Router

Vse o T-2 internetu
Odgovori
gregax
Uporabnik
Prispevkov: 25
Pridružen: 23. Feb 2017 ob 13:49
T-2: Že imam
Paket: optika
Kontakt:

Re: Router

Odgovor Napisal/-a gregax » 20. Jan 2020 ob 19:01

Sem dobil Archerja C6, ki ima stikalo za vklop/izklop. Ga preizkušam pa me nekaj zanima...istočasno imam prižgan prejšnji router na milanu na portu 1, ki je edini zaseden. Novega sem dal na drugi port, vendar ni interneta...mislim, da sta dva dinamična ip na voljo, pa vseeno nič ne dela. Je treba kaj počakati ali ne gre z 2 modema istočasno? Hvala za pomoč...

Skorc
Legenda
Prispevkov: 1343
Pridružen: 21. Jul 2006 ob 11:12
T-2: Že imam
Paket: Malo mešano
Kraj: Pince

Re: Router

Odgovor Napisal/-a Skorc » 20. Jan 2020 ob 19:18

Seveda, da gre ... Le bodi pozoren, da boš imel dve različni lokalni omrežji (npr: 192.168.0.0/24 in 192.168.1.0/24) in seveda različna SSID (za test WiFi).
Morda bi napisal malo več kako testiraš.
Lep pozdrav,
Škorc

Slika

gregax
Uporabnik
Prispevkov: 25
Pridružen: 23. Feb 2017 ob 13:49
T-2: Že imam
Paket: optika
Kontakt:

Re: Router

Odgovor Napisal/-a gregax » 20. Jan 2020 ob 19:38

Hvala. Brezžično omrežje je vidno, vendar ni interneta. Nisem nič vpisoval, sem dal na hitre nastavitve...in mi je router nastavil sam. Je treba ročno kaj vpisati?

Skorc
Legenda
Prispevkov: 1343
Pridružen: 21. Jul 2006 ob 11:12
T-2: Že imam
Paket: Malo mešano
Kraj: Pince

Re: Router

Odgovor Napisal/-a Skorc » 21. Jan 2020 ob 08:11

Resnično boš moral podati več podatkov, sicer ti ne bomo mogli pomagati. Brezžično omrežje (SSID) je vidno tudi, če router ni povezan na optično stikalo! Morda gre za banalno napako, npr. kabel s katerim si povezal nov router ni OK, port na optičnem stikalu je v okvari, .... Predlog: na starem routerju odklopi kabel, ki gre na Wan port in ga vklopi na Wan port novega routerja. Poročaj kaj se zgodi, testiraj žično in brezžično povezavo. V primeru nedelovanja sporoči parametre (IP, gateway, DNS, DHCP, ...). Zna se tudi zgoditi, da tvoj brezžični adapter na računalniku ni "kompatibilen" z mrežnim adapterjem na routerju (kanal na katerm router komunicira, rešitev zamenjava kanala recimo iz 13 na 6).
Lep pozdrav,
Škorc

Slika

Lllaann gt
Začetnik
Prispevkov: 1
Pridružen: 11. Feb 2020 ob 18:01
T-2: Še nimam

Re: Router

Odgovor Napisal/-a Lllaann gt » 11. Feb 2020 ob 18:07

Kaj naj storim če sem pozabil uborabniško ime in geslo za rutar ubee, nastavitve ip... ? Ima kdo kakšne rešitve. Prosim če mi lahko kdo pomaga?

Uporabniški avatar
MrTwelveTrees
Moderator
Prispevkov: 7451
Pridružen: 1. Mar 2008 ob 22:14
T-2: Že imam
Paket: imam

Re: Router

Odgovor Napisal/-a MrTwelveTrees » 11. Feb 2020 ob 18:11

Kateri router je to ? Model ?
"you know what? you know what? you know what?"

comeback.exe not found

Skorc
Legenda
Prispevkov: 1343
Pridružen: 21. Jul 2006 ob 11:12
T-2: Že imam
Paket: Malo mešano
Kraj: Pince

Re: Router

Odgovor Napisal/-a Skorc » 11. Feb 2020 ob 19:20

Domnevam, da si naročnik Telemacha ter gre za modem. OKI, na hrbtni strani je gumbek - napis Reset. S kakšnim tenkim predmetom (zobotrebec, sponka, ....) za 20 sekund tišči ta gumb. Nato se prijavi preko spletnega brskalnika, privzeti naslov je 192.168.0.1. V kolikor nisi domač s konfiguracijo omrežij pa raje poišči znanca, prijatelja, ... da to naredi namesto tebe.
Lep pozdrav,
Škorc

