Router

Vse o T-2 internetu
Odgovori
yyyeb
Uporabnik
Prispevkov: 25
Pridružen: 17. Jul 2020 ob 19:50
T-2: Že imam

Re: Router

Odgovor Napisal/-a yyyeb » 31. Avg 2020 ob 22:01

Mislim, da mi je po dveh dneh uspelo. Na routerju sem nastavil Access Point z istim imenom in geslom. A je kaka možnost preverit, če oba oddajata isti wifi signal in kako preverim, če asus router jemlje signal preko utp kabla in ne podaljšuje wifi od innboxa?

Uporabniški avatar
MrTwelveTrees
Moderator
Prispevkov: 7901
Pridružen: 1. Mar 2008 ob 21:14
T-2: Že imam
Paket: imam

Re: Router

Odgovor Napisal/-a MrTwelveTrees » 31. Avg 2020 ob 22:07

Jaz te ne razumem, kaj bi ti rad.

Imel bi rad dvojni wifi če se sprehajaš iz enega nadstropja v drugega da ti telefon sam preklopi iz enega wifija na drugega ?
***
Večletne izkušnje pri xDSL priključkih - priklopi in odprava napak, napeljava in priklopi optičnih kablov, brezžične rešitve wifi, Izkušnje tudi na vzdrževanju in servisu računalniške opreme. :wink:

Mm123
Faca
Prispevkov: 128
Pridružen: 2. Mar 2019 ob 01:06
T-2: Že imam

Re: Router

Odgovor Napisal/-a Mm123 » 31. Avg 2020 ob 22:32

Njega skrbi, da ima wifi mesh, namesto žične povezave modema in routerja, če prav razumem...

yyyeb
Uporabnik
Prispevkov: 25
Pridružen: 17. Jul 2020 ob 19:50
T-2: Že imam

Re: Router

Odgovor Napisal/-a yyyeb » 31. Avg 2020 ob 23:17

Rad bi da router jemlje signal od modema preko žice. Oba pa istočasno oddajata en in isti wifi po obeh nadstropjih.

Uporabniški avatar
OmegaBlue
Navdušenec
Prispevkov: 619
Pridružen: 4. Sep 2009 ob 09:41
T-2: Še nimam
Paket: A1 Konkurenca ;)

Re: Router

Odgovor Napisal/-a OmegaBlue » 1. Sep 2020 ob 12:33

Če nisi specifično skonfiguriral mesh/WDS/repeater načina potem nič ne "podaljšuje" wifi in oddaja svoje omrežje. Lahko na telefonu pogledaš z https://play.google.com/store/apps/deta ... rvey&hl=en če vidiš eve ločeni omrežji, lepo je če jih ločiš na ločene kanale, 1, 6, 11 na 2.4GHz spektru, 38 in 46 na 5Ghz 40MHz kanalu.

mg01
Začetnik
Prispevkov: 3
Pridružen: 26. Sep 2020 ob 08:10
T-2: Že imam
Paket: Oranžni

Re: Router

Odgovor Napisal/-a mg01 » 26. Sep 2020 ob 08:16

Živjo, prosim za pomoč.

Stanje: Optika, T2 modem - iz modema gre kabel v router (Linksys WRT1900ACS), od routerja naprej gre pa en kabel v Powerline - elektriko) - preko Powerline so povezani trije računalniki in en wifi extender na hodniku (na wifi je povezanih cca 10 naprav - telefoni, laptopi, tablice...).

Problem: Povezava pade večkrat dnevno.

Nastavitve na routerju: Automatic, DHCP.

Mi lahko prosim svetujete kakšne nastavitve uporabiti, da povezava ne bo več padala (očitno se tepejo IP naslovi)?

mikrohard
Starešina
Prispevkov: 2315
Pridružen: 1. Feb 2014 ob 17:52
T-2: Še nimam

Re: Router

Odgovor Napisal/-a mikrohard » 26. Sep 2020 ob 08:33

Če je res, kar ti praviš... sumiš, da imaš dva DHCP serverja v mreži? To je možno samo, če bi bil modem priklopljen v LAN port routerja. A je priklopljen v LAN ali WAN port na routerju? Če je v LAN portu, moraš ugasniti DHCP na routerju. Če je na WAN, potem pa to ni težava.

Druga možnost je pa to, da Powerline povezava ni stabilna.

