Router

Vse o T-2 internetu
Odgovori
Olimpicus
Novinec
Prispevkov: 11
Pridružen: 6. Feb 2010 ob 14:08
T-2: Že imam
Paket: teleing

Router

Odgovor Napisal/-a Olimpicus » 4. Okt 2011 ob 17:21

Ok stvar je sledeča....na novo sem kupil prenosni računalnik.....prej sem imel škatlo oz.namizni in kabelsko povezavo za internet....ker nisem nek strokovnjak v tem sem se ob nakupu rač.priklopil na nekega soseda ki ni bil zaščiten z geslom....sedaj rabim router.Se to dobi kej na t-2 al moram v trgovino kupt?Ob prehodu na t-2 vem da so mi ponujali router zastonj....prosim za pomoč.

lp

Uporabniški avatar
RobertM
Moderator
Prispevkov: 2224
Pridružen: 24. Dec 2006 ob 13:51
T-2: Že imam
Paket: Oranžni Diamant BRO FTTH
Kraj: Okolica Tolmina

Re: Router

Odgovor Napisal/-a RobertM » 4. Okt 2011 ob 17:35

Ob prehodu na t-2 vem da so mi ponujali router zastonj
Ne verjamem, da ti ga je kdo ponudil - sploh pa ne zastonj.
Najbolje, da se odpraviš v trgovino in ga kupiš. ;-)
posebno priljublen je Linksys 54gl ;-)
L.P.Robert
Pred zagonom jezika vklopi možgane !

Slika
Slika

Olimpicus
Novinec
Prispevkov: 11
Pridružen: 6. Feb 2010 ob 14:08
T-2: Že imam
Paket: teleing

Re: Router

Odgovor Napisal/-a Olimpicus » 4. Okt 2011 ob 17:37

hvala lepa.....

Uporabniški avatar
KoMar
Administrator
Prispevkov: 3979
Pridružen: 17. Mar 2006 ob 12:43
T-2: Že imam
Paket: 100/10 FTTH

Re: Router

Odgovor Napisal/-a KoMar » 4. Okt 2011 ob 18:01

Pazi, da kupiš GL, torej s črko L na koncu - obstaja tudi slabši model brez L.

strom
Legenda
Prispevkov: 1140
Pridružen: 3. Avg 2007 ob 15:07
T-2: Še nimam
Paket: Šel drugam (doklet ni FTTH T2)

Re: Router

Odgovor Napisal/-a strom » 4. Okt 2011 ob 18:45

Kakšen se vam pa zdi router znamke ASUS

http://www.mimovrste.com/artikel/247004 ... us-rt-n56u


Vem,da je malo dražji.

Uporabniški avatar
MrTwelveTrees
Moderator
Prispevkov: 7062
Pridružen: 1. Mar 2008 ob 22:14
T-2: Že imam
Paket: imam

Re: Router

Odgovor Napisal/-a MrTwelveTrees » 4. Okt 2011 ob 19:06

"malo" dražji ? govora je o ruterju za cca 40 eur, to je kar velik preskok na 130
"you know what? you know what? you know what?"

comeback.exe not found

strom
Legenda
Prispevkov: 1140
Pridružen: 3. Avg 2007 ob 15:07
T-2: Še nimam
Paket: Šel drugam (doklet ni FTTH T2)

Re: Router

Odgovor Napisal/-a strom » 4. Okt 2011 ob 19:44

Napačno si me razumel.

Mene zanima kakšen se vam zdi, ker razmišljam da bi si takega kupil, pa bi rad malo več informacij uporabnikov

Uporabniški avatar
MrTwelveTrees
Moderator
Prispevkov: 7062
Pridružen: 1. Mar 2008 ob 22:14
T-2: Že imam
Paket: imam

Re: Router

Odgovor Napisal/-a MrTwelveTrees » 4. Okt 2011 ob 19:47

po moje mora biti ok, sej veš kako pravijo .... malo denarja malo musko oz. obratno
"you know what? you know what? you know what?"