Slika

Uporabniški avatar
MrTwelveTrees
Moderator
Prispevkov: 7451
Pridružen: 1. Mar 2008 ob 22:14
T-2: Že imam
Paket: imam

Re: Router

Odgovor Napisal/-a MrTwelveTrees » 14. Apr 2020 ob 13:28

Nisem še nikoli probal tv vmesnika priklopit preko routerja (MULTICAST)

Pa me zanima v teh cenejših routerjih TP-LINK ranga 30 - 50 eur, imaš za porte možnost nastavljat IP TV
Zanima me ali potem port še vedno deluje v NAT načinu pa samo multicast spušča čez ali se port nastavi v "bridge mode" ?
"you know what? you know what? you know what?"

comeback.exe not found

mikrohard
Starešina
Prispevkov: 1955
Pridružen: 1. Feb 2014 ob 18:52
T-2: Še nimam

Re: Router

Odgovor Napisal/-a mikrohard » 14. Apr 2020 ob 13:34

V cenejših routerjih močno dvomim, da lahko kaj takega nastavljaš. Mogoče IGMP proxy... ampak to ne bo dovolj. Če se ga da pflashat na kak custom firmware, bi mogoče še šlo.

damirj79
Uporabnik
Prispevkov: 43
Pridružen: 22. Feb 2019 ob 22:52
T-2: Še nimam

Re: Router

Odgovor Napisal/-a damirj79 » 14. Apr 2020 ob 19:38

Ce sem pravilno razumel ciril88 potem ce imas na t2 modemu en port v bridge, cez njega ne spravijo skozi multicast tv. Kar je tko mal bedno po eni strani pa razumljivo, da tega ne zelijo naredit. Na telekomu sicer s tem ni bilo tezav.

Uporabniški avatar
ciril88
T-2jevec
Prispevkov: 834
Pridružen: 16. Apr 2009 ob 16:31
T-2: Še nimam
Paket: Telemach trojček 50/40
Kraj: Republika prlekija

Re: Router

Odgovor Napisal/-a ciril88 » 14. Apr 2020 ob 22:42

Multicast ti gre po bridge (vlanu 2000), ostali promet pa je NAT ali pa bridge.
You Can Call Me Santa Claus
Slika

damirj79
Uporabnik
Prispevkov: 43
Pridružen: 22. Feb 2019 ob 22:52
T-2: Še nimam

Re: Router

Odgovor Napisal/-a damirj79 » 14. Apr 2020 ob 22:53

Aha, potem sem te pa narobe razumel, čeprav si mi ti to potrdil.. Ampak jaz vseeno ne vidim nobenega prometa na vlanu 2000. Bom poskusu jutri še enkrat. Ali pa jaz nimam tako nastavljeno konfiguracijo?

Uporabniški avatar
ciril88
T-2jevec
Prispevkov: 834
Pridružen: 16. Apr 2009 ob 16:31
T-2: Še nimam
Paket: Telemach trojček 50/40
Kraj: Republika prlekija

Re: Router

Odgovor Napisal/-a ciril88 » 14. Apr 2020 ob 23:23

Piši ZS, ker se več ne spomnim tvojega primera... Lp
You Can Call Me Santa Claus
Slika

damirj79
Uporabnik
Prispevkov: 43
Pridružen: 22. Feb 2019 ob 22:52
T-2: Še nimam

Re: Router

Odgovor Napisal/-a damirj79 » 15. Apr 2020 ob 08:37

OK, pišem ZS

Uporabniški avatar
MrTwelveTrees
Moderator
Prispevkov: 7451
Pridružen: 1. Mar 2008 ob 22:14
T-2: Že imam
Paket: imam

Re: Router

Odgovor Napisal/-a MrTwelveTrees » 16. Apr 2020 ob 11:13

mikrohard napisal/-a:
14. Apr 2020 ob 13:34
V cenejših routerjih močno dvomim, da lahko kaj takega nastavljaš. Mogoče IGMP proxy... ampak to ne bo dovolj. Če se ga da pflashat na kak custom firmware, bi mogoče še šlo.
Misliš da tole ne bo lavfalo čez ?

Slika
"you know what? you know what? you know what?"

comeback.exe not found

Odgovori