čas in pod njimi napiši, kar se tebi zdi prav.

Skorc
Legenda
Prispevkov: 1291
Pridružen: 21. Jul 2006 ob 11:12
T-2: Že imam
Paket: Malo mešano
Kraj: Pince

Re: ipv6 in t-2

Odgovor Napisal/-a Skorc » 22. Dec 2017 ob 18:34

A samo zaradi v6 menjati operaterja? Svašta!
Lep pozdrav,
Škorc

Slika

morosito
Znanec
Prispevkov: 75
Pridružen: 1. Maj 2013 ob 04:01
T-2: Že imam
Paket: T4 Mega
Kraj: Capodistria

Re: ipv6 in t-2

Odgovor Napisal/-a morosito » 22. Dec 2017 ob 20:02

glej če bi pomislil bi za 2 mobilne na lte do 20gb prenosa in 100 min v eu klici, optiko 100/40 in 150 kanalov na iptv...49€ fiksno za 2 leti.
zdaj plačujem 27€ pa nimam ne tv (bi moral doplačati 15€...bolano)...optika pa je 100/10 (/10 samo..mislim smo v 2017?).....če naredim računico bi jaz moral tle na t-2 pustit 2x več?

pa še ipv6 nimam..ki uporabljam samo streaming....veš kaj je to da vsaka naprava ima svoj ipv6....pa nimaš nikoli nobene omejitve....na ipv4 pa skozi omejitve...

morosito
Znanec
Prispevkov: 75
Pridružen: 1. Maj 2013 ob 04:01
T-2: Že imam
Paket: T4 Mega
Kraj: Capodistria

Re: ipv6 in t-2

Odgovor Napisal/-a morosito » 22. Dec 2017 ob 20:05

starfotr napisal/-a:Na GPON oz. na BRO je možno čisto vse. Samo naročit in plačat je treba. Pa tega pohlepneži na T-2 ne bodo naredili, ker tako za njih ostane več eur.

Menjaj opetarerja, ker drugi ponujajo v6 brez težav.
jah kako naj ga menjam zdaj ko sem podpisal na t-2....?
tip na klicni center mi je reku...če želiti menjati operaterja da morem plačat 500€ kazni....bolano....
ko pa sem gledal za optiko so mi rekli ja da je možno vse....zdaj pa očitno ni...sam kaj ki sem se naučil zdaj vse...prej nisem nič vedu o tem nategu....sam je že prepozno....bom potrpel dokler mine akcija in pol z veseljem menjam....

krepki45
Model
Prispevkov: 305
Pridružen: 24. Feb 2012 ob 18:15
T-2: Že imam
Paket: ORANŽNI DIAMANT HBO-500/100
Kraj: SG

Re: ipv6 in t-2

Odgovor Napisal/-a krepki45 » 22. Dec 2017 ob 20:37

Kaj pa na LLU optiki od telekoma je možno imeti ipv6 in kako ga naročiš?

Uporabniški avatar
MrTwelveTrees
Moderator
Prispevkov: 7139
Pridružen: 1. Mar 2008 ob 22:14
T-2: Že imam
Paket: imam

Re: ipv6 in t-2

Odgovor Napisal/-a MrTwelveTrees » 22. Dec 2017 ob 21:06

500eur kazni my ass

Koliko časa imaš naročnino in koliko dolgo si naročnik od popisan pogodbe ?
"you know what? you know what? you know what?"

comeback.exe not found

morosito
Znanec
Prispevkov: 75
Pridružen: 1. Maj 2013 ob 04:01
T-2: Že imam
Paket: T4 Mega
Kraj: Capodistria

Re: ipv6 in t-2

Odgovor Napisal/-a morosito » 22. Dec 2017 ob 23:51

Od junija 2017...ko sem klical septembra mi je tip reku ce prekinem predcasno se t4 mega zaracuna s polno ceno x12..
Torej osnovna matematika ti je...ce si hodil v osnovno solo..ne vem...v glavnem:
Ce predcasno prekines se paket zaracunava po redni tarifi: t4 mega 35.99€ x 12 = 431€ + 20€ stroski za odjavo smo ze na 451€...in pol nekih 50€ ki nisem dobro razumel...pravim tip je reku 500€...

