Router

Vse o T-2 internetu
Odgovori
primo7
Novinec
Prispevkov: 13
Pridružen: 6. Feb 2012 ob 13:22
T-2: Že imam
Paket: optika+telefon

Re: Router

Odgovor Napisal/-a primo7 » 28. Jul 2018 ob 11:57

Še vedno nisem rešil problema z ruterjem. Ip-ji so se verjetno resetirali, ruter sem resetiral na tovarniške nastavitve, vendat ko sem šel nanj preko računalnika s kablom priključenim na ruter preko http://192.168.1.1 mi je ispisalo: Settings have been updated. Web page will now refresh.
Changes have been made to the IP address or port number. You will now be disconnected from RT-N12+.
To access the settings of RT-N12+, reconnect to the wireless network and use the updated IP address and port number.
Nato sem se odločil, da kupim nov modem. Da se prepričam ali je res šel moj modem k vragu, sem na Milana priključil star ruter Wireless-G - Linksys, ki je včasih delal. Z http://192.168.1.1 sem hotel na nastavitve in mi ni hotelo povezat. Ispisalo mi je isto kot sem prej napisal. Torej ni stvar ruterja, ampak nekaj drugega. Mi prosim lahko kdo pomaga?

Skorc
Legenda
Prispevkov: 1281
Pridružen: 21. Jul 2006 ob 11:12
T-2: Že imam
Paket: Malo mešano
Kraj: Pince

Re: Router

Odgovor Napisal/-a Skorc » 28. Jul 2018 ob 12:41

Tebe nekaj "heca" pri nastavitvi brezžične povezave. Iz tvojih prejšnjih objav je videti, da ti je router delal (povezave z UTP kabli). V kolikor si resnično resetiral router na tovarniške nastavitve so privzeti parametri:
Username: admin
Password: admin
IP address: 192.168.1.1
SSID: ASUS

Kaj narediti? Poveži z UTP kablom računalnik ter router. Na računalniku določi, da se samodejno dodeli IP naslov (DHCP). Prijavi se na router ter naredi rekonfiguracijo Wireless-a. Spremeni SSID (ime brezžičnega omrežja), priporočam, da izbereš metoto za autetikacijo WPA / WPA2 Personal, določi geslo in potrdi spremembe.
Zadeva bi morala delati :)
Lep pozdrav,
Škorc

Slika

primo7
Novinec
Prispevkov: 13
Pridružen: 6. Feb 2012 ob 13:22
T-2: Že imam
Paket: optika+telefon

Re: Router

Odgovor Napisal/-a primo7 » 28. Jul 2018 ob 12:52

Hvala Skorc. Bilo je prav to kar si pisal. Še predno sem prečital tvoj post sem se spomnil.da ne morem v nastavitve ruterja, ker je bil PC povezan na Milana, da sem lahko iskal rešitve na internetu. Od vsega iskanja in razmišljanja, mi je mozak odpovedal in sem pozabil preklopit PC na nazaj na ruter. Hvala vsem !

starfotr
Navdušenec
Prispevkov: 501
Pridružen: 7. Sep 2010 ob 14:28
T-2: Še nimam
Kraj: Vrhnika

Re: Router

Odgovor Napisal/-a starfotr » 28. Jul 2018 ob 14:42

WPA2 AES je edina prava izbira.
Če se ti zdijo moje trditve napačne ali meniš drugače, si vzemi čas in pod njimi napiši, kar se tebi zdi prav.

smesko23
Faca
Prispevkov: 156
Pridružen: 9. Sep 2010 ob 10:35
T-2: Že imam
Paket: oranžni diamant HBO - FTTH
Kraj: Škofja Loka

Re: Router

Odgovor Napisal/-a smesko23 » 28. Jul 2018 ob 15:26

Pocasi bom naredil prehod iz vdslja na ftth
Paket oranzni diamant
Kateri router priporocate do cca 100 evrov da si nabavim za tako hitrost da bo zadeva kolikor toliko stabilno delovala ker sedaj na tp link routerju od t-2 wireless strajka
Slika

Uporabniški avatar
MrTwelveTrees
Moderator
Prispevkov: 7062
Pridružen: 1. Mar 2008 ob 22:14
T-2: Že imam
Paket: imam

Re: Router

Odgovor Napisal/-a MrTwelveTrees » 28. Jul 2018 ob 17:00

hitrost ? 100/20 ?
"you know what? you know what? you know what?"

