Router

Vse o T-2 internetu
Odgovori
blinkec
Novinec
Prispevkov: 22
Pridružen: 13. Dec 2010 ob 18:36
T-2: Še nimam

Re: Router

Odgovor Napisal/-a blinkec » 24. Jan 2015 ob 16:58

Kako naj pa utemeljim, da zadeva ne dela, oni trdijo da je vse kot mora biti, da pač ne podpira višjih hitrosti. naj grem v poslovalnico in se razpidim, da hocem novega ker prekinja povezavo, al kaj naj naredim. Toliko sem ze zapravil časa za urejanje te povezave, da bom oba routerja zabrisal iz 15. štuka skozi okno in šel v trgovino po novega :)

Uporabniški avatar
oyoy
Legenda
Prispevkov: 1341
Pridružen: 18. Mar 2006 ob 12:41
T-2: Že imam
Paket: Oranžni diamant
Kraj: sLOVEnija/portorož-lucija
Kontakt:

Re: Router

Odgovor Napisal/-a oyoy » 24. Jan 2015 ob 17:30

na t-2-jeve trditve, da je vse tako kot mora biti, jaz že dolgo ne dam niti 5 para!

TL-WR740N Specifications

WIRELESS FEATURES
Signal Rate
11n: Up to 150Mbps(dynamic)
11g: Up to 54Mbps(dynamic)
11b: Up to 11Mbps(dynamic)

če na podlagi teh specifikacij in tvojih ugotovitev ne znaš utemeljiti, da naprava ne deluje kot bi morala, potem ti res ne preostane drugega, kot da kupiš nov router. bi pa bilo verjetno že dovolj, da samo skopiraš argumente, s katerimi si se tukaj zoperstavljal meni ... :D
Slika
Slika

Frenky
Faca
Prispevkov: 138
Pridružen: 12. Nov 2006 ob 22:37
T-2: Že imam
Paket: T-4 GIGA - Optika
Kraj: Ljubljana

Re: Router

Odgovor Napisal/-a Frenky » 24. Jan 2015 ob 21:46

Pri naročilu novega paketa sem tudi dobil routerja TL WR740N. Kmalu je začel zgubljati WiFi povezavo (žična delovala brez problema).
Skoro vsak dan sem ga moral izklapljati iz napajanja. Odločil sem se, da mu posodobim FW, ker je bil na njem še prvi. Tudi po tej nadgradnji ni bilo bolje.
Poklical sem na Tehnično pomoč in se dogovoril za zamenjavo routerja z enakim modelom, ki ima naložen najnovejši FW.
Po nekaj dneh je že bil zamenjan. Napram staremu ta deluje brezhibno že kar nekaj časa.
Na njega je včasih priključeno kar nekaj PC-jev in brezžično do trije prenosniki in nekaj pametnih telefonov.
Deluje brez problema multicast, torrent in internet preko njega, pa še ni počepnil.
To na bakru in VDSL2 modemu. Naročena hitrost 20/2 - dejansko pa nekje do 18/1,7(8).

Očitno boš še moral vstrajati, da ti ga zamenjajo. Pa glej da bo na njem zadnji FW.

Uporabniški avatar
_Aleksander_
T-2jevec
Prispevkov: 24
Pridružen: 9. Nov 2014 ob 13:53
T-2: Že imam
Paket: T4 MEGA
Kraj: Ljubljana
Kontakt:

Re: Router

Odgovor Napisal/-a _Aleksander_ » 27. Jan 2015 ob 19:03

WiFi omrežje preko N protokola mora biti spedenano v nulo, da boš dobil ven več kot 54-60Mbps. Malo si preberi na stricu googlu okoli N protokola v WiFiju in kateri ostali pogoji morajo biti izpolnjeni, da N protokol dejansko funkcionira - že samo ENA naprava, povezana v G načinu wifi omrežja (ki sicer oddaja na N protokolu) lahko negativno vpliva na celotno omrežje. Malo si preberi o channel bondingu etc.

