Stran 34 od 34

Re: T2 na Telekom (TS) optiki (LLU)

Objavljeno: 14. Nov 2018 ob 10:27
Napisal/-a ScythY
Uh meni je bilo pa že čudno ,ko smo naročili optiko (seveda somo dobili ponudbo da je zdaj možno ) pa dobim prejšni dan sms da moram še kak mesec počakat da telekom nekaj poštima ...am kj pa ima telekom pri T2 optiki saj prej sem imel to v Kranju pa nikoli ni nihče omenjal TS-a :-):-)

Re: T2 na Telekom (TS) optiki (LLU)

Objavljeno: 21. Apr 2019 ob 16:09
Napisal/-a hiberleaf
Kot vidim ima na omrežju TS uporabik prosto izbiro operaterja fiksnih storitev. Zakaj to ni mogoče na omrežjih od ostalih operaterjev (npr. T-2)? Bi v teoriji T-2 lahko dal v najem svoje omrežje ostalim operaterjem, tako kot to počne TS? Obstaja tu kakšna tehnična omejitev ali je to le pohlepnost T-2, ki želi monopol? :hmm:

Re: T2 na Telekom (TS) optiki (LLU)

Objavljeno: 21. Apr 2019 ob 16:17
Napisal/-a mikrohard
To je stvar regulatorja. Telekom je monopolist, zato mora omrežje nuditi tudi drugim operaterjem. Drugi operaterji imajo dovolj majhen tržni delež, da jim tega ni treba. Če bi enkrat T-2 postal tako velik kot Telekom, bi bil tudi prisiljen omrežje deliti z drugimi. Tehničnih omejitev ni... so le birokratske.

Re: T2 na Telekom (TS) optiki (LLU)

Objavljeno: 25. Apr 2019 ob 13:16
Napisal/-a starfotr
Btw, T-2 ima večje optično omrežje, kot Telekom. Ko so razvezali bakreno zanko, so gledali velikost omrežja. V bistvu, če bi bilo kaj pravice na tem svetu, bi morali telemach tudi ponudit omrežje drugim. Tudi T-2 bi moral narediti isto.

Samo, kaj, ko so operaterji pri nas eni papki vsi skupaj.