T2 na Telekom (TS) optiki (LLU)

Vse o T-2 internetu
Odgovori

T2 na TS optiki

a) me ne zanima, baker mi zadostuje
2
1%
b) me zanima če bo cena enaka kot cena na vdslju
97
65%
c) me zanima, bi plačeval tudi 10/15 eur več kot na vdslju
51
34%
 
Skupaj glasov: 150

Skorc
Legenda
Prispevkov: 1490
Pridružen: 21. Jul 2006 ob 11:12
T-2: Že imam
Paket: Malo mešano
Kraj: Pince

Re: T2 na Telekom (TS) optiki (LLU)

Odgovor Napisal/-a Skorc » 23. Dec 2020 ob 16:18

Ti imaš veze in poznanstva :) Valda ... odvisno od sreče, na kakšega tehnika naletiš. Niti niso vsi tehniki Telekoma "gnide" in niti vsi tehniki T-2 briljantni. Drži pa kot pribito, da se za lastne stranke bolj potrudijo (začenši od čakalnih vrst naprej).
Lep pozdrav,
Škorc

Slika

Uporabniški avatar
MrTwelveTrees
Moderator
Prispevkov: 9181
Pridružen: 1. Mar 2008 ob 21:14
T-2: Že imam
Paket: imam

Re: T2 na Telekom (TS) optiki (LLU)

Odgovor Napisal/-a MrTwelveTrees » 23. Dec 2020 ob 17:31

Ne ne, sem dal lepo prijavo, res da sem sam izmeril signal na optiki (power meter) ki ga imam, in je šla prijala lepo normalno na Telekom.

Skorc
Legenda
Prispevkov: 1490
Pridružen: 21. Jul 2006 ob 11:12
T-2: Že imam
Paket: Malo mešano
Kraj: Pince

Re: T2 na Telekom (TS) optiki (LLU)

Odgovor Napisal/-a Skorc » 24. Dec 2020 ob 05:11

Verjetno si spregledal smeškota - prvi stavek ni bil resen komentar. Kot rečeno, odvisno od trenutnega stanja služb - odločilen je človeški faktor.
Lep pozdrav,
Škorc

Slika

Appletech
Novinec
Prispevkov: 22
Pridružen: 20. Avg 2006 ob 15:52
T-2: Že imam
Paket: 20/1
Kraj: Trbovlje

Re: T2 na Telekom (TS) optiki (LLU)

Odgovor Napisal/-a Appletech » 11. Jan 2021 ob 11:48

MrTwelveTrees napisal/-a:
17. Dec 2020 ob 19:40
Ti kr vztrajaj da ti porihtajo, če plačuješ 1Gb link
Serbus evo mene zopet :D do danes niso odpravili napake, 3 tehniki od telekoma so bili pri meni,eden je imel mrezno samo do 100mb na lapotopu,enemu laptop ni delal,ta tretji je pa kar na mojem psju zmeril hitrost in videl da več kot 400 ne gre,zdej pa frajeri od 11.12. samo podaljšujejo dneve za odpravo napake,sedaj imam novi datum 13.01.2021 da bojo odpravili napako :D To znoriš dobesedno :D
Slika

Uporabniški avatar
slow_slow
T-2jevec / Moderator
Prispevkov: 5352
Pridružen: 19. Jul 2007 ob 13:19
T-2: Že imam
Paket: Oranžni DIAMANT HBO
Kraj: Maribor T-2
Kontakt:

Re: T2 na Telekom (TS) optiki (LLU)

Odgovor Napisal/-a slow_slow » 11. Jan 2021 ob 13:21

playstation :D če si na tistem meril ti ne kaže skoraj nikoli polno :D

Meni na 1Gb/1Gb nikoli ni kazalo na PS več kot 500/200
oz. se opravičujem 1x mi je 560 :D

sicer na T-2 ftth. trenutno imam pa oranžni diamant - 750/150 in mi kaže 490/130.

Na laptopu pa 743/149.

Uporabniški avatar
kitl
Administrator
Prispevkov: 8509
Pridružen: 17. Mar 2006 ob 15:20
T-2: Že imam
Paket: 600/100 Mbit/s 2x TV

Re: T2 na Telekom (TS) optiki (LLU)

Odgovor Napisal/-a kitl » 11. Jan 2021 ob 13:53

Tebi še dobro gre na Playstation-u meni kljub direktni vezavi na kabel iz trgovine vleče zelo počas.
Slika


Lp, Kitl

Uporabniški avatar
slow_slow
T-2jevec / Moderator
Prispevkov: 5352
Pridružen: 19. Jul 2007 ob 13:19
T-2: Že imam
Paket: Oranžni DIAMANT HBO
Kraj: Maribor T-2
Kontakt:

Re: T2 na Telekom (TS) optiki (LLU)