comeback.exe not found

smesko23
Faca
Prispevkov: 156
Pridružen: 9. Sep 2010 ob 10:35
T-2: Že imam
Paket: oranžni diamant HBO - FTTH
Kraj: Škofja Loka

Re: Router

Odgovor Napisal/-a smesko23 » 28. Jul 2018 ob 17:03

500/100
Slika

Uporabniški avatar
MrTwelveTrees
Moderator
Prispevkov: 7062
Pridružen: 1. Mar 2008 ob 22:14
T-2: Že imam
Paket: imam

Re: Router

Odgovor Napisal/-a MrTwelveTrees » 28. Jul 2018 ob 17:04

Kaj se ti gre za hitrost na kablu ali bolj wifi hitrost ?
"you know what? you know what? you know what?"

comeback.exe not found

smesko23
Faca
Prispevkov: 156
Pridružen: 9. Sep 2010 ob 10:35
T-2: Že imam
Paket: oranžni diamant HBO - FTTH
Kraj: Škofja Loka

Re: Router

Odgovor Napisal/-a smesko23 » 28. Jul 2018 ob 17:07

Wifi
Slika

Uporabniški avatar
MrTwelveTrees
Moderator
Prispevkov: 7062
Pridružen: 1. Mar 2008 ob 22:14
T-2: Že imam
Paket: imam

Re: Router

Odgovor Napisal/-a MrTwelveTrees » 28. Jul 2018 ob 17:10

Se zavedaš da moraš potem imeti tudi dobro wifi kartico v prenosniku ali drugi napravi.
"you know what? you know what? you know what?"

comeback.exe not found

smesko23
Faca
Prispevkov: 156
Pridružen: 9. Sep 2010 ob 10:35
T-2: Že imam
Paket: oranžni diamant HBO - FTTH
Kraj: Škofja Loka

Re: Router

Odgovor Napisal/-a smesko23 » 28. Jul 2018 ob 17:19

To seveda vem, saj tudi ce gre 30p al pa 400 ni problem. Samo ta tplinkov router od t2 ne dela tako kot mora
Po,restartu dela kakih par ur ok pol pa kot da dnsov ne resolva vec
Ampak ker bom imel v bliznji prihodnosti prehod na t2 ftth itak rabim router da mi pokrije vsaj pol hise zadovoljivo preko wifija
Glede na to da nisem vec v telekomunikacija toliko doma sprasujem na forumu za mnenje kateri router kupit do nekje 100 evrov da bo zadeva tolikor toliko delala
Slika

smesko23
Faca
Prispevkov: 156
Pridružen: 9. Sep 2010 ob 10:35
T-2: Že imam
Paket: oranžni diamant HBO - FTTH
Kraj: Škofja Loka

Re: Router

Odgovor Napisal/-a smesko23 » 28. Jul 2018 ob 17:20

Ker po starem linksysu se mi se kar kolca amapk je sel rakom zvizgat
Slika

mikrohard
Starešina
Prispevkov: 1618
Pridružen: 1. Feb 2014 ob 18:52
T-2: Še nimam

Re: Router

Odgovor Napisal/-a mikrohard » 28. Jul 2018 ob 17:29

Za 300Mbit/s (v skoraj idealnih razmerah) potrebuješ 2x2 AC WiFi router. Za višje hitrosti potrebuješ 3x3 ali 4x4 AC. Seveda ti pa nič od tega ne pomaga, če druge naprave ne bodo imele dovolj dobre mrežne kartice. Pa vedeti moraš, da so to hitrosti za idealne pogoje (vidna linija, bližina do routerja). Skozi stene nikakor ne boš dosegel takih hitrosti.

smesko23
Faca
Prispevkov: 156
Pridružen: 9. Sep 2010 ob 10:35
T-2: Že imam
Paket: oranžni diamant HBO - FTTH
Kraj: Škofja Loka

Re: Router

Odgovor Napisal/-a smesko23 » 28. Jul 2018 ob 21:00

A predlagate kaksen model naj vledam za take hitrosti

Router bo v hodniku na omari
Tko da je ena stena vmes v vse sobe
Slika

Uporabniški avatar
MrTwelveTrees
Moderator
Prispevkov: 7062
Pridružen: 1. Mar 2008 ob 22:14
T-2: Že imam
Paket: imam

Re: Router

Odgovor Napisal/-a MrTwelveTrees » 28. Jul 2018 ob 21:17

100 eur bo premalo.

Rabiš vsaj 2 routerja v hiši met za celo bajto, če želiš visoko hitrost na vsakem delu hiše.
"you know what? you know what? you know what?"

comeback.exe not found

Odgovori