T2 na Telekom (TS) optiki (LLU)

Vse o T-2 internetu
Odgovori

T2 na TS optiki

a) me ne zanima, baker mi zadostuje
2
1%
b) me zanima če bo cena enaka kot cena na vdslju
96
67%
c) me zanima, bi plačeval tudi 10/15 eur več kot na vdslju
46
32%
 
Skupaj glasov: 144

Uporabniški avatar
atepej
Starešina
Prispevkov: 3995
Pridružen: 8. Jan 2013 ob 16:04
T-2: Že imam
Paket: Oranžni Diamant HBO - FTTH
Kraj: Ravne na Koroškem
Kontakt:

Re: T2 na Telekom (TS) optiki (LLU)

Odgovor Napisal/-a atepej » 3. Nov 2017 ob 16:42

Pol pa naj T-2ju omogočijo P2P oni pa naj furajo svoj prečudoviti PON!
Slika

mikrohard
Starešina
Prispevkov: 2132
Pridružen: 1. Feb 2014 ob 17:52
T-2: Še nimam

Re: T2 na Telekom (TS) optiki (LLU)

Odgovor Napisal/-a mikrohard » 3. Nov 2017 ob 16:45

Ne morejo, ker topologija omrežja tega ne omogoča (beri: ni posameznih vlaken do uporabnikov). Sicer pa... tudi T-2 bo šel na GPON pri lastni optiki... samo počakajte, da stvar spravijo iz testiranja v produkcijo.

Uporabniški avatar
atepej
Starešina
Prispevkov: 3995
Pridružen: 8. Jan 2013 ob 16:04
T-2: Že imam
Paket: Oranžni Diamant HBO - FTTH
Kraj: Ravne na Koroškem
Kontakt:

Re: T2 na Telekom (TS) optiki (LLU)

Odgovor Napisal/-a atepej » 3. Nov 2017 ob 16:48

Samo T-2 naj bi imel razmerje 1:24 in ne 1:64 kot TS
Slika

g33k
Legenda
Prispevkov: 1247
Pridružen: 8. Sep 2011 ob 12:32
T-2: Še nimam

Re: T2 na Telekom (TS) optiki (LLU)

Odgovor Napisal/-a g33k » 3. Nov 2017 ob 17:37

TS ima razmerje 1:16/32.
Ocenjena maksimalna hitrost je torej enaka oglaševani hitrosti, ki jo lahko naročnik doseže pri danem paketu vsaj enkrat na dan. :beri:

Uporabniški avatar
atepej
Starešina
Prispevkov: 3995
Pridružen: 8. Jan 2013 ob 16:04
T-2: Že imam
Paket: Oranžni Diamant HBO - FTTH
Kraj: Ravne na Koroškem
Kontakt:

Re: T2 na Telekom (TS) optiki (LLU)

Odgovor Napisal/-a atepej » 4. Nov 2017 ob 17:05

Mi baje ostanemo na P2P
Slika

vizer
Znanec
Prispevkov: 66
Pridružen: 20. Mar 2006 ob 09:50
T-2: Že imam
Paket: 100/20
Kraj: Trzin

Re: T2 na Telekom (TS) optiki (LLU)

Odgovor Napisal/-a vizer » 9. Dec 2017 ob 09:37

Po dveh letih se vračam na T-2 in me zanima kako poteka preklop? Koliko časa bom brez interneta?
Slika

Uporabniški avatar
MrTwelveTrees
Moderator
Prispevkov: 7679
Pridružen: 1. Mar 2008 ob 21:14
T-2: Že imam
Paket: imam

Re: T2 na Telekom (TS) optiki (LLU)

Odgovor Napisal/-a MrTwelveTrees » 9. Dec 2017 ob 10:42

Ne vem koliko imajo gužve, ampak proti novem letu je ponavadi polno, zna se zgoditi da boš čakal za priklop 3 tedne.
Dejansko brez neta pa si lahko od 15 minut do par ur, odvisno kako so usklajeni tehniki na terenu.
***
Večletne izkušnje pri xDSL priključkih - priklopi in odprava napak, napeljava in priklopi optičnih kablov, brezžične rešitve wifi, Izkušnje tudi na vzdrževanju in servisu računalniške opreme. :wink:

vizer
Znanec
Prispevkov: 66
Pridružen: 20. Mar 2006 ob 09:50
T-2: Že imam
Paket: 100/20
Kraj: Trzin

Re: T2 na Telekom (TS) optiki (LLU)