Pa ti vidi. Za ipv6 dobit odgovor je bilo potrebno cakati 2 meseca ves lih takrat ko si lahko prekinil pogodbo...oziroma una dva prva meseca..ampak to ni vse: hitrost, ne. Dinamicni ip, ne. Ipv6 ne. Tv shema: osnovno (ce bi napisali da osnovno pomeni da v iptv osnovno pomeni kateri paket zelis kupiti...od 3€ dalje..evo to je osnovna tv: gledas na tv kolko kaj stane)..

Kaj mi preostane? Samo net...

Skorc
Legenda
Prispevkov: 1291
Pridružen: 21. Jul 2006 ob 11:12
T-2: Že imam
Paket: Malo mešano
Kraj: Pince

Re: ipv6 in t-2

Odgovor Napisal/-a Skorc » 23. Dec 2017 ob 07:44

morosito napisal/-a:glej če bi pomislil bi za 2 mobilne na lte do 20gb prenosa in 100 min v eu klici, optiko 100/40 in 150 kanalov na iptv...49€ fiksno za 2 leti.
zdaj plačujem 27€ pa nimam ne tv (bi moral doplačati 15€...bolano)...optika pa je 100/10 (/10 samo..mislim smo v 2017?).....če naredim računico bi jaz moral tle na t-2 pustit 2x več?

pa še ipv6 nimam..ki uporabljam samo streaming....veš kaj je to da vsaka naprava ima svoj ipv6....pa nimaš nikoli nobene omejitve....na ipv4 pa skozi omejitve...
Za začetek ... obnašaš se kot mlad zaletav teliček (tudi v drugih temah podobno pišeš). Nikakor te ne mislim prepričevati v to ali ono, le na vsako stran tehtnice daj primerljiva dejstva. Paket X bo vsekakor ugodnejši, kot seštevek posameznih storitev. Kaj so omrežja in sistemi, kako se jim pravilno streže - to zelo dobro vem. Ampak tudi na kraj pameti mi ne pade, da se s tabo in tebi podobnimi spuščam v debato.
Lep pozdrav,
Škorc

Slika

morosito
Znanec
Prispevkov: 75
Pridružen: 1. Maj 2013 ob 04:01
T-2: Že imam
Paket: T4 Mega
Kraj: Capodistria

Re: ipv6 in t-2

Odgovor Napisal/-a morosito » 23. Dec 2017 ob 08:59

Sej slovenija ni vec to kar je nekoc bila ravno zato ker so pohlepni kot si ti in iz tvojega kraja...da vidim..prince...ma od cesa vi zivite madonca tam med madjari in ustasem? Al ste odvisni in tezki bolnici na racun republike slovenije?
Daj bodi resen..jaz sem iz kopra..zivimo na drugacni frekvenci....zato pa smo tudi bolj zahtevnejsi...

Ce ti mislis da ker zdaj placujem samo 27€ da bi moral bit vesel ker je taka cena al kaj?
Ma te prosim....se vidi ze po pisanju da si eden od mnogih ki ne dobi vec kot 600€ na mesec...

Glej prav se mi ne smilis....pa niti srečno ti ne bom želel za praznike

Azdi se mi da imam pravico tudi malo kritizirat...da vidimo:
Ti kolko povezav imas na t-2? Jaz sem od 2008 imel dva prikljucka na dva razlicna naslova in oba paketa na vdsl in shema xl in telefone sem placeval po 70€ na mesec za vsakega. Pol itak je prisla optika...kupil sem bajto na drazbi in evo ti 3 prikljucek.
V tem letu...na enem naslovu sem menjal in vzel modri na optiko ts...na enem sem pustil se t-2 in na tem novem ki imam je optika od t-2 preko ts bro...

