Router

Vse o T-2 internetu
Odgovori
Uporabniški avatar
hiberleaf
Faca
Prispevkov: 194
Pridružen: 24. Sep 2018 ob 22:51
T-2: Že imam
Paket: Oranžni diamant HBO
Kraj: Ljubljana

Re: Router

Odgovor Napisal/-a hiberleaf » 17. Dec 2018 ob 16:17

MrTwelveTrees napisal/-a:Ne ne, narobe sem prebral, na kabel bi rad 500/100.
Si prepričan, da misli na kabel? Router sam ima giga port-e.. druga zgodba bi bila prek wlan-a. Obstaja tudi možnost, da so računalniki že starejši in je bottleneck sam računalnik (npr. imam
07' thinkpad-a, ki ima že tako slab hw, da na njem speedtest tudi na kablu ne zmore preko 50/30 :jao: :lol:)

Uporabniški avatar
MrTwelveTrees
Moderator
Prispevkov: 7139
Pridružen: 1. Mar 2008 ob 22:14
T-2: Že imam
Paket: imam

Re: Router

Odgovor Napisal/-a MrTwelveTrees » 17. Dec 2018 ob 16:21

Ma če je tip napisal da ima gigabitne mrežne, ziher nima wifi gigabitnih mrežnih v vseh napravah :)
"you know what? you know what? you know what?"

comeback.exe not found

Uporabniški avatar
hiberleaf
Faca
Prispevkov: 194
Pridružen: 24. Sep 2018 ob 22:51
T-2: Že imam
Paket: Oranžni diamant HBO
Kraj: Ljubljana

Re: Router

Odgovor Napisal/-a hiberleaf » 17. Dec 2018 ob 16:24

BojanP napisal/-a:Čim manj. :-) Tretutno imam TP-Link 300Mbps Wireless N Gigabit Router [TL-WR1043ND], vendar se hitrost giblje okoli 120/100. Mrežne kartice so OK(vse Gb).
Če bi želel le hitrejši wi-fi, boš potreboval tako router in tudi naprave, ki podpirajo 802.11ac :namrec:

Uporabniški avatar
hiberleaf
Faca
Prispevkov: 194
Pridružen: 24. Sep 2018 ob 22:51
T-2: Že imam
Paket: Oranžni diamant HBO
Kraj: Ljubljana

Re: Router

Odgovor Napisal/-a hiberleaf » 17. Dec 2018 ob 16:30

MrTwelveTrees napisal/-a:Ma če je tip napisal da ima gigabitne mrežne, ziher nima wifi gigabitnih mrežnih v vseh napravah :)
Poskuša naj še z neposredno povezavo PC-ja na innbox-a, pa bo videl, če je problem tp-link router ali PC :idea: Obstaja pa tudi možnost, da je problem v kablu :nevem:

BojanP
Novinec
Prispevkov: 8
Pridružen: 5. Dec 2018 ob 12:10
T-2: Že imam
Paket: Oranžni diamant HBO

Re: Router

Odgovor Napisal/-a BojanP » 17. Dec 2018 ob 19:43

Gre se za kabel. Porti na računalniku so gigabitni(za wi-fi mi trenutno dol maha :D ). Direktno iz innboxa dobim 360/100 (tudi tukaj ni čisto ok, sem že povprašal HD, vendar še brez odgovora). Panel v omarici je cat 6, prav tako kabli do vtičnic.

Uporabniški avatar
hiberleaf
Faca
Prispevkov: 194
Pridružen: 24. Sep 2018 ob 22:51
T-2: Že imam
Paket: Oranžni diamant HBO
Kraj: Ljubljana

Re: Router

Odgovor Napisal/-a hiberleaf » 17. Dec 2018 ob 20:01

Imaš gpon optiko (innbox G64)?