T-2 ti NIKJER ne zagotavlja, da boš ti dobil ven 100Mbps, ker ne boš. T-2 ti zagotavlja SAMO brezžični internet in tega je z routerjem TP-LINK dosegel. Če ti ta osnovni WiFi ne zadostuje, si enostavno kupi svojega in se čudi enaki hitrosti. T-2 se ne bo ukvarjal s preverjanjem tvojih mrežnih kartic, če sploh podpirajo N protokol, če so nadgrajene,...za to boš žal moral poskrbeti sam, imaš vsa navodila priložena, dodatno literaturo pa na internetu.

Pa nehajte limati ene specifikacije routerjev pa ne vem česa še. Raje svoj hardware preverite in nastavite tako, da bo delalo, predno se spravite kritizirati ;)
“Programming today is a race between software engineers striving to build bigger and better idiot-proof programs, and the Universe trying to produce bigger and better idiots. So far, the Universe is winning.”

blinkec
Novinec
Prispevkov: 22
Pridružen: 13. Dec 2010 ob 18:36
T-2: Še nimam

Re: Router

Odgovor Napisal/-a blinkec » 27. Jan 2015 ob 23:17

Povezane so le 3 novejse applove naprave, vse podpirajo 802.11n
Glede na ro, da je na starem naslovu wifi brez tezav dosegal hitrosti preko 60mbps na telemachovem omrezju ne vem zakaj bi tu moralo biti samoumevno, da pac hitreje od 34mbps in to na optiki z njihovimi tp link routerji ne bom dosegel.
Edimaxov po resetu in upgrejdu firmware funkcionira stabilnejse, se vedno pa niha hitrost med 50 in celo preko 85, me je pa zanimalo cemu tako ihanje in obcasno prekinjanje, glede na to da sem totalni IT laik.
Bi pa g. Aleksander pomagal s kaksnim konstruktivnejsim nasvetom kot napotitve na google, ce bi vedel kaj iskat, bi to verjetno ze nasel :)

Uporabniški avatar
_Aleksander_
T-2jevec
Prispevkov: 24
Pridružen: 9. Nov 2014 ob 13:53
T-2: Že imam
Paket: T4 MEGA
Kraj: Ljubljana
Kontakt:

Re: Router

Odgovor Napisal/-a _Aleksander_ » 28. Jan 2015 ob 01:13

Za Applove izdelke se je že večkrat izkazalo, da TP-LINK ni najboljša rešitev za WiFi, ker jih je že precej jamralo, da jim prekinja povezavo etc. V tvojem primeru pa ne vem kaj sploh še čakaš, nabavi si kak AirPort pa je :)
“Programming today is a race between software engineers striving to build bigger and better idiot-proof programs, and the Universe trying to produce bigger and better idiots. So far, the Universe is winning.”

blinkec
Novinec
Prispevkov: 22
Pridružen: 13. Dec 2010 ob 18:36
T-2: Še nimam

Re: Router

Odgovor Napisal/-a blinkec » 28. Jan 2015 ob 09:27

Prekinja edimax ne to-link, tp-link dela cisto stabilno ampak zelo pocasi, sem napisal ze pa ne enkrat :)... Air porta pa za par naprav ne bom nabavljal, ce imam ze 2 routerja doma, bi mi lahko svetoval kako vsaj enega usposobit tako kot se za gre, to ds grem kupit airport bi znal tudi sam lol

Mah
Znanec
Prispevkov: 98
Pridružen: 8. Apr 2008 ob 11:22
T-2: Že imam
Paket: OPTIKA T-4 TERRA

Re: Router

Odgovor Napisal/-a Mah » 8. Feb 2015 ob 16:42

Zdravo,

kateri router mi predlagate, da bi mi dobro lovil in imel visoko hitrost. Oddaljenost routerja je med 4 in 5 metrov. Imam pa T-2 100/10 internet ter WiFi 802.11 b, g, n.

Bi ta bil recimo boljši? ...

http://www.bigbang.si/usmerjevalniki-in ... ink-559719

Hvala

Uporabniški avatar
MrTwelveTrees
Moderator
Prispevkov: 7062
Pridružen: 1. Mar 2008 ob 22:14
T-2: Že imam
Paket: imam

Re: Router

Odgovor Napisal/-a MrTwelveTrees » 8. Feb 2015 ob 18:12

"you know what? you know what? you know what?"

comeback.exe not found

Mah
Znanec
Prispevkov: 98
Pridružen: 8. Apr 2008 ob 11:22
T-2: Že imam
Paket: OPTIKA T-4 TERRA

Re: Router

Odgovor Napisal/-a Mah » 8. Feb 2015 ob 19:02

Hvala MrTwelveTrees.