Odgovor Napisal/-a vizer » 10. Jan 2018 ob 15:58

Danes je prišel tehnik in mi priklopil innbox. Po 5 urah je na innboxu zasvetila internet LED dioda, vendar še vedno nimam dostopa do interneta. Imam fiksen IP 192.168.64. xxx. in modem v bridge. Interno mrežo imam preko Archer C7 routerja, ki ima IP 192.168.2.1. Zanima me kako moram skonfigurirati moj router da bo spet vse delovalo?
Slika

Uporabniški avatar
MrTwelveTrees
Moderator
Prispevkov: 7679
Pridružen: 1. Mar 2008 ob 21:14
T-2: Že imam
Paket: imam

Re: T2 na Telekom (TS) optiki (LLU)

Odgovor Napisal/-a MrTwelveTrees » 10. Jan 2018 ob 16:01

A ti dela internet samo preko innboxa ?
***
Večletne izkušnje pri xDSL priključkih - priklopi in odprava napak, napeljava in priklopi optičnih kablov, brezžične rešitve wifi, Izkušnje tudi na vzdrževanju in servisu računalniške opreme. :wink:

Bayern1
Guru
Prispevkov: 982
Pridružen: 20. Avg 2015 ob 11:32
T-2: Še nimam

Re: T2 na Telekom (TS) optiki (LLU)

Odgovor Napisal/-a Bayern1 » 10. Jan 2018 ob 16:17

pa saj verjetno lahko vsak narocnik sam v innboxu spremeni ali naj on vzpostavlja povezavo ali pa naj povezavo vzpostavlja in deli svoj router....upam da bo tako....

Sent from my Huawei-P10 using Tapatalk

g33k
Legenda
Prispevkov: 1247
Pridružen: 8. Sep 2011 ob 12:32
T-2: Še nimam

Re: T2 na Telekom (TS) optiki (LLU)

Odgovor Napisal/-a g33k » 10. Jan 2018 ob 16:20

Pri T-2 naročnik nima dostopa do Innboxa kot pri ostalih operaterjih.
Ocenjena maksimalna hitrost je torej enaka oglaševani hitrosti, ki jo lahko naročnik doseže pri danem paketu vsaj enkrat na dan. :beri:

Bayern1
Guru
Prispevkov: 982
Pridružen: 20. Avg 2015 ob 11:32
T-2: Še nimam

Re: T2 na Telekom (TS) optiki (LLU)

Odgovor Napisal/-a Bayern1 » 10. Jan 2018 ob 17:27

g33k napisal/-a:Pri T-2 naročnik nima dostopa do Innboxa kot pri ostalih operaterjih.
kaj? na koncu bom sel z dezja pod kap....dobro, tako sem se odlocil....bom pac prisparal 720€ v dveh letih napram telekomu....bom pa brez iptv-ja na t-2....mogoce mi bo v tem casu T-2 ponudil tudi multicast....

Sent from my Huawei-P10 using Tapatalk

g33k
Legenda
Prispevkov: 1247
Pridružen: 8. Sep 2011 ob 12:32
T-2: Še nimam

Re: T2 na Telekom (TS) optiki (LLU)

Odgovor Napisal/-a g33k » 10. Jan 2018 ob 17:31

No glede teh 720€ si upam trditi, da se bodo cene v naslednjih dveh letih še dosti spremenile pri vseh ponudnikih.
Ocenjena maksimalna hitrost je torej enaka oglaševani hitrosti, ki jo lahko naročnik doseže pri danem paketu vsaj enkrat na dan. :beri:

vizer
Znanec
Prispevkov: 66
Pridružen: 20. Mar 2006 ob 09:50
T-2: Že imam
Paket: 100/20
Kraj: Trzin

Re: T2 na Telekom (TS) optiki (LLU)

Odgovor Napisal/-a vizer » 10. Jan 2018 ob 23:37

MrTwelveTrees napisal/-a:A ti dela internet samo preko innboxa ?
Ne dela.
Slika

Uporabniški avatar
MrTwelveTrees
Moderator
Prispevkov: 7679
Pridružen: 1. Mar 2008 ob 21:14
T-2: Že imam
Paket: imam

Re: T2 na Telekom (TS) optiki (LLU)

Odgovor Napisal/-a MrTwelveTrees » 11. Jan 2018 ob 10:35

Ja pol pa klič pa javi napako na t2, najprej mora to delat...
***
Večletne izkušnje pri xDSL priključkih - priklopi in odprava napak, napeljava in priklopi optičnih kablov, brezžične rešitve wifi, Izkušnje tudi na vzdrževanju in servisu računalniške opreme. :wink:

Odgovori