ipv6 in t-2

Vse o T-2 internetu
Odgovori
SubOrbit
Uporabnik
Prispevkov: 44
Pridružen: 13. Nov 2007 ob 19:47
T-2: Že imam
Paket: 300/50

Re: ipv6 in t-2

Odgovor Napisal/-a SubOrbit » 24. Maj 2018 ob 09:31

Ima še kdo danes težave z ipv6? Sploh upload je trenutno v rangu 1.5Mbit, sem na paketu OD - 500/100

krepki45
Model
Prispevkov: 294
Pridružen: 24. Feb 2012 ob 18:15
T-2: Že imam
Paket: ORANŽNI DIAMANT HBO-500/100
Kraj: SG

Re: ipv6 in t-2

Odgovor Napisal/-a krepki45 » 31. Maj 2018 ob 16:37

A ima kdo Linksys router ea 8300 ali podobnega in mu na njemu dela ipv6,danes sem dobil ipv6 naslove od t2.
Povezovalni segment: 2a01:260:c0..........
T-2 usmerjevalnik: 2a01:2........
Vaš usmerjevalnik: 2a01:26.......

Podomrežje: 2a01:260:c022:.......

DNS 1: 2a01:260........
DNS 2: 2a01:260.......
Kako to vnest v router
Prefix:
Prefix lenght
Border relay
IPv4 mask lenght
Ta polja so pod manual v routerju za izpolnit.

krepki45
Model
Prispevkov: 294
Pridružen: 24. Feb 2012 ob 18:15
T-2: Že imam
Paket: ORANŽNI DIAMANT HBO-500/100
Kraj: SG

Re: ipv6 in t-2

Odgovor Napisal/-a krepki45 » 26. Jul 2018 ob 09:38

Vidim,da zadeve ne bom rešil z tem linksys routerjem,a ima mogoče,kdo predlog kateri router nabavim,da bom lahko uporabljal ipv6.
Mogoče kaj takega.Asus RT-AC87U
https://www.ceneje.si/Izdelek/4418203/r ... -band-wifi

strumf666
Novinec
Prispevkov: 23
Pridružen: 26. Avg 2006 ob 20:40
T-2: Že imam
Paket: VDSL2 20/4 + ipTV
Kraj: Krško

Re: ipv6 in t-2

Odgovor Napisal/-a strumf666 » 27. Jul 2018 ob 22:13

Če si na bakru in rabiš network neighbour, pol tut z RT-ac87 ne boš mogel nastavit samo s klikanjem. Zanima pa tudi mene, ker mam dotični ruter :)

krepki45
Model
Prispevkov: 294
Pridružen: 24. Feb 2012 ob 18:15
T-2: Že imam
Paket: ORANŽNI DIAMANT HBO-500/100
Kraj: SG

Re: ipv6 in t-2

Odgovor Napisal/-a krepki45 » 27. Jul 2018 ob 22:52

Ne sem na optiki

krepki45
Model
Prispevkov: 294
Pridružen: 24. Feb 2012 ob 18:15
T-2: Že imam
Paket: ORANŽNI DIAMANT HBO-500/100
Kraj: SG

Re: ipv6 in t-2

Odgovor Napisal/-a krepki45 » 31. Jul 2018 ob 14:25

Kaj res noben od forumašev nima ipv6 preko rouerja,da bi mi lahko svetoval ali bi bil asusov router ali bili kateri drugi pameten nakup za lažjo konfiguracijo,ker preko linksysa očitno ne gre.

Uporabniški avatar
MrTwelveTrees
Moderator
Prispevkov: 7089
Pridružen: 1. Mar 2008 ob 22:14
T-2: Že imam
Paket: imam

Re: ipv6 in t-2

Odgovor Napisal/-a MrTwelveTrees » 31. Jul 2018 ob 14:36

naloži si DDWRT na liksysa pa bo šlo
"you know what? you know what? you know what?"

comeback.exe not found

krepki45
Model
Prispevkov: 294
Pridružen: 24. Feb 2012 ob 18:15
T-2: Že imam
Paket: ORANŽNI DIAMANT HBO-500/100
Kraj: SG

Re: ipv6 in t-2

Odgovor Napisal/-a krepki45 » 31. Jul 2018 ob 14:39

Ne vem če gre na tega router ea 8300

Skorc
Legenda
Prispevkov: 1288
Pridružen: 21. Jul 2006 ob 11:12
T-2: Že imam
Paket: Malo mešano
Kraj: Pince

