Router

Vse o T-2 internetu
Odgovori
Uporabniški avatar
RobertM
Moderator
Prispevkov: 2238
Pridružen: 24. Dec 2006 ob 13:51
T-2: Že imam
Paket: Oranžni Diamant BRO FTTH
Kraj: Okolica Tolmina

Re: Router

Odgovor Napisal/-a RobertM » 21. Nov 2014 ob 23:36

psevdonim napisal/-a:(20.november 2014)

Zakupljeno 1M/256k.
Kdo govori o kakšnemu multicastu :hmm:
In mimogrede ga podpira z drugim FW ;-)
L.P.Robert
Pred zagonom jezika vklopi možgane !

Slika
Slika

Frenky
Faca
Prispevkov: 138
Pridružen: 12. Nov 2006 ob 22:37
T-2: Že imam
Paket: T-4 GIGA - Optika
Kraj: Ljubljana

Re: Router

Odgovor Napisal/-a Frenky » 22. Nov 2014 ob 15:25

slitkx napisal/-a:WRT740N ne podpira multicasta.
Multikast čudovito deluje z zadnjim original FW. Drugače pa bil preizkušen z iztočasnim priklopom dveh stacionarnih PC, treh prenosnikov in štirje GSM. Istočasno bilo zagnano 2 x VLC z IPTV (1x žično in 1x prenosnik), na prenosniku in stacionarcu pa še uTorenta (seveda predhodne nastavitve).
TV nikjer kockal, torenti laufali brez problema.
Vse to na VDSL 2 (baker) in paket T4 GIGA. Je pa res, da imam dobro sinhronizacijo linije. Na navadnem VDSL je pa že tv kockal (priklopljena 2 TV).

slitkx
Model
Prispevkov: 225
Pridružen: 2. Apr 2012 ob 21:17
T-2: Že imam
Paket: oranđ dajmond
Kraj: Ljubljana

Re: Router

Odgovor Napisal/-a slitkx » 22. Nov 2014 ob 15:56

Bil sem prepričan, da imam to verzijo, a imam v resnici TL-WR741ND, ki pa sploh nima funkcije routerja.
Napravco sem dobil v sklopu evropskega projekta merjenja učinkovitosti broadband povezav.
Slika

starfotr
Navdušenec
Prispevkov: 502
Pridružen: 7. Sep 2010 ob 14:28
T-2: Še nimam
Kraj: Vrhnika

Re: Router

Odgovor Napisal/-a starfotr » 22. Nov 2014 ob 18:31

Seveda ika, samo drug FW je naložen.
Če se ti zdijo moje trditve napačne ali meniš drugače, si vzemi čas in pod njimi napiši, kar se tebi zdi prav.

Frenky
Faca
Prispevkov: 138
Pridružen: 12. Nov 2006 ob 22:37
T-2: Že imam
Paket: T-4 GIGA - Optika
Kraj: Ljubljana

Re: Router

Odgovor Napisal/-a Frenky » 22. Nov 2014 ob 18:57

slitkx napisal/-a:Bil sem prepričan, da imam to verzijo, a imam v resnici TL-WR741ND, ki pa sploh nima funkcije routerja.
Napravco sem dobil v sklopu evropskega projekta merjenja učinkovitosti broadband povezav.
Ga imam tudi jaz že dve leti v sklopu evropskega projekta. Napoveduje se, da bo testnega obdobja kmalu konec - razen, če ga ne podaljšajo. Po koncu projekta mu bomo pa zamenjali FW.
Na njega se pa lahko priključiš le žično. Za razširitev mreže z WiFi-jem si moraš omisliti svoj router.

slitkx
Model
Prispevkov: 225
Pridružen: 2. Apr 2012 ob 21:17
T-2: Že imam
Paket: oranđ dajmond
Kraj: Ljubljana

Re: Router

Odgovor Napisal/-a slitkx » 22. Nov 2014 ob 20:11

Frenky, imam dva routerja, eden je ravnokar priključen. ;)
Slika

Frenky
Faca
Prispevkov: 138
Pridružen: 12. Nov 2006 ob 22:37
T-2: Že imam
Paket: T-4 GIGA - Optika
Kraj: Ljubljana

Re: Router

Odgovor Napisal/-a Frenky » 22. Nov 2014 ob 21:09

Imam tudi sam WRT740N iz paketa T4 GIGA in TL-WR741ND iz evropskega projekta.
Prvi mi služi za razširitev domače mreže (žične in brezžične).
Drugi, ki ni v funkciji routerja je žično priključen na prvega (WRT740N), nanj pa je žično priključen glavni domači PC. PC dobi IP iz WRT740N.
Vse ostale naprave pa se povezujejo na WRT740N router.
Glede tega TL-WR741ND iz evropskega projekta, pa si dobil vsa navodila in pojasnila kakšno funkcijo ima - je tudi obrazloženo, da WiFi ne deluje.

slitkx
Model
Prispevkov: 225
Pridružen: 2. Apr 2012 ob 21:17
T-2: Že imam
Paket: oranđ dajmond
Kraj: Ljubljana

