3x laptop in Linksys WRT54GL.Pomoč dobrodošla

Vse o T-2 internetu
krompiruša
Novinec
Prispevkov: 9
Pridružen: 17. Jan 2011 ob 18:37
T-2: Že imam
Paket: brezčasni vdsl

3x laptop in Linksys WRT54GL.Pomoč dobrodošla

Odgovor Napisal/-a krompiruša » 17. Jan 2011 ob 18:49

Lp vsem skupaj.Sem nov na forumu, tako da se mogoče še malo ne znajdem, zato sem odprl novo temo. In sicer imam en problem ,namreč imam paket brezčasni vdsl ter statični IP. Možakar, ki mi je prišel priklopit je dejal da imam 1x statični in 2 dinamična IP-ja. Sam sem potem kupil še wrt54gl, ker bi se rad povezoval brezžično.Težava se pojavi, ko se hočem povezati s tretjim laptopom, namreč potem mi začne pri enemu prekinjati povezavo. Sem tudi probal ročno nastaviti IP (statični ,ki mi ga je dal možakar pri priklopu) pri enem laptopu, pa tudi to ne pomaga.Router ima naložen DD-WRT.
Vsak nasvet bo dobrodošel.

Lp,Miro

mali-40
Legenda
Prispevkov: 1222
Pridružen: 26. Apr 2006 ob 08:40
T-2: Še nimam
Paket: FTTH 20/20 T1
Kraj: koroška

Re: 3x laptop in Linksys WRT54GL.Pomoč dobrodošla

Odgovor Napisal/-a mali-40 » 17. Jan 2011 ob 19:04

Statični ip moraš vpisat v router ne v pc ali prenosnik,na modem priklopi samo router in potem vse naprave vežeš na router.

Uporabniški avatar
Ika13
Navdušenec
Prispevkov: 549
Pridružen: 29. Apr 2007 ob 20:50
T-2: Že imam
Paket: Oranžni Diamant
Kraj: Kidričevo

Re: 3x laptop in Linksys WRT54GL.Pomoč dobrodošla

Odgovor Napisal/-a Ika13 » 17. Jan 2011 ob 19:06

Tudi jaz uporabljam ta router in mi deluje BP, isto kot ti uporabljam statični IP. Nastavljeno pa imam tako. Na modemu imam v prvi slot vkloplen router, in v nastavitvah nastavljen statični IP, ter omogočeno brezžično povezovanje. Tako, da s prenosnikom in telefonom dostopam preko routerja brezžično do interneta. Desktop računalnik pa sem imel preko kabla priklopljen v router. Sedaj pa ga imam tudi preko kabla priklopljenega v modem (slot 2). Delujeta seveda obe varianti. Kaj se pa IPjev tiče pa je tako, router je na statičnem IP in ta potem dodeli vsaki napravi, ki jo priklopiš na router specifični mrežni IP (npr. 192.168.0.X).
Ko pa imam desktop prikloplen direkt na modem (drugi slot) pa ta pridobi dinamični IP, router pa še vedno ostane na statičnem IP.

lp,Ika

edit: točno tako kot je mali-40 že napisal pred mano, IP ki si ga dobil od T2 vpisuješ v router.
Slika

lp, Ika13

krompiruša
Novinec
Prispevkov: 9
Pridružen: 17. Jan 2011 ob 18:37
T-2: Že imam
Paket: brezčasni vdsl

Re: 3x laptop in Linksys WRT54GL.Pomoč dobrodošla

Odgovor Napisal/-a krompiruša » 17. Jan 2011 ob 19:26

Mi lahko samo napišeš še kam v router naj vpišem.Pod WAN ali Network setup- router IP ? Hvala

edit: Če imaš dd-wrt bi dobrodošel screenshot

Hvala še 1x

Uporabniški avatar
Ika13
Navdušenec
Prispevkov: 549
Pridružen: 29. Apr 2007 ob 20:50
T-2: Že imam
Paket: Oranžni Diamant
Kraj: Kidričevo

Re: 3x laptop in Linksys WRT54GL.Pomoč dobrodošla

Odgovor Napisal/-a Ika13 » 17. Jan 2011 ob 19:57

Sicer uporabljam Tomato FW, ampak ti moraš svoj IP vpisat pod WAN IP !
IP routerja je 192.168.1.1 po defoltu. Seveda ne pozabit na Subnet Mask, Gateway in DNSjev.

lp,Ika13
Slika

lp, Ika13

krompiruša
Novinec
Prispevkov: 9
Pridružen: 17. Jan 2011 ob 18:37
T-2: Že imam
Paket: brezčasni vdsl

Re: 3x laptop in Linksys WRT54GL.Pomoč dobrodošla

Odgovor Napisal/-a krompiruša » 17. Jan 2011 ob 20:17

Evo takole sem nastavil. Bo to uredu?



http://www.shrani.si/f/d/2/1w6JtpKi/2.png

Kaj sm že tečn :). Ma sem čist nov pr tem wifi omrežju in je kr problem nahitro vse zgruntat :nevem:
Zadnjič spremenil krompiruša, dne 17. Jan 2011 ob 20:35, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
Ika13
Navdušenec
Prispevkov: 549
Pridružen: 29. Apr 2007 ob 20:50
T-2: Že imam
Paket: Oranžni Diamant
Kraj: Kidričevo

