Router

Vse o T-2 internetu
Odgovori
Uporabniški avatar
RobertM
Moderator
Prispevkov: 2233
Pridružen: 24. Dec 2006 ob 13:51
T-2: Že imam
Paket: Oranžni Diamant BRO FTTH
Kraj: Okolica Tolmina

Re: Router

Odgovor Napisal/-a RobertM » 20. Nov 2014 ob 21:29

psevdonim napisal/-a:jaz osebno. Zakaj ?
Primi, vrzi, zavrzi, ... Ali nekaj uredi z njim :roll:

"sekundne" pinge smo imeli na dial-up povezavah 15 let nazaj :hmm:
L.P.Robert
Pred zagonom jezika vklopi možgane !

Slika
Slika

psevdonim
Faca
Prispevkov: 110
Pridružen: 5. Maj 2007 ob 14:04
T-2: Že imam
Paket: najcenejši
Kraj: SLO

Re: Router

Odgovor Napisal/-a psevdonim » 20. Nov 2014 ob 21:55

Primi, vrzi, zavrzi, ... Ali nekaj uredi z njim
ali T-2 prodaja ali posoja kakšen WLAN router, da spet ne kupujem nekaj na pamet ? Predvsem pa me zanima, ali je obstoječi router sigurno v okvari, ali gre le za napačne nastavitve.
___

Uporabniški avatar
atepej
Starešina
Prispevkov: 3460
Pridružen: 8. Jan 2013 ob 17:04
T-2: Že imam
Paket: Oranžni Diamant HBO - FTTH
Kraj: Ravne na Koroškem
Kontakt:

Re: Router

Odgovor Napisal/-a atepej » 20. Nov 2014 ob 21:57

Probaj posodobit sw na najnovejšo verzijo.
Slika

psevdonim
Faca
Prispevkov: 110
Pridružen: 5. Maj 2007 ob 14:04
T-2: Že imam
Paket: najcenejši
Kraj: SLO

Re: Router

Odgovor Napisal/-a psevdonim » 20. Nov 2014 ob 22:03

modem je Smartcom SVM104.
Ali ima T-2 možnost da ta modem vzame nazaj in mi da nekaj, kar že ima vgrajen WLAN ali WiFi ali kakorkoli se že temu prav reče ?
Tako kot npr. novi Siolovi modemi, ki že imajo WLAN.
Vse, kar rabim, sta dva LAN (kabelska) priključka, ostalo (en prenosnik in ena tablica) pa brezžično.
___

xtasy
Model
Prispevkov: 273
Pridružen: 13. Jun 2010 ob 16:55
T-2: Še nimam

Re: Router

Odgovor Napisal/-a xtasy » 20. Nov 2014 ob 22:05

iz pinganja ne moreš videt skorej nič. če se bi povezal na router in loge pogledal (če imaš omogočeno logiranje) pa mogoče kakšno stvar več.

za omenjen pojav maš več opcij, zakaj je tako:
- lahko se je routerju kaj zmešalo
- lahko pa je samo zabita linija (download ali upload ali oboje)
- ,... ampak ponavadi je prvo ali drugo.

do slednjega lahko spet pride zaradi več stvari: ker maš kak bedn virus na kompu, ker torentiraš,... potem če se recimo z več napravami istočasno povezuješ na net, ker vseeno imaš naročeno samo osnovno hitrost, 2x youtube pa je linija zabita :), al pa če nekdo recimo pospešeno uploada kako stvar na internet in zabije celoten upload, ali seveda downloada,... 1001 primer.

kaj bi sam naredil na tvojem mestu?
1. najprej poklical na KC in preveril, kako je s sinhronizacijo modema. če je vse kul. če je, greš na točko 2.

2. Računalnik vezal direktno in preveril stanje. če so pingi OK, gremo na točko 2. če niso - očistit računalnik (antimalware, antivirus,...). preverit torrent nastavitve in ustrezno omejit download/upload hitrost. (download nastaviš na tm okol 80kB/s, upload pa na 10kB/s (bo čisto dovolj). šele ko so pingi OK (pa ne 2sekundi, ampak en lep čas), gremo na 2točko. če pingi niso ok je kriv komp.

3. zresetiral router na tovarniške nastavitve in ga šeenkrat nastavil - wireless bi dal drug SSID, wpa2 kodiranje in drugo geslo (dolgo vsaj 8 znakov).
navodila: http://www.dlink.com/si/sl/support/prod ... ome-router
nanjga povežeš samo in zgolj računalnik, ki je bil vezan direktno na modem in je delal brez problema. če se pojavijo spet težave - router. če se ne, pa priklapiš drug komp in testiraš. in spet izkopiš, pa greš na tretjega,... da vidiš, katera naprava je "krivec".

če je to preveč zapleteno nimaš druge kot da pokličeš računalničarja. ker z nakupom novega routerja ni nujno, da rešiš karkoli. če ne veš kaj delaš - avta se tudi ne spraviš sam popravljat - pokliči nekoga, ki to zna, ker ne bo tako zelo drago, prihranil si pa boš veliko časa in veliko živcev in marsikatero neumnost.

