Napaka pri pošiljanju preko smtp.t-2.net

Vse o T-2 internetu
tomko036
Faca
Prispevkov: 191
Pridružen: 27. Mar 2007 ob 18:04
T-2: Že imam
Paket: Bakreni Tera T4
Kraj: Kranj

Re: Napaka pri pošiljanju preko smtp.t-2.net

Odgovor Napisal/-a tomko036 » 31. Avg 2010 ob 21:35

Ne vem ,če je "lih taprava" tema, ampak vseeno. Moja tašča se je znašla na T-2-jevi black listi. :owned: torej, lahko prejema vse maile, poslati jih ne more. :nevem: Takoj dobi nsporočilo da je njen Ip naslov na black listi. Pospravil sem vse maile v kiblo, spustil skozi antivirusni (NOD32) in antispam program, ostaja isto, sporočeno tudi na HD, odgovora še ni.
Kaj še storim?? :nevem:

Uporabniški avatar
NoName
Administrator
Prispevkov: 2020
Pridružen: 16. Nov 2006 ob 21:26
T-2: Že imam
Paket: VDSL T4 KING + HDTV
Kraj: Šmarje pri Jelšah

Re: Napaka pri pošiljanju preko smtp.t-2.net

Odgovor Napisal/-a NoName » 31. Avg 2010 ob 22:05

tomko, ja takle je... blokada je avtomatična, deblokada ročna.. privat mi sporoči taščin IP naslov.
I can see dumb people...They're all around us... Look, they're even on this forum!
Podpirajte avtorja - donirajte preko PayPala! Slika

dal
Legenda
Prispevkov: 1206
Pridružen: 19. Mar 2006 ob 10:23
T-2: Že imam

Re: Napaka pri pošiljanju preko smtp.t-2.net

Odgovor Napisal/-a dal » 31. Avg 2010 ob 23:37

Pa je NOD32 kaj našel in odstranil? Možno je, da ima kakšno novo stvar, ki je še ne najde.

tomko036
Faca
Prispevkov: 191
Pridružen: 27. Mar 2007 ob 18:04
T-2: Že imam
Paket: Bakreni Tera T4
Kraj: Kranj

Re: Napaka pri pošiljanju preko smtp.t-2.net

Odgovor Napisal/-a tomko036 » 1. Sep 2010 ob 22:55

Nod je najdu čuda stvari, sploh ne vem od kje... Odstranil mislim da je komplet vse, ker sem ga potem še enkrat spustil skozi in ni več našel nobenega odstopanja. prav tako ne antispamerski program.

Uporabniški avatar
KoMar
Administrator
Prispevkov: 3979
Pridružen: 17. Mar 2006 ob 12:43
T-2: Že imam
Paket: 100/10 FTTH

Re: Napaka pri pošiljanju preko smtp.t-2.net

Odgovor Napisal/-a KoMar » 1. Sep 2010 ob 23:36

Zakaj se trudiš rešit okužen sistem, ko pa bi lahko naredil reinstall?

tomko036
Faca
Prispevkov: 191
Pridružen: 27. Mar 2007 ob 18:04
T-2: Že imam
Paket: Bakreni Tera T4
Kraj: Kranj

Re: Napaka pri pošiljanju preko smtp.t-2.net

Odgovor Napisal/-a tomko036 » 2. Sep 2010 ob 17:08

Komar, problem rešen, tašča vesela. :owned: :mrgreen:
NoName HVALA. :pivo: :rtmT2:

GregecSLO
Navdušenec
Prispevkov: 638
Pridružen: 29. Sep 2009 ob 18:29
T-2: Že imam
Paket: 20/10

Re: Napaka pri pošiljanju preko smtp.t-2.net

Odgovor Napisal/-a GregecSLO » 13. Okt 2010 ob 14:00

Bom kr tukaj:

"Telekom Slovenije vseskozi skrbi za kakovost svojih storitev in spletno varnost uporabnikov. Zaradi povečanega obsega nezaželene in okužene elektronske pošte, smo se odločili za dodatne ukrepe, ki bodo zaščitili tako naše uporabnike kot celotno omrežje SiOL. Tako obveščamo svoje uporabnike, da bomo z 11. novembrom 2010 pričeli s postopno blokado vrat (porta) 25 v smeri od uporabnika proti spletu, z izjemo strežnika smtp mail.siol.net. Blokada velja le za uporabnike dinamičnega IP naslova in ne vpliva na uporabnike, ki že uporabljajo mail.siol.net kot strežnik za odhodno pošto.