Ipv6 pa je v obeh primerih tako:

Na vdsl na t-2 ipv6 preko nekega kurca od neighbor ipv6 z vpisom nekega mac naslova...wtf je to?
Sploh ne dela dual stavk v ta primer...kamorkoli gres se ipv6 prijaze kot sekundarni naslov..oz se ne prikazuje tako kot bi moralo (verjetno ker ni nativen ipv6)

Ce pa imas optiko preko ts pa je stvar ne izvedljiva (razlig oac nimajo). Opticni pretvornik od TS pac dopusca dualstack ipv4/ipv6 in tudi vidi nativno ipv6 subneto od TS...

Ce pa si na optiki od t-2..evo tu bo treba ga premirjati z unim od TS

Uporabniški avatar
obiskis
Model
Prispevkov: 204
Pridružen: 20. Jan 2007 ob 13:45
T-2: Že imam
Paket: Kranj T4 Mega
Kraj: Kranj

Re: ipv6 in t-2

Odgovor Napisal/-a obiskis » 4. Jan 2018 ob 11:01

Zdravo,

je že kdo spravil Draytek-ov vigor na IP6

Hvala,

morosito
Znanec
Prispevkov: 75
Pridružen: 1. Maj 2013 ob 04:01
T-2: Že imam
Paket: T4 Mega
Kraj: Capodistria

Re: ipv6 in t-2

Odgovor Napisal/-a morosito » 20. Jan 2018 ob 11:09

Ipv6 je možen na optiki (bitni tok)...sproban je bil na istem kablu pri sosedih..eden ima A1 amis in dela ipv6 ker mu ponudnik nudi ipv6 na bitni tok...drugi pa ima TS ki prav tako ima ipv6. Jaz na t-2 pa ne morem. Zakaj?

Nato sem se pogovarjal z tehnikom iz t-2 je reku da ta omejitev je samo v glavi ponudnika..storitev pa dela normalno na TS in na A1 (bivsi amis)...

Uporabniški avatar
MrTwelveTrees
Moderator
Prispevkov: 7139
Pridružen: 1. Mar 2008 ob 22:14
T-2: Že imam
Paket: imam

Re: ipv6 in t-2

Odgovor Napisal/-a MrTwelveTrees » 20. Jan 2018 ob 14:37

Seveda... nič novega.
"you know what? you know what? you know what?"

comeback.exe not found

krepki45
Model
Prispevkov: 305
Pridružen: 24. Feb 2012 ob 18:15
T-2: Že imam
Paket: ORANŽNI DIAMANT HBO-500/100
Kraj: SG

Re: ipv6 in t-2

Odgovor Napisal/-a krepki45 » 20. Jan 2018 ob 18:43

Sem imel ipv6 na TS ampak samo če sem uporabljal innboxa preko routerja linksys mi zadeva ni delala.

morosito
Znanec
Prispevkov: 75
Pridružen: 1. Maj 2013 ob 04:01
T-2: Že imam
Paket: T4 Mega
Kraj: Capodistria

Re: ipv6 in t-2

Odgovor Napisal/-a morosito » 22. Jan 2018 ob 23:25

jaz imam t-2 na bitni tok bro optika al kaj je ze....iz SFP kabla direkt v router fritz 5490...vidim ipv6 subneto sam ne more se povezat...

Could not establish IPv6 Internet connection: No response from DHCPv6 server (SOL).

vidim pa subnet 2a00::...telekomovo....sam ti frajeri iz t-2 pravijo da ipv6 nasplošno ne more furat na bitnem toku....sploh ni truda okrog tega...očitno nimajo pojma...

Uporabniški avatar
DustWolf
Znanec
Prispevkov: 60
Pridružen: 3. Okt 2007 ob 18:59
T-2: Že imam
Paket: 10/10
Kraj: Ljubljana
Kontakt:

Re: ipv6 in t-2

Odgovor Napisal/-a DustWolf » 16. Apr 2018 ob 01:38

Da še jaz malo obudim mrtvi thread...

On and off še že 2 leti matram vzpostaviti ta bajeslovni SLAAC IPv6 od T-2, pa ne gre nikakor. Kot da ni RA oglasov na omrežju.

Tudi če vpišem nastavitve ki so mi jih poslali iz T-2 kao statično, ne morem pingat gateway-a...

Ima kdo kakšno idejo v čem je problem?

LP,
Jure
--
Most problems are man-made.

Odgovori