comeback.exe not found

blackmack
Navdušenec
Prispevkov: 624
Pridružen: 7. Okt 2008 ob 20:14
T-2: Že imam
Paket: Oranžni optimum 20/1 + 1TV

Re: Router

Odgovor Napisal/-a blackmack » 4. Okt 2011 ob 21:50

Mislim, da na tem Asusu ne leti DD-WRT, ne Tomato firmware ker ima Ralink chipset. Priporočam nakup RT-N16, ki ga imam že več kot leto in na njem Tomato. Dela super. Ali pa počakaš na nova N76 (se še ne ve, če bo izšel) ali pa RT-N66U ki bosta znova Broadcoma, torej bo zopet podpora DD-WRT.... Druač če pa misliš uporabljat stock firmware pa ga vzami. Pač ti routerji z 3rd firmware postanejo prave mašine.

LP
Slika

zizitop
Faca
Prispevkov: 193
Pridružen: 27. Feb 2007 ob 22:58
T-2: Že imam
Paket: 10/10
Kraj: Ljubljana

Re: Router

Odgovor Napisal/-a zizitop » 8. Okt 2011 ob 08:42

Tudi jaz mislim, da je trenutno najboljši ASUS RT-N16. Prava zverina, ko daš gor Victek Tomato:


http://www.funtech.si/si/vsi-oddelki/mr ... niki/1641/



LP

dejanjancar
Novinec
Prispevkov: 6
Pridružen: 21. Okt 2011 ob 19:19
T-2: Že imam
Paket: T4

Re: Router

Odgovor Napisal/-a dejanjancar » 21. Okt 2011 ob 19:22

Pozdravljeni,

Po novem imam T4 paket, ker se ljubitelj brezžične povezave sem si nabavil ruter WRT54GL Linksys.
Nastavitve sem uredil tako kot je potrebno a še vedno ta zadevica se ne poveže z internetom, a je mogoče kaka fintica v modemu od T2 ja.

Zelo bi bil vesel vaše pomoči.

Hvala...

Uporabniški avatar
MrTwelveTrees
Moderator
Prispevkov: 7062
Pridružen: 1. Mar 2008 ob 22:14
T-2: Že imam
Paket: imam

Re: Router

Odgovor Napisal/-a MrTwelveTrees » 21. Okt 2011 ob 19:26

ti router pridobi IP ?

- koliko računalnikov imas priklopljenih preko kabla na modem, več kot 2, 3 ?
- imaš vdsl 1 ali vdsl2 modem, SV2M.... je VDSL2 modem
"you know what? you know what? you know what?"

comeback.exe not found

dejanjancar
Novinec
Prispevkov: 6
Pridružen: 21. Okt 2011 ob 19:19
T-2: Že imam
Paket: T4

Re: Router

Odgovor Napisal/-a dejanjancar » 21. Okt 2011 ob 19:34

Nisem ravno expert v teh stvareh. Sedaj sem malo pregledu po ruterju in ne pridobi nobenega IP- ja
Imamo optiko in najnovešji modem na modemu ni pa nobene oznake.
Na modem imam priklopljen samo TV in sedaj ta Ruter

Uporabniški avatar
MrTwelveTrees
Moderator
Prispevkov: 7062
Pridružen: 1. Mar 2008 ob 22:14
T-2: Že imam
Paket: imam

Re: Router

Odgovor Napisal/-a MrTwelveTrees » 21. Okt 2011 ob 19:41

aja optiko imas.... ok (pol nimas modema ampak optični switch - "stikalo" Milan)
no kabel iz optičnega switcha (milan) gre v router, tam kjer imaš WAN priključek
"you know what? you know what? you know what?"

comeback.exe not found

dejanjancar
Novinec
Prispevkov: 6
Pridružen: 21. Okt 2011 ob 19:19
T-2: Že imam
Paket: T4

Re: Router

Odgovor Napisal/-a dejanjancar » 21. Okt 2011 ob 19:48

Lahko rečemo kar Switch bo kar ok je to to ja.
Potem sem to zadevo priklopil in ruter ne dobi nobenega IP ja.

Odgovori