Router

Vse o T-2 internetu
Odgovori
gregax
Novinec
Prispevkov: 24
Pridružen: 23. Feb 2017 ob 13:49
T-2: Že imam
Paket: optika
Kontakt:

Re: Router

Odgovor Napisal/-a gregax » 20. Jan 2020 ob 19:01

Sem dobil Archerja C6, ki ima stikalo za vklop/izklop. Ga preizkušam pa me nekaj zanima...istočasno imam prižgan prejšnji router na milanu na portu 1, ki je edini zaseden. Novega sem dal na drugi port, vendar ni interneta...mislim, da sta dva dinamična ip na voljo, pa vseeno nič ne dela. Je treba kaj počakati ali ne gre z 2 modema istočasno? Hvala za pomoč...

Skorc
Legenda
Prispevkov: 1337
Pridružen: 21. Jul 2006 ob 11:12
T-2: Že imam
Paket: Malo mešano
Kraj: Pince

Re: Router

Odgovor Napisal/-a Skorc » 20. Jan 2020 ob 19:18

Seveda, da gre ... Le bodi pozoren, da boš imel dve različni lokalni omrežji (npr: 192.168.0.0/24 in 192.168.1.0/24) in seveda različna SSID (za test WiFi).
Morda bi napisal malo več kako testiraš.
Lep pozdrav,
Škorc

Slika

gregax
Novinec
Prispevkov: 24
Pridružen: 23. Feb 2017 ob 13:49
T-2: Že imam
Paket: optika
Kontakt:

Re: Router

Odgovor Napisal/-a gregax » 20. Jan 2020 ob 19:38

Hvala. Brezžično omrežje je vidno, vendar ni interneta. Nisem nič vpisoval, sem dal na hitre nastavitve...in mi je router nastavil sam. Je treba ročno kaj vpisati?

Skorc
Legenda
Prispevkov: 1337
Pridružen: 21. Jul 2006 ob 11:12
T-2: Že imam
Paket: Malo mešano
Kraj: Pince

Re: Router

Odgovor Napisal/-a Skorc » 21. Jan 2020 ob 08:11

Resnično boš moral podati več podatkov, sicer ti ne bomo mogli pomagati. Brezžično omrežje (SSID) je vidno tudi, če router ni povezan na optično stikalo! Morda gre za banalno napako, npr. kabel s katerim si povezal nov router ni OK, port na optičnem stikalu je v okvari, .... Predlog: na starem routerju odklopi kabel, ki gre na Wan port in ga vklopi na Wan port novega routerja. Poročaj kaj se zgodi, testiraj žično in brezžično povezavo. V primeru nedelovanja sporoči parametre (IP, gateway, DNS, DHCP, ...). Zna se tudi zgoditi, da tvoj brezžični adapter na računalniku ni "kompatibilen" z mrežnim adapterjem na routerju (kanal na katerm router komunicira, rešitev zamenjava kanala recimo iz 13 na 6).
Lep pozdrav,
Škorc

Slika

Lllaann gt
Začetnik
Prispevkov: 1
Pridružen: 11. Feb 2020 ob 18:01
T-2: Še nimam

Re: Router

Odgovor Napisal/-a Lllaann gt » 11. Feb 2020 ob 18:07

Kaj naj storim če sem pozabil uborabniško ime in geslo za rutar ubee, nastavitve ip... ? Ima kdo kakšne rešitve. Prosim če mi lahko kdo pomaga?

Uporabniški avatar
MrTwelveTrees
Moderator
Prispevkov: 7330
Pridružen: 1. Mar 2008 ob 22:14
T-2: Že imam
Paket: imam

Re: Router

Odgovor Napisal/-a MrTwelveTrees » 11. Feb 2020 ob 18:11

Kateri router je to ? Model ?
"you know what? you know what? you know what?"

comeback.exe not found

Skorc
Legenda
Prispevkov: 1337
Pridružen: 21. Jul 2006 ob 11:12
T-2: Že imam
Paket: Malo mešano
Kraj: Pince

Re: Router

Odgovor Napisal/-a Skorc » 11. Feb 2020 ob 19:20

Domnevam, da si naročnik Telemacha ter gre za modem. OKI, na hrbtni strani je gumbek - napis Reset. S kakšnim tenkim predmetom (zobotrebec, sponka, ....) za 20 sekund tišči ta gumb. Nato se prijavi preko spletnega brskalnika, privzeti naslov je 192.168.0.1. V kolikor nisi domač s konfiguracijo omrežij pa raje poišči znanca, prijatelja, ... da to naredi namesto tebe.
Lep pozdrav,
Škorc

Slika

Odgovori