Router

Vse o T-2 internetu
Odgovori
borutbolc
Faca
Prispevkov: 165
Pridružen: 20. Okt 2018 ob 20:19
T-2: Že imam
Paket: Oranžni Optimum

Re: Router

Odgovor Napisal/-a borutbolc » 24. Mar 2021 ob 06:41

Verjetno imaš "porabljene" IPje. Izklopi star router, počakaj 24ur, priklopi novega in nato starega na novega, kot si napisal in novi router bo pridobil IP.
Ali pa v starem routerju poišči "IP release" in to urediš brez čakanja.

gregax
Uporabnik
Prispevkov: 41
Pridružen: 23. Feb 2017 ob 12:49
T-2: Že imam
Paket: optika
Kontakt:

Re: Router

Odgovor Napisal/-a gregax » 24. Mar 2021 ob 13:44

Hvala za odgovor. Ni mi še uspelo zrihtat. Sem naredil ip release v windowsih (v routerju ne gre) in je isto. A naredim samo ip release in tudi renew zravn? Ugasnem router in po temu naredim renew? Ali lahko dam novi router po temu na isti port na milanu, kjer je bil prej? Če počakam 24 ur in dam novi router na isti port na milanu kot prejšnji bo 100% delalo? Malo je zoprno, sam sam to izbral...:)) Hvala vnaprej.

Uporabniški avatar
janj2006
Uporabnik
Prispevkov: 43
Pridružen: 20. Avg 2006 ob 08:50
T-2: Že imam
Paket: T4 Optika
Kraj: Ljubljana

Re: Router

Odgovor Napisal/-a janj2006 » 24. Mar 2021 ob 14:00

IP release moraš narediti na routerju, če tega ne moreš, moraš izključiti star router in počakati 24 ur, da se na T2 DHCP sprosti trenutni IP. Načeloma tega problema naj ne bi imel, ker imaš od T2 dodeljena 2 dinamična IP naslova. Ni pomembno na kateri port pri Milanu vklopiš nov ali star router, ker se vsi porti obnašajo enako. Pomembno je samo koliko naprav priključiš direktno na njegove porte, npr. PC, router, TV, VM Ware (odvisno od nastavitve). T2 naprave ne štejejo (IP ali ISDN telefon, TV vmesnik, ipd.). Na PC-ju lahko narediš IP release, če imaš javni IP (PC priklopljen direktno na Milana), če pa imaš IP od tvojega routerja, je brez pomena. Lahko pa pokličeš HD, pa ti bodo povedali, kateri napravi zasedata tvoja javna dinamična IP-ja.

gregax
Uporabnik
Prispevkov: 41
Pridružen: 23. Feb 2017 ob 12:49
T-2: Že imam
Paket: optika
Kontakt:

Re: Router

Odgovor Napisal/-a gregax » 25. Mar 2021 ob 18:20

janj2006 napisal/-a:
24. Mar 2021 ob 14:00
IP release moraš narediti na routerju, če tega ne moreš, moraš izključiti star router in počakati 24 ur, da se na T2 DHCP sprosti trenutni IP. Načeloma tega problema naj ne bi imel, ker imaš od T2 dodeljena 2 dinamična IP naslova. Ni pomembno na kateri port pri Milanu vklopiš nov ali star router, ker se vsi porti obnašajo enako. Pomembno je samo koliko naprav priključiš direktno na njegove porte, npr. PC, router, TV, VM Ware (odvisno od nastavitve). T2 naprave ne štejejo (IP ali ISDN telefon, TV vmesnik, ipd.). Na PC-ju lahko narediš IP release, če imaš javni IP (PC priklopljen direktno na Milana), če pa imaš IP od tvojega routerja, je brez pomena. Lahko pa pokličeš HD, pa ti bodo povedali, kateri napravi zasedata tvoja javna dinamična IP-ja.
Hvala za tvoj odgovor. Mi je pomagalo. Ni bilo druge možnosti kot počakati 24 ur, da se IP sprosti. Zdaj novi router dela normalno.

big_johnson
Začetnik
Prispevkov: 2
Pridružen: 23. Feb 2021 ob 12:54
T-2: Že imam
Paket: HBO maxi

Re: Router

Odgovor Napisal/-a big_johnson » 19. Maj 2021 ob 12:00

Ok, meni se že meša zraven vsega tega.

:nevem: :jao: :grrpc: :grr:

Imam povezavo preko optike T-2 in modem Inbox G64.

Na prvem vhodu Inbox G64 je TV box, ki je vmes delal normalno, sedaj v živo ne dela, dela samo, če daš par sek nazaj, HBO, National Geographic ne dela tudi, če daš nekaj sek nazaj, verjetno tudi kak drug program ne dela, samo nisem vseh stestiral.

