T2 na Telekom (TS) optiki (LLU)

Vse o T-2 internetu
Odgovori

T2 na TS optiki

a) me ne zanima, baker mi zadostuje
2
1%
b) me zanima če bo cena enaka kot cena na vdslju
96
67%
c) me zanima, bi plačeval tudi 10/15 eur več kot na vdslju
46
32%
 
Skupaj glasov: 144

g33k
Legenda
Prispevkov: 1151
Pridružen: 8. Sep 2011 ob 12:32
T-2: Še nimam

Re: T2 na Telekom (TS) optiki (LLU)

Odgovor Napisal/-a g33k » 2. Nov 2017 ob 19:02

Na tistih kjer so gbitni porti.
Ocenjena maksimalna hitrost je torej enaka oglaševani hitrosti, ki jo lahko naročnik doseže pri danem paketu vsaj enkrat na dan. :beri:

Uporabniški avatar
atepej
Starešina
Prispevkov: 3566
Pridružen: 8. Jan 2013 ob 17:04
T-2: Že imam
Paket: Oranžni Diamant HBO - FTTH
Kraj: Ravne na Koroškem
Kontakt:

Re: T2 na Telekom (TS) optiki (LLU)

Odgovor Napisal/-a atepej » 2. Nov 2017 ob 19:08

kitl napisal/-a:Gpon ima samo T-2 za izgovor. Na Telekomu se vse da dobit proti plačilu ne glede na to, da je gpon.
Za mene je gPON navadno sranje na x potenco
Slika

Uporabniški avatar
kitl
Administrator
Prispevkov: 7981
Pridružen: 17. Mar 2006 ob 16:20
T-2: Že imam
Paket: 300 Mbit/s - 40 Mbit/s 2x TV

Re: T2 na Telekom (TS) optiki (LLU)

Odgovor Napisal/-a kitl » 2. Nov 2017 ob 19:49

Itak ker imaš oprane možgane :D
Slika


Lp, Kitl

Uporabniški avatar
MrTwelveTrees
Moderator
Prispevkov: 7139
Pridružen: 1. Mar 2008 ob 22:14
T-2: Že imam
Paket: imam

Re: T2 na Telekom (TS) optiki (LLU)

Odgovor Napisal/-a MrTwelveTrees » 2. Nov 2017 ob 20:06

Res je sranje.
"you know what? you know what? you know what?"

comeback.exe not found

g33k
Legenda
Prispevkov: 1151
Pridružen: 8. Sep 2011 ob 12:32
T-2: Še nimam

Re: T2 na Telekom (TS) optiki (LLU)

Odgovor Napisal/-a g33k » 2. Nov 2017 ob 20:16

Jaz pa mislim, da je problem v tem, da se na GPON tehnologiji že v štartu tržijo drugačne storitve kot na P2P, kljub temu da je kapacitet več kot dovolj. Če bi recimo T-2 na GPONu ponujal enake internetne hitrosti kot na P2P brez DO ali pa vsaj nek približek se nebi noben pritoževal nad GPONom. Drugače povedano, BRO je sranje.
Ocenjena maksimalna hitrost je torej enaka oglaševani hitrosti, ki jo lahko naročnik doseže pri danem paketu vsaj enkrat na dan. :beri:

Uporabniški avatar
MrTwelveTrees
Moderator
Prispevkov: 7139
Pridružen: 1. Mar 2008 ob 22:14
T-2: Že imam
Paket: imam

Re: T2 na Telekom (TS) optiki (LLU)

Odgovor Napisal/-a MrTwelveTrees » 2. Nov 2017 ob 20:20

Pa sej zato je Telekom začel to delat ke ima GPON njihov port in Telekom zapira pipico, oz jo odpira koliko pač v tem primeru T2 plača, na LLU tega ni, je samo najem vlakna.
Noben na tem svetu me ne bo prepričal da je gradnja GPONA cenejša. Veš da.
"you know what? you know what? you know what?"

comeback.exe not found

Uporabniški avatar
kitl
Administrator
Prispevkov: 7981
Pridružen: 17. Mar 2006 ob 16:20
T-2: Že imam
Paket: 300 Mbit/s - 40 Mbit/s 2x TV

Re: T2 na Telekom (TS) optiki (LLU)

Odgovor Napisal/-a kitl » 2. Nov 2017 ob 20:26

Je za TS, ker dodatno nadzira in služi.
Slika


Lp, Kitl

g33k
Legenda
Prispevkov: 1151
Pridružen: 8. Sep 2011 ob 12:32
T-2: Še nimam

Re: T2 na Telekom (TS) optiki (LLU)

Odgovor Napisal/-a g33k » 2. Nov 2017 ob 20:43

Gradnja GPONa ni dosti cenejša, če sploh je, ampak samo vzdrževanje in oprema je pa sigurno. Sicer sem pa prepričan, da bo Telekom čez čas GPON nadgradil v 10G-PON in bodo tudi cene najema portov nižje in hitrosti višje.
Ocenjena maksimalna hitrost je torej enaka oglaševani hitrosti, ki jo lahko naročnik doseže pri danem paketu vsaj enkrat na dan. :beri:

Uporabniški avatar
MrTwelveTrees
Moderator
Prispevkov: 7139
Pridružen: 1. Mar 2008 ob 22:14
T-2: Že imam
Paket: imam

Re: T2 na Telekom (TS) optiki (LLU)

Odgovor Napisal/-a MrTwelveTrees » 2. Nov 2017 ob 20:50

Ne ni vzdžrvanje cenejše na GPONU, to me ne bos prepričal.
N Gponu mora Telekom imati svojo opremo, na centrani in pri stranki (fiber to ETH), pa še prizme.... in če javiš napako jo prej odpraviš na LLU kot na GPONU.

na LLU pa Telekom samo poveže vlakno na centrali na T2opremo in to je to, to je vse,

pa še našteval bi lahko....
"you know what? you know what? you know what?"

comeback.exe not found

mikrohard
Starešina
Prispevkov: 1706
Pridružen: 1. Feb 2014 ob 18:52
T-2: Še nimam

Re: T2 na Telekom (TS) optiki (LLU)

Odgovor Napisal/-a mikrohard » 2. Nov 2017 ob 20:54

Tekoči stroški pri GPON-u so nižji (tu se gre predvsem za porabo elektrike, potrebe po prostoru, klima, itd). Sama izgradnja in oprema pa niti ni cenejša... mogoče celo višja.