Uporabniški avatar
atepej
Starešina
Prispevkov: 4144
Pridružen: 8. Jan 2013 ob 16:04
T-2: Že imam
Paket: Oranžni Diamant HBO - FTTH
Kraj: Ravne na Koroškem
Kontakt:

Re: Router

Odgovor Napisal/-a atepej » 26. Sep 2020 ob 08:36

Ena možnost je še wifi extender.
Slika

mg01
Začetnik
Prispevkov: 3
Pridružen: 26. Sep 2020 ob 08:10
T-2: Že imam
Paket: Oranžni

Re: Router

Odgovor Napisal/-a mg01 » 26. Sep 2020 ob 08:47

mikrohard napisal/-a:
26. Sep 2020 ob 08:33
Če je res, kar ti praviš... sumiš, da imaš dva DHCP serverja v mreži? To je možno samo, če bi bil modem priklopljen v LAN port routerja. A je priklopljen v LAN ali WAN port na routerju? Če je v LAN portu, moraš ugasniti DHCP na routerju. Če je na WAN, potem pa to ni težava.

Druga možnost je pa to, da Powerline povezava ni stabilna.
Sem dal v WAN, deluje zaenkrat BP! Hvala!!!

mg01
Začetnik
Prispevkov: 3
Pridružen: 26. Sep 2020 ob 08:10
T-2: Že imam
Paket: Oranžni

Re: Router

Odgovor Napisal/-a mg01 » 26. Sep 2020 ob 11:38

Prekmalu sem se pohvalil 😀

Očitno je težava v powerline omrežju, ne v routerju. Wifi dela bp.

Uporabniški avatar
Tosho
Navdušenec
Prispevkov: 726
Pridružen: 12. Jan 2007 ob 15:58
T-2: Že imam
Paket: Optično oranžen
Kraj: Idrija

Re: Router

Odgovor Napisal/-a Tosho » 26. Sep 2020 ob 15:36

Updejtaj firmware na powerlinu, če še nimaš najnovejšega. Men je isto delalo, po updejtu je pa mir.
Slika

letherhosen
Znanec
Prispevkov: 62
Pridružen: 5. Avg 2006 ob 10:29
T-2: Že imam
Paket: Terra T4 na optiki TS
Kraj: Erde

Re: Router

Odgovor Napisal/-a letherhosen » 28. Nov 2020 ob 14:09

Zdravo,

Rabim nasvet glede izbire WiFi routerja za T-2 optiko 100/10.

Ne morem se odločiti med:
a. Linksys WRT3200 ACM in
b. TP-Link Archer C5400.

Oziroma sprejmem tudi nasvet za alternativo do 200 EUR ...

Doma imam med drugim še 3 heavy gamerje in streamerje ...

Hvala za pomoč ...
Kapetan Von LetherHosen

Slika>> Doma
Slika >> Služba

Uporabniški avatar
MrTwelveTrees
Moderator
Prispevkov: 7901
Pridružen: 1. Mar 2008 ob 21:14
T-2: Že imam
Paket: imam

Re: Router

Odgovor Napisal/-a MrTwelveTrees » 28. Nov 2020 ob 14:24

Upam da imaš gamerje in streamerje na kabel....
***
Večletne izkušnje pri xDSL priključkih - priklopi in odprava napak, napeljava in priklopi optičnih kablov, brezžične rešitve wifi, Izkušnje tudi na vzdrževanju in servisu računalniške opreme. :wink:

letherhosen
Znanec
Prispevkov: 62
Pridružen: 5. Avg 2006 ob 10:29
T-2: Že imam
Paket: Terra T4 na optiki TS
Kraj: Erde

Re: Router

Odgovor Napisal/-a letherhosen » 28. Nov 2020 ob 15:07

MrTwelveTrees napisal/-a:
28. Nov 2020 ob 14:24
Upam da imaš gamerje in streamerje na kabel....
Seveda, drugače ne bi preživela z ženo na WiFiju ...
Kapetan Von LetherHosen

Slika>> Doma
Slika >> Služba

Uporabniški avatar
MrTwelveTrees
Moderator
Prispevkov: 7901
Pridružen: 1. Mar 2008 ob 21:14
T-2: Že imam
Paket: imam

Re: Router

Odgovor Napisal/-a MrTwelveTrees » 28. Nov 2020 ob 15:56

Vzemi Linksys WRT3200 ACM
***
Večletne izkušnje pri xDSL priključkih - priklopi in odprava napak, napeljava in priklopi optičnih kablov, brezžične rešitve wifi, Izkušnje tudi na vzdrževanju in servisu računalniške opreme. :wink:

Odgovori