Mah
Znanec
Prispevkov: 98
Pridružen: 8. Apr 2008 ob 11:22
T-2: Že imam
Paket: OPTIKA T-4 TERRA

Re: Router

Odgovor Napisal/-a Mah » 28. Feb 2015 ob 22:12

Zdravo... mi lahko kdo pomaga, ker se mi internet nenehno izklaplja, disconnects. Imam novi router TP LINK 1043, in mi ni delal težav, dokler ni prišlo do nedavnega velikega izpada pri T-2. Od takrat naprej mi se nenehno izklaplja in potem moram vedno povezovat... resetiral sem router, tudi na prvotne nastavitve dal, novi firmware... ampak ne pomaga. Morda kdo ve zakaj?

LP!

Uporabniški avatar
T-2_Delavka
Faca
Prispevkov: 147
Pridružen: 28. Dec 2014 ob 13:15
T-2: Že imam
Paket: T4 MEGA - TS FTTH

Re: Router

Odgovor Napisal/-a T-2_Delavka » 1. Mar 2015 ob 15:45

@Mah, pokliči na 080 6464 (št. 3) ... mislim, da smo nekaj takih primerov imeli.
Slika
Za več informacij:
info@t-2.net
Za dodatno naročanje ali spremebe, ki se jih telefonsko izvrši, pripravite svojo davčno številko, hvala.
059 00 00 00 (brezplačna iz omrežja T-2)
080 64 64 (brezplačna številka iz vseh omrežij)

kingo
Faca
Prispevkov: 128
Pridružen: 23. Avg 2008 ob 11:52
T-2: Že imam
Paket: trio optika 100/10

Re: Router

Odgovor Napisal/-a kingo » 13. Nov 2015 ob 10:25

Smem vprašati nekaj, imam optiko in v tej optiki na MILAn povezana že dva routerja. Sedaj sem hotel povezati tretjega in ne dela. Kolega (ki malo obvlada) je rekel, da T2 podpira max 2 routerja. Vprašal bi, če imam switch (namesto enega routerja), a bi potem delala oba routerja (in seveda switch). Pa kolko kaj pride switch (na 4 izhode). Hvala lepa!

Skorc
Legenda
Prispevkov: 1280
Pridružen: 21. Jul 2006 ob 11:12
T-2: Že imam
Paket: Malo mešano
Kraj: Pince

Re: Router

Odgovor Napisal/-a Skorc » 13. Nov 2015 ob 11:09

Domnevam, da nimaš dveh routerjev zaradi dveh ločenih notranjih omrežij, ampak si želel z več napravami dostopati do interneta. V trenutni različici ti vsak router "pokuri" po en javni IP naslov (na priključek je dejansko dovoljeno 2 javna IP naslova), na notranji strani pa vsak od routerjev priključenim napravam dodeli ustrezen privatni IP naslov (npr. 192.168.0.x, x je v nekem intervalu, določenem s konfiguracijo routerja). Za rešitev tvojega problema bi zadostovalo eno omrežno stikalo, katerega priključiš na enega od routerjev. Omrežno stikalo (10/100 Mb/s) je razreda 10 EUR. Osebno bi ti sicer priporočil 1Gb/s, ki je razreda 20 EUR.
Lep pozdrav,
Škorc

Slika

kingo
Faca
Prispevkov: 128
Pridružen: 23. Avg 2008 ob 11:52
T-2: Že imam
Paket: trio optika 100/10

Re: Router

Odgovor Napisal/-a kingo » 13. Nov 2015 ob 11:17

Hvala lepa za odgovor. Z eno besedo naj bi torej deloval sistem:
1 - switch = MILAN => TV (samo internet) + medijski predvajalnik + BD player
2 - router = MILAN => I. PC (pritličje)
3 - router = MILAN => II. PC (I. nadstropje)

Hvala in lp!

Odgovori