Re: Router

Odgovor Napisal/-a slitkx » 23. Nov 2014 ob 00:46

Ja, vem, sem ga nekaj časa uporabljal.
Ampak ker sem prenehal in ker ima podobno ime kot ta, o katerem je sicer govora, sem pomešal ime.
Slika

psevdonim
Faca
Prispevkov: 110
Pridružen: 5. Maj 2007 ob 14:04
T-2: Že imam
Paket: najcenejši
Kraj: SLO

Re: Router

Odgovor Napisal/-a psevdonim » 24. Nov 2014 ob 19:40

Našel, kaj mi povzroča slabe pinge na slikah na strani 15 te teme: tablica. In to samo takrat, kadar je priklopljena v 230V vtičnico.
Pingi 9-10ms na začetku so ko polnilec ni vklopljen.
Pingi 1048ms so pri vklopljenem polnilcu.
Pingi 9-10ms na koncu pa so spet pri izklopljenem polnilcu.

Tablica ni moja; vem samo to, da ima internet preko Simobila (internet na tablici deluje tudi če modem/router izklopim), a zgleda da se še vseeno obeša na T-2-jev internet, za vsak slučaj, če bi Simobilov izpadel.
Mogoče kdo ve kakšne zveze naj bi imel polnilec za Simobilovo tablico s slabim pingom na T-2 ?

Slika
Slika
___

Uporabniški avatar
MrTwelveTrees
Moderator
Prispevkov: 7139
Pridružen: 1. Mar 2008 ob 22:14
T-2: Že imam
Paket: imam

Re: Router

Odgovor Napisal/-a MrTwelveTrees » 24. Nov 2014 ob 20:25

probaj kaj več, izklopi wi-fi na taplici in testiraj če ima enak učinek
"you know what? you know what? you know what?"

comeback.exe not found

psevdonim
Faca
Prispevkov: 110
Pridružen: 5. Maj 2007 ob 14:04
T-2: Že imam
Paket: najcenejši
Kraj: SLO

Re: Router

Odgovor Napisal/-a psevdonim » 24. Nov 2014 ob 20:58

sem spremenil geslo za Wlan. Zaenkrat deluje oz. so pingi normalni, ne glede na to v kakšnem stanju je tablica.
___

Uporabniški avatar
MrTwelveTrees
Moderator
Prispevkov: 7139
Pridružen: 1. Mar 2008 ob 22:14
T-2: Že imam
Paket: imam

Re: Router

Odgovor Napisal/-a MrTwelveTrees » 24. Nov 2014 ob 23:58

čudno tole
"you know what? you know what? you know what?"

comeback.exe not found

dyn
Novinec
Prispevkov: 7
Pridružen: 31. Okt 2008 ob 15:11
T-2: Že imam

Re: Router

Odgovor Napisal/-a dyn » 4. Jan 2015 ob 09:51

Pozdravljeni,
doma imam T-2 internet hitrosti 10/4 (maximalno, ker sem preveč oddaljen od centrale).
Imam starejši Linksys router in WRT54G2 v1 in mi okoli hiše ne lovi dosti, čeprav živim izven mesta in sem edini v okolici ki ima brezžični WIFI. Kupil sem wifi extender in mi je zelo upočasnilo internet povezavo.
Obstaja dražji, boljši wifi router, da bi mi zboljšal domet-signal?

Razdalja do kantine je kakih 20m zračne linije, gradnja je opečnati zid enkrat od hiše enkrat od kantine in kot sem napisal živim izven mesta oz na kmetiji.
Odjemalcev je maximalno 5, povprečno pa vedno 2-3.
Cenovno sem pripravljen porabit do 100€ oz čim manj seveda hočem le, da mi v kantini lovi wireless

Hvala

Uporabniški avatar
Ika13
Navdušenec
Prispevkov: 549
Pridružen: 29. Apr 2007 ob 20:50
T-2: Že imam
Paket: Oranžni Diamant
Kraj: Kidričevo

Re: Router

Odgovor Napisal/-a Ika13 » 4. Jan 2015 ob 11:09

Preden kupiš nov router, poskusi na obstoječi router namestit DD-WRT; http://www.howtoquick.net/2012/12/how-t ... mware.html.
Če je možno, router prestavi na mesto kjer je bolj v vidnem polju kantine, okno ki gleda v smeri kantine. Potegni kabel do kantine ali če je kantina vaša last preveri, če uporabljate isto varovalko za električni kabel v hiši in kantini, če ja, potem lakho uporabiš powerline;
primer: http://www.enaa.com/oddelki/racunalnist ... _powerline .
Slika

lp, Ika13

Uporabniški avatar
MrTwelveTrees
Moderator
Prispevkov: 7139
Pridružen: 1. Mar 2008 ob 22:14
T-2: Že imam
Paket: imam

Re: Router

Odgovor Napisal/-a MrTwelveTrees » 4. Jan 2015 ob 11:44

router ne mores dati na oken ?
"you know what? you know what? you know what?"

comeback.exe not found

Odgovori