Dodam TP-Link cx5400 na čertti port, kar je bilo rečeno in na določenih računalnikih dela internet, na določenih ne, interent wireless povezava dela samo 1 meter od routerja, probal sem že drugi router ista zgodba.

Wireless preko innbox g64 dela, vmes je en računalnik štekal, danes se je to čudežno popravilo.

Pri wireless preko Innbox g64 in preko Archer cx5400 je naprava videla wifi, če si se hotel poveati je napisalo can not connect to the device, pa tudi, če sem čisto odprl wifi povezavo (torej brez gesla).

Na tretjem portu imam povezan Switch in preko njega dva Extenderja, preko tega ni povezave.

Probal sem že druge porte, izklopil vsako napravo in dal vsako nazaj posebaj, resetiral vse, ..., v glavnem nikakor ne dela!

Enostano bi pa rad imel povezavo Inbox G64, en port na tv, drugi port na router TP-Link in potem preko routerja povezan switch in potem na switchu se 2 extenderja ter ostale naprave, odvisno od nadstropja hise.

mikrohard
Starešina
Prispevkov: 2513
Pridružen: 1. Feb 2014 ob 17:52
T-2: Še nimam

Re: Router

Odgovor Napisal/-a mikrohard » 19. Maj 2021 ob 12:16

Če ti v živo ne dela, pomeni, da nimaš multicasta. Zakaj ti je multicast nehal delat pa “bogsigavedi”. Če nimaš nič svoje opreme med TV boxom in operaterjevim routerjem, jih pokliči in javi napako...

big_johnson
Začetnik
Prispevkov: 2
Pridružen: 23. Feb 2021 ob 12:54
T-2: Že imam
Paket: HBO maxi

Re: Router

Odgovor Napisal/-a big_johnson » 19. Maj 2021 ob 12:27

A je razlika, če imaš TV box preko porta 1, 2, 3 ali 4 na Inbboxu g64?

Osebno ga imam na portu 1.

Enako vprašanje za router, ki je 4 portu.

Če je razlika, zakaj je tako naštimano?

Uporabniški avatar
janj2006
Uporabnik
Prispevkov: 43
Pridružen: 20. Avg 2006 ob 08:50
T-2: Že imam
Paket: T4 Optika
Kraj: Ljubljana

Re: Router

Odgovor Napisal/-a janj2006 » 19. Maj 2021 ob 13:10

Pokliči na HP in naj ti preverijo, kako so nastavljeni porti. Port 1 bi moral biti nastavljen na bridge - na tem imaš TV box, prav tako naj ti nastavijo še port 2 na bridge - tu boš imel svoj router in nanj boš priključil vse ostale naprave. Ostala dva porta lahko ostaneta nastavljena kot sta privzeto, pomeni da bosta z NAT-om Innbox-a G64, IP naslovi 192.168.64.x. Torej, pokliči T-2 HD in naj ti preverijo stanje oz. nastavitve na Innbox-u G64.

Uporabniški avatar
ciril88
T-2jevec
Prispevkov: 992
Pridružen: 16. Apr 2009 ob 16:31
T-2: Že imam
Paket: Oranžni diamant 600/40
Kraj: Republika prlekija

Re: Router

Odgovor Napisal/-a ciril88 » 19. Maj 2021 ob 14:11

Ni glih tak,.. če ima multicast, potem more bit STB na ETH4, v primeru da nimaš multicasta pa je vseeno kako imaš priključeno. Porti se začnejo nastavljat iz 4ke proti 1ki.

Lp
You Can Call Me Santa Claus
Slika

samm
Faca
Prispevkov: 117
Pridružen: 6. Jan 2008 ob 11:41
T-2: Že imam
Paket: Oranžni diamant 750/150

Re: Router

Odgovor Napisal/-a samm » 19. Maj 2021 ob 19:46

ciril88 napisal/-a:
19. Maj 2021 ob 14:11
Ni glih tak,.. če ima multicast, potem more bit STB na ETH4, v primeru da nimaš multicasta pa je vseeno kako imaš priključeno. Porti se začnejo nastavljat iz 4ke proti 1ki.

Lp
Ali lahko to malo bolje razložiš?
Multicast kje?

Uporabniški avatar
ciril88
T-2jevec
Prispevkov: 992
Pridružen: 16. Apr 2009 ob 16:31
T-2: Že imam
Paket: Oranžni diamant 600/40
Kraj: Republika prlekija

Re: Router

Odgovor Napisal/-a ciril88 » 19. Maj 2021 ob 21:22

Odvisno kak tip priključka imaš? Če ne veš, daj podatke na ZS pa preverim.
You Can Call Me Santa Claus
Slika

Odgovori