Re: 3x laptop in Linksys WRT54GL.Pomoč dobrodošla

Odgovor Napisal/-a Ika13 » 17. Jan 2011 ob 20:24

Načeloma je ok, seveda če deluje :) . Drugače pa še spremeni tam kjer imaš za router IP spremeniš subnet mask v 255.255.255.0.
Seveda, če ti s temi nastavitvami deluje potem "ne diraj".

lp,Ika13
Slika

lp, Ika13

krompiruša
Novinec
Prispevkov: 9
Pridružen: 17. Jan 2011 ob 18:37
T-2: Že imam
Paket: brezčasni vdsl

Re: 3x laptop in Linksys WRT54GL.Pomoč dobrodošla

Odgovor Napisal/-a krompiruša » 17. Jan 2011 ob 20:27

Hvala Ika13. I own you a beer :pivo: , če dela bom sicer videl šele jutri, ker tretjega laptopa trenutno nimam v stanovanju, z dvema pa tako ali tako dela :beri:

Uporabniški avatar
KoMar
Administrator
Prispevkov: 3979
Pridružen: 17. Mar 2006 ob 11:43
T-2: Že imam
Paket: 100/10 FTTH

Re: 3x laptop in Linksys WRT54GL.Pomoč dobrodošla

Odgovor Napisal/-a KoMar » 17. Jan 2011 ob 20:39

Narobe si naredil - pod WAN moraš. Tukaj pa vrni vse nazaj, kot je bilo.

Uporabniški avatar
Ika13
Navdušenec
Prispevkov: 549
Pridružen: 29. Apr 2007 ob 20:50
T-2: Že imam
Paket: Oranžni Diamant
Kraj: Kidričevo

Re: 3x laptop in Linksys WRT54GL.Pomoč dobrodošla

Odgovor Napisal/-a Ika13 » 17. Jan 2011 ob 20:45

Komar saj je vpisal pod WAN, ampak je prvo sliko odstranil ;) ali pa si mu jo ti :twisted:

lp,Ika13
Slika

lp, Ika13

Uporabniški avatar
KoMar
Administrator
Prispevkov: 3979
Pridružen: 17. Mar 2006 ob 11:43
T-2: Že imam
Paket: 100/10 FTTH

Re: 3x laptop in Linksys WRT54GL.Pomoč dobrodošla

Odgovor Napisal/-a KoMar » 17. Jan 2011 ob 20:47

Jo je očitno sam. Kakorkoli že, podatkov na sliki #2 ne bi smel spreminjat, ampak pustit defaultne.

krompiruša
Novinec
Prispevkov: 9
Pridružen: 17. Jan 2011 ob 18:37
T-2: Že imam
Paket: brezčasni vdsl

Re: 3x laptop in Linksys WRT54GL.Pomoč dobrodošla

Odgovor Napisal/-a krompiruša » 17. Jan 2011 ob 20:50

Odstranil sem jo sam(varstvo podatkov :lol: ). Ok Komar bom spremenil.Hvala obema :pivo:

edit:Komar mogoče veš kere so default nastavitve? Ne najdem opcije default

Mislim da je bilo vse 0 samo nisem siguren:)
Zadnjič spremenil krompiruša, dne 17. Jan 2011 ob 20:56, skupaj popravljeno 2 krat.

Uporabniški avatar
Ika13
Navdušenec
Prispevkov: 549
Pridružen: 29. Apr 2007 ob 20:50
T-2: Že imam
Paket: Oranžni Diamant
Kraj: Kidričevo

Re: 3x laptop in Linksys WRT54GL.Pomoč dobrodošla

Odgovor Napisal/-a Ika13 » 17. Jan 2011 ob 20:51

Ja saj vem zato pa sem mu napisal naj popravi subnet mask, .......za gateway pa local DNS pa ne vem, zato ker ne poznam tega FW.

lp,Ika13
Slika

lp, Ika13

Uporabniški avatar
KoMar
Administrator
Prispevkov: 3979
Pridružen: 17. Mar 2006 ob 11:43
T-2: Že imam
Paket: 100/10 FTTH

Re: 3x laptop in Linksys WRT54GL.Pomoč dobrodošla

Odgovor Napisal/-a KoMar » 17. Jan 2011 ob 20:56

krompiruša: dvakrat 0.0.0.0, jp ;)

krompiruša
Novinec
Prispevkov: 9
Pridružen: 17. Jan 2011 ob 18:37
T-2: Že imam
Paket: brezčasni vdsl

Re: 3x laptop in Linksys WRT54GL.Pomoč dobrodošla

Odgovor Napisal/-a krompiruša » 17. Jan 2011 ob 23:15

Še eno vprašanje :). Zdaj zadeva lavfa kot mora, tko da hvala še 1x. Zdaj bi pa rad še omejil download/upload na 2 računalnikih, se nekaj bral o tem Qos (Quality of service), tu se baje da omejiti samo nevem ali nasplošno za komplet WAN ali se da za posameznega uporabnika posebaj,ker vidim da je neki MAC priority tu itd...

Odgovori