Uporabnike SiOL internetnih storitev, ki ne uporabljajo SiOL-ovega strežnika za odhodno pošto, prosimo, da si v poštnem odjemalcu nastavijo strežnik za odhodno pošto na smtp mail.siol.net. Tistim uporabnikom, ki za odhodno pošto na poštnih odjemalcih že uporabljajo strežnik smtp mail.siol.net, nastavitev ni potrebno spreminjati.

Podrobnejša navodila za najpogostejše odjemalce so prikazana tukaj."

VIR: www.siol.net

Končno ?

Uporabniški avatar
NoName
Administrator
Prispevkov: 2020
Pridružen: 16. Nov 2006 ob 21:26
T-2: Že imam
Paket: VDSL T4 KING + HDTV
Kraj: Šmarje pri Jelšah

Re: Napaka pri pošiljanju preko smtp.t-2.net

Odgovor Napisal/-a NoName » 13. Okt 2010 ob 19:31

mogoc jim je koncno doku*cilo, da se doloceni pritozujejo, ker je siol kot isp eden izmed 'tagrdih' na uceprotect... kar nekaj subnetov je na l2, sam isp pa je na l3 listi...

http://www.uceprotect.net/en/rblcheck.php?asn=5603
I can see dumb people...They're all around us... Look, they're even on this forum!
Podpirajte avtorja - donirajte preko PayPala! Slika

GregecSLO
Navdušenec
Prispevkov: 638
Pridružen: 29. Sep 2009 ob 18:29
T-2: Že imam
Paket: 20/10

Re: Napaka pri pošiljanju preko smtp.t-2.net

Odgovor Napisal/-a GregecSLO » 13. Okt 2010 ob 19:57

Tud jst sm eden it med tistih ja :) hehe

Sej L3 ajd ni tak kritičen, L2 pa 1 je pa qurc, sem že dostikrat dobu pritožbo da kej ni šlo skoz...

Uporabniški avatar
DustWolf
Znanec
Prispevkov: 60
Pridružen: 3. Okt 2007 ob 18:59
T-2: Že imam
Paket: 10/10
Kraj: Ljubljana
Kontakt:

Re: Napaka pri pošiljanju preko smtp.t-2.net

Odgovor Napisal/-a DustWolf » 8. Avg 2019 ob 16:56

Pozdrav,

Obujam tole pradavno temo, ker je to pač tema ki jo Google najde, če se išče error...
gulikoza napisal/-a:
28. Jul 2010 ob 18:51
Med drugim se blokira tudi DSNje:

450 4.7.1 <>: Sender address rejected: Please send DSN directly

Ali je možno npr. sendmail skonfigurirati tako, da DSN pošlje direktno namesto preko smart host? Kako to drugače rešiti? DSN v tem primeru niti ni bila napaka ampak read receipt...pri nekaterih uporabnikih, kjer sicer imajo svoj poštni strežnik, imam konfiguriran smart host zato, da se ne zabije linija v primeru pošiljanja večjih mailov večim naslovnikom (mail se namreč pošlje samo 1x do smart hosta, ki ga nato razpečuje naprej). V tem primeru, potem ne delujejo več read receipti.
Če se uporablja T-2 poštni strežnik kot smarthost, je potrebno nastaviti da ima DSN naslov pošiljatelja (From:), ki obstaja. Pač, postmaster@mojadomena.si ali nekaj.

V postfixu to lahko naredite tako da uredite DSN template ( http://www.postfix.org/bounce.5.html ), ostali poštni serverji pa imajo tudi svoje postopke, ki se jih pač pogoogla.

Ali pa statični IP in pošiljati pošto brez smarthosta, nekaj od tega.

LP,
Jure
--
Most problems are man-made.

Odgovori