Uporabniški avatar
atepej
Starešina
Prispevkov: 3460
Pridružen: 8. Jan 2013 ob 17:04
T-2: Že imam
Paket: Oranžni Diamant HBO - FTTH
Kraj: Ravne na Koroškem
Kontakt:

Re: Router

Odgovor Napisal/-a atepej » 20. Nov 2014 ob 22:07

4. Če si pripravljen doplačat 1,99€ / mesec potem je odgovor DA - modem-router pa je Innbox.
Slika

xtasy
Model
Prispevkov: 273
Pridružen: 13. Jun 2010 ob 16:55
T-2: Še nimam

Re: Router

Odgovor Napisal/-a xtasy » 20. Nov 2014 ob 22:09

VDSL1 (če je modem res svm104) in innbox ne gresta ravno skupej :) tako da - router posebej. z omenjenim doplačilom.

Uporabniški avatar
RobertM
Moderator
Prispevkov: 2233
Pridružen: 24. Dec 2006 ob 13:51
T-2: Že imam
Paket: Oranžni Diamant BRO FTTH
Kraj: Okolica Tolmina

Re: Router

Odgovor Napisal/-a RobertM » 20. Nov 2014 ob 22:14

Jaz bi na njegovemu mestu poiskal na netu navodila za "default" gesla in ga resetiral na tovarniške nastavitve ;-)
L.P.Robert
Pred zagonom jezika vklopi možgane !

Slika
Slika

psevdonim
Faca
Prispevkov: 110
Pridružen: 5. Maj 2007 ob 14:04
T-2: Že imam
Paket: najcenejši
Kraj: SLO

Re: Router

Odgovor Napisal/-a psevdonim » 20. Nov 2014 ob 23:54

Jaz bi na njegovemu mestu poiskal na netu navodila za "default" gesla in ga resetiral na tovarniške nastavitve
sem zapravil že preveč časa za razne nastavitve, nalaganje novega firmwarea, itd. Kot da bi vozil taxi in večino časa popravljal avto namesto prevažal stranke.
VDSL1 (če je modem res svm104) in innbox ne gresta ravno skupej :) tako da - router posebej. z omenjenim doplačilom.
modem je Smartcom SVM104, zakaj ne bi bilo res ? Kje najdem ponudbo za T2-jev WLAN router z doplačilom ?
A T-2 nima takih modemov kot Siol, kjer je Wlan že vgrajen brez posebnega doplačila ? Mislim da se mu reče Zylex ali nekaj podobnega.
___

psevdonim
Faca
Prispevkov: 110
Pridružen: 5. Maj 2007 ob 14:04
T-2: Že imam
Paket: najcenejši
Kraj: SLO

Re: Router

Odgovor Napisal/-a psevdonim » 21. Nov 2014 ob 21:23

ker v 20 urah ni bilo odgovora na e-mail, sem poklical na 0806464 in, ja, tako kot je nekdo zapisal: zamenjava za brezžični modem, ne glede ali optika ali baker, je 1,99€ mesečno. A ni to na Siolu zastonj ? Pritisneš na gumb na modemu in imaš WiFi ? Predolgo sem že pri T-2; bo treba počasi narediti revizijo za kakšen denar se kaj dobi drugje.
___

rossi
Navdušenec
Prispevkov: 706
Pridružen: 16. Dec 2007 ob 19:27
T-2: Že imam
Paket: Oranžni diamant HBO FTTH BRO
Kraj: Litija

Re: Router

Odgovor Napisal/-a rossi » 21. Nov 2014 ob 21:28

Mogoce zamenjas paket kjer je wifi vkljucen v ceni

Uporabniški avatar
RobertM
Moderator
Prispevkov: 2233
Pridružen: 24. Dec 2006 ob 13:51
T-2: Že imam
Paket: Oranžni Diamant BRO FTTH
Kraj: Okolica Tolmina

Re: Router

Odgovor Napisal/-a RobertM » 21. Nov 2014 ob 22:01

L.P.Robert
Pred zagonom jezika vklopi možgane !

Slika
Slika

Uporabniški avatar
Capone
Znanec
Prispevkov: 97
Pridružen: 8. Nov 2006 ob 20:26
T-2: Že imam
Paket: 100/10
Kraj: Lj., Bežigrad

Re: Router

Odgovor Napisal/-a Capone » 21. Nov 2014 ob 22:22

+1
UMTS Slika VDSL oz. optiko Slika

xtasy
Model
Prispevkov: 273
Pridružen: 13. Jun 2010 ob 16:55
T-2: Še nimam

Re: Router

Odgovor Napisal/-a xtasy » 21. Nov 2014 ob 22:34

psevdonim napisal/-a: Zakupljeno 1M/256k.
psevdonim napisal/-a: Vse, kar rabim, sta dva LAN (kabelska) priključka, ostalo (en prenosnik in ena tablica) pa brezžično.
telefona pa nobenga?

mene čudi, da se tako visoki pingi ne dogajajo pogosteje.

slitkx
Model
Prispevkov: 225
Pridružen: 2. Apr 2012 ob 21:17
T-2: Že imam
Paket: oranđ dajmond
Kraj: Ljubljana

Re: Router

Odgovor Napisal/-a slitkx » 21. Nov 2014 ob 23:03

WRT740N ne podpira multicasta.
Slika

Odgovori