T2 na Telekom (TS) optiki (LLU)

Vse o T-2 internetu
Odgovori

T2 na TS optiki

a) me ne zanima, baker mi zadostuje
2
1%
b) me zanima če bo cena enaka kot cena na vdslju
96
67%
c) me zanima, bi plačeval tudi 10/15 eur več kot na vdslju
46
32%
 
Skupaj glasov: 144

Uporabniški avatar
atepej
Starešina
Prispevkov: 3561
Pridružen: 8. Jan 2013 ob 17:04
T-2: Že imam
Paket: Oranžni Diamant HBO - FTTH
Kraj: Ravne na Koroškem
Kontakt:

Re: T2 na Telekom (TS) optiki (LLU)

Odgovor Napisal/-a atepej » 3. Nov 2017 ob 17:42

Pol pa naj T-2ju omogočijo P2P oni pa naj furajo svoj prečudoviti PON!
Slika

mikrohard
Starešina
Prispevkov: 1706
Pridružen: 1. Feb 2014 ob 18:52
T-2: Še nimam

Re: T2 na Telekom (TS) optiki (LLU)

Odgovor Napisal/-a mikrohard » 3. Nov 2017 ob 17:45

Ne morejo, ker topologija omrežja tega ne omogoča (beri: ni posameznih vlaken do uporabnikov). Sicer pa... tudi T-2 bo šel na GPON pri lastni optiki... samo počakajte, da stvar spravijo iz testiranja v produkcijo.

Uporabniški avatar
atepej
Starešina
Prispevkov: 3561
Pridružen: 8. Jan 2013 ob 17:04
T-2: Že imam
Paket: Oranžni Diamant HBO - FTTH
Kraj: Ravne na Koroškem
Kontakt:

Re: T2 na Telekom (TS) optiki (LLU)

Odgovor Napisal/-a atepej » 3. Nov 2017 ob 17:48

Samo T-2 naj bi imel razmerje 1:24 in ne 1:64 kot TS
Slika

g33k
Legenda
Prispevkov: 1149
Pridružen: 8. Sep 2011 ob 12:32
T-2: Še nimam

Re: T2 na Telekom (TS) optiki (LLU)

Odgovor Napisal/-a g33k » 3. Nov 2017 ob 18:37

TS ima razmerje 1:16/32.
Ocenjena maksimalna hitrost je torej enaka oglaševani hitrosti, ki jo lahko naročnik doseže pri danem paketu vsaj enkrat na dan. :beri:

Uporabniški avatar
atepej
Starešina
Prispevkov: 3561
Pridružen: 8. Jan 2013 ob 17:04
T-2: Že imam
Paket: Oranžni Diamant HBO - FTTH
Kraj: Ravne na Koroškem
Kontakt:

Re: T2 na Telekom (TS) optiki (LLU)

Odgovor Napisal/-a atepej » 4. Nov 2017 ob 18:05

Mi baje ostanemo na P2P
Slika

vizer
Znanec
Prispevkov: 65
Pridružen: 20. Mar 2006 ob 10:50
T-2: Že imam
Paket: 100/20
Kraj: Trzin

Re: T2 na Telekom (TS) optiki (LLU)

Odgovor Napisal/-a vizer » 9. Dec 2017 ob 10:37

Po dveh letih se vračam na T-2 in me zanima kako poteka preklop? Koliko časa bom brez interneta?
Slika

Uporabniški avatar
MrTwelveTrees
Moderator
Prispevkov: 7138
Pridružen: 1. Mar 2008 ob 22:14
T-2: Že imam
Paket: imam

Re: T2 na Telekom (TS) optiki (LLU)

Odgovor Napisal/-a MrTwelveTrees » 9. Dec 2017 ob 11:42

Ne vem koliko imajo gužve, ampak proti novem letu je ponavadi polno, zna se zgoditi da boš čakal za priklop 3 tedne.
Dejansko brez neta pa si lahko od 15 minut do par ur, odvisno kako so usklajeni tehniki na terenu.
"you know what? you know what? you know what?"

comeback.exe not found

vizer
Znanec
Prispevkov: 65
Pridružen: 20. Mar 2006 ob 10:50
T-2: Že imam
Paket: 100/20
Kraj: Trzin

Re: T2 na Telekom (TS) optiki (LLU)