Re: ipv6 in t-2

Odgovor Napisal/-a Skorc » 31. Jul 2018 ob 17:00

Verjetno ne ... sodeč po navedbah na: https://wiki.dd-wrt.com/wiki/index.php/ ... es#Linksys
Lep pozdrav,
Škorc

Slika

Uporabniški avatar
oyoy
Legenda
Prispevkov: 1341
Pridružen: 18. Mar 2006 ob 12:41
T-2: Že imam
Paket: Oranžni diamant
Kraj: sLOVEnija/portorož-lucija
Kontakt:

Re: ipv6 in t-2

Odgovor Napisal/-a oyoy » 31. Jul 2018 ob 17:02

stric google pravi, da si s tem modelom žal obsojen na stock fw ...
Slika
Slika

KristijanL
Začetnik
Prispevkov: 3
Pridružen: 25. Jan 2014 ob 17:04
T-2: Že imam
Paket: optika 20/20

Re: ipv6 in t-2

Odgovor Napisal/-a KristijanL » 22. Sep 2018 ob 13:49

kaksno je trenutno stanje z ipv6 na telekomovi optiki?

namrec nekaj dni nazaj so me priklopili in ko sem prosil za ipv6 mi je tehnik odvrnil da saj tak tega ne potrebujem ker itak redko kateri streznik sploh podpira ipv6, ko sem se hotel kregat z njim pa je tip odlozil in nisem prisel do odgovora ce je mozno ali ne...

Jaka
Starešina
Prispevkov: 2711
Pridružen: 21. Jul 2006 ob 13:41
T-2: Še nimam
Paket: Telekom Slovenije
Kraj: Ljubljana

Re: ipv6 in t-2

Odgovor Napisal/-a Jaka » 22. Sep 2018 ob 13:56

Piši na ipv6@t-2.net.
Slika

krepki45
Model
Prispevkov: 294
Pridružen: 24. Feb 2012 ob 18:15
T-2: Že imam
Paket: ORANŽNI DIAMANT HBO-500/100
Kraj: SG

Re: ipv6 in t-2

Odgovor Napisal/-a krepki45 » 22. Sep 2018 ob 15:36

KristijanL napisal/-a:kaksno je trenutno stanje z ipv6 na telekomovi optiki?

namrec nekaj dni nazaj so me priklopili in ko sem prosil za ipv6 mi je tehnik odvrnil da saj tak tega ne potrebujem ker itak redko kateri streznik sploh podpira ipv6, ko sem se hotel kregat z njim pa je tip odlozil in nisem prisel do odgovora ce je mozno ali ne...
Tak odgovor sem jaz prejel ko sem povpraševal za ipv6 na telekomovi optiki,kljub temu da sem ipv6 naslov dobil mi ga ni uspelo usposobit na mojem routerju.

Pozdrav !

Da je mogoče.

Ponujamo naslednja način na FTTH(optika) :

1. Pove. segment /126 +/64 (tukaj je potreben usmerjevalnik, ki podpira ipv6 in
na njem urejena default ruta za subneto /64) Priporočamo za zahtevnejše uporabnike.

2. Druga možnost je, da vam dodelimo subneto /64 na vaš priključek in ko priklopite napravo (PC,…) na naše stikalo boste dobili avtomatsko ipv6 naslov. Vendar na mrežni kartici morate imeti avtomatsko pridobivanje ipv6 naslovov in statično vpisana naša DNS strežnika statično. . Priporočamo za povprečnega uporabnika.

KristijanL
Začetnik
Prispevkov: 3
Pridružen: 25. Jan 2014 ob 17:04
T-2: Že imam
Paket: optika 20/20

Re: ipv6 in t-2

Odgovor Napisal/-a KristijanL » 23. Sep 2018 ob 12:33

Odgovor z helpdeska “za priklop preko Telekomovega optičnega omrežja tipa GPON (vrsta optike), vam ipv6 naslova žal ne moremo urediti (tehnična omejitev).” - to drzi? Res v letu 2018 ni tehnicno izvedljiv ipv6?!

Na zalost bom moral menjat ponudnika :/

Skorc
Legenda
Prispevkov: 1288
Pridružen: 21. Jul 2006 ob 11:12
T-2: Že imam
Paket: Malo mešano
Kraj: Pince

Re: ipv6 in t-2

Odgovor Napisal/-a Skorc » 23. Sep 2018 ob 14:00

Sicer mi niso znane podrobnosti tehničnih omejitev v tej različici priključka. Zaradi nezmožnosti priključka ipv6 menjati ponudnika se mi pa zdi skrajno otročja odločitev. Seveda, tvoja odločitev je legitimna in legalna.
Lep pozdrav,
Škorc

Slika

Odgovori