Odgovor Napisal/-a slow_slow » 11. Jan 2021 ob 13:55

@kitl
kar se tiče downloada iger in update je odvisno od iger samih...
določene mi nalaga z neta kot da sem na 1/1Mb :D

Uporabniški avatar
kitl
Administrator
Prispevkov: 8509
Pridružen: 17. Mar 2006 ob 15:20
T-2: Že imam
Paket: 600/100 Mbit/s 2x TV

Re: T2 na Telekom (TS) optiki (LLU)

Odgovor Napisal/-a kitl » 11. Jan 2021 ob 14:42

sej to mislim.
Slika


Lp, Kitl

Uporabniški avatar
MrTwelveTrees
Moderator
Prispevkov: 9181
Pridružen: 1. Mar 2008 ob 21:14
T-2: Že imam
Paket: imam

Re: T2 na Telekom (TS) optiki (LLU)

Odgovor Napisal/-a MrTwelveTrees » 11. Mar 2023 ob 18:08

No še to:
Tisti ki ste priklopljeni na Telekom optiko P2P (LLU) in imate fiber (optiko) v lastni switch, ne bo dobra novica, ker T2 počasi menjuje lastno opremo in gre na Gpon, razen če se bo kje izvohalo kakšen gbic gpon rabiš imeti.

Uporabniški avatar
atepej
Starešina
Prispevkov: 4647
Pridružen: 8. Jan 2013 ob 16:04
T-2: Že imam
Paket: Oranžni Diamant HBO - FTTH
Kraj: Ravne na Koroškem
Kontakt:

Re: T2 na Telekom (TS) optiki (LLU)

Odgovor Napisal/-a atepej » 11. Mar 2023 ob 22:43

Na simetrični 10gPON baje
Slika

Uporabniški avatar
madpanter
Starešina
Prispevkov: 3499
Pridružen: 5. Apr 2006 ob 10:02
T-2: Že imam
Paket: T4
Kraj: Ljubljana

Re: T2 na Telekom (TS) optiki (LLU)

Odgovor Napisal/-a madpanter » 28. Mar 2023 ob 07:02

Kr bo 10gPON kakor imam jaz informacijo, samo še vedno kje dobiti ustrezen SFP modul za lastne switche...
Slika
Prodam UMTS router WRT54G3G + anteno P54 + ustrezno Globetrotter kartico, info ZS

krepki45
Nadebudnež
Prispevkov: 392
Pridružen: 24. Feb 2012 ob 17:15
T-2: Še nimam
Paket: NEO C 1000/100 Telekom
Kraj: SG

Re: T2 na Telekom (TS) optiki (LLU)

Odgovor Napisal/-a krepki45 » 29. Apr 2023 ob 12:47

In v čem je razlika med P2P optiko in Gpon optiko,ker jaz imam trenutno optiko direkt v innbox u92 kaj se potem spremeni za mene sem na telekom optiki.

Uporabniški avatar
MrTwelveTrees
Moderator
Prispevkov: 9181
Pridružen: 1. Mar 2008 ob 21:14
T-2: Že imam
Paket: imam

Re: T2 na Telekom (TS) optiki (LLU)

Odgovor Napisal/-a MrTwelveTrees » 29. Apr 2023 ob 18:06

KOPIRAM:

LLU oz P2P Telekom optika:

- višja hitrost interneta
- dva dodatna dinamična IPja (ampak roko na srce tudi to bodo kmalu ukinili)
- na istem portu tako multicast kot internet
- optiko lahko priklopiš direktno na svoj router in vse upravljaš
- malenkost nižji ping
- nisi zaklenjen na MAC pri statičnem ipju, pri dinamičnem lahko menjaš IP

pa še kakšna malenkost

AMPAK to je za večino (?) ni pomembno, za nekatere pač.
Bombončki ki ti jih vzamejo na prehodu na Telekom BRO port.

krepki45
Nadebudnež
Prispevkov: 392
Pridružen: 24. Feb 2012 ob 17:15
T-2: Še nimam
Paket: NEO C 1000/100 Telekom
Kraj: SG

Re: T2 na Telekom (TS) optiki (LLU)

Odgovor Napisal/-a krepki45 » 29. Apr 2023 ob 19:24

Enostavno je potem najbolše pusti tako kot je dokler bo,z vsako spremembo operaterja te avtomatično prestavijo na bro,verjetno tudi če greš iz t2 na telekom.

Uporabniški avatar
MrTwelveTrees
Moderator
Prispevkov: 9181
Pridružen: 1. Mar 2008 ob 21:14
T-2: Že imam
Paket: imam

Re: T2 na Telekom (TS) optiki (LLU)

Odgovor Napisal/-a MrTwelveTrees » 29. Apr 2023 ob 20:11

Tako je.

Odgovori