Uporabniški avatar
atepej
Starešina
Prispevkov: 3566
Pridružen: 8. Jan 2013 ob 17:04
T-2: Že imam
Paket: Oranžni Diamant HBO - FTTH
Kraj: Ravne na Koroškem
Kontakt:

Re: T2 na Telekom (TS) optiki (LLU)

Odgovor Napisal/-a atepej » 2. Nov 2017 ob 21:02

kitl napisal/-a:Itak ker imaš oprane možgane :D
Men je vseeno, ker pri nas P2P ostane :D
Slika

Uporabniški avatar
MrTwelveTrees
Moderator
Prispevkov: 7139
Pridružen: 1. Mar 2008 ob 22:14
T-2: Že imam
Paket: imam

Re: T2 na Telekom (TS) optiki (LLU)

Odgovor Napisal/-a MrTwelveTrees » 2. Nov 2017 ob 21:16

mikrohard napisal/-a:Tekoči stroški pri GPON-u so nižji (tu se gre predvsem za porabo elektrike, potrebe po prostoru, klima, itd). Sama izgradnja in oprema pa niti ni cenejša... mogoče celo višja.
Zdej si pa povedal. Porabo elektrike ? Port na telekom opremi ali port na T2 opremi enako rabi elektriko, enako klimo, najem prostora ? O čem govoriva da mora T2 plačat za najem prostora,
če bi bilo to tako velik faktor, bi T2 dal vse porte na BRO, zato mi ne govori o stroških najema prostora.

Pa če si že tako točen o porabi elektrike, tudi Huawei konverter pri stranki na GPONU rabi elektriko, ne pozabi na to.... mislim ko že omenjaš elektriko je treba vse povedat.

Kaj pa stroški bencina ko se mora Telekomovec pred priklopom T2 priključka pripeljat do stranke za priklop Huawei vmesnika... če je LLU/P22 tega ne rabi delat, samo na centrali
"you know what? you know what? you know what?"

comeback.exe not found

mikrohard
Starešina
Prispevkov: 1706
Pridružen: 1. Feb 2014 ob 18:52
T-2: Še nimam

Re: T2 na Telekom (TS) optiki (LLU)

Odgovor Napisal/-a mikrohard » 3. Nov 2017 ob 14:50

Lej... lahko nakladaš kolikor hočeš. Jaz govorim, da so tekoči stroški za lastnika omrežja (v tem primeru Telekom) nižji od P2P optike. Centrale so lahko manjše (nižja najemnina), pokurijo manj elektrike, se manj grejejo in posledično zahtevajo manj hlajenja (spet prihranek na elektriki). Pa saj niso vsi operaterji na svetu, ki se odločajo za GPON padli na glavo pri izračunu stroškov. Ja... ONT-ji pri uporabnikih porabijo več elektrike kot pri P2P... ampak ta strošek je operater prestavil na uporabnika. Operaterji imajo svoje računice. Kdorkoli pa zagovarja teorijo zarote, da je Telekom GPON izbral samo zaradi omejevanja konkurence pa naj razloži, zakaj isto počne Telemach in zakaj bo tudi T-2 v prihodnosti začel graditi GPON optiko? Skratka bistvo je, da je na dolgi rok GPON za lastnika (upravljalca) omrežja cenejši od P2P optike. Tukaj sploh ni potrebno kaj več debatirat... noben operater pri zdravi pameti se ne bi odločil za GPON, če bi bil pod črto dražji od P2P.

webmaher
Starešina
Prispevkov: 2025
Pridružen: 8. Okt 2009 ob 10:30
T-2: Še nimam
Paket: Telesmeh
Kontakt:

Re: T2 na Telekom (TS) optiki (LLU)

Odgovor Napisal/-a webmaher » 3. Nov 2017 ob 15:20

pejte se prepucavat drugam, vsega je kriva do konca pokvarjena politika zato pa je kot je in upam, da Telesmeh čimprej kupi celo državo in je stvar rešena, konc debate :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Torej, pravkar dobil klic s Telekoma in za vsak slučaj še 1X preverba hitrosti, ki je pri meni lahko maksimalno 1Gb/40Mb....
Sony 65XE9005, EON box, HTPC 4k HDR
Kodi s HBOgo+Netflix+BBCi player dodatki

Uporabniški avatar
MrTwelveTrees
Moderator
Prispevkov: 7139
Pridružen: 1. Mar 2008 ob 22:14
T-2: Že imam
Paket: imam

Re: T2 na Telekom (TS) optiki (LLU)

Odgovor Napisal/-a MrTwelveTrees » 3. Nov 2017 ob 16:54

V glavnem GPON ni nič ceneje za Telekom kot LLU/P2P. še manj stroškov je ta Telekom
- na rabi furat porta
- rabi manj hlajenja

to vse pade na T2 (v tem primeru)

Sicer pa si pozabil da Telekom tudi ogreva centrale pozimi (ne vse) ampak veliko jih je.
"you know what? you know what? you know what?"

comeback.exe not found

Odgovori