Uporabniški avatar
hiberleaf
Faca
Prispevkov: 194
Pridružen: 24. Sep 2018 ob 22:51
T-2: Že imam
Paket: Oranžni diamant HBO
Kraj: Ljubljana

Re: Router

Odgovor Napisal/-a hiberleaf » 17. Dec 2018 ob 20:06

BojanP napisal/-a:Gre se za kabel. Porti na računalniku so gigabitni(za wi-fi mi trenutno dol maha :D ). Direktno iz innboxa dobim 360/100 (tudi tukaj ni čisto ok, sem že povprašal HD, vendar še brez odgovora). Panel v omarici je cat 6, prav tako kabli do vtičnic.
Poskušaj še lokalno kopirat kakšno datoteko (PC1 <--> PC2), pa boš videl, če je težava v kablovju ;)

BojanP
Novinec
Prispevkov: 8
Pridružen: 5. Dec 2018 ob 12:10
T-2: Že imam
Paket: Oranžni diamant HBO

Re: Router

Odgovor Napisal/-a BojanP » 17. Dec 2018 ob 20:44

Je GPON optika in innbox G64, tudi sam sedaj sumim patch kable.

Uporabniški avatar
hiberleaf
Faca
Prispevkov: 194
Pridružen: 24. Sep 2018 ob 22:51
T-2: Že imam
Paket: Oranžni diamant HBO
Kraj: Ljubljana

Re: Router

Odgovor Napisal/-a hiberleaf » 17. Dec 2018 ob 21:02

Pri gpon optiki pride do delitve ene povezave na več uporabnikov; če imaš sosede, ki prav tako to povezavo uporabljajo, se hitrost te povezave vsem porazdeli (drobni tisk: "hitrost do 500/100") :namrec:

BojanP
Novinec
Prispevkov: 8
Pridružen: 5. Dec 2018 ob 12:10
T-2: Že imam
Paket: Oranžni diamant HBO

Re: Router

Odgovor Napisal/-a BojanP » 18. Dec 2018 ob 07:48

Dejansko je problem TP-link, mi je uspelo dobiti na računalniku hitrost 500/100.

Uporabniški avatar
hiberleaf
Faca
Prispevkov: 194
Pridružen: 24. Sep 2018 ob 22:51
T-2: Že imam
Paket: Oranžni diamant HBO
Kraj: Ljubljana

Re: Router

Odgovor Napisal/-a hiberleaf » 18. Dec 2018 ob 09:35

Poskušaj še dd-wrt fw naložit, mogoče je samo kakšen bug v trenutnem (stock) fw-u.

BojanP
Novinec
Prispevkov: 8
Pridružen: 5. Dec 2018 ob 12:10
T-2: Že imam
Paket: Oranžni diamant HBO

Re: Router

Odgovor Napisal/-a BojanP » 18. Dec 2018 ob 09:42

Sem pozabil dopisat, da je model TP-Link[TL-WR1043ND] v1 (če bi imel v2, mislim da ne bi bilo težav). Bo treba kupit nekaj drugega.

Uporabniški avatar
borutz
Navdušenec
Prispevkov: 636
Pridružen: 13. Feb 2007 ob 14:31
T-2: Že imam
Paket: Brezčasni VDSL
Kraj: Spodnja Idrija

Re: Router

Odgovor Napisal/-a borutz » 18. Dec 2018 ob 10:15

daj gor gargoyle firmware in popolnoma izklopi QOS in bo šlo 500/100
Slika

Uporabniški avatar
hiberleaf
Faca
Prispevkov: 194
Pridružen: 24. Sep 2018 ob 22:51
T-2: Že imam
Paket: Oranžni diamant HBO
Kraj: Ljubljana

Re: Router

Odgovor Napisal/-a hiberleaf » 18. Dec 2018 ob 14:19

BojanP napisal/-a:Sem pozabil dopisat, da je model TP-Link[TL-WR1043ND] v1 (če bi imel v2, mislim da ne bi bilo težav). Bo treba kupit nekaj drugega.
Si poskušal tole?
Slika

BojanP
Novinec
Prispevkov: 8
Pridružen: 5. Dec 2018 ob 12:10
T-2: Že imam
Paket: Oranžni diamant HBO

Re: Router

Odgovor Napisal/-a BojanP » 18. Dec 2018 ob 15:07

Ne še. Me pa mika, samo čas moram najti.

Odgovori