Odgovor Napisal/-a vizer » 10. Jan 2018 ob 16:58

Danes je prišel tehnik in mi priklopil innbox. Po 5 urah je na innboxu zasvetila internet LED dioda, vendar še vedno nimam dostopa do interneta. Imam fiksen IP 192.168.64. xxx. in modem v bridge. Interno mrežo imam preko Archer C7 routerja, ki ima IP 192.168.2.1. Zanima me kako moram skonfigurirati moj router da bo spet vse delovalo?
Slika

Uporabniški avatar
MrTwelveTrees
Moderator
Prispevkov: 7138
Pridružen: 1. Mar 2008 ob 22:14
T-2: Že imam
Paket: imam

Re: T2 na Telekom (TS) optiki (LLU)

Odgovor Napisal/-a MrTwelveTrees » 10. Jan 2018 ob 17:01

A ti dela internet samo preko innboxa ?
"you know what? you know what? you know what?"

comeback.exe not found

Bayern1
Guru
Prispevkov: 944
Pridružen: 20. Avg 2015 ob 11:32
T-2: Še nimam

Re: T2 na Telekom (TS) optiki (LLU)

Odgovor Napisal/-a Bayern1 » 10. Jan 2018 ob 17:17

pa saj verjetno lahko vsak narocnik sam v innboxu spremeni ali naj on vzpostavlja povezavo ali pa naj povezavo vzpostavlja in deli svoj router....upam da bo tako....

Sent from my Huawei-P10 using Tapatalk

g33k
Legenda
Prispevkov: 1149
Pridružen: 8. Sep 2011 ob 12:32
T-2: Še nimam

Re: T2 na Telekom (TS) optiki (LLU)

Odgovor Napisal/-a g33k » 10. Jan 2018 ob 17:20

Pri T-2 naročnik nima dostopa do Innboxa kot pri ostalih operaterjih.
Ocenjena maksimalna hitrost je torej enaka oglaševani hitrosti, ki jo lahko naročnik doseže pri danem paketu vsaj enkrat na dan. :beri:

Bayern1
Guru
Prispevkov: 944
Pridružen: 20. Avg 2015 ob 11:32
T-2: Še nimam

Re: T2 na Telekom (TS) optiki (LLU)

Odgovor Napisal/-a Bayern1 » 10. Jan 2018 ob 18:27

g33k napisal/-a:Pri T-2 naročnik nima dostopa do Innboxa kot pri ostalih operaterjih.
kaj? na koncu bom sel z dezja pod kap....dobro, tako sem se odlocil....bom pac prisparal 720€ v dveh letih napram telekomu....bom pa brez iptv-ja na t-2....mogoce mi bo v tem casu T-2 ponudil tudi multicast....

Sent from my Huawei-P10 using Tapatalk

g33k
Legenda
Prispevkov: 1149
Pridružen: 8. Sep 2011 ob 12:32
T-2: Še nimam

Re: T2 na Telekom (TS) optiki (LLU)

Odgovor Napisal/-a g33k » 10. Jan 2018 ob 18:31

No glede teh 720€ si upam trditi, da se bodo cene v naslednjih dveh letih še dosti spremenile pri vseh ponudnikih.
Ocenjena maksimalna hitrost je torej enaka oglaševani hitrosti, ki jo lahko naročnik doseže pri danem paketu vsaj enkrat na dan. :beri:

vizer
Znanec
Prispevkov: 65
Pridružen: 20. Mar 2006 ob 10:50
T-2: Že imam
Paket: 100/20
Kraj: Trzin

Re: T2 na Telekom (TS) optiki (LLU)

Odgovor Napisal/-a vizer » 11. Jan 2018 ob 00:37

MrTwelveTrees napisal/-a:A ti dela internet samo preko innboxa ?
Ne dela.
Slika

Uporabniški avatar
MrTwelveTrees
Moderator
Prispevkov: 7138
Pridružen: 1. Mar 2008 ob 22:14
T-2: Že imam
Paket: imam

Re: T2 na Telekom (TS) optiki (LLU)

Odgovor Napisal/-a MrTwelveTrees » 11. Jan 2018 ob 11:35

Ja pol pa klič pa javi napako na t2, najprej mora to delat...
"you know what? you know what? you know what?"

comeback.exe not found

Odgovori